Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^^

Baš tako, neko ne gleda divx, uopšte :)

Imam veliki mesečni protok i do sada nisam iskusio nikakva ograničenja i svakako ne bi ni trebalo da ih bude ako je u pitanju flat paket...

Poslednja izmena:
Pa kad imate para za big screen tv, vi lepo narucite legalno preko amazona ili i-beja najnovija blu rej izdanja. Za vas fair-policy nece nista znaciti. Ima nas mnogo vise sirotinje kojima je div-x svetinja i nemamo nameru da ga se odreknemo.

Pa kad imate para za big screen tv, vi lepo narucite legalno preko amazona ili i-beja najnovija blu rej izdanja. Za vas fair-policy nece nista znaciti. Ima nas mnogo vise sirotinje kojima je div-x svetinja i nemamo nameru da ga se odreknemo.

:wall::wall::wall:
2010 godina bre

Ja ne razumem o cemu se ovde raspravlja, tj sama rasprava nema smisla.

Koliko vidim ljudi hoce da im se uvede FUP, tj hoce da daju isto para, ali da imaju FUP. Jer se cene sigurno nece smanjivati bio FUP ili ne. Tako da je cela rasprava potpuno besmislena. Znaci, ovde se ljudi zalazu da se poveca cena flat paketima, a da dodju FUP paketi po istoj ceni - ili ja mozda ne razumem(ponavljam da cene nema teorije da se smanje, tako da...).

A tek oni komentari tipa "provajderi nisu zakupili dovoljno velike linkove, pa ce morati da uvode FUP" zvuce potpuno besmisleno, tj kao da neko sada dodje i kaze: "Od sutra ce hleb biti duplo manji za iste pare, jer BPI nije kupila dovoljno brasna"

Poslednja izmena:
Nikada mi nece biti jasni pojedinci, kojih je uzgred u poslednje vreme sve vise i sve su glasniji, kojima ne smeta sto ce verovatno placati "internet paket bez ogranicenja u kolicini prenetog saobracaja (*)" sa nekim xx ili xxxGB limitom. Neograniceno sa ogranicenjem, sasvim nova kategorija zar ne?
Sta je sutra na redu, pocece da se cuju glasovi razuma kojima je sasvim ok kupiti kg mesa/krompira/sira a dobiti 750gr jer pobogu sta ce nekome toliko, zasitice se i sa manje, ili platiti 2l Coca-Cole a dobiti 1.5l jer je ipak stetna po organizam. Jel to "fer" od prodavaca sto misle na nasu liniju i zdravlje? :D

Ipak mi se cini da je tu "brzi jezik od pameti" :S:

Izvini sto pitam, ali da li ti bekapujes ceo internet?

Normalno da ce da lupe ogranicenje, jer ionako muku muce sa agregacijom...

izvini ali ovo je pitanje koje se poteze vec jako dugo vremena kod nas, to dali ljudi skidaju ceo net i odakle im mesta to je njihov problem... ja sam u mesecu februaru imao 6 mb adsl i svuko sam oko 2 tb podataka zasto, pa zato sto mi se moglo i imao sam sta da skidam a niti prodajem nego eto sebe radi bekapujem jer kada se meni gleda ja necu da onda trazim i skidam nego lepo mi je sve tu prevodi namesteni na miru i samo gledam ono sto me zanima, a kada se meni namisli da gledam seriju od 9 sezona da je jurim gde ima da se skine i za koliko ce dana da se skine...

mislim da u ovu raspravu netreba ulaziti svako ima svoje potrebe i za to koristi net... ja sam jednom reko nisam platio net da bih ja nekome uplodovao nego da bih sebi skidao a koliko imam mesta uh pa samo cu reci vise nego dovoljno...

Meni su smešni ovi koji već kukaju zbog FUP-a a da telekom još nije ni prodat a kamoli da je FUP i uveden.
Inače ja bih ladno pristao na 150GB mesečno ali da mi daju 10Mb/768k (po ceni click1 ili click2) brzinu jer je meni bitnije da brzo skinem u trenutku kad mi nešto treba nego da se hvalim po forumu kako sam napravio 1TB protoka za mesec :zgran:
Jer ako neko skine sve to i pogleda i odigra taj nema života uopšte, drugi slučaj je da sve to skida a zatim briše bez gledanja kad mu se prepuni hard disk što je takođe nenormalno i treba ga poslati na lečenje od zavisnosti skidanja gluposti sa neta.
Treći slučaj je da reže diskove i prodaje ih na ulici a on bi i trebao da plati internet 100€ mesečno...
Inače gospoda čije oči ne podnose ništa manje od 1080p pa su uzeli full HD televizore ne bi trebala da imaju probleme sa kešom tako da blu ray izdanja i nisu skupa :D . To je kao kad kupiš najnoviji mercedes a posle ti žao da daš pare za gorivo i napuniš rezervoar.
Što se mene tiče meni je za 32 inča i 720p savršen a on je 4-5GB i sa 10Mb brzinom bi ga skinuo za sat vremena, odgledao i posle toga ugasio računar :type:

Poslednja izmena:
kao sto rekoh svako prema svojim mogucnostima palca net i skida ono sta mu se hoce, a to dali neko ima 1080p tv ili ne to je samo zavist drugih jer nemaju pa onda ako nemma ja koji ce i njemu e pa vidite ljudi neko je stedeo da bi to kupio i sada oce da uziva u tome vec kada mzoe jer nase kanale jos jako dugo necemo videti u hd-u pa sto da onda gledam b92 i ostale kanale i da se samo nerviram kada lepo mogu da skinem full hd i da gledam film ko covek bez reklama!

kazem ja o ovome ne mozete raspravljati jer svako ima svoje razloge i tu niko ne moze da mu zabrani niti da mi zabrani koliko cu ja mesecno da skinem ili ce doticni da skine!

Haha druže varaš se da niko ne može da ti zabrani koliko ćeš mesečno da skineš...
Može Telekom :D

Druga stvar ta dva TB koja si ti skinuo u februaru su otprilike hiljadu epizoda neke serije u HD-u odnosno pedeset punih sezona :shock:

A ko voli sve u HD-u eto mu satelitski risiver dreambox HD za 250€ i za 10€ mesečno cs-a može da gleda 100 HD kanala...

Recimo 10-15 filmova 1080p od 10-20gb i eto protoka od 200 do 300gb. Neko ne gleda divx ;)

upravo tako :p

400GB mesecno? pa sta toliko skidas, i odakle ti toliko memorije na disku?? ja skinem mesecno mozda 5 filma, 1-2 igre, desetak pesama, i ovo sto ostvarim surfovanjem i gledanjem YT, i ne verujem da predje i 30GB mesecno... :crash: jedino ako prodajes igre i filmove na ulici pa da razumem :D

samo LOTR me kostao oko 200GB, pa lost prve 2 sezone oko 120gb, nadje se....

jedino nemam mesta u kucistu za diskove -_-

to zato sto ti neces da cekas 100 godina da skines HD zbog brzine ne mora da znaci da celo drustvo zbog tebe treba da visi na 256k vezi.... nemoj da si takav a ako bas oces da se legalno *****avas po tvome trebali bi da udare blokadu na P2P saobracaj i da ubace monitor na FTP saobracaj ;)

no da se vratimo na temu...

Ima li nekih novosti o prodaji ???

Edit: uh moram skinem Lost 1080p pre nego sto prodaju telekom :(

Poslednja izmena:
izvini ali ovo je pitanje koje se poteze vec jako dugo vremena kod nas, to dali ljudi skidaju ceo net i odakle im mesta to je njihov problem... ja sam u mesecu februaru imao 6 mb adsl i svuko sam oko 2 tb podataka zasto, pa zato sto mi se moglo i imao sam sta da skidam a niti prodajem nego eto sebe radi bekapujem jer kada se meni gleda ja necu da onda trazim i skidam nego lepo mi je sve tu prevodi namesteni na miru i samo gledam ono sto me zanima, a kada se meni namisli da gledam seriju od 9 sezona da je jurim gde ima da se skine i za koliko ce dana da se skine...

mislim da u ovu raspravu netreba ulaziti svako ima svoje potrebe i za to koristi net... ja sam jednom reko nisam platio net da bih ja nekome uplodovao nego da bih sebi skidao a koliko imam mesta uh pa samo cu reci vise nego dovoljno...
Svaka cast ako uspete sve to da pogledate i poigrate i sta sve.Ja toliko vremena nemam.Moja poenta je bila u tome,da zelim da imam ono sto placam, ako mi padne na pamet da skinem neku pesmu ili nesto,a ne da mi neko ko bekapuje net gusi protok 24h/7, posto provajderi nemaju dovoljno kapaciteta, jer su gledaju da zakinu gde stignu...

