Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ja danas zvao onaj broj sa ponude koja mi stigla "super brzi internet" 50/2 po ceni od 1899din, kazu poslace kurira i u roku od 24h posle potpisivanja ugovora promenice brzinu.
Operater kaze da oprema (ruter hg520c) ostaje i da to to nije vdsl nego adsl ,sad mi nista nije jasno?

Ja danas zvao onaj broj sa ponude koja mi stigla "super brzi internet" 50/2 po ceni od 1899din, kazu poslace kurira i u roku od 24h posle potpisivanja ugovora promenice brzinu.
Operater kaze da oprema (ruter hg520c) ostaje i da to to nije vdsl nego adsl ,sad mi nista nije jasno?

Sve mi se cini da te osoba sa kojom si razgovarao nije razumela(oce to kod njih), i da ces dobiti 20/1. Po onoj akciji je 1900, ako se ne varam. Ne znam da li su ovi sto su potpisali dobili novi ruter, ali mozda i dobijes 50/2, sve je kod njih moguce.

Poslednja izmena:
To i mene zanima ,dali se dobija novi ruter mislio sam da svi koji potpisu taj 50/2 dobijaju,videću kad dobijem ugovor šta piše.

Sta mislite..jel ovo ostvarivo:
Imam dva broja u kuci..jedan koji je na telekom adsl (ugovor traje jos god dana) i drugi (nema interneta na njemu) na koji mi je stigao ovaj promo letak. E sad..ja hocu da izbacim broj za koji mi je vezan adsl (ne treba mi vise) i da ujedno adsl prebacim na drugi broj (onaj sa letka) i upgradujem na Vdsl. Jel to realna operacija?

Naravno da nije kad imas jos godinu dana ugovor.

Da li je u Nisu neko dobio pismo za promociju?

Mislim da bi trebao da dobiješ i novi ruter.
Meni likovi iz tehničke podrške rekoše da prvi put vide taj model kod mene,znači da je nov u ponudi.

Poslednja izmena:
I ja smislim da ce morati da mi daju ,bolje da sam otisao do poslovnice nego sto sam hteo sve telefonski da zavrsim.

Uglavnom zvao sam ih ponovo,ukratko devojka mi opet ponavlja da 50/2 za 1899din je ADSL i da ako ruter ima wifi ne dobijam novi :D.
Dalje me je uputila na tehničku podrsku posto se ona bas ne razume u rutere. (njene reči)

Vec vidim kako ce to biti, donese kurir ugovor ja potpisem ,oni u roku 24h mi pustaju 50/2, ja zovem tehničku kazem da nemam ni pola od toga ako budem u opste i imao neta, dolazi tehnička sa novim ruterom i ja dobijam 50/2.

Poslednja izmena:
Ili ti kažu: "Pa znate, u ugovoru piše do 50Mbps".:eyebrows:

Da li je u Nisu neko dobio pismo za promociju?

Ne znam za Niš, al za stan u ulici 7. Juli u Pirotu, sam dobio ovu ponudu za VDSL, tako da verujem da ima i u Nišu lokacija gde je VDSL već moguć.

@everton Moras da dobijes ruter za VDSL (najverovatnije HG630 ili eventualno HG655B)

Poslednja izmena:
Da li je VDSL ponudu dobio neko sa isturenog stepena Julino Brdo?

Ja sam na ISDN-u, pa verovatno nisam kandidat u prvog krugu (ili uopste), ali verujem da bi se to dalo resiti ukoliko postoje tehnicke mogucnosti ;)

Takodje, ima li ikakvih naznaka kada bi ostali provajderi mogli da ponude VDSL uslugu?

Kad telekom uzme 80%+ korisnika...

Ne mozes nista. Njihova mreza, njihova oprema samom tim i njihovo pravo da odluce kad ce i dal ce nekom da daju istu na zakup:) E sad sto niko drugi nema tavku mrezu to je vec posledica 50 god monopola ;)

Znači ovi šabani iz telekom četri dana ne mogu da pušte brzinu, inače nikakvo pismo sa akcijom 50/2 mi nije stiglo niti kad sam išo u telekom nisam od onih sto se kaže "obeleženih korisnika" za mogućnost promocije, odma su rekli nema ništa od toga "nema te na spisku", ali sam ja njima dokazao da sam u mogućnosti i da ispunjavam sve bez obzira sto nisam na "spisku", tako što sam zamolio da mi odštampaju jednu molbu u kojoj sam naveo šta i kako (pošto znam da sam kablom od centrale 156m udaljen, a inače mi je 90m od kapiju centrala)... i odma sutradan stigla informacija da se javim u poslovnicu... stari modem pod mišku... dobar dan dobar dan potpišem ugvor na dve godine 50/2 za 1900din. dobijem novi modem... sad samo čekam da se smiluju da puste tu brzinu više, ne znam šta ga tupe, zovem svaki dan, a i sutra ću ako ne budu rešili "problem"
ub5DT9U.jpg

Jel jos uvek ne postoji nikakva opcija za Box korisnike, ili je jos uvek 6mbit-a plafon?

U ponedeljak treba da idem do telekoma pa me zanima da li mogu da trazim 50/2 po ceni od 1900 din. Nije mi nista stiglo od njih. U proslu sredu sam podneo zahtev za rasformiranje box paketa.
U atacmentu su parametri.

Prilozi

• Screenshot (36).png
    Screenshot (36).png
    32.7 KB · Pregleda: 232
Mozes da trazis i 100/10 ako hoces :)

Bogami lepe cifre sto kaze Kimins mozes i 100/10 kad bi bilo :)

Ja se ne bih vracao sa sbb-ovih 25/2.5 na telekomove bakarne parice ni za tu brzinu od 50/2.. Dovedu fiber na 200m od tebe i na kraju osakate tim zavrsetkom i havajcem..
Imao sam 20/1 adsl i secam se ako na drugom kompu neko surfuje mreza totalno zkuca,+ yt na par androida, neupotrebljivo.. Dok na sbb, 2 kompa i 3 telefona na netu, ja peglam cs, dotu2 itd bez laga.. A na adslu u tom slucaju ping 1000 bude..

To je istureni stepen za više zgrada ali eto on je baš u zgradi gde je instalirana ta oprema pa ispadne kao FTTB.

Ja se ne bih vracao sa sbb-ovih 25/2.5 na telekomove bakarne parice ni za tu brzinu od 50/2.. Dovedu fiber na 200m od tebe i na kraju osakate tim zavrsetkom i havajcem..
Imao sam 20/1 adsl i secam se ako na drugom kompu neko surfuje mreza totalno zkuca,+ yt na par androida, neupotrebljivo.. Dok na sbb, 2 kompa i 3 telefona na netu, ja peglam cs, dotu2 itd bez laga.. A na adslu u tom slucaju ping 1000 bude..

To je nesto sasvim drugo. Kod mene u zgradi garant nemaju ni FTTB ni FTTH ni nista slicno (ne moze VDSL jos uvek). Cela zgrada ima ADSL samo (niko nije hteo Vektor).
Imam HG532e u jednom kraju stana, a na >10m u drugom kraju, krzo knauf, nekoliko telefona koristi net i laptop sa druge strane zida. Ja pikam dotu isto. Jedino je bitno da ne upucaju svi HD klipove pa povuku 30Mbit :D

Na SBB-u (10/1.5) nam evo stucka kad se tri laptopa povezu sada.

Sve to zavisi od kraja i spec. situacije. Bitno je, sto neko rece negde lepo, da se nikako ne potpisuje ugovor pre probe!

Ma ne radi ni meni sbb kako treba, ali opet sa te strane sam zadovoljan.. Probacu taj vdsl kad mi istekne ovo, za 2god :-D .. Do tada mozda ova drzavna "firma" usavrsi malo tehnologiju..

Ma da a SjBB ima savrseniju tehnologiju od TS u ovom trenutku. Ne branim ja TS nikada i nisam ali kad nesto nema veze sa vezom moram da tako napisem :D

Vrh Dno