Šta je novo?

Telekom Srbija-Bezobrazluk

pre par dana dobijem dvojku, a sa njom i taj famozni PCM (pre toga dvojnik)
lik na 9813 (vrlo ljubazan btw), mi lepo kaže: nema šanse da vam skinu PCM, ali pošto proces prebacivanja još uvek nije završen, a vaš bivši dvojnik nije dobio PCM (!!!), probajte da se žalite...
i tako... probaću, ali ne nadam se ničemu...
srbija, 2006.

p.s. lokacija: opština stari grad, blizu brankovog mosta

vertig0 je napisao(la):
pre par dana dobijem dvojku, a sa njom i taj famozni PCM (pre toga dvojnik)
lik na 9813 (vrlo ljubazan btw), mi lepo kaže: nema šanse da vam skinu PCM, ali pošto proces prebacivanja još uvek nije završen, a vaš bivši dvojnik nije dobio PCM (!!!), probajte da se žalite...
i tako... probaću, ali ne nadam se ničemu...
srbija, 2006.

p.s. lokacija: opština stari grad, blizu brankovog mosta

Sta da ti kazem, probaj neku pretnju...reci da ces da dignes Brankov most u vazduh ako ti ne skinu pcm ;)

I ja sam predao zahtev za skidanje PCM-a i isto su mi rekli da cu odgovori dobiti postom u roku od 30 dana. Nesto ne verujem da ce ista od toga biti, ali eto proba nista ne kosta.

@FuRious: Koliko si cekao na to pismo?

Nekih 5, 6 dana.U cetvrtak ili petak je gazda isao po drugi put u centralu, pa pretio i pricao sa sefom, a ne sa sluzbenicom, pa je pismo mnogo brze stiglo, znaci u ponedeljak.Sve u svemu celo mucenje je trajalo neki 10-tak dana
Sa srecom bratac u vezi tog pisma

Hvala...Mada ja se ni ne uznemiravm mnogo jer ne koristim dial-up tako da mi nije od presudnog znacaja. Vise bi voleo da mogu da koristim caller ID i ostale dodatne usluge, ako me prebace na digitalnu centralu.

Mozes ti da budes na digitalnoj centrali i sa pcm kutijom.Trebao si da trazis onda da te prebace na digitalnu, a ne zahtev za skidanje pcm-a.Mada tesko da to mozes da trazis, jel oni odlucuju kada ce da prebacuju ljude na digitalnu, uzmu neki kraj grada pa sve prebace. Mislim da tako ide

Ja sam trazio i prebacivanje na digitalnu centralu i skidanje sa PCM-a. Oni su to nekako protumacili kao zahtev za promenu broja. Videcemo sta ce biti od toga. Inace znam da i brojevi na 2 i 3 mogu da budu na PCM-u, to im je specijalnost :)

Poslednja izmena:
FuRious je napisao(la):
Mada tesko da to mozes da trazis, jel oni odlucuju kada ce da prebacuju ljude na digitalnu, uzmu neki kraj grada pa sve prebace. Mislim da tako ide

Nije bas tako...

Ti u principu na svakoj centrali u Beogradu mozes da podneses zahtev za novu liniju i u vecini slucajeva ces dobiti broj na digitalnoj centrali ako platis. I ti brojevi se razlikuju od ovih koji se menjaju voljom Telekoma.

Primera radi na centrali Miljakovac svi 351-xx-xx brojevi su kupljeni brojevi, brojevi koje su korisnici platili po 6000 dinara. A 358 i 359 su oni brojevi koje je Telekom prebacio na digitalnu centralu redovnom procedurom dodavanjem 3 ispred starog broja. Slicno je i na ostalim centralama, recimo centar gde su kupljeni na 33 a regularni na 32.

Sada mozes da uzmes novi broj bez problema.Kao sto rece covek iznad,oko 6000 hiljada,podeljeno u cetiri rate.Mislim da ti je to resenje,sa obzirom na to da sa Telekomom mozes da se svadjas do besvesti,i nista neces da uradis,jer su jednostavno monopolisti.

Poslednja izmena:
@FuRious

je l' žalbu mora da podnese samo vlasnik broja?
mada kontam da mogu i ja, ako mi vlasnik (tj. moj ćale koji nema vremena za to) da ovlašćenje...

Ova prica me podseca na vreme iz Aprila 1996. godine kada su "digitalni" telefonski brojevi bili izuzetno retki u Subotici. Elem sta se desilo, dosao dopis iz PTT-a da ako stanari mog naselja zele da dobiju digitalnu centralu treba da uplate sumu od oko 1500 nemackih maraka (po prikljucku), dogovor pao, platili, stigla centrala i pazite sad!, u Aprilu 1997. godine stize dopis da se centrala prebacuje na Makovu sedmicu (deo Subotice) zato sto se nasa centrala previse greje u toplim letnjim mesecima pa joj treba erkondisn u kucici :D :S:, cuvamo taj dopis kao eminentan primer lopovskog uma tadasnje (i sadasnje?!?!?!) drzave i njenog PTT-a, sve su nas prebacili na centralu staru preko 30 godina i tako je bilo sve do 2004. kada su nas u zadnjem talasu opet prikljucili na poslednju rec tehnike t.j. digitalnu centralu (PCM naravno), e sad pre nekoliko meseci dosao ptt "majstor" nesto da popravi, mada ne znam sta je popravljao, a posto bivsi dvojnici (od 1983. do 2004.) ja i komsija imamo PCM vezu (citaj ja na mom telefonu cujem kada njemu zvoni i vice versa a kada obadvoje razgovaramo u isto vreme nasi razgovori se cuju na 10% nivoa jedno drugom u slusalici) dosao bracika i lepo nesto sprckao tako da je moj broj zamenio njegovim a njegov mojim, lepo se komsija narazgovarao na mom broju tih dan dva dok nisu svakom vratili njegov kucni broj u normalu, lepo sam platio racun i bio sretan. :banana:

Vrh Dno