Šta je novo?

Telekom Srbija-Bezobrazluk

BoKi_

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
620
Nazlost od juce, umesto klasicnih 50k, ja se sada konektujem na nekih 25,26k na internet. Sve je pocelo u sredu kada mi je telefon crkao,cackali nesto na banderi, i posle je moj gazda prijavio kvar(student, zivim kao podstanar).
U petak su dosli i sredili, telefon ok radio, ali imao sam sta da vidim kad sam se prikacio na net, samo 25k.Pomislio sam da Fon.net opet nesto ne radi ok, ali sa drugim provajderima ista prica.Tada sam saznao da su prikacili nekom komsiji jos jedan broj, i da su stavili onu pcm kutiju( valjda se tako zove ), i tako sredili moj protok.
Da li postoji mogucnost da se nekako zalim? Da li mogu da isteram kod njih da me skinu sa pcm kutije i da imam normalan protok kao i pre?
Da li su oni uopste to smeli da urade a da pre toga nisu obavestili mog gazdu kao vlasnika telefona da ce ugraditi pcm kutiju?
Moze li neki savet......

Auuuu, možeš da se žališ kolko hoćeš, ali ti to neće pomoći.
Seti se da je ovo još uvek Srbija, a mi smo samo studenti :bottle: .
:banana:

A gde moze da se vidi kada tvoj/ moj ili Perov telefon dolazi na red da se menja u digitalni??? tj. na nvu centralu...

Moze li negde takwa info dda se dobije?

trabl je napisao(la):
A gde moze da se vidi kada tvoj/ moj ili Perov telefon dolazi na red da se menja u digitalni??? tj. na nvu centralu...

Moze li negde takwa info dda se dobije?
Mislim da ti tako nešto neće reći. Ja se sećam kad sam se informisao za moj broj bili su odgovori tipa uskoro, za dva meseca, za mesec dana i tako nešto slično. To sam zvao onaj njihov broj za informacije čini mi se 977 ili tako nešto.

Imas sad na njihovom sajtu da se prijavis za novu centralu. U svakom slucaju, popunim ja formular za ISDN i zovne mene neka fina teta iz ptt-a i pita kakav bi ISDN voleo, sa dva broja,kazem ja naravno i na kraju kaze javicemo vam da li postoji tehnicka mogucnost. I naravno NEMA, i ako su letos postavili bandere i sproveli kablove do njih, ostavili su ih tako da stoje, da svaki dan gledas u njih i sanjas o normalnom telefonu dok cekas da ti dvojnici oslobode vezu i jos te s'vremena na vreme zovu da te *****avaju :mad: :mad: :mad:

acdc je napisao(la):

istina :( no u mojoj 2oj drzavi ;> tacnije Pula Hrvatska kupim komp cisto da me ne ubija tel racun konektujem se kad ono max 16.8 kbit/s zovem ja tete iz T-Com-a posle 15 dana mi skinuli PCM, a posle 30 uveli adsl ccc
strasno i to grad koji ima 50.000 stanovnika pa moja opstina ima vise ccc
jadni smo bruka :( :( :(

Poslednja izmena:
xexexe...ne pomaze ti nista zalbe i tako to,ako planiras nekim tak'im tonom da im se obratis... samo ces se iznervirati ne vredi :(

FuRious je napisao(la):
Nazlost od juce, umesto klasicnih 50k, ja se sada konektujem na nekih 25,26k na internet. Sve je pocelo u sredu kada mi je telefon crkao,cackali nesto na banderi, i posle je moj gazda prijavio kvar(student, zivim kao podstanar).
U petak su dosli i sredili, telefon ok radio, ali imao sam sta da vidim kad sam se prikacio na net, samo 25k.Pomislio sam da Fon.net opet nesto ne radi ok, ali sa drugim provajderima ista prica.Tada sam saznao da su prikacili nekom komsiji jos jedan broj, i da su stavili onu pcm kutiju( valjda se tako zove ), i tako sredili moj protok.
Da li postoji mogucnost da se nekako zalim? Da li mogu da isteram kod njih da me skinu sa pcm kutije i da imam normalan protok kao i pre?
Da li su oni uopste to smeli da urade a da pre toga nisu obavestili mog gazdu kao vlasnika telefona da ce ugraditi pcm kutiju?
Moze li neki savet......

Ne znam koliko trošiš mesečno na fon ali jedino rešenje bi ti bilo da u dogovoru sa gazdom instalirate kablovski net. Naravno, ti bi plaćao net a on pretplatu. Ali tu ima 2 problema: treba on da pristane na tako nešto i treba neko da plati priključak za kablovsku (6000-10000Din)...
A što se tiče Telekoma i PTT-a: ako nemate neku debelu vezu, pomirite se da će te imati PCM još 5gog. minimum... :(

SuperStarr je napisao(la):
Ne znam koliko trošiš mesečno na fon ali jedino rešenje bi ti bilo da u dogovoru sa gazdom instalirate kablovski net. Naravno, ti bi plaćao net a on pretplatu. Ali tu ima 2 problema: treba on da pristane na tako nešto i treba neko da plati priključak za kablovsku (6000-10000Din)...
A što se tiče Telekoma i PTT-a: ako nemate neku debelu vezu, pomirite se da će te imati PCM još 5gog. minimum... :(

Tesko da ce moj gazda da instalira kablovsku...imam mogucnosti da ubacim, ali on nece....kaze da mogu da prisluskuju preko kablovske :D Malo mi je lud gazda po tom pitanju.Najjace, sto su letos kopali ispred kuce ovde na karaburmi, i kao postavljali "opticke kablove" kako kazu majstori iz Telekoma, a sada stavljaju pcm kutije za nove broje, sramota. Ali mozda gazda nesto i uradi, posto je lud kada treba, jer se bandera sa telefonskom kutijom nalazi u njegovom dvoristu, pa je rekao da ce mozda da sece :p , pa neka Telekom onda vidi sta ce radi-njegove reci.
Samo ima ta broj 977 za reklamacije, ili jos neki?

Nervira me sto je ovaj broj na digitalnoj centrali, i onda dobijes pcm kutiju, i gore ti je onda nego kada si na analognoj centrali bez pcm-a

Dakle Telekom ne odustaje od postavljanja PCM-a. :mad:

Samo da dodam da je moja devojka pre mesec dana trazila ISDN (trenutno je na analognoj centrali sa dvojnikom), racun za telefon joj je preko 3000 dinara i kao nema mogucnosti. E sad, u njenoj zgradi i naselju manje vise su sve korisnike prebacili na digitalnu centralu. Ostalo je tako, po par dvojnika po ulazu. Ja sam mislio da ce prihvatiti da uzmu 7000 dinara i da ce nekog nesrecnika staviti na PCM ali jok.

Ja u principu nisam protivnik PCM-a i mislim da je to prakticno resenje za vise od 50% korisnika. Realno, koliko samo ima baba i tetki koje nemaju pojma sta je internet, ADSL, koje imaju one matore telefone sa brojcanicima i prave racun od 150 dinara? Savrseno je glupo da se za takve korisnike pravi nova infrastruktura. Ali je strasno sto do direktnog telefona ne mogu da dodju korisnici kojima to zaista treba i koji bi bili spremni da plate za to zadovoljstvo.

Ubedi gazdu da su instalirali uredjaj za prisluskivanje zvani PCM i prepusti njemu posao. :-devil-: :-devil-: :-devil-:

Poslednja izmena:
lab310 je napisao(la):
Ubedi gazdu da su instalirali uredjaj za prisluskivanje zvani PCM i prepusti njemu posao. :-devil-: :-devil-: :-devil-:

Za cudo zna cemu sluzi pcm, tako da nema nista od toga :)

Salko Dinamitas je napisao(la):
Samo da dodam da je moja devojka pre mesec dana trazila ISDN (trenutno je na analognoj centrali sa dvojnikom), racun za telefon joj je preko 3000 dinara i kao nema mogucnosti. E sad, u njenoj zgradi i naselju manje vise su sve korisnike prebacili na digitalnu centralu. Ostalo je tako, po par dvojnika po ulazu. Ja sam mislio da ce prihvatiti da uzmu 7000 dinara i da ce nekog nesrecnika staviti na PCM ali jok.

Ako se ne varam, ISDN nema veze sa tim da li je centrala analogna ili digitalna. Ja sam imao uslove za ISDN jos dok sam imao analognu centralu.

Mrki Jovica je napisao(la):
Ako se ne varam, ISDN nema veze sa tim da li je centrala analogna ili digitalna. Ja sam imao uslove za ISDN jos dok sam imao analognu centralu.

I to sto kazes. Bitno je da je cista parica i da imaju ISDN u centrali. Tacno...

Bas cu sutra rano da okrenem ovaj 9813 broj, cisto me interesuje sta ce da mi kazu...

Uveli moji drugu liniju. Na realizaciju zahteva se chekalo preko 20 meseci. Dobismo digitalnu liniju. Nakachim se na net kad 33.6 K
Shta cu, nastavim tako i dan danas. Koliko bi chekao za ovo?

acdc je napisao(la):
I fucking TELEKOM je jedini operater = cuti i pu*i :wall: Ja imam sledeci problem s tim lopovima: Dvojnik sam... u zgradi su sve brojeve prebacili na digitalnu (umesto da im pocinje br. sa 5 pocinje sa 2) + uveli jedno 4-5 novih brojeva (ljudi uzeli 2 liniju) a kada im zatrazis razdvajanje - dobijes odgovor > "nema tehnickih mogucnosti"!!!!!! Sta sad da im kazem? Kazem salterusi u "telekomu" kakva je situacija a ona meni kaze "nista se vi ne sekirajte do juna ce se to razdvojiti sigurno" :mad: :smash: i ajd sad? Traziti novu liniju i dati im 6000 dinkica?????????? NO WAY!!!!!!! Jer uvodjenje svuda u civilizovanom svetu kosta 1 evro ili "dz"!!!!!! Tako da cekam drugog operatera u "fixnoj" telefoniji a onda, kakvi god da su, prelazim kod njih i goodbye suckers!!!!!!! :guitar:

dbg je napisao(la):
Ja imam sledeci problem s tim lopovima: Dvojnik sam... u zgradi su sve brojeve prebacili na digitalnu (umesto da im pocinje br. sa 5 pocinje sa 2) + uveli jedno 4-5 novih brojeva (ljudi uzeli 2 liniju) a kada im zatrazis razdvajanje - dobijes odgovor > "nema tehnickih mogucnosti"!!!!!! Sta sad da im kazem? Kazem salterusi u "telekomu" kakva je situacija a ona meni kaze "nista se vi ne sekirajte do juna ce se to razdvojiti sigurno" :mad: :smash: i ajd sad? Traziti novu liniju i dati im 6000 dinkica?????????? NO WAY!!!!!!! Jer uvodjenje svuda u civilizovanom svetu kosta 1 evro ili "dz"!!!!!! Tako da cekam drugog operatera u "fixnoj" telefoniji a onda, kakvi god da su, prelazim kod njih i goodbye suckers!!!!!!! :guitar:

Ako imas opciju da uzmes direktan telefon na cistoj parici ili ISDN za 6-7k dinara nemoj da se inatis i ispravljas krive drine preko svojih ledja nego lepo plati kroz 4 mesecne rate i uzivaj. Gledaj da sebi olaksas i da uzmes dok ima (ako ima). Kada odu sve slobodne parice mozes da se slikas jer sigurno nece dovoditi nove u nekoj blizoj buducnosti.

Darth Zool je napisao(la):

Ne pomaze taj broj. Mora se ici direktno u njihov centar na Obilicevom vencu ili u centar Na bulevaru Kralja Alexandra 83, i da napises pismo i da opises porblem. To sam saznao okrecuci silne brojeve.
Videcemo sta ce se desiti u narednih par dana......

dbg je napisao(la):
Tako da cekam drugog operatera u "fixnoj" telefoniji a onda, kakvi god da su, prelazim kod njih i goodbye suckers!!!!!!! :guitar:

Sumnjam da ces poziveti jos 150 godina :)

Ja razumem vase muke. I sam sam na polu-digitalnoj (sta god to znacilo) centrali i imao sam katastrofalne muke da sa dialupom bilo sta radim. I ja sam se nervirao, psovao, @*&#)@# itd. ali to prosto ne pomaze. Mozete da se nervirate toliko da vam iskoce rogovi od muke ali - DZABA. To nece promeniti stvar. Mozete da vrtite telefone, pisete pisma, saljete golube pismonose ali ni od toga nema mnogo vajde (ili ima u malom % slucajeva). Sve sto vam ostaje je da se nadate (mada ni od toga nema vajde) ili da nadjete vezu preko tetke, strica ili nekog treceg u Telekomu da vam to zavrsi za par stotina eura.

Ja sam izgleda imao puno srece... Preselio sam se krajem oktobra prosle god i za par meseci uspeo da sa analogne predjem na digitalnu centralu i dobijem adsl. Sve je proslo bez ikakvih veza samo pozivom call centra i to zato sto na Vozdovcu postoje dve centrale (jedna analogna i jedna digitalna).

X12345 je napisao(la):
i ako su letos postavili bandere i sproveli kablove do njih, ostavili su ih tako da stoje, da svaki dan gledas u njih i sanjas o normalnom telefonu

"normalni telefon"? tesko sa vazdusnim kablovima :S:

Evo da obavestim kako je prosla moja borba sa Telekom Srbijom.
Prosli cetvrtak me je zvala jedna fina teta povodom zalbe koja je ostavljena u njihovom centru.Bila je veoma ljubazna, da bi me potom tako "ljubazno" iznervirala recenicom :"Telekom Srbija nije u obavezi da vas obavesti da ce vam postaviti PCM uredjaj".E tu sam planuo i rekao mnoge stvari, a ona je tada pokusavala da me smiri, i postala malo manje ljubazna. Rekla je da ce se poslati zahtev za ukidanje, i da cu pismom biti obavesten da li je zahtev prihvacen ili odbijen. Da nije bilo jedne stvari u celoj mojoj prici, pretnja da ce se poseci bandera sa telefonskim prikljucjcima za pola komsiluka koja se nalazi u gazdinom dvoristu, mislim da bi zahtev bio odbijen sigurno.I tako me je "staramajka", gazdina mama, juce obradovala da je stiglo pismo i da ce se skinuti kutija :banana:
E sada, ko zna sta ce uraditi....sigurno ce mene skinuti i nakaciti nekog drugog jadnika iz komsiluka na PCM.... Ali Ovo Je SRBIJA !!!

Furious ,ako mislis da su se uplasili pretnje ja mislim da gresis.Osnovna funkcija telefona u svetu pa i od nas je da se vrse razgovori preko njih.Sto se telekoma tice nije ti ukinuo tu funkciju postavljanjem pcm-a.Za prenos podataka se koriste adsl,isdn i ostali nacini. Jedini problem sto nervira jeste sto nemoze svako ko pozeli takvo nesto to i da dobije.A inace pcm-ovi se koriste i u britaniji samo su drugacije konfigurisani kao DSL pa preko njih moze da radi dial up i na 56 k sto je kod nas nemoguce zbog slabijeg kvaliteta infrastrukture i starih parica.Inace preko PCM- moze i isdn da se progura po 10-tom kanalu na uredjaju ako se tako deo u centrali tj c ploca uveze i konfigurise.Ja mislim da se ulaze dosta u infrastrukturu,unapredjenje sto se tice interneta raste,pre par godina smo na netu citali o adsl-u a sad ga ima,ne svakom al sta da se radi.Pitanje je i isplativosti tj koliko bi ljudi uzimalo adsl da ga i imaju,ja polazim od toga da sam ja provajder pa nebih sigurno uzeo 10000 adsl jedinica zato sto imam 10000 obicnih telefonskih pretplatnika. Voditi polemike oko telekoma je tread koji se nemoze okoncati,tipa kad cemo mi ovo ili ono imati sto imaju francuzi ili ceo svet.Pa kad cemo moci ladno da kupimo stan ili nov auto?I da.Pa sta stalno govorite ovo je Srbija.Sta joj fali ?Ja je volim ovakvu kakva jeste i nedam je pa makar nemao ni dial-up.Na nama je da je oblikujemo onakvom kakvu bi je volili a ne samo da je kudimo.K***C bi ostale zemlje evrope imale ista da su im ovako izj****a mamu za 10 godina.

Poslednja izmena:
masnikosa je napisao(la):
Furious ,ako mislis da su se uplasili pretnje ja mislim da gresis.Osnovna funkcija telefona u svetu pa i od nas je da se vrse razgovori preko njih.Sto se telekoma tice nije ti ukinuo tu funkciju postavljanjem pcm-a.Za prenos podataka se koriste adsl,isdn i ostali nacini. Jedini problem sto nervira jeste sto nemoze svako ko pozeli takvo nesto to i da dobije.A inace pcm-ovi se koriste i u britaniji samo su drugacije konfigurisani kao DSL pa preko njih moze da radi dial up i na 56 k sto je kod nas nemoguce zbog slabijeg kvaliteta infrastrukture i starih parica.Inace preko PCM- moze i isdn da se progura po 10-tom kanalu na uredjaju ako se tako deo u centrali tj c ploca uveze i konfigurise.Ja mislim da se ulaze dosta u infrastrukturu,unapredjenje sto se tice interneta raste,pre par godina smo na netu citali o adsl-u a sad ga ima,ne svakom al sta da se radi.Pitanje je i isplativosti tj koliko bi ljudi uzimalo adsl da ga i imaju,ja polazim od toga da sam ja provajder pa nebih sigurno uzeo 10000 adsl jedinica zato sto imam 10000 obicnih telefonskih pretplatnika. Voditi polemike oko telekoma je tread koji se nemoze okoncati,tipa kad cemo mi ovo ili ono imati sto imaju francuzi ili ceo svet.Pa kad cemo moci ladno da kupimo stan ili nov auto?I da.Pa sta stalno govorite ovo je Srbija.Sta joj fali ?Ja je volim ovakvu kakva jeste i nedam je pa makar nemao ni dial-up.Na nama je da je oblikujemo onakvom kakvu bi je volili a ne samo da je kudimo.K***C bi ostale zemlje evrope imale ista da su im ovako izj****a mamu za 10 godina.

Definitivno su se uplasili pretnje jer prilikom obicne zalbe oko ukidanja pcm uredjaja, nisu hteli nista da urade, dok gazda nije pripretio izbacivanjem bandere iz njegovog dvorista.Tada su onda dopustili da vidi sefa,i tada je sve pocelo na bolje.VBez toga, tesko da bi se uspelo nesto uraditi, bez desetina zalbi i dugog cekanja. Vise im se isplati da prebace nezadovljnog korisnika(mog ludog gazdu), nego da premestaju banderu. Pa pogledaj kolko ljudi cekaju da se skinu sa pcm-a, a kod mene je sredjeno za nedelju dana.Mozda sam imao veliku srecu ali mozda je i bandera upalila.
Sve u svemu, u ovom trenutku sam na starih 52k....
Ja bi rado ubacio adsl, ali tu se gazda pita....
Pozdrav svima

FuRious je napisao(la):
Definitivno su se uplasili pretnje jer prilikom obicne zalbe oko ukidanja pcm uredjaja, nisu hteli nista da urade, dok gazda nije pripretio izbacivanjem bandere iz njegovog dvorista.Tada su onda dopustili da vidi sefa,i tada je sve pocelo na bolje.

Koji Teksas. :d

Posalji gazdu da ubrza malo i instalaciju ADSL prikljucaka. ;)

Nazad
Vrh Dno