Šta je novo?

Telekom ADSL ocaj

buyjoon

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
319
Od poslednjeg ubrzanja adsl radi kao dial-up ako ne i gore od toga.
Do juce je bar preko dana (pre podne sigurno) radio kako treba a danas evo nije nista bolje cak ni ujutru. Torenti rade ok kao i do sada ali sve ostalo se vuce kao prebijeno pseto. Ima li jos neko ove probleme, ili neke "insajderske" informacije?

Kod mene situacija koju ti opisujes traje takodje od povecanja (31.12.2008.) do sad.
Torenti rade, ali skidanje test fajlova sa adobe, apple, nvidia.com se krece od 30 do 40 kB/s.
Koristim paket 1024/128 i imam speed-up aktiviran (modem je sinhronizovan na 2048/192).

386403705.png

I kod mene ista situacija .Znaci torrenti rade ,ali ostalo,kako kad.Narocito se oseti na gledanju video sadrzaja preko neta.Ali dobro predpostavljam da je dosta ljudi odlucilo da iskoristi povecanje,ali nece to dugo,dosadice im se...

Poslednja izmena:
Ja imam telekom ADSL na posli (4mbit), Palilu i radi extra brzo. Nisam primetio nikakva usporenja

Ma zvao sam danas, prave se ludi kao i obicno, kobajagi ne znaju da masa ljudi ima iste probleme.
Licno sam proverio na dva mesta u komsiluku i net radi isto kao i meni, i ima jos mnogo ljudi koji su mi rekli da im je adsl prso od poslednjeg povecanja.
Prijavio sam smetnju pa cekam da vidim sta ce reci.

i kod mene je nesto slicno
pre nekoliko dana , pre nogo sto sam prijavio smetnje , stvarno je milelo
ali vidim da je juce doslo do normalizacije i da ide sasvim ok
gotovo do maksimuma
moja predpostavka je da ce im trebati neko vreme da sve to srede ali da ce biti skroz ok
mada svakako planiram da predjem na paket od 4 mbit-a

Isti problem, 2mbita (speed up, 4/256 port), torrenti rade normalno http nikako, youtube bufferuje 20kb/s, ping ka telekomu od 200 do 300 u svakom momentu. Telekom kulira, dobio sam odgovor da su padovi u protoku normalni kod adsla, resetujte modem i slicno..
Inace imam informaciju da je centrala preopterecena i da mora da se menja oprema a to ne planiraju u skorije vreme.

danas mi je konacno puko film, pa sam malo "pricao" sa tehnickom podrskom.

vec nedeljama veza se prekida. u pocetku 3-4 puta dnevno, u poslednje vreme nije moglo da prodje ni 20 minuta da ne pukne. najcesce se sama uspostavljala, ali cesto je pomagao samo reset modema (huawei mt 882).

PS
vratio sam i na stare dns vrednosti (195.178.32.2 i 212.200.13.13 umesto: 212.200.191.166 i 212.200.190.166) i imam utisak da je situacija nesto bolja. surf manje zapinje, a veza nije pukla ni jednom. istine radi, mozda je i tehnicka podrska nesto "pomogla"

Evo od jutros sljaka kako i treba, promenio mi se data path sa fast na interleaved, mozda je to *****avalo?

Ja imam 2 mbita, sve radi normalno, news, http, streaming, download sa rapida.

I kod mene se vuce 60-70. I uzasno sporo startuje.

Speedtest (?):

Ignorisite prethodni post.
Web komponenta u Avira antivirusu - katastrofalno losa. Ukoliko neko ima problem samo sa http-om proverite vas AV i FW softver.

Kakav si to problem imao sa Avirom, kod mene radi ok, kako ti se manifestovalo?

Od pre neki dan imam AntiVir Premium. Svaki http download prvo tapka u mestu nekoliko sekundi, a onda krene sa 60% max. Proradilo je kako treba tek kad je WebGuard deinstaliran.

Ne znam kako vama radi lose evo od kad je povecano na 4mbps radi odlicno... desava se da ponekad sve uspori al to je do njih kad nesto rade sto je normalno...

kod mene puca ko blesavo...naidje period kad ni 5 minuta ne radi kako treba :(
moracu da prijavim ovo

Prijavite svi, mozda ce brze da odreaguju.

zna li neko o ovoj promociji koja je stigla uz telefonske racune? tipa izabrati jedan od 4 paketa do 01.04. po ceni od dinar mesecno pa ko hoce da nastavi posle toga po cenovniku a ko nece da odustane bez posledica? fakticki bi dali ADSL 2048/192 na dva meseca za dva dinara bez dodatnih troskova!?! cudna darezljivost od telekoma,ne? u cemu je caka..?

Ogranicavanje na 8M paketu!

Prebacili me danas sa 4 > 8 i protok ka inostranstvu (citaj usenet, nema merodavnijeg merenja) ocaj , nemam ni 4mbps :mad:
A jos juce na 4mbps mi je radilo kao sat!

Ajde rekoh da probam merenje protoka na domacim serverima (speedtest, beocity) i gle cuda ide kako treba, pokazuje ~6600, ali bilo sta napolju radi ograniceno na duplo manjoj brzini, pa i daleko manje od toga!

Od 10 sati jutros Telekoma ima problema sa svojim nadprovajderima u inostranstvu pa shodno tome i sav net u Srbiji(ili skoro sav ...:) ) radi dosta usporenije ka inostranim serverima...,moguce da je sada reseno ali tako su stvari stojale jutros....

Da ne otvaram novu temu, koliko vremena otprilike treba da prodje da se prebacim sa provajdera na provajder, konkretno sa sezama na telekom?
Ja sam uzeo migracioni kod od sezama,prijavio se na telekomovom sajtu jos 20. decembra sa tim kodom i jos nisam dobio nikakav odgovor.
Kada pozovem telekom nemogu nikada da dojem na red da mi se neko javi, prvo kaze da je cekanje duze od dva minuta pa onda posle 10min kaze da je vreme cekanja duze od 5min ?

Ako si MIk uzeo jos 20.12 a telekom te jos nije povezao,postoji opasnost da ti sam port bude demontiran jer sam MIK ima vaznost od mesec dana,ako ne mozes da ih dobijes telefonom pravac prvi korisnicki Telekoma pa licno proveri dokle je stiglo sa adsl-om.Inace vreme koje treba je bukvalno par dana,mada ti odmah mozes da pocnes da koristis adsl samo ako ti novi provajder da opremu ....jer sam port u centrali nije demontiran...

Meni tehnicka sluzba iskljucila speed-up, ali problem i dalje postoji.
Koliko sam ja primetio brzina po konekciji je ogranicena:
kada skidam npr. adobe reader 9 preko browser-a brzina nikada ne prelazi 50 kB/s, ali kada isti fajl skidam sa download manager-om koji napravi 4 konekcije ka serveru onda je brzina maksimalna tj. oko 104 kB/s.
Mozda telekom stvarno ima problema sa nadprovajderima, ali kod mene ovaj problem postoji vec 2 nedelje.

Od 10 sati jutros Telekoma ima problema sa svojim nadprovajderima u inostranstvu pa shodno tome i sav net u Srbiji(ili skoro sav ...:) ) radi dosta usporenije ka inostranim serverima...,moguce da je sada reseno ali tako su stvari stojale jutros....

Istina, sada se popravilo i protok je 840KB/s.
Ruku na srce, ja sam danas ceo dan mislio kako ogranicavaju vece pakete od 4M.

Vrh Dno