Gde si se to obraćao šabanima? Sinoć sam svraćao u Forum pa reko ... ajde da pitam šta će da mi kažu pošto sam na ~300m od centrale. Pitam devojku na šalteru ... da li ste počeli negde da uvodite vdsl i koji su uslovi? Dobio sam "odgovor" ... a šta je to vdsl? Mislim da nije bilo svrhe da dalje razgovaram pa sam odustao, možda bih opet mogao da odem i zaređam sve redom, možda je neko i upoznat. To im je izgleda u opisu radnog mesta, svako zna drugačije i onda pogađaš ko može da pomogne. Tako je bilo pre par meseci kada sam potpisivao ugovor za KT mobilni, tek iz trećeg puta sam uspeo da mi to odrade.Znači ovi šabani iz telekom četri dana ne mogu da pušte brzinu, inače nikakvo pismo sa akcijom 50/2 mi nije stiglo niti kad sam išo u telekom nisam od onih sto se kaže "obeleženih korisnika" za mogućnost promocije, odma su rekli nema ništa od toga "nema te na spisku", ali sam ja njima dokazao da sam u mogućnosti i da ispunjavam sve bez obzira sto nisam na "spisku", tako što sam zamolio da mi odštampaju jednu molbu u kojoj sam naveo šta i kako
Telekom je mojoj firmi ponudio fiber 10/10 za 150e mesečno.
Mene prebacili na novi izdvojeni stepen i promenili broj. Parametri su bili:
Pogledajte prilog 130287
Posle promene:
Pogledajte prilog 130286
Bole te bas....ko zna kad ce u ns to da budeda nas na isturene stepene nabodu
![]()
Čisto da znate odnose cena. Telekom je mojoj firmi ponudio fiber 10/10 za 150e mesečno.
Nisu cene u pitanju, vec opet politicari koji donose takve zakone da ti se nista ne isplati. Ja mogu da kazem samo da sam se u Italiji uverio koliko drzava stimulise privrednike i mnoge troskove poslovanja im vraca od poreza. Ali nasi politicari misle da od zapada prepisuju samo poreze i ono sto njima odgovara. Medjutim, kad privreda ne raste, ne raste ni priliv u drzavnu kasu, a socijalna davanja se povecavaju. I tu je problem.Ovo se zove pomoć malim i srednjim preduzćima na Srpski način.One koji nešto rade deri a one koji ne rade ništa njima daj ono što si uzeo od ovih što nešto rade i eto recepta za propast.Cene su takve da firma za iole veći uploud mora da uzme kredit.
Ja ne bih potcenjivao politicare kao faktor stanja u privrediProblem je malo veći od državne politike.
bakar je i daje daleko od promasajaToliko o tome da je bakarna parica prošlost i da je VDSL2 promašaj.
http://arstechnica.com/information-...e-lines-might-solve-fibers-last-mile-problem/
Kasnimo par godina za bogatijim zemljama ali je barem pravac definitivno dobar.
...FTTH je bolji ako vas zanima televizija...
ja sam poredio TV preko bakra i FTTH-a, ne koaksijalnogBaš suprotno, većina ljudi obično prelaze na FTTH zbog neta, a digitalna TV u full hd-u radi isto i na koaksijalnom kablu kao i na FTTH (čak i kod naših provajdera se ne vidi nikakva razlika za TV uslugu). FTTH za net u odnosu na sve druge konekcije je neprikosnoven što se tiče brzina i upload-a i download-a (u smislu tehničkih mogućnosti šta može, a ne šta se nudi), neprikosnoven ping na FTTH-u koji se kreće od neverovatnih 0-1 ms (<2ms!) za gateway ISP-a (prvi hop posle lokalnog modema/ONT-a na mreži), prednost 100% optičkog kabla dakle bez imalo bakra, itd... Ovo govorim iz ličnog iskustva jer sam na Targu i preporodio sam se što se tiče kvaliteta, brzine i cene kad sam se otarasio bakra... Doduše TS za fizička lica ne pravi razliku dali ste na xDSL-u ili FTTH (u Stepi) što se tiče cena i brzina, ali to je već stvar njihove ponude koja je takva kakva jeste. Targov FTTH je GPON system koji tehnički svima može da pruži 2.4 Gbps downstream i 1.2 Gbps upstream (takav ONT i imamo), što su svemirske brzine za sve druge vrste konekcija koje su (makar delom) na bakru. Nije slučajno što se poslovnim korisnicima (za premium uslugu) nudi FTTH.
P.S. Targo nije propao, ja ne znam ni jednog na Targo koji bi prešao na bilo šta drugo (jer je prezadovoljan uslugom).
Ono sto ne razumem je sto ljudi pljuju po telekomu i postavljaju pitanje zasto ne FTTH umesto xDSL-a?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari