Šta je novo?

Telekom ADSL studentska ponuda

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Rasejani su postovi na sve strane povodom ovoga, tesko je ispratiti, ne znam ni da li je iko pisao o ovome. Moze li neko da sumira? :)

Da li neko zna:

- Da li postoji neko vezivanje ugovorom?
- Koliko traje ugovor?
- Sta se desava kada istekne godinu dana? Da li korisnik nastavlja da placa cenu za 4mbps ili se spusta na 1mbps?
- Da li se placa nesto pri prikljucivanju?
- Koliko prvih meseci je za dz? (1 dinar)
- Nesto sam citao i nije mi jasno, da li ulaze neki telefonski impulsi u ovaj paket?

Ovo pitam jer je kod mene na faxu samo nalepljeno tri papira na kojima pise Telekom ADSL za studente, godinu dana 4mbps po ceni 1 :).
Otprilike to je to :).

Poslednja izmena:
Imash temu http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=109757&page=333 u kojoj je dosta puta prezvaka ova tema...
Usput:

1. Da, ugovorna obaveza postoji
2. Ugovorna obaveza je 12 meseci
3. Kada istekne godinu dana koristish brzinu koju hocesh
4. Ne, dzaba je prikljuchenje
5. "Tri" meseca je za 1din, s` tim shto ti prvi mesec moze trajati i jedan dan ako potpishesh ugovor krajem meseca
6. Ne ulaze nikakvi impulsi, ovo je ADSL i nema veze sa impulsima... Mozda mislish na njihovu drugu akciju u kojoj su bespaltni impusli u fiksnoj telefoniji u lokalu i to samo ako potpishesh ugovor za ADSL na 12 meseci... Naravno, ne mozesh obe akcije da iskoristish u isto vreme.

Poslednja izmena:
Hvala :) .

6. Da, mislio sam na besplatne impulse u fiksnoj telefoniji jer je neko na forumu spominjao nesto, ali nisam uhvatio bas vezu. Nisam ni mislio da ima :) .

A da li se to prebacivanje brzine posle godinu dana nesto placa?

Poslednja izmena:
Menjanje brzine je besplatno, ali se moze samo jednom mesechno menjati brzina...

Dok traje ugovor (12 meseci) imaš 4mb po ceni 1mb. Kad istekne ugovor, brzina se vraća na 1mb, ali možeš po želji da izabereš neki veći paket.

Dok traje ugovor (12 meseci) imaš 4mb po ceni 1mb. Kad istekne ugovor, brzina se vraća na 1mb, ali možeš po želji da izabereš neki veći paket.
Kad istekne, istekao je (za mene), ukoliko u medjuvremenu ne povecaju brzine!

Vidim da se na posterima sa ETF-a spominju poslovnice u kojima se treba obratiti za prijavu, kod nas ne. Jel to znaci da se ne prijavljujem preko web-formulara vec da idem u poslovnicu u Nisu? (imamo jednu :) )

Vidim da se na posterima sa ETF-a spominju poslovnice u kojima se treba obratiti za prijavu, kod nas ne. Jel to znaci da se ne prijavljujem preko web-formulara vec da idem u poslovnicu u Nisu? (imamo jednu :) )

Navode se poslovnice u kojima se treba obratiti, samo nisi video. A imamo dve poslovnice, mada je to nevazno, idi u tu za koju znas (nemoj preko web-a), ionako ne bi mogao da ides u dve. hehe :D

Uuu, napredujemo, hvala :D.

svakako se mora otici u poslovnicu jer se mora priloziti uverenje o redovnom studiranju ili overen index
zato ne moze preko neta

otkud vama ideja da ako se potpise krajem meseca ,da se racuna kao ceo mesec ?!

Pricaju tako, mada je i meni van pameti.

ne bi smeli to da rade,ja sam na kablu i meni su tacno obracunali par dana od momenta kad sam uveo,doduse toliko nejasno da sam ih pozvao da vidim sta im znaci neka naknada :)

ne bi smeli to da rade,ja sam na kablu i meni su tacno obracunali par dana od momenta kad sam uveo,doduse toliko nejasno da sam ih pozvao da vidim sta im znaci neka naknada :)

to sto je na kablu i sto je na adsl-u ne mozes da racunas! bilo je da su ljudi podpisivali ugovore u po meseca ali da im nisu racunali kao tri meseca akciju nego 2 meseca ali kao sto se moze videti iz pre par postova da je bilo raznih situacija! tako da je to telekom pa sa njime nije svaki dan na cisto mada vec sada nebih reko ni za sbb da je skroz na cistom ali ok nije sada rec o njima!

sta fali sbb-u ? :) rade ko sat ,bar u beogradu :)

hm... normalno bi bilo da ti naplate interval...

Postujte i svoje brzine Click 4 paketa, da vidimo gde smo :type:

Izmereno u nedelju u 22.30h

SBB je pre bio dobar. Ali sada je samo dobar za severnu Srbiju iliti Beograd. Na jugu nemaju sta da traze jer nema onog "4Mbit ako se potpise ugovor", vec 1,5Mbit po ceni od 1Mbit kod telekoma. A cepaju cene za uvodjenje, tako da je totalno neisplativo. Da su napravili makar neku akciju sto se uvodjenja tice, imali bi me za korisnika. Ovako to nije slucaj.

Trenutno sam zadovoljan Telekomom. Od kako sam presao od Neobee-ja pre godinu ipo dana, kod koga je totalno nemoguce bilo koristiti YouTube ili igrati igre preko neta (abnormalni ping od 150ms u najboljem slucaju, a obicno 300+ms), ja sam se preporodio kod Telekoma. A jos ovo za studente... :)

Poslednja izmena:
sta fali sbb-u ? :) rade ko sat ,bar u beogradu :)

a evo kako rade u novom sadu! pa moj komsija druga vrata od mene u dvorisnom stanu ima sbb i dok nije podpisao ugovor imao je net non stop i tu brzinu koja mu je bila propisana (mislim da je 1.5 mb) e sada kako su mu ponudili da podpise ugovor sa njima sve je to to sto su oni rekli brzina je ta da ide cak do 480 kb/s ali sta je problem, pa problem je taj sto net radi super dva dan onda pocne da brljavi da gubi konekcije na po dva sata ili da ne moze da uspostavi vezu sa ruterom! ni sam neznam koliko su mu puta vec dolazili da mere signal, pa mu menjali kablove pa su mu menjali ruter ali sve sto desava na po dva dana, dva dan dobro dva dan lose i tako u krug! a nalazimo se u stogom centru grada! toliko o tome da je sbb savrsen!

dok mi je jedan drugi kolega kod nisove zgrade i koristi 12 mb taj jos nije video za pucanje veze ili neko usporenje ali kontam da je to zato sto je ceo nis spojen na poseban link a da su njega nekim slucajem povezali na taj pa da mu je upala kasika u med! ali opet nerdi svuda sbb isto sve zavisi od lokacije do lokacije ko i u svakom gradu!

dok sam ja na telekomu i evo vec nekih 20 dana imam 4 mb... pa od kako koristim taj paket jos nisam video neko pucanje ili da veza nije stabilna ili da nije download zakucan kao sto mi je to bio slucaj da na click 1 imam brzinu ali nije konstantna nego non stop varira dok ovde kada je zakuca nespusta dogod nezavrsi torrnet!

nije da se nepremisljam i ja da predjem na sbb ali ako ce i meni da bude ovako onda tih 50 kb sto bih dobio vise nisu vredni nerviranja! a drugo posto nemam kablovsku u kuci moro bi da je uvodim a uvodjenje u kucu kosta 10.000 (mislim da je toliko, bar su mi zadnji put kada sam ih zvao toliko trazili da uvedu) e to je jedna od razloga zasto me odbijaju a verujem da mogu da ih nabrojim jos...

Da li je neko raskidao ugovor da bi potpisao ovaj "studentski", a da pri tom ima IPTV? Interesuje me da li u tom slučaju uopšte treba da se nosi oprema kada se raskida ugovor, i da li to ima ikakvog uticaja na iptv, tj. da li će on raditi najnormalnije dok traje taj proces raskidanja i novog puštanja.

Da li je neko raskidao ugovor da bi potpisao ovaj "studentski", a da pri tom ima IPTV? Interesuje me da li u tom slučaju uopšte treba da se nosi oprema kada se raskida ugovor, i da li to ima ikakvog uticaja na iptv, tj. da li će on raditi najnormalnije dok traje taj proces raskidanja i novog puštanja.

mislim da nebi treba da imas nikavih problema ali za vise informacija pokusaj korisnicki da okrenes ili ako ti neko ovde pre odgovori!

@cvetko_a

i sta si ti sada time hteo da kazes? :wall:

odkada to mogu da se stavljaju u isti kos telekom i tamo trecerazredni beotelnet???

Poslednja izmena:
E ljudi zanima me dokle traje ova akcija?
Preso bi sa sezama na telekom,inace kod sezama mi sve extra radi youtube bez seckanja online igre super idu dl takodje,pa me zanima jer i kod telekoma sve ovako lepo radi,da ne bude ono preso na 4mbps a ne radi sve kako treba... :)
PoZz!!!

Poslednja izmena:
E ljudi zanima me dokle traje ova akcija?
Preso bi sa sezama na telekom,inace kod sezama mi sve extra radi youtube bez seckanja online igre super idu dl takodje,pa me zanima jer i kod telekoma sve ovako lepo radi,da ne bude ono preso na 4mbps a ne radi sve kako treba... :)
PoZz!!!

Ocigledno da po trenutnim utiscima sve radi u najboljem redu. Akcija traje do 30.6.2010.

Evo ga i moj score...Samo sto je sa ovim uploadom jako tesko odrzavati ratio na privatnim torrent sajtovima...Bice valjda bolje jednog dana...:wall:

^^
Uplatish jednom godishnje seedbox za 2k din i nabijesh 2 - 3TB uploada i onda se nebrinesh...

Studenti se rachunaju do koliko godina? :) da li je neko pitao mozhda?

Studenti se racunaju dokle god imas index na kome nije napisano da si zavrsio.

Danas stigao modem, sve je povezano (telefon dole - kompjuter na spratu).

Nazad
Vrh Dno