Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam velikih problema sa pingom ... stalno skace na 500...

Bandwidth Down/Up(kbps) 1021/121
SNR Margin Down/Up(dB) 32.0/37.5
Attenuation Down/Up(dB) 21.0/12.0
CRC Down/Up 310/0
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 712/0
..:S:...ne znam dal su ove vrednosti OK... ne razumem se
Zvao sam internet podrsku i tamo kazu da je sve OK.
..iz Novog Sada sam... Da li da zamenim za kablovski ili ima neko bolji savet?

Poslednja izmena:
Imam velikih problema sa pingom ... stalno skace na 500...

CRC Down/Up 310/0
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 712/0
..:S:...ne znam dal su ove vrednosti OK... ne razumem se
Zvao sam internet podrsku i tamo kazu da je sve OK.
..iz Novog Sada sam... Da li da zamenim za kablovski ili ima neko bolji savet?

Čak i loša telefonska intalacija po kući-stanu ume da pravi velike glavobolje kod ADSL-a.:smash:

Čak i loša telefonska intalacija po kući-stanu ume da pravi velike glavobolje kod ADSL-a.:smash:

Problem se pojavio pre otprilike mesec dana i nista nije radjeno na instalacijama u stanu... Ne mogu lepo da igram kolodjuti, jer kad taman vidim dvojicu trojicu, i da ih naslazem ko raznjice, a ono ping 700:crash:... i ubiju me tako ubagovanog...

Da li su ove vrednosti ok?
CRC Down/Up 310/0
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 712/0

Ovo je malo previse i verovatno otud CRC i HEC.

Ima li jos neko preblema sa DNS serverima ovih dana?!?! :crash:
Pokusavam da igram WoT ali nema sanse da zavrsim neku partiju bez bar 3 diskonekcije. Kad krenem da se konektujem izbaci mi da ne moze da nadje IP preko DNS servera. Stavljao sam Telekomove, Googlove, Open DNS servere...sa svima je isto! Ili radi par sati pa krene opet da zeza ili nece ni toliko!
E da, namesteno je da radi preko IPv4 protokola, da li mogu da probam sa IPv6?

6 meseci razmišljam da li sa ADSL pređem na SBB i još uvek imam dilemu.

Žao mi da raskidam ugovor sa mojim provajderom jer nisam imao probleme jako dugo, sa druge strane 4 puta veća brzina za iste pare deluje odlično.

Vidim da Telekom povećava upload i pojedine download brzine, a da će minimalni paket biti 1,5Mb/s umesto kao do sad 1Mb/s, ali je to u poređenju sa SBB malo.

Šta bi ste vi uradili?

6 meseci razmišljam da li sa ADSL pređem na SBB i još uvek imam dilemu.

Žao mi da raskidam ugovor sa mojim provajderom jer nisam imao probleme jako dugo, sa druge strane 4 puta veća brzina za iste pare deluje odlično.

Vidim da Telekom povećava upload i pojedine download brzine, a da će minimalni paket biti 1,5Mb/s umesto kao do sad 1Mb/s, ali je to u poređenju sa SBB malo.

Šta bi ste vi uradili?

Ja sam se za kablovski odlucio zbog problema koje sam imao na adsl-u. Posle prebacivanja nikad srecniji.
Cak i kad uporedim period kada je adsl radio "kako treba" kad se uporedi sa kablovskim netom nemoze mu ni prici. Ja ovakvu vezu kakvu sada imam samo sam mogao sanjati.
Doduse imaj u vidu da je moj kablovski ISP kopernikus a ne SBB.

Posto si vec pitao, ja preporucujem prebacivanje.
A i sam znas da telekom nije briga za stare korisnike, samo za nove, tako da negubis mnogo.

Evo najzad se nešto dešava sa zaspalim telekomom

Novosti za Open ADSL korisnike

31.12.2010
Brži upload u svim Click paketima

Telekom Srbija od 1. februara dodatno izlazi u susret sve izraženijim potrebama korisnika da putem Interneta razmenjuju multimedijalne sadržaje, pre svega fotografije i video-klipove. Uz povećanje brzina upload-a, od 1. februara biće niže mesečne pretplate za većinu Click paketa sa dinamičkom IP adresom.

http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=5&cid=43883

^ hehe... :) Poceli da masovno gube korisnike pa se setili da daju neke pogodnosti. Neka i treba.

Kad uporedim, ja sada imam 6144/768 Kb/s za 2800,00, a telekom ce da nudi 6144/1024 kb/s za 3.811,40 posto u vestima nepise promena cene za Click 6.
A recimo 4096/512 Kb je 2100,00 kod mog ISP-a, a telekom sa njihovom promocijom ce da nudi 4096/512 kb/s za 2122.82

U svakom slucaju, verovatno polovinom ove godine mislim da se moze ocekivati odgovor kablovskog neta.

^ hehe... :) Poceli da masovno gube korisnike pa se setili da daju neke pogodnosti. Neka i treba.

Kad uporedim, ja sada imam 6144/768 Kb/s za 2800,00, a telekom ce da nudi 6144/1024 kb/s za 3.811,40 posto u vestima nepise promena cene za Click 6.
A recimo 4096/512 Kb je 2100,00 kod mog ISP-a, a telekom sa njihovom promocijom ce da nudi 4096/512 kb/s za 2122.82

U svakom slucaju, verovatno polovinom ove godine mislim da se moze ocekivati odgovor kablovskog neta.

Mi koji smo potpisali ugovor 4u1 onda sasvim lepo prolazimo od februara 4096/512 za 1400din sa PDV-om

U tekstu piše da će cena za Click16 biti 3.825 + pdv, a Click8 3.530. Tako da će sigurno smanjiti cenu i za Click6.

Ovo je Srbija.

Internet možda neće poskupeti ali će poskupeti telefonska pretplata pa će da mu ispadne na isto.

Što se SBB-a tiče verujem da će i oni tako da urade.
Neće dirati cene interneta ali će zato da dignu cene pretplate kablovske televizije.

Ovo što sam rekao za Telekom i SBB su moje pretpostavke i ništa više, nisam radnik ni jedne od tih firmi pa da sa sigurnošću znam da će to da se desi, ali nemojte da budete neprijatno iznenađeni ako do toga stvarno dođe.

Hvala čoveku koji je odgovorio na moje pitanje u vezi kablovskog interneta.

Evo najzad se nešto dešava sa zaspalim telekomom

Novosti za Open ADSL korisnike

31.12.2010
Brži upload u svim Click paketima

Telekom Srbija od 1. februara dodatno izlazi u susret sve izraženijim potrebama korisnika da putem Interneta razmenjuju multimedijalne sadržaje, pre svega fotografije i video-klipove. Uz povećanje brzina upload-a, od 1. februara biće niže mesečne pretplate za većinu Click paketa sa dinamičkom IP adresom.

http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=5&cid=43883

Po ovom ispada da ce moj click1 poskupeti za 110 dinzi:mad:...
Gledao sam sad cene i kablovskog i ispadne brzi i jeftiniji...4mb/s za 1390 dinzi sa pdv-om... Sestra mi koristi kablovski i jako mi se svidelo to sto upload ne usporava download kao kod ovog ... ostaje mi i telekomov modem za rezervu... he he.. triple win.. brze, jeftinije i modem :)...
Telekom izgleda hoce da smanji broj korisnika pre prodaje?!

Mi koji smo potpisali ugovor 4u1 onda sasvim lepo prolazimo od februara 4096/512 za 1400din sa PDV-om
...ispadne 1535 sa pdv-om... ni sad nije 1400

Poslednja izmena:
Po ovom ispada da ce moj click1 poskupeti za 110 dinzi:mad:...
Gledao sam sad cene i kablovskog i ispadne brzi i jeftiniji...4mb/s za 1390 dinzi sa pdv-om... Sestra mi koristi kablovski i jako mi se svidelo to sto upload ne usporava download kao kod ovog ... ostaje mi i telekomov modem za rezervu... he he.. triple win.. brze, jeftinije i modem :)...
Telekom izgleda hoce da smanji broj korisnika pre prodaje?!

...ispadne 1535 sa pdv-om... ni sad nije 1400

I jeste trenutno 1425 din sa PDV izvinjavam se ja malo zaokružio ali sad tek kontam da ce poskupeti na 1535 kad se lepo izračuna. Nešto mi se tu nesvidja brži paketi jeftiniji a Clik 1 poskupljuje . Ništa mi nije jasno.
A lepo piše u obaveštenju "uz izmenjenu cenu mesečne pretplate u iznosu od 1.299 dinara"
samo treba pažljivo čitati. Znači POSKUPLJENJE

Poslednja izmena:
Nešto mi se tu nesvidja brži paketi jeftiniji a Clik 1 poskupljuje . Ništa mi nije jasno.
A lepo piše u obaveštenju "uz izmenjenu cenu mesečne pretplate u iznosu od 1.299 dinara"
samo treba pažljivo čitati. Znači POSKUPLJENJE

... verovatno imaju 50X vise klik1 pretplatnika od svih ostalih pa da malo oderu i oni narod... Jedno je sigurno: od mene pare vise nece videti... Koristicu wifi dok mi ne nakace kablovski.
...jos na to sam po*******o kad sam video da me nisu obavestili o ovoj akciji 4u1... pu...... gde im je obraz i pamet. Ja stvarno ne znam ko od starih pretplatnika ne bi uzeo taj paket. To su pod obavezno trebali da dele dugogodisnjim musterijama... A musterija sam od kad su krenuli sa adslom... bruka sta reci...

Poslednja izmena:
@Uruk

Promeni budjavi monoplisticki lelekom za nekog drugog normalnog provajdera, ne dozvoli da te deru ko m*****a.
Meni su se zgadili odavno !

Nešto mi se tu nesvidja brži paketi jeftiniji a Clik 1 poskupljuje . Ništa mi nije jasno.

Kako ti nije jasno? Navukli gomilu ljudi da uzme internet na promociji, studentski, IPTV, za djake odlikaše i onda im povećali preplatu za paket koji uzimaju :)

Kako ti nije jasno? Navukli gomilu ljudi da uzme internet na promociji, studentski, IPTV, za djake odlikaše i onda im povećali preplatu za paket koji uzimaju :)

Tacno tako. Gomila nas je na raznim promocijama i placa Click1 i sad su mu podigli cenu ne bi li izvukli sto vise.
Prvo sa promocijama kasne godinu dana, a onda par meseci po pocetku dizu cene...

Ljudi, da li još nekom danas ne radi internet, meni i na još par prijatelja iz Leskovca danas svetli crvena dioda za internet, da možda ne povećavaju brzine? (ali sumnjam da bi radili na praznik)

Meni ne radi od nocas al rade tri od cetiri lampice. Zvao sam podrsku i rekose mi da ce videti o cemu je rec.

Meni je pukao net sinoc (par sati nakon ponoci), i sada se tek vratio. Novi Bgd je u pitanju

Sve su lepo skontali, treba jos para, penzioneri dobili 2% povecanje, mora od nekud da se namakne.

Uz to smanjivanjem razlika izmedju paketa dobijaju da vise korisnika ide na vece pakete u buducnosti, a verovatno ce vremenom i promocije tipa click 4 po ceni click 1 biti proslost.

I meni sad proradio, a interesantno je da nismo imali net jedino mi koji koristimo speedup, jer samo ti ortaci su mi javili da nemaju net

Problem sa netom je bio na nivou države sve do večeras.
I da, i meni je speedup još u funkciji nakon 4 meseca. :)

Eto zasto mafiju treba prodat, bez neta svi korisnici speedup-a ???????? sramota!
Bas me interesuje koliki ***** treba neko da bude da napravi takvu gresku u konfigurisanju i da ubije net 100 000 ljudi i to da se "popravi" tek NAKON 12+ sati?????????????

I sad nek se neko javi i nek kaze da ih ne treba prodati!, ma ne prodati vec ih treba unistiti!

ja sam korisnik klik 1 paketa i nimalo nisam zadovoljan.
već duže vreme razmišljam da promenim stranu.
a ovo sad ,povećanje brzine! najkorektnije bi bilo da su duplirali i klik 1 i klik 2!!!
ali ne ,bar da klik 1 radi normalno a ne da štuca i muca pa da i ćutim.
ostao bih kod telek. da su duplirali brzinu i za klik 1 ,ovako još dignu cenu
e pa ovo je bila kap koja je kod mene prelila čašu.
uskoro ću preći na kablovsku za iste pare x4

Filipe, a da su na avataru neke forumašice dve žene koje se ljube da li bi je pitao kakva je to slika?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno