Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A kakvo je stanje kod mene na liniji,ja ovde nista ne razumem osim da je brzina 4mbs???

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    198.6 KB · Pregleda: 159
Danas sam resio da zahtevam promenu Interleave path u Fast path, pa rekloh da cujem vase misljenje da li ce mi sve raditi ok pre nego sto budem zvao tehnicku podrsku??

Prilozi

• modem.PNG
    modem.PNG
    38.6 KB · Pregleda: 92
  • 29261961.png
    29261961.png
    19.2 KB · Pregleda: 52
  • 1052780203.png
    1052780203.png
    20.8 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Niti sam povecavao paket, niti se prijavljivao za onu promociju od 4 Mbps + iptv, nit aktivirao speedup. Koristim obican smrtnicki paket od 1mbps.... Ovako stanje traje vec 2 dana...

Vozim dok moze, samo psst :D. Dobija li jos neko besplatnu vodu sa telekomove slavine ?

I kod mene slicna brzina. Ovo traje vec 5 dana, nego nisam resetovao ruter, jer mozda vrati brzinu na 1mbs.

Molim da mi neko odgovori da li Telekom uopšte ima nameru da ubrzava internet ili da definitivno dignem ruke od ADSL-a i pređem na kablovski?

Molim da mi neko odgovori da li Telekom uopšte ima nameru da ubrzava internet ili da definitivno dignem ruke od ADSL-a i pređem na kablovski?

Kakvo crno ubzranje. Vidis da je kolabirao otkako su uveli HD. Vecini stuca ton, kocka se slika. Zovem podrsku, prave se tose, kao kod nas je sve u redu, a ti se druze slikaj. Zamisli, kakav bi kolaps izazvalo jos i povecanje brzina.

Od mene imaju još mesec dana fore, ako od 1 januara ne ubrzaju ja prelazim na kabal.

Takodje. Mesec dana fore i onda zbogom.

dobro i ja sam na lelekomu
i sta je danas bolja solucija sta nudi kablovska
ako napravite nov ugovor sa telekomom dobijate cetiri puta vecu brzinu naredne dve godine
besplatan iptv godinu dana sledecu godinu placate iptv znaci sve za iste pare
ko daje bolje uslove

Poslednja izmena:
dobro i ja sam na lelekomu
i sta je danas bolja solucija sta nudi kablovska
ako napravite nov ugovor sa telekomom dobijate cetiri puta vecu brzinu naredne dve godine
besplatan iptv godinu dana sledecu godinu placate iptv znaci sve za iste pare
ko daje bolje uslove

Problem je sto bi svi veci download. Bekapovanje neta je velika pasija...

Ja sam uzeo taj paket + HD i prezadovoljan sam. Obzirom da sam kod Oriona istu brzinu placao 2500 din.

bugi ajmo poređenja radi

4096 ADSL = 440 KB/s
4096 kabal = 512 KB/S

vreme za download filma od 700 MB ADSL - ~27 minuta
vreme za download filma od 700 MB kabal - ~23 minuta

nije isto.
što se open IPTV-a tiče neću umreti bez njega jer ionako ne gledam TV.
Sa druge strane posle godinu dana, kad ti istekne ugovor i poklon na 4Mb/s ti se vraćaš na 1Mb/s što kod SBB-a koliko znam nije slučaj.

Sem toga koliko nas ima Full HD televizore pa će im značiti HD kanali?
Samo gledam realno..

jok, drugar ima to, dl ne moz' predje 300, pa da se ubije...
obicno je oko 250, stavise...

@Zvezdas

kada uzmes Click4 + IPTV max download ide do 510-520KB/s. U tom paketu 2 godine imas 4Mb/s.

A što se toga nisu dosetili PRE nego što je SBB povećao brzine, nego sada jure mušterije.
Ko će meni da nadoknadi to što sam ja imao GODINU DANA 1Mb/s internet a mogao sam 4?
Nego su sad kad su ljudi počeli da "beže" na kablovski počeli da jure mušterije.
Pa više mi ovo vredi što je rekao ovaj lik da im je internet očajan (300KB/s umesto 512) nego sve njihove šarene laže.
Pročitao sam na ovom forumu da im je kvalitet HD kanala očajan a sad vidim da to pričaju i za brzinu interneta?
Ja se ne nadam da će mi sa SBB-om biti bolje ali ću u najmanju ruku ako ne 4 puta imati BAR 3 puta veću brzinu nego sad.

Na kraju krajeva koji će mi IPTV kad nemam HD televizor već stari debeli CRT, a i ovo kanala što imam mi je dovoljno. Ja bez utakmice Barsa - Real neću umreti, a sport, koji inače mnogo volim, ima dovoljno na TV-u. Poz

Poslednja izmena:
Slika na HD kanalima je super. Na arenama kada ide HD prenos neke utakmice slika je perfektno cista i jasna. Ljudi se vecinom zale na prekide i na los signal.

Sto da se dosete kada konkurencije tada nije ni bilo.
Ne znam sta ima ko da ti nadoknadi i zasto bi. Da li si mogao da predjes na kablovsku odmah? Da li si potpisao ugovor sa Telekomom na 12 ili 24 meseca?

Mogao sam pre nekoliko meseci ali nisam jer sam se nadao da će ubrzati internet ali vidim da im ne pada na pamet.

Rekoh već da mi HD kanali ništa ne znače jer nemam HD televizor.

Nemam ADSL preko Telekoma.
Neću više odgovarati na ovu našu "raspravu". Ona je za mene završena.

Da li neko zna kakav je ovaj antivirus sto nudi Telekom,da li se isplati instalirati ??

Evo o cemu govorim,sa sajta Telekoma

"Ukoliko nemate pouzdan i efikasan antivirus program na vašem računaru, sada imate priliku da do kraja 2011. godine koristite TrendMicro PC-Cillin Internet Security po simboličnoj ceni od samo 1 dinar.

Potrebno je da postanete Open ADSL korisnik, korisnik postpaid mobilnog interneta ili Control mobinog Net-a i da se po vašem izboru, odnosno u zavisnosti od vaših potreba, opredelite za neki od internet paketa iz bogate Open i mt:s ponude.

Promocija traje do 31. decembra 2010, a licenca za TrendMicro PC-Cillin Internet Security važi do 31. decembra 2011. godine.

TrendMicro PC-Cillin Internet Security nudi kompletnu antivirus, antispam i antispyware zaštitu, uz sopstveni firewall i zaštitu od mrežnih upada."

Au sta je marketing, poceli i AV da dodeljuju samo da se vezes ugovorom za njihov ADSL. Posto je pocela grejna sezona, verovarno je sledece "smederevac za 1 din".

Bas ce ovaj TrendMickro nekog da privuce :whip:

10h nisam imao internet danas. DNS server not responding.
Da li neko zna paramtere koji su ako nije podeseno na Automatic. Jer na Automatic nije radilo.

Više puta je bilo reči o DNS serverima i konstatovano je da se ili koriste Google-ovi na adresama 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ili OpenDNS-ovi na adresama 208.67.222.222 i 208.67.220.220 .

Celo prepodne ADSL nešto prekida! Nešto čačkadu! :p
Ja koristim ove DNS-ove, primary: 212.200.190.166 , secondary: 212.200.191.166 !

Sto je najgore - ova stoka iz 0800 100 100 citav dan ne dize telefon !

Znam da je ovo Srbija, znam sta su goveda iz "drzavne sluzbe"... ali ovo je prevrsilo svaku meru:crash:

Kod mene njaka nedelju dana! Sad radi ceo sat bez prekida, valjda su popravili...

edit: jesu qr...

Poslednja izmena:
Ja mislim da preko centri rade 24h za takve stvari. Kod nas ako te uhvati vikend a sada vise ne mora ni da bude vikend ne znas da li da reinstaliras sistem i sta se dogadja uopste. Mrtvaci sta cete nemaju para da zaposle ljude da rade nocu. Sta kada oni nemaju komunikaciju sa svojom pravnom sluzbom da provere odmah da li ti je pravna sluzba odbrila nesto nego te salju kuci jer misle da ih lazes a ne mogu da provere.

Meni pre sat vremena proradio net, nije ga bilo od jutros rano.
Zvao 9818 i rekli mi da imaju problema na teritoriji cele srbije i da ce uskoro biti reseno , a IPTV sve vreme radio.

meni jednom nije radio pola dana, prijavio kvar ili šta je već bilo, lik iz korisničke službe rekao poslaćemo nekog u toku dana da vidi u čemu je fora. međutim internet je proradio, niko nije dolazio i tek negde nakon 2 nedelje dolazi lik kod mene sav nadrkan počeo da se dere sa vrata: "Gde je taj kvar, šta je to toliko pokvareno kad mi šef stalno visi za vratom", ja gledam lika i ne verujem šta se dešava. reko kasnite dve nedelje ja već i zaboravio za celu situaciju i lik ode sav nadrkan što je džabe dolazio. ludnica
inače ranije na sezamu kad sam imao tako situaciju da ne radi, pozovem korisničku službu pitam da li ima nekih problema u veterničkoj centrali ili je možda kod mene i rešimo problem za 5 min uglavnom, pa sam mislio da je ista fora u sa Telekomom pošto ipak su njihove centrale.
Tako da danas kad ga nije bilo ujutro nisam ni hteo da zovem da mi opet ne pošalju nekog za 2-3 nedelje da popravi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno