Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zamolio bih da neko ko ima registrovan speedup proba da aktivira sa sifrom da vidim da li prolazi zadnju stranicu na kojoj kod mene pise connecting 212.200.xxx i tu pukne odnosno nije dostupna stranica...

Ukinuli su mi speedup kada sam vratio IPTV i vec 3-4 puta sam na vezi sa telekomom a oni kazu da je do mene ili modema jer oni normalno otvaraju tu stranicu iako ja tvrdim da je do njih a i u modemu su mi spustena setovanja na 125-1066...pre 15 dana mi je to prolazilo i naravno mi je naplaceno iako nisam dobio ubrzanje...ne znam zasto traze da aktiviram pred njima kad sam siguran da nece raditi sa ovim setovanjima a sad kao za inat ne radi stranica...

Znaci ne treba da aktivirate uslugu,samo upisite pass i recite da li dodjete do zadnje stranice kada pise klikni za ubrzanje...hvala

tako su mene iz korisnickog servisa terali da klikcem,pa mi na kraju meseca naplatili 20 klikova :)
Naravno da sam ulozio reklamaciju,i umanjili racun.

Pitanje
Dakle, procedura ( za aktuelan studentski paket, ali i uopste) je da se podnese zahtev u nekoj od poslovnica, pa kad oni utvrde da postoje uslovi, kroz dan-dva, pozovu te da potpises ugovor i preuzmes opremu. Je li tako?
Dalje, da li moram u istoj poslovnici da podignem opremu ili mogu u nekoj drugoj, ako prva trenutno nema wifi rutera, a ova druga ima i da li mogu da cekam, da im kazem da mi jave kada dobiju rutere?

1.da
2.ne moras u istoj poslovnici u kojoj si podneo zahtev tj. mozes u bilo kojoj ali ugovor i opremu moras na jednom mestu u isto vreme preuzeti
sada nijedna nema wifi osim ako neko ne raskine i vrati polovan
cekaju te neko vreme ako ne dolazis na potpisivanje ugovora ali ne u nedogled
max 30dana a pitanje je da li i toliko
secam se da su meni rekli da pozurim jer sam tad (pre godinu i kusur) bio u cg kad su me zvali za adsl a kasnio sam samo 7-10 dana

Poslednja izmena:
Mali update: Bio sam danas u poslovnici telekoma i ptt-a da proverim sve oko tih silnih selidbi. Može sve da se izvede, samo kad radite sve ovo, bolje ne govorite službenicima šta zapravo hoćete. Potpuno je legalno sve, nemojte da se plašite, samo su mene dve devojke gledale kao da hoću da ih opljačkam: "Ne znam da li to može tako, ne znam da li smem sad da ti dam MIK???" Onda došla jedna malo starija teta i sve dogovili za 3 minuta, čak će i da mi sačuvaju opremu nekoliko dana, pošto moj ruter ima wi-fi, a takvih trenutno nemaju. I u ptt-u su me čudno gledali, "zašto bi raskidao ugovor posle nekoliko dana??"

Znači, navalite :D

Konačno je i centrala u mom mestu osposobljena za ADSL. :banana:
E sad, interesuje me sledeće: ako izaberem studentski paket (Click 4 po ceni Click 1 paketa) i potpišem ugovor na godinu dana, da li dobijam i besplatne pozive u lokalu, pored 3 meseca pretplate od 1 din? :D
Znam da previše tražim, ali me interesuje da li se ove dve stvari mogu iskombinovati? Kolike su šanse da dobijem WIFI ruter, jer mi je neophodan?

Bio sam skoro ubeđen da ću uzeti ADSL kod Sezama (1mb), uz ugovor na dve godine, 10% popusta na pretplatu, tri meseca za dinar i WIFI ruter, ali me ova 4mb veoma privlače. :eyebrows:

naravno da ne mozes kombinovati 2 razlicite promotivne kampanje
wifi rutera trenutno nema ali ako ti se posreci mozda ga i dobijes

Konačno je i centrala u mom mestu osposobljena za ADSL. :banana:
E sad, interesuje me sledeće: ako izaberem studentski paket (Click 4 po ceni Click 1 paketa) i potpišem ugovor na godinu dana, da li dobijam i besplatne pozive u lokalu, pored 3 meseca pretplate od 1 din? :D
Znam da previše tražim, ali me interesuje da li se ove dve stvari mogu iskombinovati? Kolike su šanse da dobijem WIFI ruter, jer mi je neophodan?

Bio sam skoro ubeđen da ću uzeti ADSL kod Sezama (1mb), uz ugovor na dve godine, 10% popusta na pretplatu, tri meseca za dinar i WIFI ruter, ali me ova 4mb veoma privlače. :eyebrows:
Na kojoj si centrali, u Smederevu vecina centrala vec poodavno ima ADSL mogucnosti?

Bio sam danas u Telekom centrali ovde u Subotici povodom ove nove akcije za studente (4mbit po ceni 1mbit) i saznao da mi je laksa opcija da raskinem ugovor (istekao pre 1 god.) i razduzim opremu i odmah potpisem novi.

E sada, ADSL portova IMA na mojoj centrali (igrom slucaja telefon mi ide preko ISDN a ISDN ADSL portovi su izgleda odvojeni od "obicnih" telefonskih). Sada sam u dilemi: da li da pristanem na ovo ili da trazim MIK pa da se vratim za koji dan praveci se blesav i potpisem nov ugovor ali da mi na ISTOM portu ostane ADSL.

Da li razliciti portovi imaju razlicite tehnicke karakteristike u smislu pinga/brzine/suma. I koliki bese stepen agregacije na telekomu? Koliko korisnika kace na 1 link? Plasim se da me ne nakace na neki problematican i zagusen.

Za ove 3 godine koliko imam ADSL ne secam se da sam ikada imao problema sa brzinom, jedino u proteklih par nedelja sa pingom (globalan problem svih lelekom korisnika).

Molim za savet po ovom pitanju...

Nisam siguran, ali čini mi se da je pametnije da zadržiš port odnosno da tražiš MIK, jer nećeš biti bez interneta koliko bi bio da raskineš ugovor, telekom stalno čeka nekoliko dana dok te ne pozovu da potpišeš ugovor. Drugo, ako ti već dobro radi internet, verovatno da ne treba da rizikuješ da dobiješ kako si sam rekao "loš port".

Nisam siguran, ali čini mi se da je pametnije da zadržiš port odnosno da tražiš MIK, jer nećeš biti bez interneta koliko bi bio da raskineš ugovor, telekom stalno čeka nekoliko dana dok te ne pozovu da potpišeš ugovor. Drugo, ako ti već dobro radi internet, verovatno da ne treba da rizikuješ da dobiješ kako si sam rekao "loš port".

Ne znam, zato sam i pisao onaj post. Nisam dovoljno tehnicki potkovan za ADSL i nigde nisam nasao dobar clanak o portovima. Po svemu sudeci sam lupio glupost i mozda i ne postoji "los" port ... Zato pitam :)

Pa u principu ovo sa dva puta vadjenjem mik-a nije preterano komplikovano, naročito ako su ti poslovnice blizu (kao meni :D). Razmisli pa odluči, ili sačekaj da se još neko javi da ti odgovori.

Pre par dana sam zvao ljude iz tehničke podrške da vide u čemu je problem pošto mi je baš loše radio adsl (već godinu dana stalno neki problemi), nešto sam razgovarao sa operaterom i pita me lik koja mi je brzina downloada i ja kažem oko 120kb/s, stalno varira... i on mi kaže,pa vi imate 1 mbps paket,ne može vam biti tolika brzina, i tu mi završimo razgovor, oni kao pošalju ekipu da vide u čemu je stvar.
E sad, bila su ubrzanja prethodnih godina, ja mislim 3 puta. (2 puta po 100% i jednom od 50%) i ja sam na taj način došao od 256kbps paketa do 1,5Mbps. Međutim Telekom nema taj 1,5Mbps paket već samo 1 ili 2 Mbps.
Dakle,ne izmišljam, stvarno sam imao brzinu downloada od 200Kbs već par meseci!!
I sad kad su se veze normalizovale, ja vidim da mi je download smanjen na oko 100Kbs, odem na Web configurator i vidim da mi je Bandwidth 1024, ****m li im sisicu!

Dakle, smanjiše mi brzinu sa 1,5 na 1mbps paket, ispadoh budala!

Pre par dana sam zvao ljude iz tehničke podrške da vide u čemu je problem pošto mi je baš loše radio adsl (već godinu dana stalno neki problemi), nešto sam razgovarao sa operaterom i pita me lik koja mi je brzina downloada i ja kažem oko 120kb/s, stalno varira... i on mi kaže,pa vi imate 1 mbps paket,ne može vam biti tolika brzina, i tu mi završimo razgovor, oni kao pošalju ekipu da vide u čemu je stvar.
E sad, bila su ubrzanja prethodnih godina, ja mislim 3 puta. (2 puta po 100% i jednom od 50%) i ja sam na taj način došao od 256kbps paketa do 1,5Mbps. Međutim Telekom nema taj 1,5Mbps paket već samo 1 ili 2 Mbps.
Dakle,ne izmišljam, stvarno sam imao brzinu downloada od 200Kbs već par meseci!!
I sad kad su se veze normalizovale, ja vidim da mi je download smanjen na oko 100Kbs, odem na Web configurator i vidim da mi je Bandwidth 1024, ****m li im sisicu!

Meni ovde vise zvuci da si ti nekom njihovom greskom imao brzi net nego sto si trebao i da su ti tek sada vratili na normalu. Dosta ljudi je ovde krenulo sa 256 i stigli do 1mb koliko sada imaju.

Koliko placas adsl?

Poslednja izmena:
Moguće je, nisam ni ja znao o čemu se radi, ali sam 'uživao'! :D
Plaćao sam 1200 i nešto, što odgovara 1Mbps.

A sta ce te reci na ovo ,moj komsija od pocetka ima click 1 paket od 256 kb ,koji kosta mislim 999 dinara ,i nakon nekih popravki i ubrzanja od strane telekoma greskom dobio paket od 16 mb,i evo vec godinu dana kako extra radi ,pa ono je milina gledati kako skida.A i ja beh bezobrazan pa kupih d link karticu i sa njegovom dozvolom i ja dobih besplatan internet,sada dokle ce da traje videcemo .

A sta ce te reci na ovo ,moj komsija od pocetka ima click 1 paket od 256 kb ,koji kosta mislim 999 dinara ,i nakon nekih popravki i ubrzanja od strane telekoma greskom dobio paket od 16 mb,i evo vec godinu dana kako extra radi ,pa ono je milina gledati kako skida.A i ja beh bezobrazan pa kupih d link karticu i sa njegovom dozvolom i ja dobih besplatan internet,sada dokle ce da traje videcemo .

svaka cast... ja sam imao slicno iskustvo na veratu, pa uzeo sam 1 mb a dobio 4 mb i to je trajalo dobrih godinu dana dok oni nisu nesto cackali na centrali pa sam dobio ono sto placam...

Meni ova akcija besplatno u lokalu vuče na pripremu za konkurenciju i da kad Telenor krene da ćemo i mi ostali dobiti isto. Sad je samo promocija tj. navlakuša.

pa sve je oo priprema za konkurenciju....uvek bilo...sto vise ponudjaca...bolja ponuda za korisnike...:)
nego...stvarno mi nije jasno ko tolikko pravi tel racun za pozive u lokalu..pored pretplate u koju je vec ukljuceno besplatnih impulsa...
mozda ovo pomogne roditeljima koji imaju teenagere....ne znam...nisam pametan:d

pa sve je oo priprema za konkurenciju....uvek bilo...sto vise ponudjaca...bolja ponuda za korisnike...:)
nego...stvarno mi nije jasno ko tolikko pravi tel racun za pozive u lokalu..pored pretplate u koju je vec ukljuceno besplatnih impulsa...
mozda ovo pomogne roditeljima koji imaju teenagere....ne znam...nisam pametan:d
Pa to, nije jasno da li pretplata ostaje ili ne? U svakom slucaju vise mi vredi 3 meseca gratis kod studentskog paketa ( + click 4 po ceni click 1) nego besplatan lokal, znaci 3x1400=4200din, tolko nema sanse da potrosim na fiksni u lokalu!

AU kad vas navataju da ste koristili vecu brzinu nego sto ste placali, a kao savesni gradjani :D ste trebali to da prijavite, ima da vas napenale sve to da platite i plus zatezna kamate :-devil-:

Pa to, nije jasno da li pretplata ostaje ili ne? U svakom slucaju vise mi vredi 3 meseca gratis kod studentskog paketa ( + click 4 po ceni click 1) nego besplatan lokal, znaci 3x1400=4200din, tolko nema sanse da potrosim na fiksni u lokalu!

Meni bas odgovara ova promocija, jos samo kada ne bi morao da se maltretiram pa da raskidam ugovor, uzimam mik pa da se vracam, a ako je istina o podeli portova na isdn i obicne korisnike onda mi i ne treba mik, jer ovde i nema isdn korisnika nesto. Meni je svaki mesec racun na impulse oko 1000 dinara(a ja telefon i ne koristim), znaci cca 12 000 ustede + 3x1500, sve ukupno 16 500 dinara(skoro pa jedan mesec racuna :D (struja, telefon+adsl+isdn pretplata, informatika). E sad tu mora da ima caka, verovatno naplacuju uspostavu veze ili tako nesto. Opet i taj studentski bi mi dobro dosao, jos ispunjavam svaki uslov za njega(ja jos uvek student, tata zaposlen :D ). Sta raditi, pitanje je sad.

To me kod telekoma nervira sto stare korisnike ne je*be 2%. Za razliku od mobilnih operatera koji cim se primakne kraj ugovora, nude razne popuste, promocije, telefone, itd, samo da podpisete jos dve godine.. a ovi vam kazu raskinite ugovor i uzmite novi..

To me kod telekoma nervira sto stare korisnike ne je*be 2%. Za razliku od mobilnih operatera koji cim se primakne kraj ugovora, nude razne popuste, promocije, telefone, itd, samo da podpisete jos dve godine.. a ovi vam kazu raskinite ugovor i uzmite novi..

Treba ih poslusati ...
i raskiniti ugovor

SRAMOTA !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno