Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
waikiki a da li tvoj sestocifreni broj je slican kao i vecini na toj novoj centrali ili nema veze sa numeracijom na njoj?

jel moze neko da potvrdi navode sa es tamo se neki likovi zale da su se prijavili za adsl u toku akcije ali da se na prvom racunu pojavila i stavka setup za ADSL 5000+PDV koje ne bi nikako trebalo da bude?

Ako su se prijavili tokom akcije onda je malo cudno da su jedino oni dobili pre 1.decembra a ostalih 100k korisnika ceka na realizaciju od decembra do februara. ;)

to jeste, ali su iz bg-a pa su mozda na centralama gde su vec bili slobodni portovi, u svakom slucaju sklopili su ugovor posle 1. oktobra a ipak treba da plate setup

Evo sad me drugar zove i kaze mi zabrinutim glasom da mu je covek koji je zaposlen u Telekomu rekao da on kao ISDN user nece moci da dobije ASDL uslugu na taj broj , kao i ostali korisnici ISDN-a !

Ima li ko slican info, meni ovo deluje kao velika budalastina !

Budalastina! :)

Osim naravno ukoliko je neki usko lokalni slucaj (tipa neko malo mesto sa 3 ISDN korisnika pa nece da montiraju portove za ISDN prikljucke na toj centrali).

Potvrdjujem da je budalastina

TELEKOM SRBIJA"A.D.
Postovani,
svakako ste obavesteni o kampanji promo-prodaje ADSL usluge u Telekomu od
1.novembra 2006. do 1.decembra 2006.god. U tom periodu treba da podnesete
zahtev u Korisnickom servisu u Vasem gradu, gde mozete dobiti i dodatne
informacije o svemu u vezi instalacije ADSL usluge. U medjuvremenu krece
instalacija neophodne opreme za podrzavanje ove usluge, na celoj teritoriji
pa i kod Vas. Uvidom u nas informacioni sistem videli smo da je Vas tf.
prikljucak direktan broj i ISDN tako da je to jedan od uslova za
funkcionisanje ADSL usluge.
Neophodna je i oprema i portovi koji ce podrzati
ovu uslugu, a to se ocekuje u narednom periodu. Malo strpljenja.
Za sve ostale informacije upucujemo Vas da posetite nas sajt www.telekom.yu.
Srdacan pozdrav.

evo odgovora od njih, mislim da sam ga vec postovao na nekoj prethodnoj stranici

Pa po ovome ispada da je to budalastina , jer ispade da ce samo ISDN useri dobiti ADSL !

vec ste se valjda svi informisali uslov je da imate cistu liniju dakle niste dvojnik niti na pcm-u, naravno ko je ima isdn vec sigurno ima mogucnosti i za adsl samo je potrebno da se ugrade dslam portovi u centrali

vec ste se valjda svi informisali uslov je da imate cistu liniju dakle niste dvojnik niti na pcm-u, naravno ko je ima isdn vec sigurno ima mogucnosti i za adsl samo je potrebno da se ugrade dslam portovi u centrali

JA imam ISDN i nadam se (100%) da ce ugraditi te dslam portove nije Cacak sa malo ISDN korisnika , sta vi mislite?

ma hoce sigurno, jedino ako imate neku centralu koja ne podrzava ADSL u sta cisto sumnjam

e moja cenrala je digitalna, ali je starije generacije ! Radi se o modelu GD-5C.
Kada sam na es-u postavio pitanje, dali ce moci preko nje ADSL, lik mi je rekao da korišćenje ADSL-a nema veze sa tipom centrale, to su dva nezavisna sistema koji samo koriste isti fizički vod.

Jos se tripujem dali zadovoljava ADSL !

Poslednja izmena:
e moja cenrala je digitalna, ali je starije generacije ! Radi se o modelu GD-5C.
Kada sam na es-u postavio pitanje, dali ce moci preko nje ADSL, lik mi je rekao da korišćenje ADSL-a nema veze sa tipom centrale, to su dva nezavisna sistema koji samo koriste isti fizički vod.

Jos se tripujem dali zadovoljava ADSL !

Ma zdovoljava covece ja zaboravio da ti javim , preoverio mi je onaj moj bruda iz Telekoma sto smo isli kod njega ....... covece stvarno sam zaboravio a covek mi javio !

Kod mene je ping do google-a prakticno zakucan na 58ms i ne varira puno.

Inace sam citao po forumima da ping ima veze sa paketom. Sto jaci paket to manji ping. :)

malo je off meni sa isdn-om ping je 76ms ali ne ocekujem da ce ADSL biti nesto mnogo bolji u najboljem slucaju slicno kao kod Salko Dinamitas-a

Meni je izbacio pokuku "nepotpuni podatci,pozovite sevis" ,ja ih pozovem na i kazem da hocu adsl.Riba iz telekoma kao da je pala s'marsa "Hoces da podneses prijavu za ADSL?!!??!!"-DAAA.
Da mi koleginicu i ona pocne da me ispituje kako sam saznao sa "kampanju"(WTF kakvu kampanju,ja samo hocu adsl :).I tu me nesto zezala zvacu te sutra bla,bla,bla.I ne okrene me.
Ja ponovo na njihov sajt,pokusam da popunim zahtev kad ovaj put prodje.
Inace bio sam beta-tester telekomovog ADSL2+ Triple Play servisa,i lik koji mi je doneo/odneo/instalirao servis mi rece imaces mogucnost ugradnje adsl-a posle ovoga sigurno,zato sto su vec stvorili tehnicke mogucnosti i za ADSL2+ a kamoli za obican ADSL.(sad imam ISDN)
Pitam njihovu sluzbenicu da li zna ista o tome-nema pojma.Kakve sheprtlje.
Nego koliko obicno prodje od online zahteva do ugradnje?

Poslednja izmena:
Nego koliko obicno prodje od online zahteva do ugradnje?

Mnogo! :p

Niko jos nije dobio ko se tako prijavio. Mada bi trebalo da krene od decembra pa do februara. :)

Negde do 20.septembra si mogao da odes do Telekoma u Dubrovackoj i da se prijavis za ADSL. Kako je pocela ova akcija ta fora vise ne pali.

Evo sta su mi odgovorili na pitanje sta treba da uradim da bih dobio ADSL servis od vas.

"Poštovani,

neophodno je da vlasnik priključka podnese zahtev za aktiviranje ADSL usluge koju pruža preduzeće Telekom Srbija ad odlaskom u Korisnički servis Telekoma uz ličnu kartu na uvid, ili pozivanjem broja 9813.

Po podnetom zahtevu za dodelu ADSL usluge nadležne Službe Telekoma pristupaju proveri tehničkih mogućnosti za instalaciju, shodno čemu će korisnik biti pismenim putem obavešten o mogućnostima realizacije."

Ovo sam dobio pre 2-3 dana.Ako u telekomovom help-desku nemaju grupnu amneziju,trebalo bi da moze da se i dalje ode licno.

Evo pre par minuta zove me neka Tetka iz telekoma da mi popuni zahtev za adsl,i izvali da sam vec podneo preko neta i ok sve je u redu."Realizacija se ocekuje oko nove godine" behu njene reci.

Danas sam (na osnovu neke ranije prijave na Beocity) dabio mail u kome se, izmedju ostalog kaze:

"Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da smo posle skoro dve godine
aktivnosti ADSL servisa u Beogradu, Novom Sadu i Nisu, od Telekom
Srbija konacno dobili obavestenje da su radovi na razvoju Internet
infrastrukture i instalacije potrebne ADSL opreme u zavrsnoj fazi u
sledecim gradovima sirom Srbije:

Bor, Cacak, Jagodina, Kikinda, Kosovska Mitr., Kragujevac, Kraljevo,
Krusevac, Leskovac, Novi Pazar, Pancevo, Pirot, Pozarevac, Prijepolje,
Prokuplje, Sabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitr., Subotica, Uzice,
Valjevo, Vranje, Zajecar i Zrenjanin gde pripada i Vas br. telefona...
"

Bor, Cacak, Jagodina, Kikinda, Kosovska Mitr., Kragujevac, Kraljevo,
Krusevac, Leskovac, Novi Pazar, Pancevo, Pirot, Pozarevac, Prijepolje,
Prokuplje, Sabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitr., Subotica, Uzice,
Valjevo, Vranje, Zajecar i Zrenjanin gde pripada i Vas br. telefona...
"[/I]

Zivi bili pa videli :d

Dal neko zna kad ce razdvajanje pcm-ova i dvojnika na teritoriji bg-a? :trust:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno