Šta je novo?

Telekom SpeedUP problem :)

mmarkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2008
Poena
319
Ok, zanima me da li je jos neko od vas koristio ovo cudo i sta mu se desava posle! Naime, sinoc u ovo vreme sam "podneo zahtev" za ADSL SpeedUP sa 1Mbit na 1.5Mbit ... kada sam ustao ujutro sve je bilo ok ... standardno, i od kada sam se vratio oko 20h kuci sve radi manje vise isto, na ruteru pise 1536, protok ide DO 1Mbit ... dakle ne prelazi 120kb/s ... SpeedTest i ostali sajtovi mi pokazuju FULL 1Mbit ... tj. ono sto placam 1023kbit ... Malo mi je nerealno da imam TOLIKE GUBITKE, kolega ima paket 1.5 kod derekoma i njemu je normalno oko 170 ... ja te brzine nisam video, cak i net limiter i du meter kazu da je plafon 120...

Da li sam ja ovom uslugom dobio svojih 1Mbit koje placam ili je to fora? Mislim da li je moguce da imam tek sad pravi megabit i da ga je ovaj speed up zbunio?
Koliko ovo cudo traje? Videh da traje samo 3h i da kosta 50din + PDV, u cemu je fora?
Da li ce po isteku speedUp-a ruter prikazati starih 1023kbit? JOS UVEK je Line Rate - Upstream (Kbps): 188 Line Rate - Downstream (Kbps): 1535, ali od onih 170kb/s nema nista ... plafon je 123kb/s!!!

Ajd pomagajte, sada sam vrlo umoran i ne naspawan, pa ako neko ima nesto da kaze i predlozi ... pisite :type:
Hvala unapred!

- Aktivni paket 512/64 (u praksi max download 56kB/s)
- Jutros u 10h popunio prijavu na sajtu, ali nisam uključivao uslugu ubrzavanja
- Već oko podne mi je u ruteru pisalo 1024/128
- Danas tokom dana mi je download bio konstantno iznad 80kB/s dok recimo ovog trenutka vučem stream sa youtube-a brzinom 110kB/s.

Prezadovoljan sam. Iako sam bio skeptičan, i bojao se da mi se ne poremeti ni tih "sigurnih" 56kB/s, ovim (besplatnim) potezom sam dobio mnogo više nego što plaćam. Mada, red je da nadoknadim sve što su mi zakinuli proteklih godinu dana. :) Mislim da uopšte neću ni pokušavati da stvarno isprobavam to ubrzanje na 3 sata jer i bez toga radi više nego dobro.

Što se tvog problema tiče ne znam šta da ti predložim osim da pokušaš da aktiviraš ubrzanje na tri sata. Možda bi te jedan skok na pravih 1536 nakon isteka 3 sata ipak zadržalo na tom paketu u periodu slabijeg saobraćaja, dok bi ovako tokom dana isto kao i ja imao nešto manju brzinu, ali bi u svakom slučaju imao preko 1Mbit.

Ok, zanima me da li je jos neko od vas koristio ovo cudo i sta mu se desava posle! Naime, sinoc u ovo vreme sam "podneo zahtev" za ADSL SpeedUP sa 1Mbit na 1.5Mbit ... kada sam ustao ujutro sve je bilo ok ... standardno, i od kada sam se vratio oko 20h kuci sve radi manje vise isto, na ruteru pise 1536, protok ide DO 1Mbit ... dakle ne prelazi 120kb/s ... SpeedTest i ostali sajtovi mi pokazuju FULL 1Mbit ... tj. ono sto placam 1023kbit ... Malo mi je nerealno da imam TOLIKE GUBITKE, kolega ima paket 1.5 kod derekoma i njemu je normalno oko 170 ... ja te brzine nisam video, cak i net limiter i du meter kazu da je plafon 120...

Da li sam ja ovom uslugom dobio svojih 1Mbit koje placam ili je to fora? Mislim da li je moguce da imam tek sad pravi megabit i da ga je ovaj speed up zbunio?
Koliko ovo cudo traje? Videh da traje samo 3h i da kosta 50din + PDV, u cemu je fora?
Da li ce po isteku speedUp-a ruter prikazati starih 1023kbit? JOS UVEK je Line Rate - Upstream (Kbps): 188 Line Rate - Downstream (Kbps): 1535, ali od onih 170kb/s nema nista ... plafon je 123kb/s!!!

Ajd pomagajte, sada sam vrlo umoran i ne naspawan, pa ako neko ima nesto da kaze i predlozi ... pisite :type:
Hvala unapred!
SpeedUp daje samo 3 sata ubrzanja na vecu brzinu!!! Ljudi, chitajte shta uzimate, i postoji search dugme (pobogu, ima vec tema na kojoj je ovo raspravljeno)!!! Platio si 55 dinara za ubrzanje ta tri sata i posle toga si dobio ubrzan 1024 paket. To je to.

Poslednja izmena:
Cekaj sto padas u vatru ? NIje mi jasno ... plus kakav je search dobro je ...
ok dobio sam odgovor ... na pitanje ... to je i dalje 1024 ali CIST 1024

@mmarkovic: Usluga ti je bila aktivirana i istekla je. U ruteru/modemu je ostalo podešeno na 1,5Mbit, ali je softverski ograničeno na 1Mbit i zato je svakome, ko je ovo koristio, brzina bliže realnoj nego ranije. Meni se desilo slično, nisam aktivirao uslugu, desilo se automatski, ali sam uspeo da iskoritim to, jer sam skontao po brzinama da je ubrzano.

@mmarkovic: Usluga ti je bila aktivirana i istekla je. U ruteru/modemu je ostalo podešeno na 1,5Mbit, ali je softverski ograničeno na 1Mbit i zato je svakome, ko je ovo koristio, brzina bliže realnoj nego ranije. Meni se desilo slično, nisam aktivirao uslugu, desilo se automatski, ali sam uspeo da iskoritim to, jer sam skontao po brzinama da je ubrzano.

Meni se desio specifican slucaj da sam zaspao kada se usluga aktivirala, ali ono sto me je zbunilo sto posle deaktivacije usluge (isteka) ja sam dobio CHIST MEGABIT ... e to me je zbunilo :)

@DuleC hvala ti na temeljnom odgovoru!

Svi se bavimo pitanjima brzine, pinga... koji se menjaju nabolje prijavljivanjem (aktivacijom-neaktivacijom) SpeedUp-a. Medjutim, problem koji se meni javio je problem oko koriscenja sertifikata. Naime, pri OnLine kupovini javlaju mi se problemi. VeriSign sertifikat ne prepoznaje moju korpu (kao do pre dva dana kada je sve bilo uredu bez prijavljenog SpeedUp-a), iako imam dodeljenu sesiju, ispravno logovanje, medjutim ne mogu da ubacim proizvod u korpu. I to u vise velikih OnLine prodavnica. Naravno, da sam se obratim Telekomu i naravno kao da sam vikao kroz prozor (tu bi mi neko i nesto rekao). Ima li ko kakav savet ili na kraju kako da deaktiviram uslugu SpeedUp (i to sam molio ove u Telekomu bezuspesno) i povratim postovanje svih bezbednosnih sertifikata.

Poslednja izmena:
Zanimljivo, jel baš svuda guši ili ima sajtova gde prolazi?
Probe radi otišao sam na https://www.pinkribbonstore.com koji podržava VeriSign sertifikat i ubacio je proizvod u korpu.
Da li si aktivirao SpeedUp ili si se samo prijavio ali nisi koristio uslugu?
Možeš dati neki svoj link, pa da još ljudi proba kako im radi na konkretnom primeru koji tebe zeza.

Pratio sam temu, ali da ne čitam sve ponovo ako mi je promaklo, šta se kaže u njoj po ovom pitanju što je JovanDi postavio?
Zanima me čisto informativno jer do sad nisam čuo za ovakve probleme, pa rekoh da proverim jel to neka opšta pojava kod svih koji su aktivirali SpeedUp ili je nešto specifično.

Ponovo sam pokusao da kontaktiram ljude u Telekomu i kod treceg pokusaja dosao sam do jednoga momka koji se nije predstavio i veoma ljubazno mi je rekao da su zaista imali probleme (on je recimo pomenuo kod nekih slucajeva Amazon i cak probleme kod logovanja zbog brzog pucanja sesija) i da ce ga otkloniti. I moram da priznam da su ga otklonili iako mi nije receno sta je u stvari dovelo do problema. Ja mislim da je problem dolazio kod dodeljivanja dinamickih IP adresa, jer sam primetio da je i toku dana nekoliko puta dolazilo do promene IP adrese. Mozda i gresim, ali to mi je bilo sumljivo. Bez problema sada ubacujem proizvode u korpe na kojima sam jos jutros imao upozorenje o sertifikatima, a ostao je prijavljen ali ne i aktiviran SpeedUp sa onim povoljnostima o kojima su drugi pisali.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno