С поштовањем,
Добар дан,
Да ли неко може да ми каже какви су моји параметри на DSL статусу?
Моји параметри су следећи:
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 10237/99991 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 15189/141172 kbps
Noise Margin(Up/Down) 9.3/8.7 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/1.1 dB
Output Power(Up/Down) -31.9/13.3 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 85/1101
Interleave Delay(Up/Down) 2/5 ms
INP(Up/Down) 1/2.2 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 18/0
FEC Errors(Up/Down) 3796/1586
HEC Errors(Up/Down) 0/0
Showtime Start 3 h 58 min 34 s
Имамо Бокс 3, на самој линији поред Interneta имамо и још два STB уређаја.
Мерена брзина са угашеним STB уређајима је : Ping 13ms, Downolad 92.05 Mbps и Uploud 9.72 Mbps.
Када се мери брзина Interneta са упаљеним STB уређајима, сама брзина се смањи за неких 8-10 Mbps, што му дође до неки 82-84 Mbps.
Када сам звао Телеком, рекли су ми да никако то не сме да се дешава.
Internet има своју брзину, а STB уређаји своју.
Рекли су ми да Internet мора имати минимум брзину од 97 Mbps, а још на то, добијам и додатних 8-10 Mbps за STB уређаје.
Када су сви уређаји упаљени, свако има своју брзину.(не долази до мешања)
Из приложених мерења и читања на овом форуму, мени није та прича што су ми рекли из Телекома.
*Морам да напоменем да нисам из ове гране образовања.*
Када сам на DSL статусу имао FAST/FAST-тада ми је Internet био исти, али је тада Ping био 3 ms.(па ми је деловало да Internet брже ради, а уствари, брже су се учитавале станице или сајтови)
Када сам био на FAST/FAST чини ми се да је био бржи бежични Internet, било је негде око 65-68 Mbps.
Тренутно ми је сад DSL статус подешен на Interleaved/Interleaved-брзина преко LAN кабла ми је иста, променио ми се Ping на 13 ms и WLAN је пао на неких 30-35 Mbps-што мени сада то не одговара.
Интересује ме, да ли преко мојих параметара Ви можете да утврдите да ли се може активирати Vectoring/Vectoring?
(колико сам разумео да Vectoring/Vectoring-отклаља све сметње и пружа најбољу могућу брзину)
Да ли се може направити нека конфигурација/профил да имам свој Internet, а да ми при укључивању оба STB уређаја не ремети брзина?
*Само да напоменем, све брзине су мерене када је био искључен WLAN-односно само је коришћен Лап-Топ
И још једно питање-ко се разуме, шта је ово на слици? (Optika ili VDSL2 уређај)
https://ibb.co/HxYZTjY
https://ibb.co/qdj7218
Хвала Вам унапред!
Немања Томић-Цветић