Svaka cast ako uspete sve to da pogledate i poigrate i sta sve.Ja toliko vremena nemam.Moja poenta je bila u tome,da zelim da imam ono sto placam, ako mi padne na pamet da skinem neku pesmu ili nesto,a ne da mi neko ko bekapuje net gusi protok 24h/7, posto provajderi nemaju dovoljno kapaciteta, jer su gledaju da zakinu gde stignu...

gledaj to je drugo ako ti nemas vremena ali moj poso se sastoji od 12 sati rada u obezbedjenju u nekoj vuko****ni i sta ja onda a radim tamo 12 sati kada obidjm krug i vratim se u kucicu, da blejim u plafon ili cu na dvd-u da gledma dali neki film koji sam poneo ili seriju? igre manje vise i neskidam toliko jer za njih bas nemam vremena i ovo sto imam od ranije se vuce po diskovima ali zato serije i filmovi su prioritet broj jedan tako da cu sada da ih skidam dok mogu i dok ima seedera za full brzinu a ne kasnije da ja razmisljam oculi skinuti kompletnu seriju i dali cu je uopste naci kompletnu?

kao sto rekoh svako prema svojim mogucnostima palca net i skida ono sta mu se hoce, a to dali neko ima 1080p tv ili ne to je samo zavist drugih jer nemaju pa onda ako nemma ja koji ce i njemu e pa vidite ljudi neko je stedeo da bi to kupio i sada oce da uziva u tome vec kada mzoe jer nase kanale jos jako dugo necemo videti u hd-u pa sto da onda gledam b92 i ostale kanale i da se samo nerviram kada lepo mogu da skinem full hd i da gledam film ko covek bez reklama!

kazem ja o ovome ne mozete raspravljati jer svako ima svoje razloge i tu niko ne moze da mu zabrani niti da mi zabrani koliko cu ja mesecno da skinem ili ce doticni da skine!

I ti bi sve to za 5.5k din mesecno (paket 16Mbps)? Nesto neverujem da bi se Paramount i ekipa slozili sa tobom. To ako je neko kupio hdtv ne znaci da na njemu moze da gleda hit izdanja u full hd-u, a i taj tv danas moze da kupi svako ko nesto radi u zivotu i ne vidim zasto bi neko nekom zavideo zbog tv-a:d. Mozda je bolje za nas da se ogranicimo na divx a da hd ostane exkluziva ljudi koji to placaju jer ovako rizikujemo da veliki igraci presaviju tabak i nateraju provajdere da svima ogranice kolicinu prenetih podataka.
Nisam ja protiv pireterije, bas naprotiv ali se bojim da ce vreme kad je kupovina kompa ili hdtv-a bila najveca stavka u celoj toj prici proci. Ubisoft vec planira neko svoje cudo, Microsoft live i tako te stvari su samo prototipovi i samo je pitanje vremena kad ce pronaci neprobojni bunker za svoja autorska prava. Ceo epilog ove sumorne price je da cemo imati extra protok i extra kapacitet a necemo imati sta da downloadujemo.:D

Ja sam se zbog ove price vase oko FUP-a okrenuo oko sebe i nabrojao 20 ljudi koje poznajem sa ADSL-om od kojih nas dvojica skinemo po 30-ak GB mesecno a ostali su na FB...znaci niko ne moze da me ubedi da telekom ima problem sa FUP-om jer bas je telekom zbog svojih akcija najpopularniji za mase kojima jos internet nije jasan osim FB pa verujem da je to samo prica...

gledaj to je drugo ako ti nemas vremena ali moj poso se sastoji od 12 sati rada u obezbedjenju u nekoj vuko****ni i sta ja onda a radim tamo 12 sati kada obidjm krug i vratim se u kucicu, da blejim u plafon ili cu na dvd-u da gledma dali neki film koji sam poneo ili seriju? igre manje vise i neskidam toliko jer za njih bas nemam vremena i ovo sto imam od ranije se vuce po diskovima ali zato serije i filmovi su prioritet broj jedan tako da cu sada da ih skidam dok mogu i dok ima seedera za full brzinu a ne kasnije da ja razmisljam oculi skinuti kompletnu seriju i dali cu je uopste naci kompletnu?

Imas ti i drugacije ljude.npr ,imam druga koji se hvali time koliko je podataka skinuo. Ogroman deo toga nije preslusao,pogledao, odigrao.I onda to obrise da bi skunuo drugo, pa tako u krug.Sve bi to bilo ok, da nasi provajderi nisu pilicarske firme, ali ovako to ometa i nekoga ko samo hoce da pogleda par klipova na youtube-u, ili skine par pesama...Jel znas sta bi se desilo kada bi svi pokrenuli download, a agregacija je 16-20 korisnika na mb ili 2 (ne znam sta je sada prosek)?

Sad su vam krivi oni što gledaju HD :laugh:

Pa sunce mu poljubim, šta se mene tiče što neko nije obezbedio dovoljno resursa? Hoćeš da prodaješ određenu uslugu? Obezbedi kapacitete! Prodaješ flat rate pakete? Nemoj da računaš da će 90% da gleda YT i ide na Facebook. Toliko je jednostavno.

Ako smo potpisali ugovor, hoćemo da se stavke iz tog ugovora poštuju! Meni u ugovoru stoji da ću imati internet 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji i da će download biti 1024kb a upload 128kb, kao i da ne postoji ograničenje u količini prenesenih podataka. Ne znam šta ovde nije jasno?

Je l` postoji neka mogucnost da iskoristim "studentsku" akciju i ako nisam student, tj. da uzmem nekako preko druga koji studira i kako to da odradim?
Da li bi taj drugar mogao da potpishe ugovor za ADSL na mojoj lokaciji?

Je l` postoji neka mogucnost da iskoristim "studentsku" akciju i ako nisam student, tj. da uzmem nekako preko druga koji studira i kako to da odradim?
Da li bi taj drugar mogao da potpishe ugovor za ADSL na mojoj lokaciji?

Naravno da mozes. Samo je potrebno da se odjavis i odmah posle toga sa drugom u telekom,neka ponese index ili potvrdu da je student i to je to.

Ok!
Nece praviti probleme shto ne zivi na adresi na kojoj treba da bude ukljuchen ADSL?
Fixni telefon se vodi na caleta, kada sam sklapao ugovor za adsl nije on trebao da ide, sve sam sam obavio, da li mozda sada treba da ode sa studentom ili mogu ja?

Ok!
Nece praviti probleme shto ne zivi na adresi na kojoj treba da bude ukljuchen ADSL?
Fixni telefon se vodi na caleta, kada sam sklapao ugovor za adsl nije on trebao da ide, sve sam sam obavio, da li mozda sada treba da ode sa studentom ili mogu ja?

Ako se na tebe vodi adsl,povedi studenta i odradi to! Nece ti praviti probleme!

Ja ne znam sto se svi zalite na taj youtube :p. Ka nekim posecenijim sajtovima su napravili agregaciju da bi net ka svim ostalim serverima radio normalno. Ja licno i ne idem mnogo na youtube, najvise koristim net za streaming, games, torrents i do sad nije bilo problema sto se toga tice. A ponekad kad odem na YT ucitava neki klip malo duze al sta se moze, ko visi na YT-u njemu nece biti svejedno ***a. Evo speed testa...

I ti bi sve to za 5.5k din mesecno (paket 16Mbps)? Nesto neverujem da bi se Paramount i ekipa slozili sa tobom. To ako je neko kupio hdtv ne znaci da na njemu moze da gleda hit izdanja u full hd-u, a i taj tv danas moze da kupi svako ko nesto radi u zivotu i ne vidim zasto bi neko nekom zavideo zbog tv-a:d. Mozda je bolje za nas da se ogranicimo na divx a da hd ostane exkluziva ljudi koji to placaju jer ovako rizikujemo da veliki igraci presaviju tabak i nateraju provajdere da svima ogranice kolicinu prenetih podataka.
Nisam ja protiv pireterije, bas naprotiv ali se bojim da ce vreme kad je kupovina kompa ili hdtv-a bila najveca stavka u celoj toj prici proci. Ubisoft vec planira neko svoje cudo, Microsoft live i tako te stvari su samo prototipovi i samo je pitanje vremena kad ce pronaci neprobojni bunker za svoja autorska prava. Ceo epilog ove sumorne price je da cemo imati extra protok i extra kapacitet a necemo imati sta da downloadujemo.:D

cekaj, ajde mi objasni ako je vec neko skinuo film u full hd-u sto onda nebi u njemu i uzivao? sto jesmo mi gubavi pa nesmemo da skinemo film od 10 gb da bi uzivali u pravoj slici i zvuku, to ako je masa i dan danas navikla da gleda bioskopske snimke jer jadni ne mogu da docekaju hd izdanje ili da kazem dvd onda je to njihov problem ali ja mogu da sacekam i hocu da pogledam jer nisam ulozio par u opremu da bi mi skupljala prasinu nego da bi je koristio i u istoj uzivao... a tih 16 mb sto pominjes da smo imalo normalna zemlja a kao sto nismo mi bi taj net imali vec za nekih 15 evra ali kod nas sve mora da ide na kuku i motiku pa ce tako i ovo!

oduvek je bilo prevaranata u drzavi i svako je gledao da prodje sto bolje u zivotu, tako ako ja mogu da za****m jedan paramount sta mislis da taj isti paramount nije *****ao nekog od svojih glumaca ili ajde da kazemo da nije glumac ali one statiste i ostalo osoblje koje ih posluzuje dok su na snimanjima? jel ti mozda palo to napamet, verovatno nije ali bitno je da svi skacete u vatru kada cujete da je neko skinuo 5x vise za jedna mesec nego sto ste vi za godinu dana!

naravno nastavicu da skidam dogod to budem mogao jer ako nepogledam nesto sada to neznaci da necu pogledati kroz mesec dva ali da nesto skinem pa da obrisem da bi se drugo skidalo koja poenta onda?

Poslednja izmena:
Sto se tice ove akcije za studente (kao i ostalih aktuelnih akcija/promocija za nove korisnike) - spremaju nesto u Telekom-u i moze lako da se desi da uskoro pocnu da vaze i za ostale korisnike tj. one koji vise nisu pod ugovornom obavezom (a spremni su da sklope novi ugovor).
E sad, sto se tice ostalih i opsteg povecanja brzine/smanjenja cena - trenutno ni reci o tome, bar sudeci po mom izvoru...

Poslednja izmena:
lelekom

Sto se tice ove akcije za studente (kao i ostalih aktuelnih akcija/promocija za nove korisnike) - spremaju nesto u Telekom-u i moze lako da se desi da uskoro pocnu da vaze i za ostale korisnike tj. one koji vise nisu pod ugovornom obavezom (a spremni su da sklope novi ugovor).
E sad, sto se tice ostalih i opsteg povecanja brzine/smanjenja cena - trenutno ni reci o tome, bar sudeci po mom izvoru...

Telekomova "poslovna" politika je toliko cinicna da bi svi stari korisnici trebali da se zapitaju da li je moguce da svi novi korisnici imaju vece privilegije i prava nego oni koji monopolistima placaju godinama, a monopolista ima vraca time sto misli da ce sve ovce (stari korisnici) ostati kod njih dozivotno da ih sisaju :smackbum:

...jer nase kanale jos jako dugo necemo videti u hd-u...
Zar nije rok 2015.ta, ili sam nesho propustio?

...a ne da mi neko ko bekapuje net gusi protok 24h/7, posto provajderi nemaju dovoljno kapaciteta...
Da se nisi zaleteo? Ko kaze da si TI oshtecen jer NEKO drugi skida u isto vreme?
Nije sad to da se nelegalno prikljuchio pa "krade" struju, i taj NEKO je uredno platio svoj net protok.

Pa shto da ga ne iskoristi? Jel loshe ochekivati shto vishe za pare za koje daje?
Jel ti kad kupujesh hranu/pice/kola/hadver gledash da uzmesh neshto vredno kupovine ili mozda svoje pare bacash? ;)

Ja sam npr. najvishe koristio 256kbit konekciju. Skidao muziku, filmove, knjige, sve shto sam toliko prizeljkivao. Sada, sa 1mbit konekcijom, koristim je povremeno za skidanje, ali 90% vremena surf zbog informacija ili razonode.

Da li smeta shto neko skida 1080p 24/7 - ni najmanje.

Zashto mrzeti ljude koji imaju HD tv i zele da imaju kvalitetan snimak. Pa, nisu ukrali tv, platili su ga i pritom je drzavi otishao PDV. Josh ako taj novac od odv-a bude pametno upotrebljen, to je korist sa sve nas :)

Druga stvar, shto je Daxyco vec rekao, pa nije na nama da brinemo o njihovom poslu! Hocesh prihod - zaradi ga. Ne ide? Menjaj profesiju.

Ako smo sklopili ugovor za pruzanje nekih usluga - onda pruzite obecano ugovorom ili se tornjajte sa trzishta. Mene kao kupca ne zanimaju izgovori vec usluga. Smishljanje izgovora je jadno. Ozbiljna firma ce uvek naci nachin ili ce promeniti delatnost.

Da je stvarno toliko losha situacija sa manjkom protoka - pa shto se onda ne prestanu sa privlachenjem novih korisnika ;)
Razumem da zele da 'doteraju mladu pred udaju', al' shto ne pocheshe ranije. I kako valja :D

Zar nije rok 2015.ta, ili sam nesho propustio?

Da se nisi zaleteo? Ko kaze da si TI oshtecen jer NEKO drugi skida u isto vreme?
Nije sad to da se nelegalno prikljuchio pa "krade" struju, i taj NEKO je uredno platio svoj net protok.

Pa shto da ga ne iskoristi? Jel loshe ochekivati shto vishe za pare za koje daje?
Jel ti kad kupujesh hranu/pice/kola/hadver gledash da uzmesh neshto vredno kupovine ili mozda svoje pare bacash? ;)

Ja sam npr. najvishe koristio 256kbit konekciju. Skidao muziku, filmove, knjige, sve shto sam toliko prizeljkivao. Sada, sa 1mbit konekcijom, koristim je povremeno za skidanje, ali 90% vremena surf zbog informacija ili razonode.

Da li smeta shto neko skida 1080p 24/7 - ni najmanje.

Zashto mrzeti ljude koji imaju HD tv i zele da imaju kvalitetan snimak. Pa, nisu ukrali tv, platili su ga i pritom je drzavi otishao PDV. Josh ako taj novac od odv-a bude pametno upotrebljen, to je korist sa sve nas :)

Druga stvar, shto je Daxyco vec rekao, pa nije na nama da brinemo o njihovom poslu! Hocesh prihod - zaradi ga. Ne ide? Menjaj profesiju.

Ako smo sklopili ugovor za pruzanje nekih usluga - onda pruzite obecano ugovorom ili se tornjajte sa trzishta. Mene kao kupca ne zanimaju izgovori vec usluga. Smishljanje izgovora je jadno. Ozbiljna firma ce uvek naci nachin ili ce promeniti delatnost.

Da je stvarno toliko losha situacija sa manjkom protoka - pa shto se onda ne prestanu sa privlachenjem novih korisnika ;)
Razumem da zele da 'doteraju mladu pred udaju', al' shto ne pocheshe ranije. I kako valja :D

konacno glas razuma....

nisi propustio nista ali do 2015 ce jos mnogo vode dunavom da prodje dok mi nedobijemo hd kanale kakve treba i na kraju stacemo dobiti sugavi rts koji vec sada postoji u hd-u ali ce biti rasprostranjen i na ostale regije... neka oni meni daju prave hd kanale a ne neku nasu budzotinu i kojekave nase smicalice...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno