Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za "disconnect" ti je najsigurnija varijanta da uradiš "pure bridge" na ruteru, a pppoe na pc-ju. Naravno to je nemoguće ako imaš više računara, i/ili ako ne znaš kombinaciju user/password (kapiram da ne znaš jer je nov modem). Za skriptu je potrebno malo vestine i dosta vremena da se izvali.

Nemam ja živaca da to provaljujem već ću da čekam da neko drugi napravi skriptu koja radi.:p

Nemam ja živaca da to provaljujem već ću da čekam da neko drugi napravi skriptu koja radi.:p

Ajde mi samo objasni sto bi cekao ista kada mozes da koristis torrente koji su jedno 20x laksi za koriscenje nego rapidshare linkovi i ostala cimanja.

Ovde lepo skines papiric uvuces ga u program koji se zove utorrent i za sve ti to treba manje od minute i film pocinje da se skida u celosti, znaci nema cekanja na sledeci part pa onda resetovanje rutera pa onda opet konektovanja pa onda opet skidas sledeci part i tako 6-7x dok ne skines film i onda opet ides da raspakujes film i samo sebi pravis poso bespotrebno. Dok kod torenta kazem samo skines papiric doticnog filma koji te zaniam serije ili vec sta te zanima i pocinje skidanje i sve zavisi koliko ti je brz net za to vreme ocekujes da ce da se skine film ili sta vec zelis. I nema da strepis dali ce se ruter rekonektovati dali ce poceti da skida sledeci part nego ovde nabacas 3-4 filma i odes da gledas tv ili pikas neku igru na racunaru ili odes do grada pa kada se vratis ono sve tu stoji vec gotovo.

Verujem da od ovoga ne moze da bude lakse osim ako nisi fanatik pa pored neta koji placas da placas jos neki od tih sajtova tipa megaupload, rapidshare, filesonic ili vec koji koristis tip za skidanje kada sve to isto dobijas na torrentima dzaba!!! A vidim da nisi jer da placas onda se nebi cimao toliko da nabavis skriptu da ti radi automacki rekonekt jer kada platis neki od tih sajtova onda mozes vise fajlova da skidas istovremeno ali je to meni glupo jer kazem sto bih jos nesto placao dodatno kada sve to isto na torrentima je dzaba.

Ajde mi samo objasni sto bi cekao ista kada mozes da koristis torrente koji su jedno 20x laksi za koriscenje nego rapidshare linkovi i ostala cimanja.

Ovde lepo skines papiric uvuces ga u program koji se zove utorrent i za sve ti to treba manje od minute i film pocinje da se skida u celosti, znaci nema cekanja na sledeci part pa onda resetovanje rutera pa onda opet konektovanja pa onda opet skidas sledeci part i tako 6-7x dok ne skines film i onda opet ides da raspakujes film i samo sebi pravis poso bespotrebno. Dok kod torenta kazem samo skines papiric doticnog filma koji te zaniam serije ili vec sta te zanima i pocinje skidanje i sve zavisi koliko ti je brz net za to vreme ocekujes da ce da se skine film ili sta vec zelis. I nema da strepis dali ce se ruter rekonektovati dali ce poceti da skida sledeci part nego ovde nabacas 3-4 filma i odes da gledas tv ili pikas neku igru na racunaru ili odes do grada pa kada se vratis ono sve tu stoji vec gotovo.

Verujem da od ovoga ne moze da bude lakse osim ako nisi fanatik pa pored neta koji placas da placas jos neki od tih sajtova tipa megaupload, rapidshare, filesonic ili vec koji koristis tip za skidanje kada sve to isto dobijas na torrentima dzaba!!! A vidim da nisi jer da placas onda se nebi cimao toliko da nabavis skriptu da ti radi automacki rekonekt jer kada platis neki od tih sajtova onda mozes vise fajlova da skidas istovremeno ali je to meni glupo jer kazem sto bih jos nesto placao dodatno kada sve to isto na torrentima je dzaba.

Postoje neke stvari koje mogu da pronađem na rapidshare ili sličnim download sajtovima a na torentu ne mogu ili možda pronađem ali je torent totalno mrtav.

Postoje neke stvari koje mogu da pronađem na rapidshare ili sličnim download sajtovima a na torentu ne mogu ili možda pronađem ali je torent totalno mrtav.

*** mozda ti imas takva iskustva sa torrentima dok ja sve sto sam trazio sam uvek nasao na torrentima, e sada neko je toliko obuzet time da to sto skida da skine sto pre i onda kada skine ne pogleda to nego mu stoji par dana pa tek onda pogleda ili odigra sta je skidao. Te sajtove sa linkovima koristim samo u krajnjem slucaju ako bas moram a ako ne moram imam toliko privatnih torrenata (za filmove, za serije, za igrice a svi ti torrenti pored navedenog imaju jos obilje drugog sdrzaja) i nesto javnih da mi je fakticki sve dostupono na njima.

molim vas.... dobio danas onaj huawei 552, i povezao preko wirelessa.... kako da namstim sifru, ukucam onu adresu 192168.1.1 i trazi mi user i pass. kako da namestim, vec mi se neko nakacio.

Пробај
admin
ztonpk

A zasto bas mora da se koristi skripta za rekonkeciju? Zar programi kao RouterReconnect ne rade s tim ruterom?

Probajte attachment i javite utiske. Meni radi, ali ga tek treba testirati.
Wait obavezan. Cookie obavezan. Bez toga ne radi.

Prilozi

• hg552a1.txt
    1.3 KB · Pregleda: 646
Probajte attachment i javite utiske. Meni radi, ali ga tek treba testirati.
Wait obavezan. Cookie obavezan. Bez toga ne radi.

Radi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :banana::banana::banana::guitar::guitar::bottle::bottle:

Bratiću, zaslužujes da ti dignemo spomenik.cheers:Klanjanje

Fora je samo što što rekonekciju odradi brže od 20 sekundi dok Jdownloaderu treba oko 1 minut i 25 sekundi da ukapira da je rekonekcija uspela ali nema veze.:p

Prilozi

• slika035.jpg
    slika035.jpg
    86.6 KB · Pregleda: 387
Poslednja izmena:
Mislim da je to samo prvi put tako. Meni ukapira za 20 sekundi sve.
A 10 sekundi je obavezno zato što disconnect nije instant. Možeš eksperimentisati sa manjim vrednostima.

Mislim da je to samo prvi put tako. Meni ukapira za 20 sekundi sve.
A 10 sekundi je obavezno zato što disconnect nije instant. Možeš eksperimentisati sa manjim vrednostima.

Probao sam nekoliko puta i rekonekcija uspeva ali u svim slučajevima Jdownloaderu treba 1 minut i 25 sekundi da ukapira.

Koju vrednost da smanjim ?

Onda je valjda to to.
Koju vrednost da smanjim ?
[[[WAIT seconds="10"/]]]
Eksperimentiši. Znaćeš da si preterao kada više ne bude radio reconnect. Mada kapiram da je nešto drugo po sredi u tvom slučaju.

Onda je valjda to to.

[[[WAIT seconds="10"/]]]
Eksperimentiši. Znaćeš da si preterao kada više ne bude radio reconnect. Mada kapiram da je nešto drugo po sredi u tvom slučaju.

Ispalo je da su neki Gremlini ušli u Jdownloader. Reinstalirao sam ga i onda za 30 sekundi izvrši rekonekciju i Jdownloader ukapira da je rekonekcija izvršena.:banana:

WAIT seconds sam smanjio na 5 i sada sve izvrši za 25 sekundi.:banana:

Sada konačno mogu da se smirim i da uživam u Havajcu HG552a1.:p

Prilozi

• slika036.jpg
    slika036.jpg
    89.7 KB · Pregleda: 150
Poslednja izmena:
Да ли је неко ко има иптв успео да узме адсл клик 8 или 16?
На сајту телекома пише да је за оне који имају иптв, максималан адсл пакет клик 6

po stoti put dva ista pitanja

1. da li mogu da menjam ruter sa drugim telekomovim korisnikom

2. posto je meni zaglavljen speed up i ruter ogranicen na 6/1mbit, a njemu je na 1.5, da li bi se meni smanjila brzina na 1.5 kad bih uzeo njegov?

po stoti put dva ista pitanja

1. da li mogu da menjam ruter sa drugim telekomovim korisnikom

2. posto je meni zaglavljen speed up i ruter ogranicen na 6/1mbit, a njemu je na 1.5, da li bi se meni smanjila brzina na 1.5 kad bih uzeo njegov?

Na prvo pitanje ti je vec koliko puta bilo odgovoreno tako da prelistaj temu a na drugo pitanje naravno da ti se brzina nece smanjiti jer to su podesavanja na centrali i ona nemaju veze sa ruterom.!!!

poz narode
znaci u poslednje vreme mi ADSL neprestano koci a imam 4MB/s i 2x IPTV koj i se takodje koce ustvari download radi normalno ali ping skace i na pingtestu ide do 999 i sad ja nisam neki strucnjak ali:
unledow.jpg

i ovo conecting sto je uokvireno plavim non stop stoji dali to moze da bude razlog sto mi net ne radi kako treba i sta do moze da bude. ja kao nesto kapiram da je to jedna od IPTV linija

please help

Poslednja izmena:
Danas mi se vuce net kao prebijen... Uzas.

I prekida isto. Ali zavisi od ospega do ospega (ip). Lelekom.

^^^Mislis OPSEGA ? :p

poz narode
znaci u poslednje vreme mi ADSL neprestano koci a imam 4MB/s i 2x IPTV koj i se takodje koce ustvari download radi normalno ali ping skace i na pingtestu ide do 999 i sad ja nisam neki strucnjak ali:
unledow.jpg

i ovo conecting sto je uokvireno plavim non stop stoji dali to moze da bude razlog sto mi net ne radi kako treba i sta do moze da bude. ja kao nesto kapiram da je to jedna od IPTV linija

please help

Uslikaj sekciju DSL da bi videli šta tu piše.

evo slike

22364135.jpg

hvala unapred

evo slike

22364135.jpg

hvala unapred

I ja imam istu brzinu neta, 2 STB-a i isti ruter pa mogu nešto da kažem.

Pustili su ti dovoljan Downstream line rate za normalan rad. Kod mene je ta stavka 12000 pa opet mi sve radi bez problema, čak i kada su mi upaljena oba STB-a. Samo da napomenem da sam ja udaljen od centrale oko 1,5 km a po podacima sa tvoje slike ti si sigurno bliži.

Da li si probao da resetuješ ruter ?

ja sam 300m od poste i resetovan je ruter nebrojeno puta ali nista ne pomaze i vise su puta merili tu liniju i kazu da je sve ok ali (da ga nije) ovo i dalje ne radi ... mislim postoje termini u kojima je sve ok ali veci deo dana ping skace ko lud net se vuce ko prebijen a recimo download radi extra (punom brzinom) ... da je SBB-a u gradu davno bi napustio lelekom ....

ja sam 300m od poste i resetovan je ruter nebrojeno puta ali nista ne pomaze i vise su puta merili tu liniju i kazu da je sve ok ali (da ga nije) ovo i dalje ne radi ... mislim postoje termini u kojima je sve ok ali veci deo dana ping skace ko lud net se vuce ko prebijen a recimo download radi extra (punom brzinom) ... da je SBB-a u gradu davno bi napustio lelekom ....

Da li si probao da ubaciš neke DNS servere kao npr. Open DNS servere ?

208.67.222.222
208.67.220.220

nisam al sad cu
pa ce da vidimo

Imam jedno pitanje: u Maju negde oko 22. - 23. su mi iskljucili ADSL poshto nisam platio dva racuna - jedan od Marta a drugi od Aprila. Negde oko 15-og juna sam uplatio ta dva racuna a u medjuvremenu je stigao josh jedan za MAJ. Taj josh nisam uplatio, verovatno cu ga uplatiti sutra.
Kad ga uplatim dali ce automacki ukljuciti josh u ovom mesecu ili treba da zovem korisnicki servis ? Nikako mi neodgovora da mi ukljuche sad pred kraj meseca net ako bi morao da platim ceo mesec a i do kraja ovog meseca imam kablovski net.

Josh me zanima dali ce mi stici i racun za JUN u kojem uopshte nisam imao neta ?

:wave:

Ako si na ugovoru placas sve bez obzira da li si imao ili nisi imao net/kao fiksni tel. ,moras sve racune da izmiris pa ti ukljucuju/,tj zovi ih odmah jer placas i jun .Za pripejd varijantu neznam .

Imam problem modem random gubi konekciju na svakih 3-4 sata pa nekad na 5-6 nekad na 24h ( pricam o dsl up time) znaci ne restartuje se modem vec random gubi konekciju nemam iptv i ne znam sta moze biti evo parametara, a u toku dok je konekcija aktivna internet radi besprekorno dobro tako da ne znam sta moze biti :

http://imageshack.us/photo/my-images/846/21137359.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno