Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Moze fup kad uvedu ftth :D

Aup nije bio u ugovoru od marta negde.

Шта знам, последњи уговор је био пре више од две године а СББ има АУП бар 5-6 година па сам мислио ... ако нађем тај уговор за Бокс од пре пар година, погледаћу. То није проблем, провајдери увек морају да имају неки папир као доказ да су упозорили кориснике али је то касније растегљиво.

Telekom ADSL ugovor od marta ove godine nema to. Nema ni neke jos stavke, koje nisam smatrao bitnim trenutno. Ovaj novi ugovor ima 2x vise teksta.

Bitno je ovo drugo - isti tekst kakav jedan operater ima u svojoj maticnoj zemlji.

Telekom ADSL ugovor od marta ove godine nema to. Nema ni neke jos stavke, koje nisam smatrao bitnim trenutno. Ovaj novi ugovor ima 2x vise teksta.

Bitno je ovo drugo - isti tekst kakav jedan operater ima u svojoj maticnoj zemlji.
Scheiße! :)
Jel ta?

Poslednja izmena:
Ne pise se tako nego
wie weißt Du
ako si hteo da ga pitas "kako znas".

@zexoni70
nije te sramota da to pises na forumu :D

Nema vise tog slova u nemackog, koliko se secam (zvanicno?), ali u pravi si, treba valjda weisst.

U svakom slucaju... taj pasus je dodat, kao i jos neki, ali manje bitni.

Kod mene u ugovorima iz 2010., 2011. i 2013. godine stoji clan "Autorska prava i prava industrijske svojine", starije ugovore ne mogu da nadjem, ali je i u njima stajalo to isto. U sustini svi provajderi su imali to u ugovorima. Koliko se secam, cak su jedno vreme neobee, sezam i jos neki provajderi slali neka upozorenja onima koji su skidali mnogo preko torenata

Poslednja izmena:
Da i EUnet je slao ljudima znam za jedan slucaj.

Nisam ih vidjao u ugovoru pre ovog, a imam nekoliko njih ispred mene... nije mi bilo bitno sto toga ima u ugovoru, vec sto je prilicno obiman clan (oko 20 redova) i sada prelaze iste stvari kao i kod "maticnog" operatera.

Cela poenta je bila - sve je vec odluceno, osim datuma zvanicne objave.

Dobih danas ovo na racunu za telefon i internet:
20150612_132013.jpg
Nisam ovu akciju video dosad,ali mi se cini bas povoljna za one koji imaju tehnickih mogucnosti za VDSL.

I ja dobih, cak i na racunu gde postoji ugovorna obaveza... a moze VDSL.
Jooj kad bi dali!

Kako mi se račun plaća trajnim nalogom ja koverte i ne otvaram ;)

Zna li se koji je tablet u pitanju?

Mada ja sam na 50/10 do 31. decembra. Ako ne bude mogao da se zadrži UPBuster odoh iz principa

Ja na njihovom sajtu nisam nasao nista u vezi sa ovom ponudom,pa se verovatno mora pozvati ili otici do poslovnice da se vidi koji tableti su u ponudi.A inace i ja sam na 50/2 za 1900 din jos godinu dana,pa mi nije jasno ni zasto su mi slali ovo :D

Verovatno salju svima koji mogu da dobiju te brzine.
Meni su pre 2 godine slali isto tako akciju i uzeo sam 50/2 za 1900 din jer mogu 98Mbita da izvucem, sad imam megabox pa ne mogu da uzmem ovu akciju a rado bih.

Dobio i ja ovo ali ranije kada sam proveravao nije bilo tehnickih mogucnosti ali su pre mesec dana imali neke radove tako da su mozda sad omogucili. Poslao sam im sada mail da proverim ovo.

Mozda sam i ja to dobio moracu do sanduceta.

I meni se tako cini.

Cek cek, jel to za postojece korisnike samo ili kako? Bas sam juce otisao iz Oriona i hocu da uzmem 50/2 vdsl u Telekomu pa da znam jel mogu i ja tu pricu ili ne.

Mozes tu pricu, sano ako imas teh. uslove za vdsl i tu brzinu.

A za teh uslove se treba obratiti na koji tel da se oprobam :)

380m od centrale, trebalo bi da pegla... Inace ona pucanja sto sam imao kod Oriona su bila 95% zbog neispravnog splitera tako da sad ne bi trebalo da bude problema... Plus kontam da je Telekovom ruter kvalitetniji od onog tplink krsa iz Oriona.

Imam od danas 50/2, pustilo mi OIS paket upravo.

Medjutim preko wifia nece preko 30:)
Tako me mrzi da kupujem ruter ili kacim kabl zbog 20mbit:) koliko sam oguglao na brzine:)

Iskreno meni je mnogo bolje radio onaj stari beli pljosnati Telekom adsl nego ovaj od Oriona. Takodje imao sam tplinkov ruter ali sa wifijem i taj je bio bolji bar duplo od onog ****** sto Orion deli sakom i kapom. Na stranu sto je ovaj moj zujao nonstop...

LOL, TP-Link je "mercedes" u poređenju sa Huawei kanturinama koje Telekom deli.
Sta daje Orion od TP Linka? Onaj mali havajac HG532e je car koliko je dobar. Merio sam 5MBps copy speed preko wifi-a, i fon i laptop na WiFi zakaceni, sad kod mojih (ja nazalost nemam vise tog malisu, morao 655B zbog VDSLa). Ne znam koji bi ne-preskup zaseban ruter to mogao.

TP Link koji je SBB delio, i koji smo uzeli posle je gubio vezu u drugoj sobi. HG 532e sad bas probao, i pored debelog zida, na ulici sam imao domet, a to je barem 50m od rutera. U dvoristi normalno koristimo 3 uredjaja povezana na WiFi u isto vreme.

Koliko li je dobro to sto ti hvalis stalno ako bolje radi od ovoga, kad su mi za slicne stvari poredlagali WiFi rutere od 150e?

Ovo:
b358a44883a646991c894b63394ef2ec.jpg

Nazad
Vrh Dno