Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za 1425din (tako nesto) placam 1Mb/s. Za te pare kod Euneta (ako sam korisnik njihov bar 6meseci) bi imao 2Mb\s, a ko SBB-a ako se vezem ugovorom na 2godine, imao bih 4Mb\s

Jel ovo provereno, za eunet i da je posle 6+ meseci brzina 2mb po istoj ceni? I jel dalje p2p saobracaj radi lose kod njih?

Trenutno koristim click 1 paket (1mbit).. Zanima me samo da li i dalje imam 3 meseca za 1 dinar ako povecam paket, npr. uzmem click 2 (2mit) ?? :wave:

Trenutno koristim click 1 paket (1mbit).. Zanima me samo da li i dalje imam 3 meseca za 1 dinar ako povecam paket, npr. uzmem click 2 (2mit) ?? :wave:

od trenutka kad si potpisao ugovor, imas 3 meseca po 1 dinar, pa menjaj pakete po zelji, ali kad isteknu 3 meseca, to je to. Placaces onaj koji ti bude bio aktuelan, a mislim da samo jednom mesecno mogu da se menjaju.
Nego, zna li neko da odgovori na moje pitanje vezano za eunet?

Imam d.ebilski problem sa ADSL Speed up-om. Sve lepo popunim onaj formular za aktivaciju, mislim to moze i najveci d.ebil da popuni i kada dodjem do prozora gde treba da kliknem isto je sve ok, ali posle klik na onu ikonicu klik :D izbaci sledecu glupost:

Nepoznata Korisnicka adresa Unknown IP address: 79.101.172.218

Resetovao sam i IP i komp 50 puta nista, pre sam imao MT882, ali sam uzeo IPTV na mesec dana probe i vratio ga pre 10-tak dana, sada sam dobio na koriscenje HG520c. Ne zovu mi se oni kvalifikovani strucnjaci u Call centru, pa bih pitao nekog ovde, kako da resim ovaj problem sam. Pozdrav

Isti slučaj kod mene odkad sam prijavio kvar i zamenili mi ruter za hg-520c a download mi je 1.8Mbit paket klik1 . Ili je speed up zaglavljen ili se nesto drugo dešava. I to više puta sam probao ali Unknown IP address.

Povecao sam paket na 2mbita, ali jedva izvlacim 1.30mbita... je**m ti te***om!

zato meni probija torrent ponekad i bude oko 120kb download na 1mb

ukljucio sam odma bio speedup kad sam uzeo adsl da se skine onaj cap limit.

Nisam zadovoljan prelaskom sa 1 na 2mbita! Postoji li neko resenje da se vratim na 1mbit? Ne daju mi se 700rsd za 10-20KB..

Nisam zadovoljan prelaskom sa 1 na 2mbita! Postoji li neko resenje da se vratim na 1mbit? Ne daju mi se 700rsd za 10-20KB..

Probaj da ih pozoves ili da se trknes do najblizeg predstavnistva Telekonja da ih podsetis da ti ukljuce 2 mb brzinu. Nije nemoguce da su "zaboravili".:p

Za svaki slucaj udji u podesavanja rutera i vidi koju ti brzinu prijavljuje.

Evo i nocas opet u 00:00 puce mi ADSL u sred partije DOTE :)
Zna li neko o cemu se tu radi... cim pukne pristupim ruteri i pise ADSL state DOWN... pa kao da se rekonektuje opet... wtf

Jel ovo provereno, za eunet i da je posle 6+ meseci brzina 2mb po istoj ceni? I jel dalje p2p saobracaj radi lose kod njih?

Ja sam svojevreno bio na Eunetu i mogu reći da su teški pilićari, pogledaj samo koliko kombinacija brzina i paketa imaju, + odmah u startu odbi 10-20% brzine + mejlovi upozorenja. Voleo bih i ja da postoji neki kvalitetniji i povoljniji ISP od Telekoma pa da bežim kod njega, ali Eunet to nije, naprotiv.

Poslednja izmena:
Ljudi zna li neko sta moze da bude... puca mi ADSL sa vremena na vreme... imam HG520S... i kad pukne odem u podesavanja rutera, ia pise adsl state down... tako da kao da gubi totalno vezu ... da zovem ove iz telekoma da mi provere liniju ? Prebacio sam se u voni stan, i tako radi... pre nije bilo problema... neki put mi max bandwith napise samo 6mb/s... a nekad ide i do 13...
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 13200 / 1057
Bandwidth Down/Up(kbps) 4096 / 253
SNR Margin Down/Up(dB) 18.3 / 29.2
Attenuation Down/Up(dB) 22.1 / 15.7
Power Down/Up(dBm) 4.8 / 11.3

@mijatovic86

Ako dolazi do tako drasticne promene max bandwidth-a onda sigurno postoji problem sa linijom. Ili su u pitanju zice od tebe do ugradne kutije (najvervatnija mogucnost) ili je problem od ugradne kutije do centrale (malo verovatno ali i najteze resiv problem). Zato ti lepo odi do Telekom korisnckog centra i prijavi kvar. Poslace coveka koji ce utvrditi gde je problem.

sigurno je do linije.. previse gresaka

ADSL Description
ADSL State Show Time
Data Path Fast
Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 8468 / 857
Bandwidth Down/Up(kbps) 4096 / 253
SNR Margin Down/Up(dB) 11.0 / 22.8
Attenuation Down/Up(dB) 29.1 / 34.7
Power Down/Up(dBm) 16.3 / 11.3
CRC Down/Up 2196/ 0
FEC Down/Up 28703/ 0
HEC Down/Up 2652/ 0

Trenutno sam na tromesečnoj promociji interneta i mogu da kažem da sam zadovoljan. Torenti odlično rade bez dodatnog podešavanja modema, brzina ne pada, ping dobar. Plaši me samo da se ovi parametri naglo ne pokvare kada se vežem na 12 meseci i počnem da plaćam. Da li neko ima iskustva sa promocijama i kasnijim radom?

jel zna neko kako da promenim nat type sa moderate (2) na open (1)? imam hg510, a treba mi natt 1 za ps3
da li je uopste dobro i sigurno uraditi tako nesto?

Poslednja izmena:
Znaci, apsolutno se slazem sa nezadovoljnim korisnikom Telekom ADSL-a! Sunce li ima njihovo...:mad:

Ja ovo vise ne mogu da trpim! Na svakim 15 minuta adsl prestane da radi! Onda resetujem modem, tj. ugasim ga i upalim, i onda proradi. Skidam neki fajl od 300MB sa nekog servera gde nemam premium nalog deseti put, jer u sred skidanja samo vise nema interneta. Mrzi me i da zovem njihovu sluzbu jer cu da ostanem pola sata sa njima upisujuci neke besmislene dns adrese i na kraju opet nece da radi. Vec 5-6 dana je ovako. Poludecu!!

Ja sam svojevreno bio na Eunetu i mogu reći da su teški pilićari, pogledaj samo koliko kombinacija brzina i paketa imaju, + odmah u startu odbi 10-20% brzine + mejlovi upozorenja. Voleo bih i ja da postoji neki kvalitetniji i povoljniji ISP od Telekoma pa da bežim kod njega, ali Eunet to nije, naprotiv.

Pa dobro, mnostvo paketa samo po sebi nije losa stvar. Izberes sta ti treba, meni bi recimo odgovarao paket od 1990din, gde uvece imas 4mb, preko dana do 18h 0.5. I ugovor na 6 meseci, kod telekoma 12. Jedino sam cuo da "miniraju" p2p saobracaj, torenti znaci najn. Ne znam sta da mislim

Ja ovo vise ne mogu da trpim! Na svakim 15 minuta adsl prestane da radi! Onda resetujem modem, tj. ugasim ga i upalim, i onda proradi. Skidam neki fajl od 300MB sa nekog servera gde nemam premium nalog deseti put, jer u sred skidanja samo vise nema interneta. Mrzi me i da zovem njihovu sluzbu jer cu da ostanem pola sata sa njima upisujuci neke besmislene dns adrese i na kraju opet nece da radi. Vec 5-6 dana je ovako. Poludecu!!

I meni se to desavalo. Nista, idemo svi grupno na terapiju odvikavanja od bolesti zavisnosti/interneta, vise nam se isplati :p

Pa dobro, mnostvo paketa samo po sebi nije losa stvar. Izberes sta ti treba, meni bi recimo odgovarao paket od 1990din, gde uvece imas 4mb, preko dana do 18h 0.5. I ugovor na 6 meseci, kod telekoma 12. Jedino sam cuo da "miniraju" p2p saobracaj, torenti znaci najn. Ne znam sta da mislim

Pa... kako ne znas sta da mislis ? :wall:
Zaobidji ih u sirokom luku :test:

Zaobisao bi ih sve u sirokom luku :D ali vidis da se javljaju i drugi kojima net ne radi po vise dana kako treba.
Meni se jedno vreme redovno desavalo da nemam net kad dodjem kuci posle podne sa posla, i da se vrati tek ujutru, pre nego sto odem na posao :( znaci, ima ga kad god ja nisam tu. A cesto dodjem oko pola 7 - 7, kad vise ne radi tehnicka podrska. To je takvo masiranje po zivcima da bih se ladno odrekao p2p samo zarad boljeg neta. Zato sam rekao da ne znam sta da mislim, i plus sto eunetu tehnicka podrska radi 24/7

sve zavisi...

ja imam 2 god. net i uvek mi je isao dl full brzinom ali sam imao problema sa strimingom tj. sa yt...

p.s. ja sam ne telekomu, njhova podrska valjda radi do 23h

Poslednja izmena:
Dali je normalno da mi Packet loss "uvek" pokazuje 88%

Paket je click4 4/0.256Mb/s, danas sam uveo ADSL, pre na wirelessu kad imam packet loss i 5% net radi mili boze molim ti se ali sad mi sve lepo otvara i pored sto pokazuje 88%, ali uvek 88 ni manje ni vise. Inace ni brzina mi nije kako bi trebala :(
908335682.png

U speedtest-u kaze da imam ping preko 560 ms.Zvao sam telekom servis i rekli su mi da u cmd.exe proverim ping,tako sto ukucam ping www.google.com i tu mi pokazuje da je ping 74 ms.Sta je merodavnije speedtest ili cmd.exe?

Dali je pozeljno iskljuciti firewall na JetSpeed IAD-Wp2 ruteru?

Jer kad iskljucim onda mi je packet loss 0% ;)

Poslednja izmena:
meni ne puca net ali mi poslednja 4 dana u igri ubijaju lag spikeovi (jos dva ortaka-komsije sa adsl-om igraju normalno dok se ja patim), takve probleme nisam imao od kad sam uveo adsl (2 godine)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno