Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oprema u centralama jeste instalirana ali gde je tu tehnicki prijem pa atesti i na kraju gde su modemi.E ova zadnja stavka ce izgleda najduze da traje.

Vidim, 29 strana postova a prica ista. Na kojoj ce strani neko da usklikne - DOBIO SAM, RADI...

@waikiki, tek na 129. strani... :(

Zvao sam Telekom Info Centar u mom gradu, i rekli su mi da se nadaju da ce biti za koji dan... kazu: "samo da stigne oprema - sve ostalo je lako i brzo." :(

Poslednja izmena:
da "samo" to, ja imam jedno pitanje kako se zove firma koja radi montazu(setovanje) opreme, video sam pored moje poste neku firmu mali kamioncic znak telefona na njoj zaboravio sam joj ime, a BG table, pa sam se ponadao da su mozda dosli da odrade opremu za ADSL

Valjda će oko 40 strane postova neko i da dobije ADSL.(valjda)

Veceras sam "obavesten" od prijatelja koji radi u telekomu da nema nista od ADSL-a bar u skorijoj buducnosti.Mozda bude nesto na jesen iduce godine.Tako mi je rekao,a ja se nadao da cu dobiti to cudo do nove god.Idem da se obesim .....

Zvala i mene neka cica iz telekoma uzela mi jmb,koji user name želite...bla,bla...a ja i dalje dvojnik na staroj centrali,svašta...
Mozda bude nesto na jesen iduce godine.
e ovo mi zvuči realno.
PS ćuti,pusti, dobro je da imamo struje:p

Oprema u centralama jeste instalirana ali gde je tu tehnicki prijem pa atesti i na kraju gde su modemi.E ova zadnja stavka ce izgleda najduze da traje.

Pa zar nije logicno da oprema koja se montira po centralama prvo treba da dobije atest pa da se montira....

Mislim da se ceka "samo" tehnicki prijem...

Veceras sam "obavesten" od prijatelja koji radi u telekomu da nema nista od ADSL-a bar u skorijoj buducnosti.Mozda bude nesto na jesen iduce godine.Tako mi je rekao,a ja se nadao da cu dobiti to cudo do nove god.Idem da se obesim .....

I to je tek malo verovatno, s obzirom koliko brzo su startovali i brzo montirali opremu po tolikim centralama? Neverujem da ce sve to cekati do jeseni....

MIkeli

Ja se nadam da ce ih ovaj trosak od 600milki naterati da sto pre krenu sa uslugom kako bi povratili bar deo sredstava ulozenih u tu opremu koju su montirali/montiraju. Valjda ce shvatiti koliko para tu lezi i ceka da bude pokupljeno. Ipak je oprema placena ili treba da bude placena a sad treba jos da se isprse i za Telekom RS.

Mozda na zapadu ali ne i kod nas.Oprema ima atest na zapadu ali kod nas ne jer je tek sad prvi put vide.

Uh uh zemlja Serbia, svojevremeno kad smo uvozili monitore u Montenegro, morali smo prvo da donesemo uzorak i dobijemo atest, pa smo onda tek dobili dozvolu za carinjenje....itd...

Mikeli

U medjuvremenu sam i ja dobio ponudu od Sezama. Uputio sam zahtev jos kad su poceli da rade ADSL. Lepo da su se setili. A i lepo je saznanje da se vise provajdera otimaju za tebe. Samo je gorka cinjenica da to sto nude, nemogu da ostvare.

INfo o :cigar:

Pozvao sam 9813 danas jer mi je prekipelo sto vishe toliko odugovlace?! Operater mi je rekao da su danas krenuli sa potpisivanjima ugovora i ugradnjama(Da li treba verovati ??).Da li bi neko mogao da javi koji se modemi dobijaju i sa kojim interfejsom.

Poslednja izmena:
Pa gde zovu, ja znam da je kod nas u centrali sve vezano ali nije jos odradjen softver, tako da mogu oni da zovu koga hoce, ne moze jos da krene, na zalost.

INfo o :cigar:

Pozvao sam 9813 danas jer mi je prekipelo sto vishe toliko odugovlace?! Operater mi je rekao da su danas krenuli sa potpisivanjima ugovora i ugradnjama(Da li treba verovati ??).Da li bi neko mogao da javi koji se modemi dobijaju i sa kojim interfejsom.

Ne bih se previshe pouzdao u to :S:

Sa istog broja sam pre pola sata dobio informaciju da ce se krenuti sa realizacijom u sledece dve nedelje...

Poz:wave:

Ma f**k, kad bude, bude, sta sad ima da se nerviramo.

da stvarno , jel upućen možda neko u to šta će se deliti od opreme ... mislim da se ne iznenadimo kad nam ponude neke nepoznate stvari ... ajde ako i ma nekog insajdera ...

Ma neka daju bilo sta samo neka daju da se vise prekine ova agonija sa dial-up-om.

Ne znam koje ce marke biti oprema, ali ce svi modemi imati eth port za povezivanje. To mi je rekao operater sa 0800 100 100, kada sam ga pitao da li ce moci da se bira izmedu modema i rutera.

Ma oni ne mogu da docekaju Novu godinu(praznike), da vas skinu s vrata.

pa , ako bude sve to pomereno za posle nove godine , možemo onda slobodno da računamo da je to onda negde verovatno kraj januara ... mislim kad uzmemo u obzir sve moguće praznike i slave koje sleduju posle *dočeka* ... to bi bilo otprilike to ...

Meni je pre nekoliko dana receno na 9813 da cu dobiti odgovor telefonom (bilo pozitivan ili negativan) u naredne dve nedelje

pa , ako bude sve to pomereno za posle nove godine , možemo onda slobodno da računamo da je to onda negde verovatno kraj januara ... mislim kad uzmemo u obzir sve moguće praznike i slave koje sleduju posle *dočeka* ... to bi bilo otprilike to ...

Ako se pomeri posle Nove godine, onda necemo dobiti pre marta... Jer modemi ce u tom slucaju stici u januaru ili februaru, pa potipisivanje ugovora, pa tehnicki prijemi, pa... u tri pm.. kako to vec ide kod nas.
Ponovo sam zvao 9813. Pitao sam kada ce biti potpisivanje ugovora. Rekli su mi da cu odgovore na sva pitanja vezano za ADSL dobiti u dopisu koji ce poslati do Nove godine. Ne znam kakav dopis. Da mi se izvinjavaju, da budem strpljiv, ne znam sta. Ne zvuci ni malo ohrabrujuce.
Sledeci put kad budem zvao, reci cu im da imam druge ponude i da cu od telekoma odustati. Valjda ce ih to ubrzati..
A ovog trenutka se pakujem, idem u Telekom da me pogledaju u oci i kazu sta imaju..

Poslednja izmena:
Evo vam kopija jednog razgovora izmedju mene i ortaka ciji je, opet ortak, uzeo Telekomov aDSL.E sad, ako on gresi, gresim i ja pa vas lazem, ali je ovo prva informacija po pitanju Telekomovog aDSLa.

DooX (02:23 PM) :
jedina fora je sto mi se ne ide sa ovog neta...evo moj najbolji drug uveo telekomov adsl ono je strasno kako loshe radi,ne bi ga uzeo nikad
Johnny (02:23 PM) :
cek cek ....
tvoj ortak je uzeo Telekomov aDSL?
To je krenulo sa radom??
DooX (02:23 PM) :
da da
DooX (02:24 PM) :
uzeo ga na Klisi zadnja rupa na svirali,ima uslova
Johnny (02:24 PM) :
brzo, daj sve detalje o_O
do kraja godine ko uzme besplatno dobija modem i instalaciju
i placa 256k paket sa 30% popusta
znaci 1050 dinara ga izadje 256k u naredna tri meseca
tako neshto,ne znam tacne cifre
DooX (02:25 PM) :
ali stalno imaju neke radove,ustvari njemu barem kazu da imaju radove,malo radi malo vise ne radi
p2p jako lose radi,cim neko krene da uploaduje od njega sroza mu na nulu download koji je imao
i to se desava samo na hubovima recimo,dok e-mule i ostali programi slicni rade,ali ne sa 100% kapacitetom (realnim mislim ne teoretskim 256k)
DooX (02:26 PM) :
modem mu se zakacio na 252k maximalno,posto on diskonektuje,kaze svaki put mu se zakaci na drugoj brzini,ali max je bio 252k
Johnny (02:26 PM) :
eh, toliko o Telekomovom aDSLu
i kad mu se sroza upload preko huba sroza mu sve,ne samo download koji je imao na hubu,nego recimo onda ne mozhe nijednu stranicu da otvori nishta shto ima veze sa downloadom
Johnny (02:26 PM) :
pa da...
ako mu neshto krene dobro i download i upload
Johnny (02:27 PM) :
los protok... standardno za nas aDSL
DooX (02:27 PM) :
cim recimo pauzira download i pokrene ga opet
ide mu 1-2kb/s
i nema sanse da ga oporavi
jedino da izbaci file iz download liste i pokrene ga opet ispocetka
ali ovog puta bez pauze
ali je to naravno ... krajnja stvar koju bi neko hteo da uradi ...
a ***....
Johnny (02:28 PM) :
izgleda da nista od dobrog neta u nasoj zemlji Srbiji ...
DooX (02:28 PM) :
*** uglavnom eto na njegovom primeru to ne radi dobro
a da napomenem da on ima original Windows
znaci zaboravi na price da mozda zbog crackovanog windowsa ili slicnih prica ima problema
da servisi ne rade dobro itd
nema pojma koja mu je e-mail adresa...to mu niko nije dao,korisnicki je isto jako los
kao SBB-ov u beogradu,samo gledaju da te skinu sa dnevnog reda
DooX (02:29 PM) :
jedino sto je dobro,obecali su mu umanjene cene paketa na kraju meseca,jer se zalio par puta da nema neta
Johnny (02:34 PM) :
Na Benchu pricaju da Telekomov aDSL jos nije ni krenuo sa radom, otkud to da je tvoj ortak uspeo da ga dobije?
DooX (02:34 PM) :
Popunio je formular na njihovom sajtu,i dobio odgovor u roku od dva dana da postoje uslovi kod njega na adresi
DooX (02:35 PM) :
Kasnije otisao na Postu i popunio ugovor,sacekao par dana do nedelju dana
i dosao covek sa modemom i uveo mu net
zanimljivo da prilikom potpisivanja ugovora,on je podstanar inace samo je otisao sa svojom licnom kartom
DooX (02:36 PM) :
i potpisao ugovor na svoje ime,bez ikakvog odobrenja od gazde ili slicno
Johnny (02:29 PM) :
da .... pa dobro ... hvala ti ... e, nego, mogu li ja ovaj razgovor da kopiram na Bench forum?
DooX (02:29 PM) :
prekopiraj slobodno

Toliko o tome :)

Poslednja izmena:
Popust kod telekoma je 15% a cena od 1050 din za 256/64 odgovara ceni kod PTT-a a i sam nivo usluge.
Toliko o tome:)

Zasto su poslednja dva posta u razgovoru u 2.29 a ne u 3.36?

Izmesao sam red recenica kada sam kopirao.A sasvim je moguce da ovo NIJE Telekomov aDSL, ja samo prenosim onako kako su meni rekli :).

Sledeci put kad budem zvao, reci cu im da imam druge ponude i da cu od telekoma odustati. Valjda ce ih to ubrzati..

:D :D :D

Da, da...bas ce da napune gace! :p Boli ih bre uvo...kad oni nameste opremu i kad puste ADSL tada ce ga biti. Osim ukoliko neko od provajdera nije uleteo nocom u postu i postavio svoju opremu na kvarno. :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno