Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Jel zna neko kako da promenim DNS na HG655b? Nema u podesavanjima, mozda nekako preko telneta? Ima li načina?

Promeni na mreznoj na kompu.

ako imam 50/2, koliko bi trebao preko wirelesa dobiti? ja ne mogu da izvucem vise od 25, a nekad nzm zasto mi pokazuje samo 2/2, upload je uvek ok dok download varira od 2 do 25 a stojim na istom mestu, metar od rutera, kad sam imao 6/1 toliko sam dobijao i na wireless-u

Koji je ruter,probaj prebaciti u n mod ,skeniraj kanale i prebaci ruter u onaj koji je najmanje zagadjen,imas na google play za android dosta wireless skenera pa probaj.

hg 630 i netgear wnr2000 v2, prebaceni su na n oba ali iste rezultate daju, a vidim i po downloadu da downloaduje od 200-600kb/s, kako da vidim to za kanale? nzm ali u zadnje vreme sam primetio da mi na monitoru, tv-u u mojoj sobi i tv-u u drugoj sobi itrepere neke horizontalne linije, da li je moguce da nesto ometa pa mozda ometa i wi-fi ili je slaba struja ili tako nesto?

Kolko ti daje sa lan lablom na 630? Dal je svejedno ako si na 630 ili na netgear nakacen? Skini wifi analyzer na android i rece ti koji se kanali preklapaju pa u podesavanjima za ruter ces naci po wifi setupom channel i rokni ga na onaj koji ti je slobodan u eteru.

Ako si pustio i HG i NG da daju WiFi u isto vreme, mogu se i oni medjusobno klati.
Ako nista drugo ne koristi WiFi (da "zagadjuje" vezu konekcijama), trebas dobiti skoro punih 50/2, tj. nesto malo manje. Naravno, ako si relativno blizu.

Ako si pustio i HG i NG da daju WiFi u isto vreme, mogu se i oni medjusobno klati.
Ako nista drugo ne koristi WiFi (da "zagadjuje" vezu konekcijama), trebas dobiti skoro punih 50/2, tj. nesto malo manje. Naravno, ako si relativno blizu.

iste rez dobijam i kad istovremeno pustaju i pojedinacno, sad dobijam oko 25 kad sam promenio kanale, stojim pored rutera, nalazi jos par wi fi ja al bih rekao da su to isto neki kucni ko moj a po signalu bih rekao da nisu tako ni blizu jer ja dobijam na mom -30db a oni su na -80 pa na vise

Da li tebi taj uređaj, kojim se kačiš na wifi, podržava N standard? 25 je maksimum za G standard.

podrzava, galaxy s2 a probao sam i sa lap topom kupljenim pre pola god, neki hp sa i3 procesorom, da li ima veze ono wep, wpa, psk, aes i to, meni ja namesteno na wpa2-psk

edit: stalno mi izbacuje da je najbolji 14ti kanal ali ja ga nemam u podesavanjima, samo 13 :D

Poslednja izmena:
Postavi SS podesavanja rutera (daj HG630), i podesavanja iz device managera za wifi karticu.
S2 se ne secam uopste kakav WiFi ima, ali noviji laptopovi imaju prilican broj prilicno slabih 802.11ac kartica :(

Na HG630 jedino vidim da trebas Guard Interval postaviti na Long, ali na osnovu NG-a, izgleda da ti je slab signal na kartici. Pusti SS iz Device Managera od wireless kartice.

S2 ima N standard - ali to samo znaci da ga podrzava, ne i da podrzava max. brzinu! Kad udjes u WiFi podesavanja na S2, klikni na tvoj WiFI AP (dok je konektovan). Sta ti kaze kakav je signal i na koliko je prikacen?

Naravno, sve ovo ima smisla da proveris, samo ako preko LAN porta imas skoro punih 50/2 ! :)

Poslednja izmena:
N može da bude u mnogo varijanti, uglavnom su zastupljene dve. Single chain (N-Lite, N-150) ili dual chain (N-300), razlika u brzini ogromna. Prvi je nešto brži od G, a za 50Mbps treba druga brža varijanta.

the SGS2 has only one antenna and can therefore only transmit/receive one spatial stream simultaneously. Since it also appears to only support 20Mhz channel width it can only reach a maximum of 65Mbps

Tih 65 je u praksi kad se meri pola da ne bude zabune ipak je to wireless.

Potraži na netu kakav wifi ima taj laptop ili ga otvori ako je wifi kartica lako dostupna.

Na HG630 jedino vidim da trebas Guard Interval postaviti na Long, ali na osnovu NG-a, izgleda da ti je slab signal na kartici. Pusti SS iz Device Managera od wireless kartice.

S2 ima N standard - ali to samo znaci da ga podrzava, ne i da podrzava max. brzinu! Kad udjes u WiFi podesavanja na S2, klikni na tvoj WiFI AP (dok je konektovan). Sta ti kaze kakav je signal i na koliko je prikacen?

Naravno, sve ovo ima smisla da proveris, samo ako preko LAN porta imas skoro punih 50/2 ! :)

nemam trenutno lap top za wi fi karticu, nadam se da ove 2 slike pomazu
http://prntscr.com/3kcwyj
http://prntscr.com/3kcxfc

a za signal mi pise hg630
connected very strong 65mbps wpa2 psk

net gear
isto sve samo 58mbps

edit: evo sad pise i na net gear 65mbps

N može da bude u mnogo varijanti, uglavnom su zastupljene dve. Single chain (N-Lite, N-150) ili dual chain (N-300), razlika u brzini ogromna. Prvi je nešto brži od G, a za 50Mbps treba druga brža varijanta.

Tih 65 je u praksi kad se meri pola da ne bude zabune ipak je to wireless.

Potraži na netu kakav wifi ima taj laptop ili ga otvori ako je wifi kartica lako dostupna.

znaci po tvom postu ovo ispada ok brzina?

donecu sutra lap top pa cu probati testirati da vidim koliko on daje, al u svakom slucaju bolje je i ovih 25-30 nego ono sto je padalo na 2mbita, hvala svima :)

Poslednja izmena:
A sa kog racunara si onda rekao da se kacis? "neki hp sa i3 procesorom"?

Proveri ti direktno LAN zicom prvo.

A sa kog racunara si onda rekao da se kacis? "neki hp sa i3 procesorom"?

Proveri ti direktno LAN zicom prvo.

to sam se kacio sa drugovog lap topa i dobijao iste rez ko na mobu, a postavio sam sa lana rezultat

edit: evo sa lan-a

edit: to mi je bio prvi problem, a sad drugi, danas mi vec 2, 3 puta puca konekcija, imam jedno 2 meseca vdsl i pukao mi je mozda par puta i to se desi tako sto se ugasi internet lampica i dodje za pola minute, znate li zasto se to desava? mozda je slaba linija za 50/2?

Poslednja izmena:
Nista, sacekacemo da vidimo kako ti je podesen WiFi na laptopu da mozemo da poredimo.

Za prekid samog VDSL-a - zica do zida ili slucajno sama linija. Vidi da li drugi u tvojoj zgradi imaju prekida, a da su na ADSL/VDSL-u. Kod mene ADSL nije imao prekid, od kad ga imam, osim kad ja ugasim ruter.

To ti je normalna brzina za 65mbps wifi konekciju.

Kod mene se ni IP ne menja po mesec dana.
Moraću da napravim skriptu da resetuje na dve nedelje jer ovako mi posle 21 dan bez promene stigne email da potvrdim da i dalje koristim no-ip nalog, što me smara...

Prilozi

• vdsl pppoe.JPG
    vdsl pppoe.JPG
    17.9 KB · Pregleda: 108
Cini mi se da sam na 65Mbps linku, na javnom WiFi u Koreji, izvlacio skoro 50/50Mbit.

Samo ti se čini jer je nemoguće.

Sada sam probao moj Nexus 4 sa HG630 ruterom i 50/5 paketom. Telefon prijavljuje 65 Mbps konekciju. Speedtest meri 42 Mbps, što ne bi trebalo da je moguće. Možda postoji bug u Androidu, pa ne prikazuje tačnu brzinu konekcije?

Ja bi rekao da je Kimius pobrkao nesto za WiFi G standard vs. N standard @65Mbps.

Za G 54 Mbps maksimum je oko 25. Nije mi jasno kako na 65 može da ide 42.

molim vas hitno mi treba cenovnik VDSL usluga, a ne adsl? HVALA

Evo da javim da je stric dobio VDSL 20/5,ne daju asus tablet jer kao nema,dali su mu huawei tablet,IPTV radi dobro,download je oko 20Mbit ali upload je 1.8Mbit pa ce sutra da ih zove...

Sto da ih zove? Pa ima internet u okviru onoga sto je platio, ako sam dobro procitao on ima DO 20/5' ali kljucnno je DO, nema on 20/5.
Pozz

Sta kaze max. rate u modemu?

Nazad
Vrh Dno