Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Pa gde meni zavalise ovaj 630 cenim da je losiji od 655b.
Manji je broj mislim...

Super je, uzivaj ;)

Evo sad za vikend je TS postavljao optiku do moje zgrade za VDSL, tačnije optički kabl ulazi u tehničku prostoriju u prizemlju mog ulaza (šaht pored lifta vodi u tehnički prostor), gde će (kako mi oni rekoše) biti mini centrala za sve stanare ulaza. Optički kabl do same zgrade prolazi velikim delom kroz asfalt, a delom kroz zemlju tj. travnate površine. Toliko sam se naslušao od ranije kako Targo kopa plitko optiku, kako je to katastrofa i tome slično, a lično sam video da TS radi potpuno isto kao i Targo, dakle ista plitka dubina (mikro) rovova (~20cm), isto plitko razbijanje asfalta, ama ljudi identično kao Targo što je radio, ništa dublje niti drugačije.
Gde su sad svi oni koji su pljuvali Targo zbog mikro-rovova koji su, kako sam se sam uverio, identični kao što TS sada uvodi optiku (VDSL)? Sad kad TS radi mikro-rovove kao Targo, to je sad OK ?

P.S. Lično nemam ništa protiv mikro-rovova, ali želim da čujem mišljenje onih koji su Targo pljuvali zbog toga. Da ne bude zabune, Targo FTTH meni radi savršeno. Moja lokacija: Novi Beograd, carina.

Jel moguce uzeti vdsl na Mirijevu kod stanice Mirijevski venac? I kakva je procedura ako samo ja trazim,a zivim u zgradi,da li ugradjuju iako sam jedini,ili mora cela zgrada?

Okrenes 19818 pa ti u roku od par dana odgovore ima li tvoja pozicija uslove za vdsl.
Posto je to u stvari napredni adsl pristup bitno je da imas fixnu tel.liniju preko koje se cela operacija izvodi.
Samim tim je nebitan broj korisnika u zgradi.

Jel moguce uzeti vdsl na Mirijevu kod stanice Mirijevski venac? I kakva je procedura ako samo ja trazim,a zivim u zgradi,da li ugradjuju iako sam jedini,ili mora cela zgrada?

IPAN ide za celu zgradu i nema veze koliko ce korisnika uzeti VDSL brzine

pitanje je da li su oni postavili IPAN i povezali optickim kablovima do tvoje zgrade

Ja sad placam 20mb,a radi na jedva 12... Zvacu da proverim sta i kako... Hvala :)

Ja sad placam 20mb,a radi na jedva 12... Zvacu da proverim sta i kako... Hvala :)

ti nemas VDSL cim ti radi jedva 12Mbps

to znaci da si negde na oko 2km od centrale i u tvojoj zgradi jos nije postavljen IPAN

VDSL brzine pocinju od 30/2 Mbps pa do 150 Mbps i daljina izmedju korisnika i IPAN-a nesme da prelazi 300m

ostaje ti da i dalje cekas kao i svi ostali

Ja imam 20/1 kroz VDSL. (uzeo 30/2, vratio na 20/1, nisam video korist za tu razliku u ceni)

E to ja imam, uzeto na nekoj akciji pre skoro godinu dana, placa se oko 1800,1900 tako nesto

Gorane, ovo gore mi je rezultat iz L. Adamiča.
Onaj stan u BNT u istoj zgradi gde si ti, u kojem mi je VDSL Net 50, mi trenutno nije dostupan, imam stanare, koji trenutno nisu tu, pa ne mogu da ih pitam da provere.
Šta da ti kažem, posle Targa, ovo su bolna iskustva, ali smo bili prinuđeni na ovo...
Užas

Kapiram.
Ma hajde nije zivot internet.
Inace nisam jos odjavio targo.zadnjih nedelju dana ko za maler radi odlicno.

Ma Targo kad radi je MAJKA za sve ove ADSL-ove i VDSL, ali je problem (bar u mom slučaju) što u zadnje vreme nije radio.
A u zadnjoj deceniji sam izmenjao svih mogućih broadband net konekcija koje su mi bile na raspolaganju...

Taj tvoj problem je samo sa wireless vezom, nadam se da ti je OK kada se nakačiš UTP peč kablom na Huawei ruter.
Ja sam primetio da ti ruteri imaju loš wifi.

Postoji li i dalje mogućnost da se dobije 50/2 za 1899din, a bez da imam rođake/strine/tetke u upravnom odboru?

Postoji li i dalje mogućnost da se dobije 50/2 za 1899din, a bez da imam rođake/strine/tetke u upravnom odboru?
Postoji ako si u blizini isturenog stepena. Maximalna udaljenost na kojoj možeš da uzmeš 50/2 je 300m

Koje sve operatere? Samo Telekom nudi VDSL...

Operatere Telekoma:

19813 – Kontakt centar za informacije o Open uslugama (briga o korisniku, aktivacija i deaktivacija dodatnih usluga, pretplatnička pitanja). Radno vreme: ponedeljak - petak od 08 do 22h; subotom od 08 do 15h.
19818 - Kontakt centar za prodaju Open usluga (Telefonski priključak, Internet, IPTV i Box paketi). Radno vreme: ponedeljak - petak od 08 do 20h; subotom od 08 do 14h.
19771 - Servis za prijavu smetnji i korisničku podršku za usluge fiksne telefonije, Internet, IPTV i paketske usluge.

Napisao ti čovek. 19818. A u kom si gradu?

Okrenes 19818 pa ti u roku od par dana odgovore ima li tvoja pozicija uslove za vdsl.
Posto je to u stvari napredni adsl pristup bitno je da imas fixnu tel.liniju preko koje se cela operacija izvodi.
Samim tim je nebitan broj korisnika u zgradi.

Na mail sam dobio obavestenje da ispunjavam uslove ali mi za ovu brzinu neta (50/2) nude neki BOX4+ paket ili ili samo net po redovnoj ceni 5.999,00 din.

Nemam pojma dali je akcija ogranicena jer nema nista zvanicno na njihovom sajtu. Moracu otici licno u poslovnicu da se raspitam.

Onda verovatno može. Ali operateri su neupućeni. Nema veze što ti kaze da je to ADSL ti mu traži 50/2 brzinu po ceni 10 mbps = 1899 RSD.

Ovo je deo njihovog odgovora koji sam dobio na mail, jedino sto je ovo malo vise od 1900din:

Ono što Vam možemo ponuditi u ovom trenutku je specijalna ponuda za Box paket sa Internet brzinom do 50/2 Mb/s i HD uslugom, budući da smo izvršili proveru i utvrdili da Vaša telefonska linija ima tehničke mogućnosti za ovu ponudu.

Ponuda podrazumeva zaključenje Ugovora za korišćenje Box 4 paketa usluga uz ugovornu obavezu od 24 meseca po cenovniku koji možete pronaći na sledećem linku: http://www.open.telekom.rs/box/Content.aspx?temp=0&sid=1910, brzinu interneta do 50Mbps i HD pristup koji se naplaćuje po važećem cenovniku Telekoma: http://open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=360&id=704

Box 4 paket usluga sadrži: fiksni telefonski priključak, neograničen pristup Internetu, mobilnu postpaid tarifu i IPTV televiziju (Osnovni paket: http://www.open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=345&id=346)

Poslednja izmena:
Vrh Dno