Šta je novo?

Telekom ADSL ocaj

Evo i ja da se pozalim , nisam na telkomu, al sve je to njihovo maslo, internet mi kako ga oni ubrzavaju radi sve gore i gore. Do pretposlednjeg povecanja mi je super radio, brz odziv sajtova, uvek max brzina downloada, a onda nakon ubrzanja pocinje da koci, download vise nije konstatno maximalan...

Neobee... od danas rapidshare usporen(jedva 20KBs), sada trenutno uopste ne radi DL sa njega(premium acc u pitanju), youtube ne radi, kao i jos neke web stranice...

Poslednja izmena:
Valjda ce se stabilizovati,meni dva zadnja dana radi primetno bolje!

Da ne otvaram novu temu, koliko vremena otprilike treba da prodje da se prebacim sa provajdera na provajder, konkretno sa sezama na telekom?
Ja sam uzeo migracioni kod od sezama,prijavio se na telekomovom sajtu jos 20. decembra sa tim kodom i jos nisam dobio nikakav odgovor.
Kada pozovem telekom nemogu nikada da dojem na red da mi se neko javi, prvo kaze da je cekanje duze od dva minuta pa onda posle 10min kaze da je vreme cekanja duze od 5min ?

29.12. sam se prijavio, danas podigao opremu. Idi licno u neki od centara da proveris, mozda ti je gotovo samo ih mrzi da te pozovu telefonom.

Kada pozovem telekom nemogu nikada da dojem na red da mi se neko javi, prvo kaze da je cekanje duze od dva minuta pa onda posle 10min kaze da je vreme cekanja duze od 5min ?

Zvao sam ih ukupno 11 puta do sada i minimum cekao da mi se neko javi je bio
15-tak minuta tako da ako ih zoves naoruzaj se strpljenjem, a i ne ocekuj neku pomoc.

Poslednja izmena:
Izgleda da jebavaju p2p ... Torrent mi ne prelazi 260 KB/s a radio je normalno. 4096/256

Poslednja izmena:
Od 10 sati jutros Telekoma ima problema sa svojim nadprovajderima u inostranstvu pa shodno tome i sav net u Srbiji(ili skoro sav ...:) ) radi dosta usporenije ka inostranim serverima...,moguce da je sada reseno ali tako su stvari stojale jutros....

Je li resen problem, posto meni od pre neki dan ocajno radi net?

Da ne otvaram novu temu za telekom dzabe...

Drugarica mi je rekla ukratko da je na telekom ADSL, i da je dobila ruter?!
I to bez doplate.. ??:trust:

Nisam jos otisao da vidim, jer ne zna ni ona bas sigurno. Pa odma ovde da pitam.
Ima li neko telekom ruter. Jos bi naravno bilo sjajno da je wireless :smoke: ...pa makar uz neku doplatu.

^Tako je, već odavno Telekom deli isključivo rutere, a u poslednje vreme samo wireless, i to hg520s ili hg520i (koliko sam načula, trenutno nemaju hg510 - "žični", čekaju da im stigne).

blok 62

sa 4 mbit radilo dobro

6 jan preko sajta stavljam na 16mbit

8 jan ugasen mi internet

15 jan dobijam internet.. 10mbit umesto 16mbit - veza puca (bukvalno) na svakih 5 sekundi

zalim se svaki dan 2 puta na 3 razlicita telefona, kazu ne moze 16 kod mene..

19 jan dobijam 8mbit.. veza puca opet na svakih 5 sekundi

internet neupotrebljiv - niko iz telekoma da pomogne

kladim se u zivot.. kada me vrate na 4mbit pucace mi veza non stop iako je ranije radilo 4 dobro
kad sam stavio prvi put na 16.. valjda su mi port promenili..

mozda je i do GO*NETA od modema.. huawei 510..

Tnx. Samo ruteri... pa to je odlicna vest. Mada se nadam da valjaju. Znaci izgleda da je devojka u pravu.

Ostaje mi samo da vidim da li je ona zadovoljna. Vidim da dosta njih nije. Moj neobee je za sada ok. Problemi bili samo u toku dana kada su povecavali brzine. Ostalo nista... Sad ide ko lud.

juce su me prebacili na interleaved.. sad radi odlicno

blok 62

sa 4 mbit radilo dobro

6 jan preko sajta stavljam na 16mbit

8 jan ugasen mi internet

15 jan dobijam internet.. 10mbit umesto 16mbit - veza puca (bukvalno) na svakih 5 sekundi

zalim se svaki dan 2 puta na 3 razlicita telefona, kazu ne moze 16 kod mene..
19 jan dobijam 8mbit.. veza puca opet na svakih 5 sekundi
internet neupotrebljiv - niko iz telekoma da pomogne
kladim se u zivot.. kada me vrate na 4mbit pucace mi veza non stop iako je ranije radilo 4 dobro
kad sam stavio prvi put na 16.. valjda su mi port promenili..
mozda je i do GO*NETA od modema.. huawei 510..

slicna prica, samo blok44. ruter je tomson speedtouch 530.
moze da se uhvati samo 6mbps, a do centrale imam 800m tj. ~1k parice (mereno u centrali).

=> kablovska infrastruktura = ochaj

koji je to fazon sa interleaved?

:type:

ja imam valjda 1.5km do centrale.. mozda smo na istoj centrali..
ocigledno su u blokovima katastrofa veze...

interleaved.. imas valjda 2 vrste konekcije za adsl.. fast i interleaved..
po defaultu svi imaju fast.. al valjda kad je losa konekcija bolje je preci na interleaved..
kao, interleaved jeste malcice sporiji.. al evo.. ja ne primecujem... 8mbit mi radi tacno kako treba.. za sat vremena skine se taman kolko treba... veza vise ne puca a pucala je na svakih 10-30 sekundi...
pitaj u tehnickoj podrsci da te prebace na interleaved..

i jedan drugar je davno imao problema sa 1mbit konekcijom.. stalno mu je pucala veza..
prebacili su ga na interleaved i od tada mu ne puca vise..

http://www.kitz.co.uk/adsl/interleaving.htm

ok, videcu za to.

btw, obojca smo sigurno na centrali bezhanija.

thx.

u tehnickoj podrsci su me iskulirali kad sam ih pitao da me prebace sa channel mode fast na interleaved.

vrhunski! :D

Vrh Dno