To su mogli na licu mesta da kazu (u slucaju zahteva preko MojTelekom odmah dobijes odbijenicu ako ne dozvoljava parica).
Sto rece bbKing, to ne znaci da ti centrala ne podrzava VDSL, vec da ako podrzava, preko limita razdaljine si. Onda stvarno moraju veze/vezice.
Da.Uz rizik da budem offtopic, ako neko može da mi potvrdi, naime ja sam danas razumeo
gđu iz call centra da Mega Box sadrži mobilni broj, fiksnu liniju, internet i IPTV + HD uslugu ?
Danas sam zvao call centar da proverim moje tehničke mogućnosti za MegaBox paket.
Moja zgrada se nalazi na nekih 150 metara od centrale, međutim nakon razgovora sa operaterom
utvrdili smo da od centrale do moje parice ima 324 metra. U centrali postoji VDSL ploča tako da sa te strane
postoji mogućnost za 50/2. Lik mi je rekao da odem do poslovnice i da apliciram za Mega Box, on veruje
da će me pustiti zbog tih 24 metra više od maximalnih 300 m koliko je neophodno za kvalitetan VDSL.
Nisam načisto kako su došli do tih 324 m, kad ponavljam od moje zgrade do centrale nema 200 m, sve da hoću da ih napravim.
Ujutru idem u poslovnicu, pa ću da vidim šta će mi reći.
Nadam se da će tako da bude.Dobijas sigurno 50/2 ne brini se i radice ti savrseno, kao i meni.
Pozz
Kapito?
Sinoc sam poslao zahtev preko MojTelekom, nisam nista dobio ni pozitivan ni negativan.
Kako vam se cini ...
Dobra ti je parica, ali zasto su ti setovali preko 50Mbit, meni tacno 50Mbita setovali.
Pa ko je rekao da ima box? Pretpostavljam samo da ima IPTV pa da mu je zbog toga veća brzina u ruteru.
artur kaze: Predao zahtev za paket 50/2 po ceni 10/1 pre neki dan. Danas otisao po opremu i dobio Huawei HG 630 i IPTV da probam mesec danaPa odakle ti da on ima BOX paket sa IPTV-om?
Covek rece 50 po ceni 10Mbit, WTF?
Evo posle 12 dana epopeje, ne mogu da dobijem Mega Box.Radice ti 50/2 na toj razdaljini savrseno, ne brini se.
E sad ja sam na 50m od centrale pa sam na preko 150m po njihovom, a zasto ne gledaju oni tu razdaljinu koju mi gledamo, vec duzinu parice od centrale do tvoje kuce
U tome je fora sto ti kazes 200m a oni kazu vise. Elem, i ja sam ih tada pitao kuda su vodili te kablove kad sam na 40-50m fizicki od centrale(gledam je svako jutro) i dobio odgovor za duzinu ali na moje pitanje kuda su paricu "vozali" oko koliko zgrada nisam dobio odgovor vec 50/2.
Dobijas sigurno 50/2 ne brini se i radice ti savrseno, kao i meni.
Pozz
Kapito?
Kakva ******ština, serem im se na sistem rada. Ajde da je 624 ali na tih 324 to sigurno dobro radi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari