Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li kod Telekoma trenutno nekih ADSL akcija?

Ili mozda neko drugi nudi nesto povoljno?

Nisam pratio dugo, a istice mi ugovor...

Meni studentski istekao 25og...sad čekam da mi obore brzinu pa ću da vidim šta ću... Dal Telekom nova akcija...ili IKOM... :(

@Ripper
Meni je studentski ugovor istekao 22.11.
Rekli su mi da mi brzina ostaje ista(4Mb/s), stim što će račun biti veći za nekih 600 kinti, promocija je istekla, znači računa se "uobičajena" tarifa.(pogledaj telekom cenovnik, cena za click 4). A nisam lud da potpišem novi DVOGODIŠNJI ugovor(click 4 po ceni click 1, koji obavezuje istu brzinu deklarisanu od ugovorene tokom celog ugovora - dve godine), kada čak i Beotel nudi za 1000 4Mb.(doduše i tu je začkoljica-godinu ipo dana)
Kontam da će biti novih akcija i promocija kod drugih provajdera, možda čak i za par dana počne neka (da preduhitre konkurenciju, pred novu godinu, mada, ne deluje mi uverljivo, ali da se nadamo). Mislim da je najbolje ostati još maksimum mesec - mesec ipo dana na ovoj brzini, i ČIM SE UKAŽE PRILIKA/AKCIJA, BEŽIM OD TELEKOMA.
Arivederči!

Danas sam bio do Telekoma da povećam brzinu neta sa 4mb/s na 16mb/s pošto koristim promociju 50%.
Nisu mogli da mi povećaju brzinu zato što koristim IPTV. Pitam zašto. Zato što nemaju tehničke mogućnosti da isporuče 16mb/s + iptv korisniku.
Ovo je katastrofa

Korisnici koji imaju IPTV ne mogu da imaju brži net od 8 mb/s.

@Ripper
Meni je studentski ugovor istekao 22.11.
Rekli su mi da mi brzina ostaje ista(4Mb/s), stim što će račun biti veći za nekih 600 kinti, promocija je istekla, znači računa se "uobičajena" tarifa.(pogledaj telekom cenovnik, cena za click 4). A nisam lud da potpišem novi DVOGODIŠNJI ugovor(click 4 po ceni click 1, koji obavezuje istu brzinu deklarisanu od ugovorene tokom celog ugovora - dve godine), kada čak i Beotel nudi za 1000 4Mb.(doduše i tu je začkoljica-godinu ipo dana)
Kontam da će biti novih akcija i promocija kod drugih provajdera, možda čak i za par dana počne neka (da preduhitre konkurenciju, pred novu godinu, mada, ne deluje mi uverljivo, ali da se nadamo). Mislim da je najbolje ostati još maksimum mesec - mesec ipo dana na ovoj brzini, i ČIM SE UKAŽE PRILIKA/AKCIJA, BEŽIM OD TELEKOMA.
Arivederči!

Znaci nakon isteka ugovora cena se povecava za 600 dinara, a ne do cifre koja je za 4mb? Posto isto imam 4mb, a placam po ceni 1mb i istice mi ugovor uskoro.

I znaci nema novih akcija za sada? Kakav je to dvogodisnji ugovor?

I znaci nema novih akcija za sada? Kakav je to dvogodisnji ugovor?

Ipak ima.

Open ADSL promocija nudi povoljnost korišćenja brzine sledećeg, većeg paketa po ceni izabranog Click paketa, tako da se po ceni Click 1 paketa dobija Click 4 brzina, Click 6 brzina po ceni Click 4, a Click 8 po ceni Click 6 paketa. Ukoliko se korisnik odluči za Click 16, za ovaj paket plaća mesečnu pretplatu za Click 8.

Povoljnosti promocije su namenjene novim Open ADSL korisnicima, Open ADSL korisnicima bez ugovorne obaveze i postojećim Open ADSL korisnicima kojima je istekla ugovorna obaveza.

Promocija traje do 31. decembra 2011. godine. Ponuda važi uz novi Open ADSL ugovor zaključen na 24 meseca.

Znaci nakon isteka ugovora cena se povecava za 600 dinara, a ne do cifre koja je za 4mb? Posto isto imam 4mb, a placam po ceni 1mb i istice mi ugovor uskoro.

Potvrdjujem ovo za 600 dinara, i meni je isto stiglo kad mi je istekao studentski paket

Potvrdjujem ovo za 600 dinara, i meni je isto stiglo kad mi je istekao studentski paket

Ne vidim u cemu je fora pa zar nije razlika izmedju klik 1 i klik 4=600 din (ustvari tacnije 590) ?????
Koliko ja znam brzina od 1Mb je zamenjena za 1.5Mb kod svih operatera jos proletos (uz korekciju cena)...sledeci je klik 4 sa razlikom od 590 din ..i ne vidim sta tu nije jasno..jedino sto nije bas 600din ???

@ivanza Hvala.

Ne vidim u cemu je fora pa zar nije razlika izmedju klik 1 i klik 4=600 din (ustvari tacnije 590) ?????
Koliko ja znam brzina od 1Mb je zamenjena za 1.5Mb kod svih operatera jos proletos (uz korekciju cena)...sledeci je klik 4 sa razlikom od 590 din ..i ne vidim sta tu nije jasno..jedino sto nije bas 600din ???

Mozda si u pravu, nisam pogledao cenovnik. Znam da je ranije bilo dranje i nesto mi deluje mala razlika izmedju 1mb i 4 mb 590 din. Mislio sam da je vise.

kako je ljudima u srbiji sve "mala razlika"

590din X 12meseci=7080=solidne patike

48meseci X 2200 din (mesecna pretplata za 4Mb/s(bar je toliko bila)) = 105600din = DOBAR YUGO
ja sam tolko ustedeo jer nisam platio net 4 godine!!! (SVERCUJEM SE):d

Poslednja izmena:
kako je ljudima u srbiji sve "mala razlika"

590din X 12meseci=7080=solidne patike

48meseci X 2200 din (mesecna pretplata za 4Mb/s(bar je toliko bila)) = 105600din = DOBAR YUGO
ja sam tolko ustedeo jer nisam platio net 4 godine!!! (SVERCUJEM SE):d

Ne radi se o tome, nisam omalovazio vrednost tih 590 din. Vec kazem da nisam pratio cene verovatno 2 godine, secam se da ranije nije bio skok sa 1 mb direktno na 4 mb, vec je bila opcija od 2 mb koja je kostala nesto preko 2000 din. dok je 1 mb bio oko 1200. Inace, gde god mogu da ustedim i ugrabim, pogotovo od drzave prvi sam i zato i pitam ima li negde akcija.

Mislim da cu opet uzeti klik4 po ceni klik1. Radi mi dobro pa ne bi da eksperimentisem sa drugim provajderima.

E, sad će da te optuže da si domaći izdajnik i strani plaćenik jer pišeš da ti ADSL kod Telekoma dobro radi. :)

Kao što napisah, posetite lokalnu kancelariju Telakoma i uverite se da možete dobiti 4Mb po ceni Click 1 paketa.

@zero
Yugo i dobar ne idu u istoj rečenici. :D

Poslednja izmena:
Mene od pre neki dan izuva internet, diskonecije samo prste, ne sastavi ni 15 sekundi pa se izgubi signal i tako...

A onda naidje period od vise sati, neprekidnog rada kako treba, pa opet isto... krs i lom.
Skoro godinu dana, ADSL na istoj liniji je radio besprekorno.

Sta im je sad fiksna IP linija i sto je jeftinija od obicne fiksne linije? :d Da nije neki voip?

jbm li ga, verovatno, to (voip) bi objasnilo i zasto je jeftinije...mada, to je telekom, misterija i nedorecenost je deo biznis modela

ja bi reko prodavanje magle

proslo je vise od 10 meseci od poslednjeg jadnickog ubrzanja sa 1Mbps na 1.5Mbps za osnovni paket, a promene brzine nema ni u najavi...sta koj moj oni zamisljaju?

Poslednja izmena:
Ne zamisljaju nista, ko je mogao presao je na sbb, ko nije mogao nek bude sretan da mu ne smanje brzinu.

Evo ja mogu ali necu :) Telekom radi perfektno, punom brzinom od kako sam na njemu :) Na SBB kablovskoj sam sticajem slucaja i to je to :)

Ja bio na SBB par godina, stalno pucala veza, digitalna televizija nikako da dođe, pa pređoh na lelekom. Niti jednom nije pukla veza za godinu ipo dana (ako dobro pamtim), slika bez pikselizacije, a pretplata je bila fenomenalna do pre mesec dana, kada sam počeo da plaćam punu cenu. Ova trenutna promocija je dobra, ali mi nije mnogo privlačna jer imam odlično rešen problem mobilnog telefona. Više bih voleo adsl i iptv po nižim cenama, ali od toga nema ništa. Mislim da je svima jasno. Ide se na povećanje potrošnje, sa istim ili malo povećanim cenama. Sačekaću još nedelju dve, pa ću da odlučim.

Pozdrav.Istekao mi je ugovor za Click 1 ADSL pa sam hteo da skoknem da se raspitam u poslovnici telekoma kakve su mi opcije ako potpisem novi ugovor no da prvo ovde pokupim neki savet ako je moguce,nude li se neke pogodnosti uopste ako se potpise novi ugovor a uz to bih hteo i da se prijavim za IPTV paket,gledah nesto na njihovom sajtu da ima raznih promocija i za jedno i za drugo ali mi nije najjasnije kako najpovoljnije iskombinovati ova 2 ujedno,hvala:)

Najpovoljnije je ono što sam izračunaš, nema tu mnogo matematike. Prvog januara sledeće godine stupa na snagu valjda taj famozni generalni zakon/pravilinik/ugovor o davanju usluga fiksne telefonije, gde će biti mnogo lakše doći do dozvole za pružanje takve usluge. U prevodu, teoretski bi svaki ozbiljniji internet provajder mogao da pruža VOIP usluge, a samim tim i objednini uslugu (kao što je uradio lelekom). Priča se da jedan veliki internet i kablovski provajder pregovara sa jednim provajderom mobilne telefonije (koja se poslednja pojavila na tržištu srbije) u vezi pružanja objedinjene usluge. Videćemo posle nove godine.

"Telekom uveliko testira VDSL internet (brzine do 100 mb/s) na Alcatelovim centralama"
Zna li se nesto vise o ovome?

Nema od toga nista. VDSL u Srbiji nece da prodje i cisto je bacanje para. Prevelika prosecna udaljenost od centrala bi dovela VDSL uslugu na nivo postojeceg adsl-a. Od VDSL-a bi imalo koristi 10-20% ljudi maksimalno (oni koji su stvarno blizu centralama). A uvoditi novu tehnologiju radi tako mizernog procenta korisnika je bacanje para.

Tacno tako nazalost, kod nas se nije vodilo racuna kad se sve to radilo davno jer realno ko je tada i znao za internet, ali recimo u Svedskoj ne sme biti duza parica od 500m tako da je skoro svima sve omoguceno, e tako se to radi razmislja se unapred po nekoliko decenija a realno imaju i kes pa tako da nije tesko, imaju pare imaju viziju imaju pamet celnih ljudi....sve savrseno ne kao kod nas.
tesko jako tesko da ce VDSl da uvode zbog stvarno malog broja korisnika iako bi realno zelelo vise ljudi da koristi ali nazalost TS je kriv zasto to najverovatnije nece biti omoguceno.
Ako testiraju kao sto kazes 100Mbit onda je to tacnije VDSl2.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno