Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Napisao sam ti naučno:beat: dokazane predpostavke da mogu da tvrdim da je iptv bolji od kds-a a pogotovo od poštarskog kds-a.Svaka tehnologija ima svoje prednosti i mane i iz toga može da proizađe samo jedno a to je da KDS ima mnogo više potencijalnih problema od iptv-a i to je to.
Inače u mojoj zgradi nikada nije nestala struja,već ako nestane to važi za ceo kvart ili naselje.

Poslednja izmena:
Ti si super sad ne moram da gledam sa klincem crtace i da se smejem dovoljno je da te citam na naucnoj osnovi i bude smesnije od crtaca.
Ti si kralj..... Majke mi.

Kad ostaneš bez struje ja gledam crtaće na IPTV-u i smejem se dok ti gledaš crn kds:d

Poslednja izmena:
.
Inače u mojoj zgradi nikada nije nestala struja,već ako nestane to važi za ceo kvart ili naselje.
Ma znam da nije nestala vec onako iz dosade imas upsove a ovde mi apsolviras kad ti nestane struja ti ides preko mobilnog pa preko rezervnog neta cuj imam kombinaciju da ti zavrsim vojni agregat prikacis na zgradu i picis sa iptv-om. Hahaha

Kad ostaneš bez szruje ja gledam crtaće na IPTV-u i smejem se dok ti gledaš crn kds:d
Opet ti decko ne citas meni ne nestaje struja prikacen sam na zgradu elektrodistribucije jel znas cime se doticni bave?
Ako ne znas javi objasnicu ti nije mi tesko.
Naprosto mene ne mogu da iskljuce jer onda pola grada(ceo stari deo grada) nebi imalo struje jer sam na njih(koji proizvode struju) vezan.
Jel mozes to da shvatis ajd prvo to pa cu dalje da ti objasnjavam gde gresis ali prvo ovo shvati da bi nam bilo lakse da komuniciramo dalje.

Poslednja izmena:
Ma znam da nije nestala vec onako iz dosade imas upsove a ovde mi apsolviras kad ti nestane struja ti ides preko mobilnog pa preko rezervnog neta cuj imam kombinaciju da ti zavrsim vojni agregat prikacis na zgradu i picis sa iptv-om. Hahaha

Imam upsove da štitim opremu koju imam.Najmanje se koriste kad nestane struje.

Imam upsove da štitim opremu koju imam.Najmanje se koriste kad nestane struje.
Zasto ih stitis ako ti ne nestaje struja.
Ja moje nista ne stitim jer nemam od cega.
Da mi nestaje struja pa da ih stitim ovako nemam od cega [emoji57] [emoji57] [emoji57]
Da nemas ti neku ilegalnu tv u stanu?
Da nije kod tebe u stanu ET RTS-a?

Poslednja izmena:
Kada bi samo znao kolike su varijacije napona ne bi ni postavljao pitanje šta će mi ups.Imam recimo memoriju za svaku varijaciju odnsono za svaki trenutak kada je ups prešao na baterije,ne računam nestanak struje već kada ima struje a napon padne toliko da ups mora u tom sekundu da pređe na baterije.

Rekoh ti preseli se brate tamo gde je stabilna struja.
Menjaj zgradu pod hitno bankrotiraces kupovinom upseva.
Vec zamisljam tvoj stan sa gomilom upseva haha.

Daj log te memorije, bas me zanima koliko je to ucestalo i o kakvim promenama napona pricamo.

pozdrav,

imam odobren paket 50/2 od pre par dana.

da li mi moze neko pomoci, preko LAN-a dobijam brzinu od 48 Mb/s sto je skroz ok dok je na wirelessu jedva 26 Mb/s sa jednog i 35 Mb/s na drugom laptopu ??

kako mogu da dobijem punu brzinu od 45-50 Mb/s preko wirelessa ?

sve sam pokusao sa setovanjim rutera, promenom kanala aii nisam uspeo nista znatno popraviti ??

da li moze biti do antene rutera da daje slab protok, wireless kartice na laptopu ili nesto trece ??

hvala unapred

Ne znam sta da ti kazem ja sam preko moba dosao do najvise 45,5Mb/s ako ti to nesto znaci preko lana bude 48-49Mbps.
Znaci posto imamo isti ruter nebi trebalo da je do njega mada mislim da je slabija antena na ruteru.
Pre bih rekao da je kod tebe problem na lap topu.

hvala u svakom slucaju, ipak je ovo pitanje za nekog magistra iz ove oblasti.. nadam se da cu pronaci resenje ako se neko bas razume u moj problem, uostalom ko je danas na LAN-u :)

hvala u svakom slucaju, ipak je ovo pitanje za nekog magistra iz ove oblasti.. nadam se da cu pronaci resenje ako se neko bas razume u moj problem, uostalom ko je danas na LAN-u :)

Fora je u tome da laptop mora da podržava N standard,tj da ima takvu wlan karticu u sebi,i da na ruteru ne budu nakačeni drugi uređaji sa manjom brzinom,jer u teoriji ako se zakači neki uređaj sa B ili G standardom on smanjuje brzinu svima,jer kod ovog rutera nije moguće odabrati da radi samo u N standardu.Mada sam ja uzeo drugi ruter tp link koji je dual band znači radi i na 2,4 i na 5 GHz gde je na 2,4 GHz deklarisan wlan na 300 Mbps a na 5 GHz deklarisan wlan na 450 Mbps,i kada se povežem preko 5 GHz na telefonu dobijem punu brzinu.Eliminisao sam i zagušenje etra,jer sam stavljao i mobilni i laptop pored samog HG rutera i nisam uspeo da izvučem više od 32 Mbps.
Pogledaj malo o ovom proizvodu nešto,pokazao se bar kod mene odlično. TP-Link TL-WDR4300 N750

Poslednja izmena:

Нисам магистар из ове области али знам како сам решио код себе кући проблем лошег бежичног сигнала. Код мене је проблем био 10 околних мрежа са јаким сигналом али су све биле на 2.4GHz што сам лагано заобишао куповином квалитетног рутера. Ја сам узео овај: http://www.asus.com/rs/Networking/RTN66U/ али ти можеш да прођеш са вероватно неким доста јефтинијим од тог. Ја сам овај одабрао јер 5GHz има слабији домет него стандардних 2.4 а овај има 3 антене али и због аутоматског пребацивања на најбољи опсег сигнала, немам проблем за било који уређај.

Ја сам преласко на 5GHz фреквенције смањио и могућност конфликта са блутут уређајима које користим (apple keyboard, magic trackpad, звучници) а било их је раније. Добра ствар са HG630 је што само искључивањем WLAN дугметом са леве стране, рутер постаје прост модем и онда не мораш ништа више да подешаваш у његовим подешавањима.

Укратко: бољи рутер са јачим емитором(антенама) сигнала и по могућности дупли опсег и 2.4 и 5GHz.

Koja je razlika ako wlan iskjućiš spolja na dugme i ako ga isključiš iz menija?

Koja je razlika ako wlan iskjućiš spolja na dugme i ako ga isključiš iz menija?

Oдговор је буквално ова два:

тим редоследом. :d

Pozdrav! Ne pratim temu aktivno, pa su mi sigurno neke informacije promakle, a pošto pretraga ne daje ono što mene zanima reko bolje da pitam.
Imate li info dokle se stiglo sa uvođenjem vdsl u Pirotu? Oće li uskoro da ga puste u promet?

Pozdrav! Ne pratim temu aktivno, pa su mi sigurno neke informacije promakle, a pošto pretraga ne daje ono što mene zanima reko bolje da pitam.
Imate li info dokle se stiglo sa uvođenjem vdsl u Pirotu? Oće li uskoro da ga puste u promet?

@dinge , najbolje bi bilo da lično svratiš do korisničkog servisa Telekoma Srbije a.d. u Pirotu gde ćeš dobiti najtačnije informacije ili pozovi kontakt centar za prodaju, podršku i informacije 0800/100-100

http://www.open.telekom.rs/home/poslovniceDetails.aspx?temp=0&sid=203&id=205&point=86

Moram prvi put da se pozalim na tehnicku podrsku Telekoma. Preselio sam VDSL (sada je na ADSL liniji, iako mozda moze na VDSL i ovde..). Po stranu sto je to nepotrebno trajalo 10 dana (+5 dana za fixni, ali tada je bilo net signala), ali sada vise ne mogu da predjem 12-13Mbps DL :) A linija moze 26000/1300 da izdrzi, i podesena je na ~20500/1024.
Nekoliko dana kao podesavaju nesto i jos nista :)

Osim što su ukinuli upload booster,čini mi se da su ukinuli i statičku adresu.To mi sve miriše da su počeli da gube poslovne korisnike koji su prelazili na privatne naloge.Inače njih deru samo tako ,pa nije ni čudno što su ukinuli booster i dinamičku adresu.Sve je to tužno ako je to tako kao što mislim.

Telekom nije unikuo mogucnost koriscenja staticke IP adrese.
Ukinuo je samo posebne pakete sa statickom IP adresom.
Po novom ti potpisujes ugovor za osnovni paket sa dinamickom IP adresom, a za staticku IP adresu doplacujes 590,00 RSD mesecno.

http://open.telekom.rs/internet/Content.aspx?temp=0&sid=1917&id=1971

Poslednja izmena:
Mini Ipani nemaju baterije tako da svako isključenje struje dovodi do prekida, ne rade ni telefon, ni ADSL ni VDSL ni IPTV.

Deutsche Telekom, Telekom Austria i Telekom Slovenije bar koliko ja znam posto sam imao uvid u projekte nekih isturenih stepenova, imaju UPS podrsku do nekih 20 ili 30 minuta, dok centrale imaju UPS i dizel agregate. Tako da klasicna fiksna telefonija mora da radi i kada nema struje, ako naravno nemas telefon sa prenosnom slusalicom za ciji bazni deo je potrebna struja da bi radila. Pretplata za IP telefoniju je zato mnogo niza u odnosu na klasicnu fiksnu telefoniju iz razloga da moras imati vlastiti UPS i kod sebe u stanu da bi modem radio i samim tim i IP telefonija ako slucajno nestane struje. U Sloveniji cak i neki kablovski operateri imaju podrsku UPS-ova za pojacala, tako da ako imas UPS kod kuce za modem, mozes da koristis internet i IP telefoniju bez problema i kada nemas struje.

Jel vam baguje malo HG630 nakon sto upalite/ugasite wifi ? Ja skoro uvek moram da ga restartujem nakon paljenja/gasenja wifi jer net krene da stuca samo tako.
A u zadnje vreme primecujem i da mi se u online gejmingu javljaju lag spajkovi. Youtube mi vec nedeljama jako lose radi, pola klipova ne radi ili se vuku, cak i pri nizim rezolucijama. Ima li neko iste simptome ?

radi sve ok, wifi nikad ne iskljucujem, zasto bih to radio? sve radi normalno na netu. probaj staviti google dns

Kako najlakse da saznam da li moja cetrala podrzava VDSL?

Odes do najblize poslovnice u svom gradu i raspitas se oni ce zapravo odmah uputiti zahtev i znaces u roku od 5 min sve.
Tako je u BG-u.

Nazad
Vrh Dno