Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i kompletne vesti... Ja sam bio na press konferneciji, ali to je sve od infomacija koje imam.. Zaista ne znam da li ce drugi operatori da nude ADSL van Beograda. Meni je logicno da ako je setup free znaci da se dobije celokupna oprema potrebna za pravilan rad ADSL konekcije uz spomenuti popust u prva tri meseca koriscenja usluge Telekom ADSL-a.

http://www.bench-market.com/article.php?sid=11616

Poslednja izmena:
A sta ovo znaci "Direktor Direkcije za usluge Telekoma najavio je da će prodaja tih usluga početi sledeće nedelje, a prvi priključci se mogu očekivati u decembru ove godine."????

Kada dodje telekom ostali mogu slobodno da se zatvore :)

Poslednja izmena:
Pa verovatno znaci da ce od sledece nedelje, oni koji su se prijavili, moci da pocnu da potpisuju ugovore sa Telekomom, a isporuka usluge pocinje u oktobru, kao sto i pise u saopstenju.

Da vidimo sad reakciju postojecih provajdera (preprodavaca) ADSL-a.

konacno nesto dobro od Telekoma. cena od 1200din za 256k je odlicna, a besplatan ,iako se podrazumeva, je lep gest tim pre sto oni nisu ni morali da ga daju. ista stvar vazi za popust od 15%. iako sam se prijavio za Beotelov stud. popust, jedva cekam 1.10. da iscimam Telekom za ADSL.

nisu srecni nego su presrecni.

Pravi monopol na delu. Iskoristis svoju dominantnu poziciju i kada sve eliminises radis sta hoces...

Ja stvarno ne kapiram sta se bunite... Imate bolje uslove nego do sada, setup za dz, kompjuter na rate... :)

Monopol ili ne, ali za mnoge korisnike u unutrasnjosti ovo je dar sa neba, jer niko od njih nije mogao da uvede nista osim nepouzdanog wireless-a ili eventualno kablovski net... O cenama ne treba ni pricati, jer je ovaj Telekom ADSL ubedljivo najbolja ponuda dostupna sirem krugu korisnika.

Umesto sto gubite vreme u pricama o monopolu (sto je ravno muziciranju muskom polnom organu...) bolje se prijavite da biste ustedeli 5900 dinara i dobili taj popust :)

Ja sam se prijavio tamo na telekomovom sajtu ono ime,prezime,broj telefona itd sad cekam da mi odrovore jer to dovoljno ako nije sta treba jos da uradim

ja cu sutra da okrenem onaj broj i da pitam sta je potrebno i kad pustaju net.

i ja sam popunio anketu ali neverujem da ce Telekom pokriti ADSL-om moje mesto koje ima oko 20 000 st.

Šta bi sa onim da će se skidati pcm ljudima koji hoće adsl?

@delimir:
necemo ustedeti nista, nego ce oni koji se prijave iza 1.12. puci 5900din vise. ja na to tako gledam. ko jos naplacuje setap? cist marketing.
jel' zna neko pouzdano: da li su te cene sa kojima se frljamo sa tih 15% popusta ili na njih ide popust za prva 3 meseca, jer kad se od starih odbije 15% dobiju se upravo "nove" cene u paru.

S obzirom da ispada da ce Telekom zadrzati monopol do 2010. godine (bar prema vestima), njima se i te kako isplati dampovanje cene u cilju zatezanja kaisa kod drugih domacih provadera. Mozda se ponuda jeste trenutno najpovoljnija, ali videcemo kako ce se stvari kretati u te naredne 4 godine...

Jedva čekam
icon_peace.gif

Zna li se kad će u Šabac??

Posto je tema dosta popularna, modovi moze li na sticky? I ispravite naslov " Pocnije" u "Pocinje". Hvala!

@silver:
oni kao monopolisti mogu lako da sahrane konkurenciju nizim cenama, a kad privuku desetine hiljada korisnika onda je gotova stvar. ipak, ne verujem da ce onda dizati cene, ali se verovatno nece ni zuriti sa razvijanjem infrastrukture. sto bi davali nekome megabit fleta za iste pare kad mogu da mu daju 256k? to je to.

Ja stvarno ne kapiram sta se bunite... Imate bolje uslove nego do sada, setup za dz, kompjuter na rate... :)

Monopol ili ne, ali za mnoge korisnike u unutrasnjosti ovo je dar sa neba, jer niko od njih nije mogao da uvede nista osim nepouzdanog wireless-a ili eventualno kablovski net... O cenama ne treba ni pricati, jer je ovaj Telekom ADSL ubedljivo najbolja ponuda dostupna sirem krugu korisnika.

Umesto sto gubite vreme u pricama o monopolu (sto je ravno muziciranju muskom polnom organu...) bolje se prijavite da biste ustedeli 5900 dinara i dobili taj popust :)

Ja cu se prijaviti kod Telekoma, ali cu i pricati o monopolu:D

Sad mi je jasno zasto beogradski provajderi u nekim delovima grada imaju korisnike koji cekaju na prikljucenje po 4-5 pa i vise meseci. Jasno je sta je posredi-nije nikakva neazurnost Telekoma u pitanju, nikakvi godisnji odmori u letnjoj sezoni i druge gluposti, kako smo mi kratkovido tumacili i na koje smo naivno nasedali.
Telekom je izgladnjivao provajdere i one koji cekaju na adsl cime je sebi sacuvao dobru zalihu buducih musterija. BTW danas sam zvao Beotel jer mi nije radio njihov dial-up i pitao sta je sa adsl-om, i rekli su mi "Tosin Bunar? Nece biti uskoro", a cekam vec 3 meseca. Ako jos malo citamo izmedju redova , poruka glasi da booooolje da predjemo kod Telekoma ili cemo jos da cekamo kod ovih drugih provajdera. Kladio bih se da cu kod Telekoma, ako se sad prijavim, pre docekati nego kod Beotela. Mislim da to sto su drugi provajderi pokupili od korisnika-to je to. Njihova baza korisnika ce se uvecavati u buduce na kasicicu. Cak i ako to nije tacno, dovoljno smo svi "zastraseni" pa da ne rizikujemo sa drugim provajderima.

Nepravedno je, ali ne znaci da sam Don Kihot, ali i to sto nisam Don Kihot ne znaci da nije nepravedno:)

@silver:
oni kao monopolisti mogu lako da sahrane konkurenciju nizim cenama, a kad privuku desetine hiljada korisnika onda je gotova stvar. ipak, ne verujem da ce onda dizati cene, ali se verovatno nece ni zuriti sa razvijanjem infrastrukture. sto bi davali nekome megabit fleta za iste pare kad mogu da mu daju 256k? to je to.

Nisam ni mislio da ce dizati cene; danas za komunikacije to niko ne radi. Ali, u toj poziciji ne moraju da zure sa daljim snizavanjem cena, investicijom u infrastrukturu, nudjenjem dodatnih servisa, vecih brzina itd. Kratkorocno gledano, deluje super; dugorocno - videcemo (aka dosadasnja iskustva nisu bas fenomenalna) :sceptic:

Ljudi bre, dajte meni 256k i da radi lepo i nista mi vise ne treba :p

Ok a jel se iko od vas zapitao kako ce kod telekoma da radi taj ADSL??? Tipa dali ce raditi p2p, i ako radi kako ce raditi? Sta je sa VOIP-om??? Ipak svi cemo izgleda uzimati net od monopoliste (mislim direktno) koji ako hoce moze da na lupa restrikcije kakve god zeli...... ;)

Ok a jel se iko od vas zapitao kako ce kod telekoma da radi taj ADSL??? Tipa dali ce raditi p2p, i ako radi kako ce raditi? Sta je sa VOIP-om??? Ipak svi cemo izgleda uzimati net od monopoliste (mislim direktno) koji ako hoce moze da na lupa restrikcije kakve god zeli...... ;)

Pa to bi trebalo da kazu oni koji su vec na telekomovom adsl-u ... Ja takodje planiram da pedjem sa beotela na telekom jer za +50 din dobijam 512 brzinu.. samo me brine "period cekanja" za prelaz...

Jel ima neko vec telekomov adsl pa da nam prenese malo iskustva sa istim?

Sve sljaka odlicno.

Za tri nedelje nisam gubio signal a racunar ne gasim. p2p radi standardno...dakle nema ogranicenja, High ID na Emule, active na DC++ i dostupnost na torentima. VOIP ne koristim.

Ostali provajderi ako ne ponude popust ili neke dodatne usluge, mogu bez problema sada da stave katanac na vrata. Ovi što se bune protiv monopola... nek mi jedan kaže kakve koristi ja lično imam od plaćanja pretplate više, kad mogu da dobijem za mnogo manje para duplo veću brzinu? Gde je tu korist za mene?

Mada naravno, pre prelaska treba proveriti da li rade P2P i ostali servisi i kako rade tj. da li se filtriraju portovi, da li su svi iza NATa ili imaju svoju IP adresu, kakvi su pingovi u igrama i sl, jer ako to ne radi kako teba, koji će mi takav adsl? ALI ako sve to radi, onda je već druga priča u pitanju. Treba da sačekamo odgovor provajdera da vidimo njihov potez pre potencijalnog prelaska, a ja sam se za prvih mesec dana već smorio na Beotelu jer stalno puca veza, u downloadu se vide "zubi", ping u BF2 mi je očajan itd.

Poslednja izmena:
Sve sljaka odlicno.

Za tri nedelje nisam gubio signal a racunar ne gasim. p2p radi standardno...dakle nema ogranicenja, High ID na Emule, active na DC++ i dostupnost na torentima. VOIP ne koristim.

Ok, to je dok ima 10-20 korisnika :D , kad se svi nakacimo na monopolistu ima da modem bude san snova naspram ADSL-a. :D :D :D

Ok, to je dok ima 10-20 korisnika :D , kad se svi nakacimo na monopolistu ima da modem bude san snova naspram ADSL-a. :D :D :D

Toliko modema je bilo naslagano na stolu kada sam ja isao da preuzmem svoj. ;) Verujem da je neko uzeo i dan pre mene. ;)

U svakom slucaju svi smo mi nakaceni na njih. Neko direktno a neko preko posrednika.

Jel zna neko nesto za Pancevo?

mesta u kojima Telekom ima ADSL:

1. BEOGRAD
2. PANČEVO
3. POŽAREVAC
4. SMEDEREVO
5. VRŠAC
6. NOVI SAD
7. KIKINDA
8. NIŠ
9. ZAJEČAR
10. PIROT