Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

:wave: upravo tako mudar savet, u skoli brate zapni, hebes net. Shvatices kad budes imao malo vise godina, ako ti ovo 91 u niku godiste, ok da te covek i razume, ali ti kazem(o) gde bi trebalo prvenstveno da zapnes. Pozz

Da li je mozda neko ko do stana ima optiku uzeo VDSL? Hocu da uzmem ovaj promo 50 mbps paket, pa me zanima koji ruter se dobija (da li ima wifi, itd).

Pitao sam u poslovnici pre nekoliko dana, rekli su da nemam mogucnosti za vdsl.
Ali cim su hteli da provere smatram da negde sigurno ima, i objasnjavali su mi da do 500m moze ostali ne.

Naravno rupetina i u svemu kaska. 500 verovatno računaju do kifle i hotela

Ja otišao na terazije u poslovnicu i čekao 20 min da bi mi rekla riba da sam udaljen 1300 metara od centrale!!Ja šokiran rekao pa pre 8 meseci je postavljen istureni stepen u ulazu i po parametrima u ruteru mi stoji da sam na 1m od centrale, ona se totalno zbunila i ponavlja svoju priču.Odem ja kući zovem ih telefonom oni kao ne mogu da provere i kažu mi idi u drugu poslovnicu, i odem u drugu i tamo lik kaže na metar si od centrale i može vdsl...

Jel moze neko da slika taj istureni stepen?

Gde je sve na teritoriji Srbije dostupan VDSL?

Takvu informaciju možeš jedino dobiti na upit proverom tehničkih mogućnosti kod Telekoma za tvoju lokaciju, a tačne gradove teško jer realizacija ide sukcesivno.

Koje ste rutere dobili uz Promo 50 paket ? Kako se taj model pokazao u radu ?

Huawei HG630b, koristio sam ga nedelju dana pre nego sto sam vratio svoj Dlink 615. Nisam imao priliku da ga koristim sa vecim brojem uredjaja, pa ne znam kakva je stabilnost, ali domet interne antene nije nesto poseban. Jedan od razloga zasto sam ga i postavio u bridge mode i nakacio moj ruter. Osim toga, brzine su uvek bili korektne i blizu maksimuma paketa. Nisam morao da ga resetujem ili bilo sta slicno, iako kao sto rekoh, nisam ga nesto previse arcio.

Poslednja izmena:
Ja ne koristim wifi, samo lan konekcije do 3 desktop racunara. Ima li gigabitne lan portove ?

Zahvaljujem na informaciji.

Hvala.

nema na cemu :) :wave:

Pozdrav ekipi, interesuje me da li bi bilo izvodljivo uzeti kod lelekoma 20/5 2150din (uz boost) sa ovim parametrima.

adsl.jpg

Pre oko 2.5g kad sam raskidao ugovor sa veratom dobio sam od njih info da moja parica moze da izgura max 8/1, zato i pitam.

I jos jedno pitanjce, da li je kojim slucajem kod mene izvodljiva solucija 50 po ceni 10 i koliko se placa u tom slucaju to mi bas nije jasno obzirom da je sada 10/1 1549.

Kako im je ovako visok ping ?

Ostrvo

Sada sam pogledao link i to im je ping do provajdera - moja greška.
Generalno problem sa ostrvima je veći ping ka ostatku interneta.

Ја очекивао да имају 100+ а оно ко да им Телеком нуди услуге. Него ... видим код једног да има ~50Mbps мерено каблом али само 20Mbps бежично. Где је ту проблем, да ли у самом уређају, у подешавању, у картици или телефону јер и овде виђам да се многи буне што не могу да изгурају реалне брзине које могу жицом. Ја немам неки wireless ни искуство са њим а мобилни такође изгура до око 20Mbps.

Verovatno G standard ili loš wireless na ruteru, ko zna... Bitno je ono što se dobija preko žice.

Немам неку људску wireless картицу па да пробам, један телефон извлачи 20, други 13-15 а оба су као N па зато питам, личи да зависи и од ове стране. Можда бих могао да купим неку пристојну N картицу и пробам.

Каква су уопште искуства са wireless везама и брзинама преко 20Mbps? Сада има доста оних са 30-50 па могу да пробају.

Onda je loš wireless radio na tom Huawei što Telekom daje. Rešenje je bridge i kršten ruter.

Nazad
Vrh Dno