Pa kad imate para za big screen tv, vi lepo narucite legalno preko amazona ili i-beja najnovija blu rej izdanja. Za vas fair-policy nece nista znaciti. Ima nas mnogo vise sirotinje kojima je div-x svetinja i nemamo nameru da ga se odreknemo.
"Od sutra ce hleb biti duplo manji za iste pare, jer BPI nije kupila dovoljno brasna"
Izvini sto pitam, ali da li ti bekapujes ceo internet?
Normalno da ce da lupe ogranicenje, jer ionako muku muce sa agregacijom...
Recimo 10-15 filmova 1080p od 10-20gb i eto protoka od 200 do 300gb. Neko ne gleda divx![]()
400GB mesecno? pa sta toliko skidas, i odakle ti toliko memorije na disku?? ja skinem mesecno mozda 5 filma, 1-2 igre, desetak pesama, i ovo sto ostvarim surfovanjem i gledanjem YT, i ne verujem da predje i 30GB mesecno... :crash: jedino ako prodajes igre i filmove na ulici pa da razumem![]()
Pa kad imate para za big screen tv, vi lepo narucite legalno preko amazona ili i-beja najnovija blu rej izdanja. Za vas fair-policy nece nista znaciti. Ima nas mnogo vise sirotinje kojima je div-x svetinja i nemamo nameru da ga se odreknemo.
Svaka cast ako uspete sve to da pogledate i poigrate i sta sve.Ja toliko vremena nemam.Moja poenta je bila u tome,da zelim da imam ono sto placam, ako mi padne na pamet da skinem neku pesmu ili nesto,a ne da mi neko ko bekapuje net gusi protok 24h/7, posto provajderi nemaju dovoljno kapaciteta, jer su gledaju da zakinu gde stignu...izvini ali ovo je pitanje koje se poteze vec jako dugo vremena kod nas, to dali ljudi skidaju ceo net i odakle im mesta to je njihov problem... ja sam u mesecu februaru imao 6 mb adsl i svuko sam oko 2 tb podataka zasto, pa zato sto mi se moglo i imao sam sta da skidam a niti prodajem nego eto sebe radi bekapujem jer kada se meni gleda ja necu da onda trazim i skidam nego lepo mi je sve tu prevodi namesteni na miru i samo gledam ono sto me zanima, a kada se meni namisli da gledam seriju od 9 sezona da je jurim gde ima da se skine i za koliko ce dana da se skine...
mislim da u ovu raspravu netreba ulaziti svako ima svoje potrebe i za to koristi net... ja sam jednom reko nisam platio net da bih ja nekome uplodovao nego da bih sebi skidao a koliko imam mesta uh pa samo cu reci vise nego dovoljno...
Svaka cast ako uspete sve to da pogledate i poigrate i sta sve.Ja toliko vremena nemam.Moja poenta je bila u tome,da zelim da imam ono sto placam, ako mi padne na pamet da skinem neku pesmu ili nesto,a ne da mi neko ko bekapuje net gusi protok 24h/7, posto provajderi nemaju dovoljno kapaciteta, jer su gledaju da zakinu gde stignu...
kao sto rekoh svako prema svojim mogucnostima palca net i skida ono sta mu se hoce, a to dali neko ima 1080p tv ili ne to je samo zavist drugih jer nemaju pa onda ako nemma ja koji ce i njemu e pa vidite ljudi neko je stedeo da bi to kupio i sada oce da uziva u tome vec kada mzoe jer nase kanale jos jako dugo necemo videti u hd-u pa sto da onda gledam b92 i ostale kanale i da se samo nerviram kada lepo mogu da skinem full hd i da gledam film ko covek bez reklama!
kazem ja o ovome ne mozete raspravljati jer svako ima svoje razloge i tu niko ne moze da mu zabrani niti da mi zabrani koliko cu ja mesecno da skinem ili ce doticni da skine!
gledaj to je drugo ako ti nemas vremena ali moj poso se sastoji od 12 sati rada u obezbedjenju u nekoj vuko****ni i sta ja onda a radim tamo 12 sati kada obidjm krug i vratim se u kucicu, da blejim u plafon ili cu na dvd-u da gledma dali neki film koji sam poneo ili seriju? igre manje vise i neskidam toliko jer za njih bas nemam vremena i ovo sto imam od ranije se vuce po diskovima ali zato serije i filmovi su prioritet broj jedan tako da cu sada da ih skidam dok mogu i dok ima seedera za full brzinu a ne kasnije da ja razmisljam oculi skinuti kompletnu seriju i dali cu je uopste naci kompletnu?
Je l` postoji neka mogucnost da iskoristim "studentsku" akciju i ako nisam student, tj. da uzmem nekako preko druga koji studira i kako to da odradim?
Da li bi taj drugar mogao da potpishe ugovor za ADSL na mojoj lokaciji?
Ok!
Nece praviti probleme shto ne zivi na adresi na kojoj treba da bude ukljuchen ADSL?
Fixni telefon se vodi na caleta, kada sam sklapao ugovor za adsl nije on trebao da ide, sve sam sam obavio, da li mozda sada treba da ode sa studentom ili mogu ja?
Ako se na tebe vodi adsl,povedi studenta i odradi to! Nece ti praviti probleme!
I ti bi sve to za 5.5k din mesecno (paket 16Mbps)? Nesto neverujem da bi se Paramount i ekipa slozili sa tobom. To ako je neko kupio hdtv ne znaci da na njemu moze da gleda hit izdanja u full hd-u, a i taj tv danas moze da kupi svako ko nesto radi u zivotu i ne vidim zasto bi neko nekom zavideo zbog tv-a:d. Mozda je bolje za nas da se ogranicimo na divx a da hd ostane exkluziva ljudi koji to placaju jer ovako rizikujemo da veliki igraci presaviju tabak i nateraju provajdere da svima ogranice kolicinu prenetih podataka.
Nisam ja protiv pireterije, bas naprotiv ali se bojim da ce vreme kad je kupovina kompa ili hdtv-a bila najveca stavka u celoj toj prici proci. Ubisoft vec planira neko svoje cudo, Microsoft live i tako te stvari su samo prototipovi i samo je pitanje vremena kad ce pronaci neprobojni bunker za svoja autorska prava. Ceo epilog ove sumorne price je da cemo imati extra protok i extra kapacitet a necemo imati sta da downloadujemo.![]()
Sto se tice ove akcije za studente (kao i ostalih aktuelnih akcija/promocija za nove korisnike) - spremaju nesto u Telekom-u i moze lako da se desi da uskoro pocnu da vaze i za ostale korisnike tj. one koji vise nisu pod ugovornom obavezom (a spremni su da sklope novi ugovor).
E sad, sto se tice ostalih i opsteg povecanja brzine/smanjenja cena - trenutno ni reci o tome, bar sudeci po mom izvoru...
Zar nije rok 2015.ta, ili sam nesho propustio?...jer nase kanale jos jako dugo necemo videti u hd-u...
Da se nisi zaleteo? Ko kaze da si TI oshtecen jer NEKO drugi skida u isto vreme?...a ne da mi neko ko bekapuje net gusi protok 24h/7, posto provajderi nemaju dovoljno kapaciteta...
Zar nije rok 2015.ta, ili sam nesho propustio?
Da se nisi zaleteo? Ko kaze da si TI oshtecen jer NEKO drugi skida u isto vreme?
Nije sad to da se nelegalno prikljuchio pa "krade" struju, i taj NEKO je uredno platio svoj net protok.
Pa shto da ga ne iskoristi? Jel loshe ochekivati shto vishe za pare za koje daje?
Jel ti kad kupujesh hranu/pice/kola/hadver gledash da uzmesh neshto vredno kupovine ili mozda svoje pare bacash?
Ja sam npr. najvishe koristio 256kbit konekciju. Skidao muziku, filmove, knjige, sve shto sam toliko prizeljkivao. Sada, sa 1mbit konekcijom, koristim je povremeno za skidanje, ali 90% vremena surf zbog informacija ili razonode.
Da li smeta shto neko skida 1080p 24/7 - ni najmanje.
Zashto mrzeti ljude koji imaju HD tv i zele da imaju kvalitetan snimak. Pa, nisu ukrali tv, platili su ga i pritom je drzavi otishao PDV. Josh ako taj novac od odv-a bude pametno upotrebljen, to je korist sa sve nas
Druga stvar, shto je Daxyco vec rekao, pa nije na nama da brinemo o njihovom poslu! Hocesh prihod - zaradi ga. Ne ide? Menjaj profesiju.
Ako smo sklopili ugovor za pruzanje nekih usluga - onda pruzite obecano ugovorom ili se tornjajte sa trzishta. Mene kao kupca ne zanimaju izgovori vec usluga. Smishljanje izgovora je jadno. Ozbiljna firma ce uvek naci nachin ili ce promeniti delatnost.
Da je stvarno toliko losha situacija sa manjkom protoka - pa shto se onda ne prestanu sa privlachenjem novih korisnika
Razumem da zele da 'doteraju mladu pred udaju', al' shto ne pocheshe ranije. I kako valja![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari