Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
razdvajanje dvojnika je akcija Telekoma koja se najavljuje tekuce godine za kraj naredne godine svake godine..

Mnogo! :p

Niko jos nije dobio ko se tako prijavio. Mada bi trebalo da krene od decembra pa do februara. :)

Meni su rekli da stize za mesec dana.

Telekom ima dosta slobodnih portova, sto treba iskoristiti. Kasnije ce biti navala, pa cekas po par meseci na slobodan port...

Ti si pretpostavljam prva tura koja je dobila prikljucak. Mi i ostali smo druga tura...
Nego, kakvu opremu si dobio, koji modem?

Poslednja izmena:
Da li neko od vas mozda zna da li iskljucivo gradovi na onoj listi dobijaju adsl posto zivim u Smed. Palanci, a nje nema na listi :( ali pripadamo pod Smederevom (026) i telefonski racuni nam stizu iz Smedereva da li ovo automatski znaci da ce mo dobiti i mi ili znaci da cu cekati jos par godina i neko bolje vreme.

I da li odgovoraju kada im posaljete mail na onu njihovu adresu info@telek....

Ne vidim razlog zasto ne bi i S. Palanka dobila ADSL? Po velicini grad je slican kao Svilajnac a kod nas je vec odavno stigla sva oprema, samo se ceka povezivanje u Jagodini i tehnicari bi tada trebalo da dodju da povezu i kod nas.

Da li neko od vas mozda zna da li iskljucivo gradovi na onoj listi dobijaju adsl posto zivim u Smed. Palanci, a nje nema na listi :( ali pripadamo pod Smederevom (026) i telefonski racuni nam stizu iz Smedereva da li ovo automatski znaci da ce mo dobiti i mi ili znaci da cu cekati jos par godina i neko bolje vreme.
To sto pripadas istoj mreznoj grupi ne znaci da ima uslova za ADSL jer se radi o razlicitim centralama. tako da ces sigurno sacekati drugi telekom ADSL talas...

I da li odgovoraju kada im posaljete mail na onu njihovu adresu info@telek....
probaj... nista ne kosta..

Poslednja izmena:
Da na to mislim, ranije nisam video ovaj sajt. Skroz sam zaboravio da su oni to najavili u decembru - znaci, pitaj Boga kada.

Ukoliko bi neko hteo da predje na Telekom, a koristi vec neki ADSL provajder, jel postoji mogucnost da izgubis port, jer kada prekines ugovor, tvoj port dodeljuju nekom drugom koji je na cekanju za ADSL.

Ukoliko bi neko hteo da predje na Telekom, a koristi vec neki ADSL provajder, jel postoji mogucnost da izgubis port, jer kada prekines ugovor, tvoj port dodeljuju nekom drugom koji je na cekanju za ADSL.

Kako kazu drugi, Telekom ti kaze da cekas i da ne raskidas ugovor sa prethodnim provajderom. Raskines tek kad ti oni jave ;)

Ortak mi je poslao copy/paste sa valjda Telekomovog sajta gde oni na pitanje kolika je agregacija odgovaraju da oni ne koriste agregaciju vec da svakog korisnika povezuju direktno na link .

Ortak mi je poslao copy/paste sa valjda Telekomovog sajta gde oni na pitanje kolika je agregacija odgovaraju da oni ne koriste agregaciju vec da svakog korisnika povezuju direktno na link .

Evo citata sa telekom sajta..

Šta je to stepen agregacije i koliko on iznosi kod ADSL usluge Telekom Srbija?

Stepen agregacije predstavlja broj korisika koji dele zajednički 1 Mb/s link za pristup Internetu. Telekom Srbija ne koristi agregaciju, već su svi naši ADSL korisnici priključeni direktno na Internet link Telekoma Srbija.

jel' zna neko jel' se popust od 5900din dobija ukoliko se samo prijavim za ADSL pre 1.12. ili moram i da potpisem ugovor pre 1.12.? i kako ide mehanizam za to? ja se prijavim na onom sajtu, i sta onda cekam?

Da li to sto nemaju agregaciju znaci da bi DL mogao da dostigne punu teoretsku brzinu? Ili da ce ping biti nizi?

Da li to sto nemaju agregaciju znaci da bi DL mogao da dostigne punu teoretsku brzinu? Ili da ce ping biti nizi?

Ne, nema to veze. ADSL po default-u ima gubitak u prenosu od nekih 15%. Pa tako kada ti u centrali "izbazdare" prikljucak na 512k do kuce ti stigne oko 435k. Jedino ako imas vezu u centrali pa tamo da ti podese na recimo 600k. Onda ces kod kuce imati teoretski maksimum od 512k. ;)

Pa onda nema prednosti to sto kao nemaju agregaciju. Ili je prednost u tome sto ces upravo imati tih 435k konstantno a ne da ce ti i to padati....

Pa kako stvari stoje izgleda da je uspeh imati i tih 435k konstantno. Meni je to normalno kod Telekoma ali eto...citam po forumima da je kod pojedinih provajdera i to nemoguca misija. :S:

Auu da trazim vezu da mi podese na 600k da bih dobio teoretski 512k, pa kakvi su "znalci" ovde mislim da ce im sve podesiti i kazu Ne diraj dok radi, kad ne radi samo reset i to je to. Znaci da budemo sretni sa tih 435 ako i toliko izvucemo

Pa tako ti stoje stvari na ADSL-u. :)

Platis 256k - dobijes 215k, 512k - 435k, 768k - 650k.

jos ako bude neke agregacije mada kazu da nece, bice platis 512 dobijes 256 :)

Valjda nece. Barem za sada kod Telekoma na placenih 512k dobijes tih 435k. Za razliku od recimo Beocity-ja gde citam da se dobija 128k, i to onih "ADSL-ovskih", 10kb/s. :p

jel' zna neko jel' se popust od 5900din dobija ukoliko se samo prijavim za ADSL pre 1.12. ili moram i da potpisem ugovor pre 1.12.? i kako ide mehanizam za to? ja se prijavim na onom sajtu, i sta onda cekam?
Meni je radnica u KS rekla da je dovoljno to sto sam se prijavio da bih uhvatio popust.

Pa tako ti stoje stvari na ADSL-u. :)

Platis 256k - dobijes 215k, 512k - 435k, 768k - 650k.

dobijes 256 kb/sec na fizickom layer-u.... e posle preracunaj koliko bitova oduzimaju mrezni protokoli, ono sto ti ostaje je protok koji ti prijavljuje program kojim downloadues. ajde ne izmisljajte vise toplu vodu

Ja imam 4Mbit/sec ADSL u Belgiji, i newsleecher mi daje maksimalno 420 kb/sec - znaci to je to, nema lazi nema prevare.

Poslednja izmena:
To je "problem" kod svih ADSL konkekcija (barem kod nas), malo "lazu" ljude... marketing, tako im vise odgovara. Bilo bi posteno da kazu koliko je zaista korisniku dostupno. Npr, kod kablovskog, 256kb/s je pravih 256kb/s.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno