Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Da, preko wifi AC na 5ghz, ssd 2 ssd

Zadnih par nedelja yt radi, pa ne radi. Neki klip otvori u sekundi, a neki ni da mrdne, moram da spustam rezu na 360p da bi isao tecno.
I na fejsu imam problem kod refresha, zbaguje na par sekundi, pola otvori, pola ne. Pa na kraju otvori ipak jedva.
Ista stvar i sa bench forumom. Kao da ima neki lag kod otvaranja stranica.
Torrenti i suv download rade uvek maksimalno.

Kakva je situacija kod vas ?

Koristim poslednju Operu 64bit.

Ja obožavam operu, ali zna da ima problema bas sa yt, probaj za početak iexplorer koji ti je svakako u sistemu, i naravno abdejtuj Adobe flash player

Meni lose radi i preko flash-a i preko html-a. Evo i dns sam stavio od google-a, ne pomaze. Radi kilavo pa to ti je. I ovaj forum se vuce ko prebijen.

kod mene sve radi super. takodje opera i telekom vdsl. radi yt, ovaj forum i sve ostalo. nesto je tu izgleda do tebe. imas li drugi racunar u istoj mrezi da probas sa njega ako drugi browser ne pomaze ?

Zadnih par nedelja yt radi, pa ne radi. Neki klip otvori u sekundi, a neki ni da mrdne, moram da spustam rezu na 360p da bi isao tecno.
I na fejsu imam problem kod refresha, zbaguje na par sekundi, pola otvori, pola ne. Pa na kraju otvori ipak jedva.
Ista stvar i sa bench forumom. Kao da ima neki lag kod otvaranja stranica.
Torrenti i suv download rade uvek maksimalno.

Kakva je situacija kod vas ?
Sve savrseno radi full hd radi savrseno tako da mislim da nije do njih ili bar ne na globalnom nivou kod njih, sad da li je do tebe ili do centrale na kojoj si to je pitanje.
Da je globalno do TS svi bi mi imali problem zar ne?!

Imam jos 2 racunara u mrezi. Probacu sa njih, mada su hardverski dosta slabiji od ovog koji trenutno koristim. Ali sve mi govori da je nesto do mreze. Jel moguce da otkazuje polako HG630 ?

Recimo da imaš redovan računar novije generacije, jel na onim starima se sve već guši i njaka (bar da je core 2 duo, dok i to uskoro ne bude pregaženo), a tvoj internet niko drugi ne koristi osim tebe, uradiš speedtest.net, ako ti je protok dobar, jel ti ping ok? Dovoljno je da ti recimo uTorrent aploaduje približno max.brzinom i zaguši ti komunikaciju totalno, bez obzira ako ništa trenutno ne downloaduješ.
Jel imaš još jedan računar, odmah možeš videti jel do linije ili do računara, ili nekog drugara koji ima laptop. Ima nekih programa kao recimo HijackThis koji mogu da otkriju i skinu neke - da se izrazim, parazitske adrese koje se forsiraju uz browser, ima hrpa stvari koje mogu da budu, a mislim da bi prvo trebao da vidiš na drugom računaru, zadnja opera je v27.0

EDIT: sad vidim da su neki već pisali isto dok ja ovo iskucah, sorry za ponavljanje.

Poslednja izmena:
Ja sam imao baš isti problem da se neki klipovi vukao kao puž, a neki lete, i evo malopre da proverim upamtio sam koji su se vukli i sada rade normalno...

sve je moguce, sve su to kante od rutera, ali ako torrenti i speedtest rade dobro, znaci da nije do rutera.. probaj ga restartovati u svakom slucaju ako vec nisi.

Gledajte, cak i na speedtestu, neki server izvlaci max, a na nekom se vuce 3 Mb/s. Kao da su rute shebane, ne znam kako to da objasnim.
Ali na yt to najvise smeta, jer neke klipove ne mogu ni da odgledam, ili moram u 360p da ih pustim.
Samo moj komp na mrezi, wifi ugasen, google dns, sveze restartovan ruter, racunar cist, nikakav saobracaj ne ide u pozadini dok radim testiranje i obican surf.
Jednostavno, vidim da net ne radi kako inace radi na vdsl-u.
Zato sam hteo i vas da pitam kakvo je stanje kod vas, jel nesto globalno ili samo ja imam muku ?

Veliki problem kod otvaranja slika u podforumu "benchmark vesti". Ni jedna slika se ne otvara krace od 5 sekundi.

Poslednja izmena:
Hard reset odradio dobar posao. Sad sve fercera ok.

Zna li neko kada ce biti VDSL u Zrenjaninu? U poslovnici kao da nisu znali sta ih pitam..

Mene interesuje Kraljevo?

Zna li neko kada ce biti VDSL u Zrenjaninu? U poslovnici kao da nisu znali sta ih pitam..
Kako zamisljas da ti ovde neko kaze to.
Ovde neces dobiti tacnu informaciju o tome.
Sto se tice poslovnice naravno da ne znaju sta je vdsl to ne znaju ni u BG poslovnicama pisao sam prosle godine kad sam rrazio isto vdsl ona kaze samouvereno gospodine pogresili ste kaze se adsl(tu ide moj smeh ali ne idem dalje sta ce jadna kad ne zna sta prodaje) do 50Mbit.
Naravno sutradan sam dobio vdsl, a oni svi u poslovnicama to zovu adsl.
Pa ti ja preporucujem da pitas kad ce tvoja centrala biti u mogucnosti da isporuci brzine do 100Mbit.
To ce razumeti a vdsl nece razumeti sta ih pitas.
Uostalom, koliko si daleko od centrale?

Hard reset odradio dobar posao. Sad sve fercera ok.
Fencera dok se isti problem ne ponovi, a hoće sigurno čim se već pojavio (sem ako proizvođač ne reši to u novom firmware-u koji treba da se instalira)... Zaglupljivanje, kočenje, pad brzine, ničim izazvan restart, visok ping i sl. nakon izvesnog vremena je uobičajna stvar koja može da te zadesi kod opreme provajdera (u ruting modu). Rešenje naravno postoji, prebaci uređaj koji si dobio od ISP-a u full bridge mod (da radi kao media converter), kupi dobar (wi-fi) ruter u slobodnoj prodaji i poveži ga kablom na (u tvom slučaju) VDSL modem/ruter... podesi i "vozi" bez ijednog problema. Zaboravićeš da imaš ruter ili ako ti se ne plaća ruter, opaljuj hard reset čim iskrsne problem i tako u krug (to ne košta ništa, samo stradaju živci). Kad već imaš VDSL, sigurno nisi osnovni korisnik kome nije toliko bitno pouzdanost usluge.

Kod mene nema problema sa ruterom sad da li sam dobio dobar ili je stvarno njegov los ili je nesto trece.....
Uglavnom sve radi kao prvog dana.

Ok naravno.. Nego istice mi SjeBB na leto, a do tada ima vremena jos podosta,
pa rekoh mozda ima neko ko koristi cisto da baci neki koment..

@nidzakv , ja živim na lokaciji Kula 3 u Kraljevu i korisnik sam vDSL 50/2 mb/s prvo u promo akciji po ceni 10 mb/s (od Aprila 2014.god.) pa posle u Mega Box kampanji (od Juna 2014.god.). Moj jedni komentar vezano za rad vDSL je .....

4195958111.png

Slika sve govori !!!

Pozz

E super, znaci da sljaka i po Kv-u.. Iskreno ping mi se ne svidja :)

Ma de... :D

Trenutno kod Poste imam neki minimalni paket od 2mbps i to sam zadrzao jer nisam internet koristio par meseci na toj adresi pa da ne gubim port jer sam ranije cekao i po 2 meseca na slobodan port u Novom Pazaru. E sda bih da probam da se prebacim na vdsl pa ako mozete pomoci da mi kazete da li se iz ovog podesavanja vide ti podaci koliko sam udaljen od centrale i da li bih mogao da izvucem makar 20 mbps. Skoro su nam menjali brojeve, sada su nam ubacili sedmocifrene tako da kontam da smo sada na nekoj novoj centrali.

Btw, hoće li još neki provajder nuditi vdsl ili je to rezervisano isključivo za Telekom? :)

Trenutno kod Poste imam neki minimalni paket od 2mbps i to sam zadrzao jer nisam internet koristio par meseci na toj adresi pa da ne gubim port jer sam ranije cekao i po 2 meseca na slobodan port u Novom Pazaru. E sda bih da probam da se prebacim na vdsl pa ako mozete pomoci da mi kazete da li se iz ovog podesavanja vide ti podaci koliko sam udaljen od centrale i da li bih mogao da izvucem makar 20 mbps. Skoro su nam menjali brojeve, sada su nam ubacili sedmocifrene tako da kontam da smo sada na nekoj novoj centrali.

Udaljen si od centrale KABLOM 529 M i generalno mozes da imas VDSL a max. brzina tvoje parice je otprilike oko 65Mbps. Tako da bez problema mozes da uzmes 50Mbit, sad ne znam da li ima neka akcija da ne placas punu cenu to ne znam, ja kad sma uzimao VDSL bila je akcija 50 po ceni 10.

Nazad
Vrh Dno