Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Imam od danas 50/2, pustilo mi OIS paket upravo.

Medjutim preko wifia nece preko 30:)
Tako me mrzi da kupujem ruter ili kacim kabl zbog 20mbit:) koliko sam oguglao na brzine:)

Probaj u podešavanjima rutera, da wifi podesiš bez lozinke, pa probaj protok.
Meni je išao 50, a kada sam stavio lozinku, pao je na 25, pa opet bez i onda opet 50.
Ne znam zašto, ali bar kod mene je tako.
Pa ako nemaš potencijalne pijavice, probaj bez šifre.

Poslednja izmena:
Probaj u podešavanjima rutera, da wifi podesiš bez lozinke, pa probaj protok.
Meni je išao 50, a kada sam stavio lozinku, pao je na 25, pa opet bez i onda opet 50.
Ne znam zašto, ali bar kod mene je tako.
Pa ako nemaš potencijalne pijavice, probaj bez šifre.
nije bas logicno, prijavi to kao kvar na ruteru

I meni je stigla ova ponuda a nemam tehnickih mogucnosti, izgleda sa salju svima....

Ako je tako glupo je od njih, prvo sto ce imati guzvu sa pitanjima oko iste a drugo i sa nezadovoljstvon ljudi zbog neimanja teh. mogucnosti a ponudjeno im je nesto isplativo.

aktivni su ovih dana po BGD, kopaju, tako da moguce da se mogucnosti uspostavljaju bar za neke, pitajte svejedno, ako su vas odbili pre :)

Imam od danas 50/2, pustilo mi OIS paket upravo.

Medjutim preko wifia nece preko 30:)
Tako me mrzi da kupujem ruter ili kacim kabl zbog 20mbit:) koliko sam oguglao na brzine:)
Probaj da:
1. Iskljucis ruter iz struje pa onda...
2. Poiskljucujes wifi na ostalim uredjajima sem jednog na kome imas mogucnost izbora samo n standarda...
3. Na tom jednom uredjaju je podesen n standard i ukljucen je wifi...
4. Ukljucujes ruter u struju i nadas se :D

...ideja je da, posto u ruteru nemas mogucnost podesavanja samo n standarda za wifi, to ucinis indirektno tako sto ce prvi uredjaj koji se na njega kaci to uraditi po n standardu ...a da ce se onda i ostali kaciti tako ...sto bi ti garantovalo 50Mbps.

Poslednja izmena:
Evo bio sam do sanduceta stigao mi je racun, pa ovo o cemu pisemo je svima stiglo jer je sastavni deo racuna.
Ja kad sam dobijao za vdsl pre dve godine bese meni su na posebnom papiru to stavili pored racuna znaci nije bilo namenjeno svima samo odabranima tj. onima koji ispunjavaju teh. uslove za vdsl u tom momentu, ovo je nesto drugo, a i koliko vidim vazi i za brzine od 20Mbit sto dosta korisnika moze da izgura.

marx, ruter je podesen na n-only, uopste nisam dozvolio b/g/n, ioanko nemam godinaam nijedan uredjaj koji nije 802.11n :)

Probao sam bez sifre, ista stvar. Probao sam druge kanale, dodje do 35, ali to je max. opet. Nemam kabl da isprobam danas da li preko LAN-a moze bolje, ali to mi ne znaci, iskljucivo WiFI koristim:)
Parametri mi se cine idealni:
Upstream max rate (kbit/s) 15428
Downstream max rate (kbit/s) 125892
Upstream line rate (kbit/s) 2047
Downstream line rate (kbit/s) 51199
Line standard VDSL2

Channel type
None
Upstream SNR (dB) 20.6
Downstream SNR (dB) 27.6
Upstream line attenuation (dB) 3.2
Downstream line attenuation (dB) 6.2
Upstream output power (dBmV) -25.3
Downstream output power (dBmV) 14.5
Upstream HEC 0
Downstream HEC 2
Upstream CRC 0
Downstream CRC 0
Upstream FEC 185
Downstream FEC 5

Evo bio sam do sanduceta stigao mi je racun, pa ovo o cemu pisemo je svima stiglo jer je sastavni deo racuna.
Ja kad sam dobijao za vdsl pre dve godine bese meni su na posebnom papiru to stavili pored racuna znaci nije bilo namenjeno svima samo odabranima tj. onima koji ispunjavaju teh. uslove za vdsl u tom momentu, ovo je nesto drugo, a i koliko vidim vazi i za brzine od 20Mbit sto dosta korisnika moze da izgura.

Ona ponuda nije uopste stizala sa racunom, vec je posebno slata, a ovo je genericki sa racunom i jos na dnu pise da zavisi od toga da li postoje uslovi. Tako da ovo ocigledno nema veze sa onim pismima koja su slali pre 2 godine. A ovde je i problem sto na sajtu nema nista o ovoj akciji. Za 50/2 je sve jasno, ali ono za 20/2 i tablet za 1 dinar su mogli bar malo detaljnije da opisu(tj. koji uredjaji su u pitanju).

Ali ono sto je najvaznije je to da je ovo ekstra ponuda!!! Bilo bi lepo kada bi ovo potrajalo, taman da produzimo ugovore svi mi koji smo uzimali 50 po ceni 10.

Poslednja izmena:
Ovo je skroz nova ponuda, jer je 1700, cak je jeftinija od 50 po ceni 10.

Ali kao i obicno u poslovnici su pali s' Marsa sto se nje tice:D

Ona ponuda nije uopste stizala sa racunom, vec je posebno slata, a ovo je genericki sa racunom i jos na dnu pise da zavisi od toga da li postoje uslovi. Tako da ovo ocigledno nema veze sa onim pismima koja su slali pre 2 godine.

Citaj malo bolje sta sam napisao, upravo sam to i napisao e jos kad bi imao ko da cita...

Jel pitao jos neko za ovu akciju uz racun?

Citaj malo bolje sta sam napisao, upravo sam to i napisao e jos kad bi imao ko da cita...

Lepo sam procitao i samo sam potvrdio to sto si ti rekao i dodao da je to posebno stiglo posto si ti rekao da je bilo "na drugom papiru pored racuna"(to "pored" moze da ima dva razlicita znacenja). Ne vidim razlog da se uzbudjavas

Poslednja izmena:
Lepo sam procitao i samo sam potvrdio to sto si ti rekao i dodao da je to posebno stiglo posto si ti rekao da je bilo "na drugom papiru pored racuna"(to "pored" moze da ima dva razlicita znacenja). Ne vidim razlog da se uzbudjavas
Lepo sam napisao pored u smislu uz racun na posebnom papiru, a ne kako si ti rekao nezavisno od racuna.
Znam druze sta pisem, a mozda je tebi tako stiglo meni je bas ovako kako sam napisao.
BTW, ja se ne uzbudjavam ni najmanje samo kazem.

Poslednja izmena:
Drugari, dobro sam novi STB, zapravo moj prvi na VDSL u. Nisam se snašao kako da namestim daljinac, da radi i za TV i za STB. Televizor je LG 49LB55, a STB EC2108V5.

Evo šta ja radim, i ništa

1. Pritisnem "Study" i držim 3 sekunde

2. Držim crveno dugme 1 sekundu

Zatim počne da svetluca, i onda ništa :D

Ako ti je za utehu ni ja to ne mogu da namestim a probao sam bukvalno sve sto se moglo probati.
Sve varijante sa sajta njihovog sam probao ma nema trika.

Kao da uputstvo nije skroz prevedeno

Evo šta piše šta na jednom drugom sajtu

Procedure
Assume that you want your STB remote control to study the function of the Power key on your TV remote control. The procedure is as follows:
Step 1 Hold down on the TV study keypad for 3 seconds.
The indicator on your STB remote control is steady on, which indicates that the STB has entered the study mode.
Step 2 Hold down on the TV study keypad for 1 second.
The indicator on your STB remote control blinks, which indicates that your STB remote control is ready for receiving a signal.
EC2108V5
User Guide 2 Infrared Remote Control
9
Step 3 Aim the emission port of your TV remote control at the emission port of your STB remote control (the distance between the two ports must be less than 3 cm), and hold down the Power key on your TV remote control for 3 seconds to send a signal.
 If the indicator on your STB remote control quickly blinks three times and then is steady on, your STB remote control has received the signal and the study of the Power key function is complete. Release the Power key on your TV remote control.
 If the indicator on your STB remote control does not respond in the preceding way, your STB remote control has failed to receive the signal. Repeat steps 2 and 3.

Upravo tako, bas cu probati ovaj metod.
Jesi li ti probao ovom metodom?

Zasto se toliko mucite kad u elementi imate ekstra Learning daljince koji kostaju 600,00 dinara.Rucno prekopirajte sve dugmice koje zelite i gotova stvar.Za nesto malo preko 1000 dinara imaju model i sa lcd ekranom.

Poslednja izmena:
@enraged, nisam probao, zaot što je moj engleski ograničen :D

@PLASMA, daj neke linkove, mada, ovo bi trebalo sigurno da radi. Očigledno se negde pravi propust.

Kucaj elementa.rs
Modela od 600 din mislim da nema na sajtu,zovi ih na telefon.
Imaju puno modela,meni je taj od oko 600 din najbolji.Onaj od 1000 osim ekrana ima i nesto kvalitetnije dugmice.

I ja sam pisao isto pre mesec i nesto dana da nece wifi preko 30mb, pokušavao sam sve i svašta

takodje i kod mene na wifi. svasta sam pokusavao, ne prelazi 20-25mbps. po nekad ide 30mbps ali jaaaaako retko se to desi. ti telekomovi ruteri su krs

A o kom ruter tačno pričate, ja sam na telekomu, hg630 ruter, radi odlično, koliko zično toliko i bežično.

I kod mene sve odlicno radi pricam o HG655b ruteru
c8ae57e858cfa0a9769479847662b3f0.jpg

Imam negde i punih 50Mbit ali ne mogu sad da nadjem postavicu kasnije ukoliko neko ne veruje.

Poslednja izmena:
Mozda je do zagusenja onda :( Danas cu isprobati kablom u svakom slucaju! I kada sam imao 30/2 nije radio punom brzinom, kao da je neko u centrali zezao :D

Ne znanm ja sam skenirao komsiluk i na 13 kanalu nema nikog najvise je na 1 kanalu svi se potrpali mogu misliti kako im radi wifi.
Ja lepo stavio 13 kanal ni dan danas nikog sem mene nema.
Mozda je to razlog zasto je meni full brzina na wifi-ju kao na kablu.

Nazad
Vrh Dno