4 puta sam odlazio u poslovnicu u Zrenjanin, nažalost.
Čak sam odlazio u tehniku, centralu....
Nisu oni rekao bih najbolje ni upućeni u sve to.
Pogotovo što ja živim u jednom mestu 35 km od Zrenjanina,
i onda je to njima priča, koji će vam tamo VDSL, budite srećni što je optika
prošla kroz to tvoje selo pre par godina. To ja sam karikiram kako oni rezonuju.
I, meni je to jasno. Pazi, kad pročitaš da neko živi 35 km od Zrenjanina, pomisliš
da tu živi neko neotkriveno pleme kanibala, ili su tu seljaci koji piju pivo ispred samoposluge,
voze traktore i muzu krave...
Ipak, i ovde verujem svaka kuća koja nije napuštena ima računar, a svako ko ima računar ima i neki internet.
Ima nas 1500, malo, ali je zrenjaninski Beotel, pre 7-8 godina našao i ovde tržište sa wireless internetom.
Postavili su 5-6 baznih stanica, tako da je svaki korisnik na optimalnoj razdaljini od baze. Meni su jednom testirali
brzinu koju mogu da mi puste, i išlo je do maksimalnih 100, ali ipak još uvek to nisu povoljne cene ni za 10/1 uz ugovornu obavezu (zaboravio sam al' je
tu negde kao i TS ponuda).
Još uvek mi je krivo zbog VDSL propuštene šanse. TS nije baš fleksibilan. Razumem i to. Oni su 'ladno mogli da istestiraju (a to sam im i rekao u poslovnici),
koliko mogu max. da proguraju kroz moju paricu brzinu, a da rade sve druge usluge (IPTV, HD i VoIP) i to da mi puste kao MegaBox.
Međutim vidim da njima sve to daljinski rade kolege iz Beograda, koje iako sam insistirao ne mogu nikako da dobijem.
Ja se zahvaljujem svim momcima (enraged, trenje, alfaunits, Kimins ...) koji su mi pomagali savetima i podrškom na ovoj temi. Hvala vam sjajni ste.
Možda sam i ja premator za sve ovo (42yo) i možda bih trebao da počnem da pravim decu, kad već nisam do sada.