Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Daju li one tablete uz ovu akciju 50/2 po ceni NET 10 za potpisan ugovor na 24 meseca? Mislim da imam uslove za VDSL pa razmatram opcije. Inače sam na SBB-u, Total MIX (ADSL), super je cena, samo 1220 din. me izadje 20/1, ali prekidanja veze i usporenja su sad već jako iritantna, a tehnička podrška je 0.
Naravno da ne daju ja probao jos prvog dana kad su uopste i poceli sa tabletima, jeb.

Da li se moze videti nekako po kvalitetu linije da li je moguce aktivirati upload booster ?Imam 50/2 i podigao bi na 50/5,pa da ne podnosim zahtev ako ne moze jer to zna da se oduzi kod njih

Poslednja izmena:
ako download moze 50, i upload moze lako preko 5mbps. ima nekih sajtova gde se na osnovu podataka iz rutera moze izracunati max up/down, ali ako ti down ide 50 mbps, ici ce i up i preko 5mpbs bez problema.

Ne, UB se prilicno brzo aktivira, max. 2 dana, a i to je retkost. Trazi vec danas, jer se placa pun mesec (cene su inace BEZ PDV-a na sajtu, iako je to nezakonito :D), bez obzira kada aktiviras - ako aktiviras krajem meseca, platices za dan-dva pun iznos.
A ako mozes 50/2 da dobijes, mizerne su sanse da ne mozes UB dobiti. Pogledaj koliki je max. attainable rate za Upload u modemu, i sve preko 10Mbit ce proci sigurno za UB5.

Meni je gospodjica iz poslovnice u TC Usce rekla da sam na 1700 metara od centrale... inace koristim MegaBox nekih mesec dana a Vdsl 50/2 6 meseci sigurno...sve radi perfektno

Gospođica je očigledno pogrešila. Mora da je mislila 170m :)

Da li uopšte može da se napravi neki istureni stepen pa da dobiju VDSL korisnici udaljeni npr. kilometar i kusur?

Ja sam čuo priču (ne znam koliko je tačna) da su uveli VDSL na preko kilometar (mislim da je centrala negde kod okretnice busa 31. na Konjarniku a tri crvene zgrade su gore kod okretnice 50-ice kod "Rode").

Istureni stepen i sluzi da se skrati duzina parice izmedju korisnika i centrale. Dakle, ako je korisnik suvise udaljen jedini nacin da se poveze putem vdsl tehnologije je istureni stepen.

U prevodu ako imaš vezu i ako si udaljen kilometar i po možeš da središ da ti puste VDSL?

Ja sam na 107 metara od poste tj centrale, a bukvalno sam preko puta. Ovi na call servisu su mi rekli da bi mi uz molbu pustili vdsl. Ovi nasi da su parice lose i da mogu da izdrze samo 6mb+4mb za iptv. Inace mi je brzina vec 2 meseca ispod 3.

Kada sam spomenuo vezu mislo sam na:

Ima u našoj blizini pečenjara Milan koja bukvalno 24/7 peče prasiće, svinje... iza pečenjare, tako da zagađuje okolinu, ljudi udišu taj smrad od pečenja i niko pečenjari ne može ništa (Srbija, inspekcija, znaš već kako to ide...).

E onda jednog lepog dana htela pečenjara da se izmesti nekoliko metara na novu bolju lokaciju tako da je vide i ovi što prolaze Bulevarom K.A. prema Smederevskom i obratno a ne samo ovi što prolaze Ustaničkom.

Žalili se nekome ovi što žive u novim crvenim zgradama u kojima je uveden VDSL i sledeće jutro si imao šta da vidiš, polupani prozori svuda po ulici, mislio sam da je pala bomba, posle sam saznao da je došao bager i da je sve razvalio.

Pečenjara se vratila na staru lokaciju i dalje peče li peče ali su izgubili bitku protiv investitora.

Tako da je malo čudan plan da tri zgrade doiju VDSL na kilometar i po ali ajde.

Ja sam nedavno uzeo vdsl i isto pokušavao pre toga da na netu nađem neku konkretnu informaciju-ponudu,ali nisam uspeo. Jednostavno toga nema na njihovom sajtu i moraš zvati telefonom,a oni pak (većina)menjaju govorne automate i ne prave razliku između adsl,vdsl,vdsl2....
Njima je to sve adsl po različitim brzinama.(sto i nije greska)

Kada sam spomenuo vezu mislo sam na:

Ima u našoj blizini pečenjara Milan koja bukvalno 24/7 peče prasiće, svinje... iza pečenjare, tako da zagađuje okolinu, ljudi udišu taj smrad od pečenja i niko pečenjari ne može ništa (Srbija, inspekcija, znaš već kako to ide...).

E onda jednog lepog dana htela pečenjara da se izmesti nekoliko metara na novu bolju lokaciju tako da je vide i ovi što prolaze Bulevarom K.A. prema Smederevskom i obratno a ne samo ovi što prolaze Ustaničkom.

Žalili se nekome ovi što žive u novim crvenim zgradama u kojima je uveden VDSL i sledeće jutro si imao šta da vidiš, polupani prozori svuda po ulici, mislio sam da je pala bomba, posle sam saznao da je došao bager i da je sve razvalio.

Pečenjara se vratila na staru lokaciju i dalje peče li peče ali su izgubili bitku protiv investitora.

Tako da je malo čudan plan da tri zgrade doiju VDSL na kilometar i po ali ajde.

Njihov neuspeli pokusaj preseljenja u veci prostor nema nikakve veze sa telekomom, a ni sa "vezama" iz komsiluka...

Nego moze li neko da okaci link ka telekomovom sajtu vezan za VDSL? :p

U kom smislu? Nista posebno ne pisu o VDSLu, sto rece prvi odgovor, to je njima sve DSL, ADSL... samo razlicita brzina. Mada su vec ukapirali da mora za >20Mbps drugi modem, u prvo vreme su pravili zez. Ali VDSL moze i na nize brzine, ja imam VDSL na 20/1.

Au, biće ******. Upravo su korisnici pečenjare saznali šta se desilo sa pečenjarom i sad kreću da je oslobode: http://www.youtube.com/watch?v=UCZQ0Mq9H_M

Hahahah, jel vidiš telekome šta se dešava kad dirneš pečenjaru. *** šta sve neću da pročitam :)

Poslednja izmena:
U kom smislu? Nista posebno ne pisu o VDSLu, sto rece prvi odgovor, to je njima sve DSL, ADSL... samo razlicita brzina. Mada su vec ukapirali da mora za >20Mbps drugi modem, u prvo vreme su pravili zez. Ali VDSL moze i na nize brzine, ja imam VDSL na 20/1.

Pa to sam mislio da ima odvojeno :)

Da li uopšte može da se napravi neki istureni stepen pa da dobiju VDSL korisnici udaljeni npr. kilometar i kusur?
Pa samo tako i jedino tako moze da se uvede vdsl za one koji su preko kilometar od same centrale.

Ja sam čuo priču (ne znam koliko je tačna) da su uveli VDSL na preko kilometar (mislim da je centrala negde kod okretnice busa 31. na Konjarniku a tri crvene zgrade su gore kod okretnice 50-ice kod "Rode").

Ja koliko znam, a znam centrala je meni malte ne ispred nosa svaki dan je gledam i nije na okretnici 31, vec malo nize u sklopu poste imas deo koji pripada TS i tu je sama centrala.

Poslednja izmena:
Juče je super mario prevezao reglete,danas sam podigao vdsl modem.Ceo proces je trajao od decembra 2013 kada smo dali saglasnost telekomu da u naš ulaz instalira IPAN, pa sve do dana današnjeg.

Stari box paket sam raskantao.

Reče mi čeljade piskavim tonom,da možete akciju 50 po ceni 10 jer ste udaljeni 3 metra od Ipana:guitar:

Poslednja izmena:
Izvinjavam se za mali offtopic, ali najverovatnije pratioci ove teme znaju.

Imamo vise mesta u stanu za TV i telefon, trenutno je telefon/VDSL spojen u sobi gde mi ne odgovara da bude. Proslog puta je radnik Telekoma u nekom ormaricu prevezivao nesto da bi bas tu bio modem (tada mi je odgovaralo) - da li to oni moraju da rade, ili je to obicna majstorija? (ormaric je onaj razvodni za celu zgradu, mada ne znam gde je to tacno :D)

Juče je super mario prevezao reglete,danas sam podigao vdsl modem.Ceo proces je trajao od decembra 2013 kada smo dali saglasnost telekomu da u naš ulaz instalira IPAN, pa sve do dana današnjeg.

Stari box paket sam raskantao.

Reče mi čeljade piskavim tonom,da možete akciju 50 po ceni 10 jer ste udaljeni 3 metra od Ipana:guitar:

Aj sa srecom sada :)

:wave:Blagodarim

Javljam utiske kad mi iseku stari adsl i puste vdsl.Pošto je vikend verovatno će to biti u ponedeljak.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se za mali offtopic, ali najverovatnije pratioci ove teme znaju.

Imamo vise mesta u stanu za TV i telefon, trenutno je telefon/VDSL spojen u sobi gde mi ne odgovara da bude. Proslog puta je radnik Telekoma u nekom ormaricu prevezivao nesto da bi bas tu bio modem (tada mi je odgovaralo) - da li to oni moraju da rade, ili je to obicna majstorija? (ormaric je onaj razvodni za celu zgradu, mada ne znam gde je to tacno :D)

Obična je majstorija ako znaš šta i gde prevezuješ, a pošto ti ne znaš ni gde je taj ormarić onda bolje ili njih iscimaj ako je moguće ili nekog majstora...

Нисам сигуран да је тај ормарић у улазу (или где је већ) доступан свакоме, пре бих рекао да је Телекомов. А зар си ти добио различите парице на свако прикључно место у стану? Можда је тако ако је све то рађено са зградом (новоградња) и онда сваки прикључак има своју везу у ормарићу. Зови Телеком па нека они превежу или бар кажу ако то није њихов део.

Posto je mala sansa da obican CC zna takve stvari, koga da zovem tamo?

Od nedavno sam korisnik mega box paketa koji podrazumeva VDSL 50/2 mbs i na zalost ne mogu reci da sam zadovoljan. Naime speedtest konstantno pokazuje dobre brzine, u sta ne sumnjam jer sam se uverio i u praksi kada sam skidao neke vece fajlove. Ipak kada zapocnem sa obicnim surfom stranicama treba vise od trideset sek da se ucitaju, a u slucaju da u pretrazivacu otvorim jos neki tab obavezno dobijam poruku "server not found". Uredjaj koji sam dobio je Huawei HG655b, sve je dobro povezano, a ja sam pokusao sa iskljucivanjem firewall-a, sa izmenama u pretrazivacima (chrome, firefox, explorer i opera) i uvek isti rezultat. Cak sam uradio i reinstalaciju Win OS, za svaki slucaj. Takodje pokusavao sam i druge uredjaje da povezem na internet (mobilni i Smart TV) na kojima je ucitavanje stranica takodje bilo iritirajuce sporo. WiFi je bio zasticen ili iskljucen, pa "kradja" od nekog spolja nije bila moguca. Juce je dolazio covek iz telekoma i sam se uverio u ovo stanje, medjutim njegov laptop i moj mobilni su u jednom trenutku fino proradili, pa smo zakljucili da je problem u mom desktopu. Ipak kasnije se sve vratilo na staro i po pitanju mobilnog. Ja sumnjam u ispravnost modema, pogotovu ako dodam da nije odmah po prikljucivanju povezao i Voip tel, nego su tehnicari nakon nekoliko mojih intervencija daljinskim putem sredili stvar posle 10 dana, a sinoc se desilo i da sam opet ostao bez telefona. Najverovatnije cu traziti zamenu uredjaja ili ako to ne da rezultate odustacu od ovog ugovora i vratiti se na staro, ali bih pre toga pokusao sam da sredim situaciju, ako je moguce, kako ne bih opet zavisio od "azurnih" sluzbenika. Ako bilo ko ima slicnih iskustva ili nekih drugih ideja molim za savet.

Nazad
Vrh Dno