Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo danas sam zvao Telekom u Negotinu i prijavio se za ADSL receno je bice oko nove godine, znaci mozda se produzi na mart mesec. Pitanje samo za ostale koji su se prijavili trazila mi je da username sadrzi "." i "_" navodno je takav program i to je obavezno u svakom korisnickom imenu jel to i sa vama ostalima slucaj ili su ovi kod mene "upuceni".

Meni to nisu trazili
Samo da upisem user koji hocu i bilo koji pass
stim sto mi je receno da ce pass moci da se menja odma po prikljucenju.

Pa rekao sam ja odmah kakav je to uslov, to je valjda mogucnost da ima te znakove ne i obavezu kaze tako im samo prihvata program drugacije nemoze, probace i bez ali za svaki slucaj da upisem sa . i _ mislim nije problem, samo da se otkacim od ovog dial up-a.

bio sam danas u posti da se raspitam o ADSL-u U pancevu i rekla mi da mogu da se prijevim
samo odnesem caletu tamo nesto da potpise ALI mije reka ida kad uzmem adsl kada se budem konektovao icice mi impulsi ka i na ovom obicnom samo sto ce telefon biti slobodan
a da to nije njen trip dokazuje to da mi rekla de je u obavezi da naglasi to svima.
Ono ima standardno tri paketa za 256 1200 din mesecno u prva tri meseca i ostala klasika
I sada sam u rebuse za te impulse molim vas da pomognete

Ma kakvi bre impulsi :shock:

Nesto ona nije shvatila :whip:

Inace dobio sam i ja da se prijavim na "konkurs" da budem test korisnik za WiMax. Pa ako ima neki info iznutra kako da popunimo anketu :)

Ima tamo nekih pitanja "Da li znate da je ilegalno, bla, bla preko p2p, autorska prava, bla, bla" ..pa onda "Koje p2p programe koristite.. " Cini mi se kao neka trik pitanja :)

ljudi da tako mi receno ja znam da netreba do tu idu nikakvi impulsi ali sta cu

Boze...:smash:

Strasno je sto kod nas vecina ljudi nema blage veze o svom poslu. Radi zena na prodaji ADSL-a a o tome zna onoliko koliko su joj napisali na papircetu. A i to papirce je ocigledno ofrlje procitala. :S: Nije ni cudo sto nam ovako ide...

subzero r1 je napisao(la):
I sada sam u rebuse za te impulse molim vas da pomognete
Ma daj bre, nemoj da te pali guska koja nema pojma sta je ADSL ni sa reklame. Njen je posao da ti da papirce i proveri dali si popunio sve :p
Lappy je napisao(la):
..pa onda "Koje p2p programe koristite.. " Cini mi se kao neka trik pitanja
Nisu trik pitanja... Garant gledaju kako da te sprece u tome. Znaci FOLIRAJ!!! ;)

Poslednja izmena:
znaci slobodno da uzmem ugovor da mi cale to popuni i da se prijavim nemoram da se marim sta mi ona prica?

Slobodno uzmi i uzivaj, da idu impulsi do sada bi se mnogi ljudi zalili posto vecina koji su uzeli ADSL sada masinu vise i ne gase i non stop nesto skidaju tako da samo napred i prijavi se da ne bi ostao bez porta ili da ti ne naplate naknadno setup

Da nije pavijan mislila na ISDN gde zaista idu impulsi...?

Ja sam sa non stop uključnim adsl-om (a zar je moguće drugačije :d) prošlog meseca platio fixni telefon 49 dinara i neku paricu. Mislim šta reći :D

Ima tamo nekih pitanja "Da li znate da je ilegalno, bla, bla preko p2p, autorska prava, bla, bla" ..pa onda "Koje p2p programe koristite.. " Cini mi se kao neka trik pitanja :)

I meni je na prvi pogled to ličilo na trik pitanje, ali šta to ima veze, ko da se p2p koristi samo za ilegalan download. :eyebrows:

E odakle si? Čisto da znam gde će sve krenuti sa testiranjem WiMAX-a.

subzero r1 je napisao(la):
znaci slobodno da uzmem ugovor da mi cale to popuni i da se prijavim nemoram da se marim sta mi ona prica?
Uzmi, ne razmisljaj uopste. U ovoj zemlji mnogo ljudi radi posao za koji nisu sposobni.
Veruj mi da ti znas mnogo vise o ADSL-u od nje :D

Evo danas sam podneo zahtev za ADSL.Cekam da me pozovu da potpisem ugovor.Videcu sta dalje ,kazu trebalo bi za mesec dana da puste .Neka bude i do Nove godine samo nek puste.

Boze...:smash:

Strasno je sto kod nas vecina ljudi nema blage veze o svom poslu. Radi zena na prodaji ADSL-a a o tome zna onoliko koliko su joj napisali na papircetu. A i to papirce je ocigledno ofrlje procitala. :S: Nije ni cudo sto nam ovako ide...

sto je jos strasnije, postoji more ljudi na birou za nezaposlene koji za te poslove imaju i znanje i entuzijazam, ali kako da smenis nekog nesposobnog u zemlji gde je kadrovska politika rodjacka i pusacka...

Evo upravo drzim u ruci ovaj debeo i poveci koverat koji sam dobio od telekoma.
Ugovor, ponuda, brosura cak i koverta sa placenom postarinom.... itd
Kada je ADSL u pitanju nisu navedeni detalji tipa filtriranje portova, agregacija i ostalo a pise samo da to flat (sta god to podrazumevalo).

Popunicu i saljem sutra.....

Jel neko to vec uradio....???

Poslednja izmena:
pa zar nije uvek placena postarina ? :)
Pa vecina ovde kojis u koristili Telekomov ADSL nisu imali problema sa P2P, vec su se samo zalili useri koji koriste Neobee, a inace FLAT znaci neogranicen paket u bilo cemu (download, upload) i za one na dial up-u vremena provedenog na vezi.
Ja sam morao licno u Telekom posto nisam dobio uz racun nista mada mislim da je u principu isto, s tim posto si iz Bg-a ocekujem da ce tebi pre nego nama iz unutrasnjosti uspeti da daju ADSL

pa zar nije uvek placena postarina ? :)
Pa vecina ovde kojis u koristili Telekomov ADSL nisu imali problema sa P2P, vec su se samo zalili useri koji koriste Neobee, a inace FLAT znaci neogranicen paket u bilo cemu (download, upload) i za one na dial up-u vremena provedenog na vezi.
Ja sam morao licno u Telekom posto nisam dobio uz racun nista mada mislim da je u principu isto, s tim posto si iz Bg-a ocekujem da ce tebi pre nego nama iz unutrasnjosti uspeti da daju ADSL

Ja vec imam ADSL kod PTT-a... :) znam sta je flat samo me interesovala agregacija a za p2p pretpostavljam da radi ali morali bi da to svakako navedu ...u tome je poenta ;)

Agregaciju nisam primetio, p2p radi najnormalnije.

Jel zna neko kakva je agregacija kod PTT-a.... recimo u odnosu na VERAT...???

Ne znam kako vam se svidja nastavak maila [email protected] . Ovo "nadlanu" je bas glupo.. Mogli su nesto lepse da smisle.. Ovako sam im "ja" uvek na "dlanu".. da ne kazem na nesto drugo...

ja taj mail nemam nameru da koristim samo ADSL kad mi ugrade :)

Podneo sam zahtev danas. Trazili su mi da im kazem koji username i password hocu i na koji broj zelim da se ADSL instalira. Sada trebam samo da sacekam da me pozovu da potpisem ugovor. Sve je to super, ali izgleda da necu moci kad i svi ostali, posto sam na periferiji Smedereva, a kao tu nece odmah da instaliraju portove. :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno