Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za kanter ti ne treba 100mbita ne treba ti cak ni 1 tako da nije to problem nego nesto drugo. Losa parica, neispravan ruter ili nesto trece. Pronadji sta je i probaj da resis ili predji na kablovski.

Za kanter treba 128/64kbita, ali dzabe kad nesto ne valja.. Tj do mene nije, sve je precesljano, router pokazuje najbolje moguce karakteristike linije bez gresaka (27300/13500), ali do njih je nesto, do centrale ili neceg treceg, nije samo meni vec svim komsijama..Ping luduje, ide do 1000ms.. Sbb je stigao na prolece hvala bogu, i radi odlicno svima koji su ga uzeli, ali ja imam ugovor do sledeceg leta :D

Sad videh neku promociju u Sbb hd mix, 1750 din, 10/1mbita + kablovska, mislim da je to skroz ok ponuda...

Poslednja izmena:
Ako je tako svima u komsiluku i kod tebe konstantno onda probaj da raskines ugovor pre isteka jer ti ne isporucuju dovoljno dobar kvalitet usluge za koju placas.
Mislim da imas pravo na raskid jer ako nece da poprave zasto bi im ti placao za nesto sto ne radi. Ako je to jedino resenje probaj tako pa nek se cesu zasto ljudi odlaze.

Ni u jednom u ugovoru ti ne garantuju ping, samo brzine, pa cak i tu ima ogradjivanja.

Nema sanse brate probao sam sve .. Nece a cuju.. Kazu jel ti radi internet, ja kazem radi. Pa sta hoces? Ja kazem hocu da me ne izbacuje iz igrica i hocu da surfujem na 1 kompu, dok cale na drugom gleda yt.. Oni kazu za to ne odgovaramo i cao zdravo.. Sve je to radilo do pre 2 3 god sa 1.5mbita.. Doduse pustili su mi 6mbita pa sam iskulirao i raskinucu ugovor kada istekne..

Evo ti vidi ping do drugog hopa

ss1.jpg

Poslednja izmena:
Sad videh neku promociju u Sbb hd mix, 1750 din, 10/1mbita + kablovska, mislim da je to skroz ok ponuda...

+1000 za "odrzavanje"!
Da imaju vece brzine kroz HD Mix, mozda bi bilo interesantno. Ovako.. 24 meseca vezivanja u Srbiji???? Samo juce rodjen!

S' obzirom da kod mene postoji adsl, kojem ne vidim buducnost i neke inovacije, i sbb, treceg nema i nece biti par godina, tako da nemam neki izbor.

Otkud ti to da se placa taksa?

Koja taksa? Mislis odrzavanje? Pise vrlo krupnim slovima za one koji citaju :D

Negde se desi da je zaguseniji SBB, jer vise komsiluka mozda koristi SBB, negde ADSL jer vise koristi ADSL - bar mi se tako cini. Kod mene je SjBB s**nje jer izgleda svi koirste SBB a niko ADSL :D Posto ja nisam imao nijedan stvaran problem na ADSL-u, dok na SBB-u su se primecivali. Telekom je reagovao ISTOG dana kad sam zvao jedan jedini put - SBB napise 340408478085042102102 reklamacija, prosledjuje ih.... ffs! Dok to dodje do nekoga ko moze nesto da uradi, meni istice ugovor :D

Pocela je danas nova Akcija za ADSL 16mbit -je 1920 ili 1960 din

Otkud ti to vuce nema zvanicno nista a I sumnjam da bi smeli da stave za tako male pare oduvace ih drugi provajderi kod ratela

Otkud ti to vuce nema zvanicno nista a I sumnjam da bi smeli da stave za tako male pare oduvace ih drugi provajderi kod ratela

Danas je pocelo video sam u loli na jednom od racunara flajer sa akcijom, pretpostavljam da nisu objavili javno bas zbog ratela

Pa bilo bi dobro da je tako ali ugusice ih provajderi kod ratela pogotovu sto je povecana cena interkonekcije izmedju telekoma i drugih provajdera

bez te od tog hg530 ne moze za baci wifi iz jedne sobe na dvoriste, u poredjenju sa hg520s ili sa hg552a1 nebo i zemlja, isprobano...

Potpisujem. Imao sam hg552a1 koji mi je crko i zamenili mi za ovaj bedni hg530 koji ništa ne valja...

Ja trazio po netu, nisam nista nasao ...

Imam jedno pitanje. Zasnovao sam ugovor pre malo vise od mesec dana, paket box 3 na 12 meseci. Da li je moguce da potpisem nov ugovor na 6 meseci, tj da smanjim od 12 na 6? hvala unapred na odgovoru :)

Naravno da nije, osim ako ne raskines prethodni i platis penale, sto se svakako ne isplati.

jel postoji onda neka mogucnost da smanjim nekako, ili da predjem na neki drugi paket na 6 meseci?

Pa javno nece biti 100% jer drugi provajderi ce se zaliti kod ratela tako da od toga nema nista

Pa trebalo bi i nize od toga. SBB vec 6 meseci ima 10Mbit za ~1400din.
Nema.... nego za 1540RSD, i to ima samo uz ugovor i dodas 1000din za "odrzavanje" neradnog sistema :) Znaci ispada ~2550.
A onda vidis da Box ima 6Mbit (99% ljudi ne vide razliku - nisam medju njima, ali objasnjavam kako razmislja biznismen a ne IT-evac :D), IPTV (sto vecini dodje isto), pa plus fixni (koji vecina ionako placa), i jos odlicna mobilna tarifa 500/500/1, I WIFI ruter za 2700...

SBB, po mom misljenju, tek za vece brzine je konkurentan i u sustini to je samo za one kojima bas treba brz net (ili prosto... hoce i mogu).

Pa kako onda da produzim ugovor..ako se neznaju cene...?

Ovo je mozda jos jedna tipicna Telekom promocija - ima je, nigde, ali ako zna radnik kako da je nadje, mozes da je uzmes :D (ovo se stvarno desilo, da li bese bash sa popustom 50% prosle godine ili nekom drugom promocijom.... nigde je nema, ali u nekim poslovnicama znaju za nju sa internih memoa ili sta vec... i dobili ljudi :))

Ta od 50% je bila za studente i kratko je trajala - 2 meseca mislim - ja sam je uzeo drugi dan nakon sto je izaslo na njihovom sajtu a posle mesec dana je bilo dosta teze naci tu informaciju o toj promociji :)

50% popusta je uzela gomila ljudi, bila je svima dostupna.
Ova koja nije bila na sajtu je bila dostupna vecoj popilaciji od studenata ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno