Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Moze li neko da postavi sliku tog flajera koji deli Telekom jer mi je prosto neverovatno da neko nudi 50/2 za 1899 din ... Za ovu ponudu bih potpisao i ugovor na 5 godina ...

Bar je 4x sad brzi net nego pre 5 godina, tako da nemoj preterivati ;)

To je zato što smo bili u velikom zaostatku, za pet godina ne očekuj duplo veće brzine.

Moze li neko da postavi sliku tog flajera koji deli Telekom jer mi je prosto neverovatno da neko nudi 50/2 za 1899 din ... Za ovu ponudu bih potpisao i ugovor na 5 godina ...
Ja ne bih potpisao na 5 godina ni da mi daju 50/10 za dz...
A i vecina ce verovatno biti srecna ako dobiju 30-40/1 jer je paket do 50/2 tako da...

Chek da sumiramo. Da li su ovi genitalci iz telekoma omogucili da se dobije user i pass za bridge mod i da li rade portovi za IPTV tj da li su uradili mapiranje!? Ima li neko ovo da uradi testiranje....
Vidi ovo i ovo

Može pojašnjenje
DownstreamUpstream
SNR Margin
:
6.1 26.8db
Line Attenuation
:
22.0 14.9db
Data Rate:
16515 1023kbps
Max Rate:
17796 2504kbps

Ovo piše u ruteru. A nikad mi nije pokazivao ovako za upload.

@ havijer: Pojasnjenje cega?

@ dijabola: Jesi ti uspeo da izvuces pass na neki od ona 2 nacina?

Nemoguce, video sam taj 655, isti je GUI/OS kao na 552 (a na 552 rade te show my pass extenzije, a verovatno i onaj reader). Bas nisi uspeo da procitas ili si uspeo ali ta kombinacija ne radi?

Extreme, havier pita za max rate upload od 2504 kbps. Znamo da je na adsl max 1 Mb/s.

Poslednja izmena:
Ma to 17796/2504kbps je setovanje porta. Kod burazera je npr. 13.5/1.2 (ili 1.3, ne secam se) a on ima Click4 (4/0.5)...telekom je to, jedna stvar s drugom veze nema
A @havier ima i dosta losu konekciju (nizak SNRM,visok Attenuation, umesto obrnuto)

Poslednja izmena:
Nema veze, tebi je brzina ista, samo su oni iz nekog razloga (ili bez razloga) tako podesili port.
Nema price o VDSL-u uz takav attenuation

MAx rate je koliko bi trebalo da moze izvuci na toj mrezi , mada iz prakse treba gledati uvek manje jer te cifre nisu uvek tacne ...

Nisam siguran je ima negde obavestenje od Telekoma po gradovima u Srbiji i delovima gradova kao BG i NS gde se uopste moze nadati za vece brzine preko 24MB ? Ja koliko znam skoro svi i po selima mozemo ovih 20/1 MB za 1899dinara da imamo kome je istekao ugovor.

Covek pita otkud 2 mb uploada kad je adsl max 1mb uploada. Ta veca brzina je brzina porta a manja je ona koja je skfterski pustena od provajdera. Otkud 2mb i mene zanima vdsl?

Teoretski adsl2+ annex M bi mogao da obezbedi brzine do 24/3Mbps, to što većina daje do 1Mbps uploada je samo do stanja mreže, opreme i njihove poslovne politike.

Poslednja izmena:
Cek jel bolji ANex M ili Anex A ?

Sa kog je to rutera kopirano i piče li u statusu na kom je standardu konektovan?

Poslednja izmena:
Ja ne kontam koga ti sta pitas @KImins :D

a9yja7aq.jpg

Ako pita mene :)

Dok sam nešto radio pojavile se poruke pre moje. Pitam čoveka koji je kopirao status sa svog rutera, tih 2+mbps upload.

Kad smo vec pominjali max rate, kod mene je 99% vremena 21k-24k(downstream), a nekada padne na 5k-6k i dolazi do prekida veze. Kroz ulicu mi prolazi telekomova zika optika. Malo je off topic, ali ako neko zna, neka objasni.

Uf koja zbrka je ovde :D . Posto mu je podeseno na Anex M MAx rate za upload moze da ide na 2 . Ako bi podesio na Anex A ne bi mogao upload da mu ide preko 1 .

Dobro a reci ti meni kako imam savršen upload a ne mogu da izvučem 20 mb koje plaćam

Zato sto si daleko od centrale a to gledas po ovome : Line attenuation koji ti je visok i ima citavih 22.0 za down. Ta cifra treba da bude sto manaj da bi mogao sto vise da izvuces za Download . Ako te ne mrzi probaj da stavis na Adsl 2+ Anex A i trebalo bi da imas veci Download cak ce ti i cifra sa 22.0 za download pasti na nekih 19 mada moras da probas ;)

Poslednja izmena:
A kako to što sam daleko od centrale ne utiče na upload? Misterija a :)

Ima tu svega po malo al najvise utice podesavanje tako da prebaci na Anex A pa postavi opet SS .

Nazad
Vrh Dno