Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovako ja imam paket click1,postao sam korisnik adsl-a 25.11.2010.g,i posto sam procitao masu postova kako moze da se menja brzina na vecu a da se vrati pri kraju isteka perioda po 1dinar reko hajde i ja da to uradim.i odem prekjuce u poslovnicu kod mene u KRAGUJEVCU i pitam jer mogu da povecam brzinu sa 1mb na 4mb a da pri kraju treceg meseca dodjem i vratim na 1mb,i da li cu placati po 1dinar isto,a radnica kaze da moze.poveca mi brzinu na 4mb/s i kaze mi da pri kraju januara dodjem i vratim na moj paket,i to je bilo to,kada posle 2,5sata zove me ta ista radnica i kaze mi da mi je vratila brzinu na moju jer ne moze da se menja brzina i paket dok traje promotivni period 3/6meseci,ja odlepio,pozovem 9813 i pitam njih i kazem im sta mi se desilo i lik mi isto kaze ali on mi i ovo! kaze,da dok mi traje ugovorna obaveza ne mogu da menjam brzinu.kaze da bi oni bili u gubitku kada bi to svi radili potpisu najmanji paket pa posle 2dana povecaju na brzi paket i vrate pri kraju perioda od po 1din,logicno i jeste,ali kako to negde moze negde ne moze.jer na elitesecyrity forumu ima ljudi koji su to uradili i stize im racun po dinar.ne mogu da promenim ni za ovo 4u1bez iptv,meni ovde nista vise nije jasno.!!!!!!!!!!!

pa to je sigurno moglo, dok nisu provalili..mada koja li se onda kolicina glupih ljudi nalazi u telekomu, kad naprave jedan tako banalan propust :zgran:

sve to treba da se najuri :whip:

Mala pomoc pre nego se obratim tehnickoj podrsci..Do sada je sve uglavnom radlilo kako treba.Telekom click 1 i iptv.
Od juce,internet a samim tim i iptv radi 10ak minuta i onda prekine,svetle sve lampice na ruteru,ne blinka za iptv.Posle resetovanja modema,sve proradi i tako opet 5-10 minuta i nestane net i zamrzne se slika.
Nisam imao mnogo vremena,slavilo se juce,ali sam procackao sve kablove,spliter,pogledam "stanje parametra"logujuce se u modem,izgleda mi sve normalno.I snr margine i ostatak.Nema nekih gresaka.
Da li je moguce da je hardver(modem) otisao.U pitanju hg 510.
Sleduje mi cimanje sa tehickom sluzbom izgleda...

Sredili su port i prebacili me na 4u1 akciju. Radi dobro jer je parica odlicna i imam ~420KB/s.

Evo signala pre i posle:
Bandwidth Down/Up(kbps) 1024/128
SNR Margin Down/Up(dB) 36.0/31.0
Attenuation Down/Up(dB) 3.0/2.0

Bandwidth Down/Up(kbps) 4096/256
SNR Margin Down/Up(dB) 24.0/28.0
Attenuation Down/Up(dB) 2.0/2.0

Listam poslednjih oko 100-150 stranica ove teme, i ne mogu da nadjem informaciju koja mi je potrebna, a siguran sam da sam je procitao ovde negde. Moguce da sam slucajno preskocio neke postove :S
Da li je jos uvek moguce aktivirati adsl speedup uslugu kao ranije?
Ako sam dobro razumeo, dodje do greske, tj adsl speedup se zabaguje i ostane mi ta brzina dok se ne restartuje ruter?
Imam click1 paket.
Hvala :)

Poslednja izmena:
Ako neko ima konkretna iskustva bi bih zahvalan da mi odgovori...
Naime ja sam korisnik ADSL-a na ovoj lokaciji od 2008. godine i istekao mi je bilo kakav period obaveznog koriscenja i otisao sam u poslvnicu da se raspitam sta i kako oko ove usluge click4 +IPTV.
Tamo mi sluzbenica rece nazovite 9818 i proverite da li imate uslove.Nazovem ja ona sa druge strane utvrdi da nema nikakve obaveze i da ima mogucnosti i pita me da li ja hocu da podnesem zahtev ovako telefonom.Ja rekoh moze , uzela podatke i dala broj zahteva.
E sad mene zanima:
Jel oni sad javljaju kad sve bude gotovo samo da idem da uzmem opremu (verujem da cu morati da razduzim ovaj MT882 i da dobijem novi)
I koliko otprilike traje to cekanje ili ja treba da ih bockam sa pitanjem sta je sa zahtevom?

Listam poslednjih oko 100-150 stranica ove teme, i ne mogu da nadjem informaciju koja mi je potrebna, a siguran sam da sam je procitao ovde negde. Moguce da sam slucajno preskocio neke postove :S
Da li je jos uvek moguce aktivirati adsl speedup uslugu kao ranije?
Ako sam dobro razumeo, dodje do greske, tj adsl speedup se zabaguje i ostane mi ta brzina dok se ne restartuje ruter?
Imam click1 paket.
Hvala :)

Pa tako nekako, ja sam na click 1 i par puta sam pokrenuo speed up i sada mi je zabagovalo .Podneo sam zahtev za 4 cklick+open iptv, nadam se da ce i tamo da zabaguje na 8mb:p

Prilozi

• speedtest 23061500.jpg
    speedtest 23061500.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 92
Hvala na informaciji, sad cu probati par puta, znacilo bi mi to ubrzanje :D

Mislim da na sajtu telekoma pise da speedup vazi samo za pakete click start, click1 i click2. Ako sam dobro razumeo. :S

Čoveče tebi kao da je centala u dvorištu pa imaš tako dobre karakteristike linije

A šta bi rekao tek na ovo i sve je bilo gotovo za 5min u Telekomovoj poslovnici u Novom Sadu 4u1

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 18876 / 1153
Bandwidth Down/Up(kbps) 4095 / 253
SNR Margin Down/Up(dB) 30.6 / 36.0
Attenuation Down/Up(dB) 5.1 / 4.8
Power Down/Up(dBm) 13.8 / 11.3
CRC Down/Up 0 / 0
FEC Down/Up 0 / 0
HEC Down/Up 0 / 0

A šta bi rekao tek na ovo i sve je bilo gotovo za 5min u Telekomovoj poslovnici u Novom Sadu 4u1

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 18876 / 1153
Bandwidth Down/Up(kbps) 4095 / 253
SNR Margin Down/Up(dB) 30.6 / 36.0
Attenuation Down/Up(dB) 5.1 / 4.8
Power Down/Up(dBm) 13.8 / 11.3
CRC Down/Up 0 / 0
FEC Down/Up 0 / 0
HEC Down/Up 0 / 0

Odlicna linija. Tamo gde su radili novu mrezu su stvarno odradili dobar posao, a to je veci deo NSa.

kod mene interesantna situacija, Attainable Rate za DL je oko 22000 ali za upload 284.
Nekako nema smisla

Pozdrav svima. Cisto jedno pitanje za sve koji koriste telekomov adsl i igraju se na njemu online. Da li ste primetili da je poslednjih meseci katastrofalno losa veza kada su igre u pitanju? Posebno mislim na pucacine, tipa bf2 i slicno. Nesto tipa gubite pakete, losa vam je detekcija pogodaka i sl?

Da li moze neko da mi kaze posto mi bas nisu jasne neke stvari?
Stvar je ovakva. Zelim uvodjenje ADSL-a (ne ja licno ali to nema veze).
Kako ide prijava? Jel ona klasicna varijanta preko interneta, pa na mejl salju obavestenje kada mozes da dodjes po opremu?
Kakve su to silne promocije? Jel ima ugovorna obaveza? Koliko se placa uvodjenje?

Uvodjenje se ne placa, a promocije mozes videti na njihovom sajtu.
Sto se tice prijavljivanja moze licno u poslovnici, online ili preko korisnickog servisa pa sta ti odgovara.

Nov korisnik Telekom ADSL - 3 mesaca x 1 dinar + 9 meseci x 1425 dinara = 12828 dinara
Nov korisnik SBB minimalni pripejd - 12 meseci x 1390 dinara = 16680 dinara

Sa druge strane, ako se koristi SBB ugovorni postpejd (a Telekom koliko znam nema postpejd ), sa kojom dobijaš 4 Mb/s onda to ispada ovako

1 godina sa 4 Mb/s Telekom = 3 meseca x 1 dinar + 9 meseci x 2415 (cena 4Mb/s kod Telekoma) dinara = 21730 din + 12x460 dinara za telefonsku pretplatu = 27250 dinara
1 godina sa 4 Mb/s SBB = 12 meseci x 1390 dinara = 16680 + 12x 860 za kablovsku televiziju = 27.000 dinara

Ali to važi samo za ugovor na godinu dana
Posle godinu dana to bi izgledalo ovako (tada kod Telekoma nema više paketa po ceni od 1 dinar mesečno)

Telekom 12mes x 2415din (internet) + 12 x 460 (telefon) = 34500 dinara
SBB 12 mes x 1390din (internet) + 12x860 din (televizija) = 27000 dinara

Zaključak: Telekom nas dere!

^ Pogrešna postavka i razrada problema . A zaključak se može primeniti i na ostale kompanije koje nam pružaju uslugu internet pristupa.

Izvini Yellow ali ja te stvarno ništa ne razumem

Prvo telekom cenu 4Mb/s si racunao bez PDV-a

Drugo ne dobija se prva 3 meseca po din nego 1 mesec

Poslednja izmena:
Mala pomoc pre nego se obratim tehnickoj podrsci..Do sada je sve uglavnom radlilo kako treba.Telekom click 1 i iptv.
Od juce,internet a samim tim i iptv radi 10ak minuta i onda prekine,svetle sve lampice na ruteru,ne blinka za iptv.Posle resetovanja modema,sve proradi i tako opet 5-10 minuta i nestane net i zamrzne se slika.
Nisam imao mnogo vremena,slavilo se juce,ali sam procackao sve kablove,spliter,pogledam "stanje parametra"logujuce se u modem,izgleda mi sve normalno.I snr margine i ostatak.Nema nekih gresaka.
Da li je moguce da je hardver(modem) otisao.U pitanju hg 510.
Sleduje mi cimanje sa tehickom sluzbom izgleda...

Problem je bio u modemu.Crkao stario hg 510 i dosao novi hg 520c.Sa modemom je dosla i nova brzina,duplo veca:banana: 2048/256...Ko se tu *****ao,videcemo kada pocnu stizati racuni:laugh:

Poslednja izmena:
MarsovacAlien, u pravu si, mojom greškom sam stavio cenu bez PDV-a umesto sa njim.
Cena sa PDV je 2.849,70 a ne 2415, što je još 400 dinara više po mesecu, puta 12 meseci, pa izračunaj koliko je to.

I slažem se da je glupost da neko ko je korisnik duže od godinu dana bude oštećen u odnosu na one koji se tek prijavljuju.

E sad mene zanima:
Jel oni sad javljaju kad sve bude gotovo samo da idem da uzmem opremu (verujem da cu morati da razduzim ovaj MT882 i da dobijem novi)
I koliko otprilike traje to cekanje ili ja treba da ih bockam sa pitanjem sta je sa zahtevom?
UVEK ih bockaj, zivkaj, smaraj, dosadjuj, kucaj na shalter - SVE!

Pre godinu i kusur, prebacivao sam adsl sa jedne na drugi liniju i recheno mi je da ce mi javiti kad signal bude pushten na nov broj. Pogadjash, NIKO nije javio sve dok nisam otishao lichno i pitao. Tek tad je naprasno krenuo signal a oni se pravili ludi, kao, pa nikad se ne javlja.

Dakle, smaraj *****e.

Nov korisnik Telekom ADSL - 3 mesaca x 1 dinar + 9 meseci x 1425 dinara = 12828 dinara
Nov korisnik SBB minimalni pripejd - 12 meseci x 1390 dinara = 16680 dinara

Sa druge strane, ako se koristi SBB ugovorni postpejd (a Telekom koliko znam nema postpejd ), sa kojom dobijaš 4 Mb/s onda to ispada ovako

1 godina sa 4 Mb/s Telekom = 3 meseca x 1 dinar + 9 meseci x 2415 (cena 4Mb/s kod Telekoma) dinara = 21730 din + 12x460 dinara za telefonsku pretplatu = 27250 dinara
1 godina sa 4 Mb/s SBB = 12 meseci x 1390 dinara = 16680 + 12x 860 za kablovsku televiziju = 27.000 dinara

Ali to važi samo za ugovor na godinu dana
Posle godinu dana to bi izgledalo ovako (tada kod Telekoma nema više paketa po ceni od 1 dinar mesečno)

Telekom 12mes x 2415din (internet) + 12 x 460 (telefon) = 34500 dinara
SBB 12 mes x 1390din (internet) + 12x860 din (televizija) = 27000 dinara

Zaključak: Telekom nas dere!

Ikom flat 4
7/512
12x2850 sa digitalnom = 34200
bez ugovora x]

Nije loše. Ali ja imam SBB mrežu a ne Ikom tako da mi je on jedina opcija ili ADSL

Danas potpisao kampanju 4 u 1,ruter se sinhronizovao na 4091/248,medjutim ja imam 2 Mb/s,prijavio sam,i kao resice,mislim da ima veze onaj speed up profil(mozda i ne),rekao sam to sve operateru,a on mi je rekao da je mozda potrebno 24h da se protok ustali (sto bi rekli,treba malo da probije).
Tacno sam znao da nece proci glatko :)

Danas potpisao kampanju 4 u 1,ruter se sinhronizovao na 4091/248,medjutim ja imam 2 Mb/s,prijavio sam,i kao resice,mislim da ima veze onaj speed up profil(mozda i ne),rekao sam to sve operateru,a on mi je rekao da je mozda potrebno 24h da se protok ustali (sto bi rekli,treba malo da probije).
Tacno sam znao da nece proci glatko :)

Sredice ti za dan dva, ista situacija je bila i kod mene i jos nekoliko ljudi koje znam. Licno mislim da ima veze sa speed up uslugom. Neki su proveravali kucnu instalaciju kablova a konkretno meni je dosao i serviser kuci posle dva dana i zajedno smo proverili brzinu i gle cuda: normalna brzina za paket klik 4 iako sam pola sata pre toga proveravao protok i bio je duplo manji. Covek je poneo i novi ruter da bi ga zamenio ako je problem u njemu ali nije bilo potrebe. Znaci prakticno nista nije uradjeno kod mene kuci a da li su u centrali nesto menjali to ne znam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno