Šta je novo?

Telekom JetSpeed IAD-WP2 vrisnuo LAN ili?

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Odem kod ortaka koji ima Telekom JetSpeed IAD-WP2 i vidim na kompu kao da je iscupan kabal kad ono LAN interface pao.

Probam LAN portove od 1 do 4 i nista (samo 1 i 4 su za net) ASDL lampica sija ali ruter nikako da podigne LAN na kompu dok LAN na njemu svetli. Na kompu Intelova pro/ve network integrisana.

Misleci da je mozda mrezna ponesem komp i kabal koji rade ok na mom TP-LINK TL-WR543G. Konektuje se lepo i podigne se interface.

Izgleda da je vrisno switch chip isl. u njemu ili se zabagovao. Gasio sam i pali al' nista.
Jedino kad mu vratim komp da probam da resetujem ruter na onaj mali taster al' ne verujem da ce da radi.

Inace kako mi je rečeno, LAN je pao odjednom u radu a ne pri paljenju kompa ili rutera.

Poslednja izmena:
Nisi u pravu da su samo portovi 1 i 4 za ADSL..
U konfiguracii routera mozes da podesis da svi portovi budu dostupni za ADSL.
Mozes router kratko da spojis, sa LAN kablom, cisto da vidis da li mu radi LAN (mislim na lampice)

Nisi u pravu da su samo portovi 1 i 4 za ADSL..
U konfiguracii routera mozes da podesis da svi portovi budu dostupni za ADSL.
Mozes router kratko da spojis, sa LAN kablom, cisto da vidis da li mu radi LAN (mislim na lampice)

druze ako znas kako se podesava da na sva 4 porta bude adsl,napisi ovde,mislim na ovaj gore pomenuti ruter jet speed .

Umesto sto kucas user: telekom pass: telekom, kucas sledece>>>
user: admin pass: ztonpk

Dobijes mnogo "finih podesavanja" izmedju ostalog i za Lan portove 2 i 3...

Odes lepo na opciju LAN
Tamo potrazi podesavanje za LAN 1-2-3-4
Imaces padajuci meni gde ce da ti za LAN1 i 4 bude oznaceno default
A za lan LAN2 i LAN3 opcija za IPTV i VIOP...
Samo prebaci LAN2 i LAN3 na default i snimi podesavanja...

Usput uradi screenshot i postavi ovde da imaju ostale kolege da vide konkretno o cemu se radi... ja nisam stigao...
To je to... ;)

Poslednja izmena:
Bespotrebno se cicimate. Pass je valjda tzlkisonpk ako nije ovaj gore ali to mi ne treba.
Mislim ako ne radi na port 1 ili na port 4 po defaultu onda je tu nesto riknulo ili se razdesilo.

Mislim lako je vama prichati ali vi ste hteli preci preko porusenog mosta!?

Hocu da kazem sledece. Kako ja da pristupim ruteru kad je meni interface za LAN na kompu pao tj. prijavljuje cable unpluged i ima crveni X. Jedino da imam krila (wlan kartu ) pa da preletim na njega.

Poslednja izmena:
Bespotrebno se cicimate. Pass je valjda tzlkisonpk ako nije ovaj gore ali to mi ne treba.
Mislim ako ne radi na port 1 ili na port 4 po defaultu onda je tu nesto riknulo ili se razdesilo.

Mislim lako je vama prichati ali vi ste hteli preci preko porusenog mosta!?

Hocu da kazem sledece. Kako ja da pristupim ruteru kad je meni interface za LAN na kompu pao tj. prijavljuje cable unpluged i ima crveni X. Jedino da imam krila (wlan kartu ) pa da preletim na njega.
Pa jel ti LAN kartica na kompu 100% ispravna?
Ja sam te samo ispravio da drugi citaoci ne pomisle da je samo LAN1 i LAN4 "stvoren" za ADSL! To je dezinformacija.

Pa jel ti LAN kartica na kompu 100% ispravna?
Ja sam te samo ispravio da drugi citaoci ne pomisle da je samo LAN1 i LAN4 "stvoren" za ADSL! To je dezinformacija.

Ma mrezna radi. Pise lepo.

ivica je napisao(la):
Misleci da je mozda mrezna ponesem komp i kabal koji rade ok na mom TP-LINK TL-WR543G. Konektuje se lepo i podigne se interface.

Ih sinak. To sto je Telekom zakljucao LAN 2 i 3 je za otkljuchati njamanji problem.
Izem ih u zastitu. Odavno su je kako kazu descaper-ovali ili tako nesto.

Da li si probao sa drugim LAN kablom i sa drugim kompom direkt bez switcha, npr sa nekim lap top-om?
Ako se ni tada ne prijavljuje konekcija..vratite modem/router Telekomu!

Router Jet Speed IAD

Drugovi, moze neko da mi kaze kako ovaj modem od telekoma da postavim u bridge mod, hocu da na njega prikacim jos jedan router linksys wrt54gl, gde treba uci u njega i gde podesiti bridge mod, znam username i password da udjem kao administrator, i koje podatke treba da unesem u novi router, ovaj router linksys...Sve najbolje.

Drugovi, moze neko da mi kaze kako ovaj modem od telekoma da postavim u bridge mod, hocu da na njega prikacim jos jedan router linksys wrt54gl, gde treba uci u njega i gde podesiti bridge mod, znam username i password da udjem kao administrator, i koje podatke treba da unesem u novi router, ovaj router linksys...Sve najbolje.

Pogledaj možda ima nesto u WAN setovaljima rutera. Opet pitanje je da li tako nesto ima. Jer on ako može da bridžuje mora mu se specificirati neki od LAN portova ili će to raditi na sve LAN portove. Trebalo bi za način konekcije staviti bridge umesto PPPoE. E sad znam da je na starim hauwai mt882 moglo da se prebaci u bridge ali za ovaj nisam siguran.

Drugo jel znash PPPoE username i password
username ti ide u sablonu [email protected]

Ovo ti je bitno jer bez toga nećeš moći da se kačiš na net sa tim linksys-em. i da ga koristiš kao cable/broadband ruter (tj. koji ima WAN port)

U WAN ima da se setuje mislim u VLC1 gde pise PPPoE ima i bridge. Ali mogu ja da koristim neki drugi VLC2 ili VLC3 da ne gubim podatgke iz VLC1? Inace tamo lepo pise username ali pasword ne mogu videti.......Hvala ti puno na odgovoru.

Pardon, nisam dobro napisao, u VC1 ....pise protocol PPPoE, e to se moze promeniti u bridge, ali dal mogu ja da koristim recimo VC2 ili VC3 da ne izbrisem podatke iz VC1....sve najbolje.

Ne dirati Virtual Circuit jer nakon toga nećeš imati pristup netu . Tebi verovatno treba wireless podešavanja pa gledaj u tom konfiguracionom delu.

Ok druze, mozda je bolje tako da ne diram, jer posle cu se pokajati.....sve najbolje.

Ivice, probaj da pod stavkom "Speed&Duplex" umesto "Auto-Negotiation" postavis na 10Mbps Full Duplex, tj. da ogranicis lan na 10Mbps. Sve to, desni klick na konekciju->properties->configure->advanced.
Meni se tako sl. stvar desila na jednom linksys-u, navodno je jedan kondezator oslabio, zamenom istog bi se u potpunosti resio problem, ali mene mrzi to da radim, nemam opremu a da nosim kod nekoga.... stavio sam kod keve i chaleta da im sljaka na 10Mbps, njima i ne treba vise, ne kopiraju nista iz lana., samo za net.
Probaj mozda upali dok se trajno ne snadjes.

Ivice, probaj da pod stavkom "Speed&Duplex" umesto "Auto-Negotiation" postavis na 10Mbps Full Duplex, tj. da ogranicis lan na 10Mbps. Sve to, desni klick na konekciju->properties->configure->advanced.
Meni se tako sl. stvar desila na jednom linksys-u, navodno je jedan kondezator oslabio, zamenom istog bi se u potpunosti resio problem, ali mene mrzi to da radim, nemam opremu a da nosim kod nekoga.... stavio sam kod keve i chaleta da im sljaka na 10Mbps, njima i ne treba vise, ne kopiraju nista iz lana., samo za net.
Probaj mozda upali dok se trajno ne snadjes.

Ma ok. Meni ne treba odavno jer sam na SBB-u. Ovo sam pitao jer sam naleteo na takav slucaj. Ne verujem da cu da se vracam na ADSL ikad jer ti naplacuju i do 12% overhead. I tako ako uzmesh npr. 4Mbps ti ustvari imash 3,5Mbps. SBB sa druge strane ogranicava brzinu na 4096000 bit/s sto je tacno 3,90625Mb/s koliko se i dobije.

Ma bas lol, ja vidim ide tema, tek sada provalio da je stara, ali tekuca :p.
Mozda ce nekome da posluzi.

Pitanje : Ovaj modem ima USB ulaz. Da li u njega može da se ubaci mts mobilni net modem ,i da se na taj način koristi kao mifi (3g) ruter?

Vrh Dno