Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala :) napokon neko pametan :)

@ markolini: Evo gde pise ->

+1

Mogu da me p*vuku za ***** (a pola sata trazim stavku u ugovoru)

Hvala, Extreme. I eto kako se odnose prema starim korisnicima, skoro sam 4 godine na Lelekomu, i drug koji je na Eunetu ima laksu proceduru od mene. Id**tizam!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
^

Upravo sam pogledao kod sebe, isto pise da mi je oprema data samo na koriscenje.
Izgleda da samo oni koji su kod Telekoma gotovo od samog pocetka vlasnici opreme, dok je kasnije ta stavka izmenjena, nema dzabe ni kod Telekoma...

@ markolini: ***, nemas srece... Btw. ja sam korisnik od decembra 2006. U tim prvim ugovorima smo mi vlasnici rutera/modema a cak smo dobijali i username/pass odstampano...pa su posle poceli da se prave pametni i zakidaju. I da, cenzurisi malo taj ss, vide ti se broj ugovora i fixnog...

@ Monk Psycho: Nema na cemu.

Poslednja izmena:
Ocito iz ovih razlicitih ugovora se vidi kolika je
to ne briga o starim korisnicima koji trpe po dzepu.

Ne znam da li bi me sada i zadrzao Lelekom i ako bi mi
dozvolio da napravim novi ugovor 4MB po ceni jednog (studentski)?

Odlaze im korisnici stari samo tako...

Lepo rece jedan post od pre vredi preci na drugi ISP i po ceni cekanja Porta.
sezampro 3 meseca free tj za 1din za 12 meseci ugovor
beotel 6 meseci free za 12 meseci
eunet 3 meseca free za 12
beocity 6 meseci za 12
verat 1 za 3 ili 3 za 12 meseci

Birajte ljudi imate izbora
Kriminalno sa strane Lelekoma.

Poslednja izmena:
Ocito iz ovih razlicitih ugovora se vidi kolika je
to ne briga o starim korisnicima koji trpe po dzepu.

Ne znam da li bi me sada i zadrzao Lelekom i ako bi mi
dozvolio da napravim novi ugovor 4MB po ceni jednog (studentski)?

sezampro 3 meseca free tj za 1din za 12 meseci ugovor
beotel 6 meseci free za 12 meseci
eunet 3 meseca free za 12
beocity 6 meseci za 12
verat 1 za 3 ili 3 za 12 meseci

Birajte ljudi imate izbora
Kriminalno sa strane Lelekoma.

Dodajem YUBC ... isto 3 meseca a cini mi se bez ugovorne obaveze

Ma i Telekom ce smanjiti za stare korisnike cene svojih usluga kroz mesec, dva videcete. Istina je da im stari korisnici odlaze samo tako i sigurno ce nesto preduzeti povodom toga. Pa nisu ni oni toliko blesavi. Ovo 4mb/s za 1400 dindzi ce verovatno biti dok se ljudi tj novi korisnici ne navuku malo, posle ce verovatno to biti i za stare korisnike.

Poslednja izmena:
Ma i Telekom ce smanjiti za stare korisnike cene svojih usluga kroz mesec, dva videcete. Istina je da im stari korisnici odlaze samo tako i sigurno ce nesto preduzeti povodom toga. Pa nisu ni oni toliko blesavi. Ovo 4mb/s za 1400 dindzi ce verovatno biti dok se ljudi tj novi korisnici ne navuku malo, posle ce verovatno to biti i za stare korisnike.

zivi bili pa videli ili sto sa kaze iz tvojih usta u telekomove usi, malo preradjena verzija...

Danas sam imao velikih problema sa netom (ceo dan),down, surf...Sad sam resetovao router i radi kako treba. Da li je neko imao ovakav problem, mozda?

Da napomenem i to da je IP adresa bila iz opsega 109....

Poslednja izmena:

Ko im odlazi, mora da se salis? Kad sam dobio adsl (15.12.2009.) bilo je par stotina njih na cekanju u kv, bar su mi tako rekli u predstavnistvu. Cekao sam 4 meseca prosirenje adsl kapaciteta
Odlaze mozda u bg, eventualno ns. Ostala Srbija nema alternativu

nece biti da je tako da odlaze, jer ljudi koji nemaju alternativu osim adsl-a nece uzeti pa sada radi gratis tri meseca neta da ostanu bez porta na 4-5 meseci ako ne i duze a ta promocija o kojoj ti pricas ce se odavno zavrsiti i taj neko ko to uradi ima sebe da proklinje i dan kada je poslusao nekoga ko je napisao ovu glupost gore koju si ti citirao!

a da ljudi odlaze mozda i jeste tacno ali ih zato ima mnogo vise koji su na cekanju za port i tako da telekom niukom pogledu nije na gubitku nego je na istom pa cak i u dobitku... nebitno to dali je srbija ili bg ili ns ali svuda jako puno ljudi ceka na portove i svakim danom mole boga da bas oni budu pozvani ili jure kojekakve veze i vezice da obezbede sebi port...

Opet postoji jos jedna u nizu nejasnih stvari kod telekoma,a to je kako da ako zelim da otkacim adsl da im vratim modem kad koristim IPTV i to pod ugovorom koji nije istekao jos??? Sta se sad tu desava?

nece biti da je tako da odlaze, jer ljudi koji nemaju alternativu osim adsl-a nece uzeti pa sada radi gratis tri meseca neta da ostanu bez porta na 4-5 meseci ako ne i duze a ta promocija o kojoj ti pricas ce se odavno zavrsiti i taj neko ko to uradi ima sebe da proklinje i dan kada je poslusao nekoga ko je napisao ovu glupost gore koju si ti citirao!

a da ljudi odlaze mozda i jeste tacno ali ih zato ima mnogo vise koji su na cekanju za port i tako da telekom niukom pogledu nije na gubitku nego je na istom pa cak i u dobitku... nebitno to dali je srbija ili bg ili ns ali svuda jako puno ljudi ceka na portove i svakim danom mole boga da bas oni budu pozvani ili jure kojekakve veze i vezice da obezbede sebi port...

ja sam je napisao a da li je glupost to moram tebe da pitam zar ne?
ti si neki strucnjak na tom polju pa to znas
samo mi objasni onda kako uzimanje mika od telekoma prelazak sa njim na nekog drugog provajdera pa posle nekog vremena ponovo ista procedura sa imikom i prelazak sa tog drugog provajdera na telekom moze u bilo kom ludom scenariju u tvojoj glavi dovesti do gubljenja porta, cekanja nekoliko meseci ili jos bolje "proklinjanja samog sebe"????

mik je i uveden da korisnici ne bi ostali bez porta i da ne bi cekali
imas net pa gugluj malo pre nego sto pocnes da odvaljujes

Ne mogu da verujem da ima ovakvih pacenika...
Budi se u 04:30 da bi izjavljivao ovakve necasne reci i
degradirao ljude ovde koji samo normalno pisu i
teze ka necem boljem u ime svih...

Smallville pricu ne prihvata i samo kontrira cini mi se jedini
na forumu ! Procitajte njegove ranije postove i
videcete slicne sukobe i po drugim temama.
Preti tu nekim sankcijama coveku koji ima dusu kao isvi ovde
umesto u 04 ujutro da se pozabavi sa time kako svi stari korisnici da
dodju do studenske kampanje 4mb za 1mb !
ili sto ne pita gde su korisnici Eunet-a ADSL-a
kako funkcionise taj prelazak sa Lelekoma na Eunet
kakvi su utisci ljudi sa prelaskom kod drugih ISP i tako slicno...

Nemoj molim te da pitas Smallville ... kome , sta, kako ...

Svasta ...

Poslednja izmena:
Bio na telekom adsl-u preko tri godine !!
Uzeo MIK , otisao u Eunet , i za 24 sata sam imao Eunet adsl .

Opremu nisam vracao jer je moja , tako da prekid u internetu UOPSTE nisam ni imao !!

Dok god nisam uzeo od Euneta ruter i prikljucio , imao sam telekom adsl !!

I jos nesto , mozda je cudno , ali kod mene je radilo .
Telekomov ruter mi je bio prikljucen i isao je download , kad su mi javili iz Euneta da odem po opremu !

Dosao sam kuci , iskljucio telekom ruter (a download je isao jos uvek ) , prikljucio Eunetov ruter , i nastavio dalje !!!

Znaci prekid = 0 minuta !!!!!!!!

MIK je odradio sve sto treba kod Euneta !

ja sam je napisao a da li je glupost to moram tebe da pitam zar ne?
ti si neki strucnjak na tom polju pa to znas
samo mi objasni onda kako uzimanje mika od telekoma prelazak sa njim na nekog drugog provajdera pa posle nekog vremena ponovo ista procedura sa imikom i prelazak sa tog drugog provajdera na telekom moze u bilo kom ludom scenariju u tvojoj glavi dovesti do gubljenja porta, cekanja nekoliko meseci ili jos bolje "proklinjanja samog sebe"????

mik je i uveden da korisnici ne bi ostali bez porta i da ne bi cekali
imas net pa gugluj malo pre nego sto pocnes da odvaljujes

evo ponovo da citiram reci doticnog coveka...

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2122078&postcount=4375

ovo je tvoja izvorna poruka!

ovo sto sam ja citirao je doticno sam dodao tako da nema veze sa tobom, neznam sto padas u vatru a nisi lepo procitao sta sam citirao!

Ne mogu da verujem da ima ovakvih pacenika...
Budi se u 04:30 da bi izjavljivao ovakve necasne reci i
degradirao ljude ovde koji samo normalno pisu i
teze ka necem boljem u ime svih...

Smallville pricu ne prihvata i samo kontrira cini mi se jedini
na forumu ! Procitajte njegove ranije postove i
videcete slicne sukobe i po drugim temama.
Preti tu nekim sankcijama coveku koji ima dusu kao isvi ovde
umesto u 04 ujutro da se pozabavi sa time kako svi stari korisnici da
dodju do studenske kampanje 4mb za 1mb !
ili sto ne pita gde su korisnici Eunet-a ADSL-a
kako funkcionise taj prelazak sa Lelekoma na Eunet
kakvi su utisci ljudi sa prelaskom kod drugih ISP i tako slicno...

Nemoj molim te da pitas Smallville ... kome , sta, kako ...

Svasta ...

gledaj mali paceniku, nisam ustao uopste u 4 ujutru samo da bi to napisao nego sam svakako bio budan pa sam napisao! a to dali ja idem u sukob ili ne to je moja stvar to niko ne moze da mi zabrani a ponajmanje ti, za to su tu moderatori da reaguju na ono sto svi mi ovde pisemo! a drugo sto bi ja sada iso na prevaru da dobijem internet kada iovako mogu da uplatim mnogo brzi net od tih 4 mb, doduse nece biti po ceni paketa 1 ali boze moj ali bar je legalno i nemoram da strepim dali ce neko nekada da se seti iz telekoma da provere istinitost podataka!?

cek o cemu ti pricas? sto bi mene inetresovalo koji su utisci ljudi kod drugog provajdera? o cemu ti to? ajde molim te smanji dozivljaje i prvo smisli sta oces da napises a ne da suketas gluposti!

a jesi taj nalog napravio samo za raspravu sinoc pa sada ako ti admini banuju nalog nece ti biti zao, jel to fora ili sta?

Opustite se malo, drugovi i drugarice...nema smisla svađati se:d.

Imate različita mišljenja i to je ok, nema potrebe da se vređate.

Opet postoji jos jedna u nizu nejasnih stvari kod telekoma,a to je kako da ako zelim da otkacim adsl da im vratim modem kad koristim IPTV i to pod ugovorom koji nije istekao jos??? Sta se sad tu desava?

Pa tu je stvar prosta, bar po meni, oprema koja ti i dalje treba za iptv ostaje kod tebe,i dalje koristis i placas tu uslugu
Nista drugo ne bi imalo smisla

Da,tako sam i mislio.... A sto se tice tog porta,ako se odjavim za adsl,nadam se da nece da me drndaju ako potpisem ugovor ponovo sa njima pa da cekam ko zna koliko da ponovo dobijem taj adsl???

iskreno ja to ne bih radio a ti kako hoces jer mi se cini da se vrlo lako ostane bez net-a, izbor je samo tvoj :D

Ma idem na varijantu veze u telekomu,pa kako mi ta veza bude rekla ja cu tako i da uradim. :) U svakom slucaju hvala ti na odgovoru!!!

Sto bi se odjavio? Uzmes mik i predjes kod drugog. Mada ne znam kako to i da li funkcionise sa iptv

Da,tako sam i mislio.... A sto se tice tog porta,ako se odjavim za adsl,nadam se da nece da me drndaju ako potpisem ugovor ponovo sa njima pa da cekam ko zna koliko da ponovo dobijem taj adsl???

gledaj nemoj da se odjavljujes nego trazi mik, on ce ti pomoci da bez gubitka porta dobijes ponovo adsl dali isto kod telekoma ili kod nekog drugog provajdera. moj savet bi ti bio je da ako vec uzems mik da sacekas jedno 5-6 dana i da odes ponovo na podpisivanje ugovora ali bilo bi dobro ako bi to neko drugi od clanova porodice uradio (otac, majka ili neko treci) da nebudes sumnjiv a usustini i sta te briga...

a vidim da oces da ides preko veze, tu gledaj ko je odpozadi a ne ko je napred jer ovi na salterima i ti koji tamo rade na naplatnom mestu su boranija pravi ljudi za taj posao su ti monteri... licno znam zato sto mi je prijatelj bio u telekomu bas na montiranju i demontiranju portova pa znam kako ide procedura ali ja nisam iso preko njega pa se oduzilo i pored mik-a da je prikljucivanje na adsl trajalo 7 dana a sto nepitajte jer inace je to procedura od 1 radong dana.

Poslednja izmena:

s obzirom da ti je stalo da i dalje imas iptv onda ne dolazi u obzir nijedan drugi provajder osim telekoma i euneta
ali ti si u super poziciji jer fakticki i kada raskines ugovor za adsl a ostavis iptv ni u kom slucaju ne mozes ostati bez porta jer je to isti onaj port preko kojeg ide sam a televizija pa ces samo sacekati jedan dan da ti prodje raskid adsla kroz sistem i verovatno ce te odmah zvati na potpisivanje novog ugovora

u prevodu mozes da :banana:

Sto se tice ADSL-a kod telekoma i interneta kod drugog da uprostimo...Telekom ADSL ti daje njihov ADSL modem-ruter na kojem ti na portu 1 i 4 daju internet vezu sa svetom a na portu 2 i 3 ti daju internu vezu sa telekom centrom-serverom sa koga ti DOWNLOADUJES-STREAMUJES tv kanale.
Zbog toga ti na portu 2 i 3 brzina "downloada" podignuta na 8Mbit sto je vise nego dovoljno za kvalitetno strimovanje kanala i naravno je onemoguceno da na portu 2 i 3 bilo gde pristupis spoljasnjem svetu osim serveru telekoma a i njemu ne mozes da pristupis preko kompa nego preko posebno pravljenog softwera koji je integrisan u IPTV uredjaj a ne u komp.
Jos uprostenije,apsolutno je moglo da se stavi da port 2 i 3 mogu ici samo na taj neki telekom tv sajt i sa nekim paswordom udjes i gledas kanale preko browsera.Ista bi slika bila ali to naravno nije ucinjeno jer je mnogo bolje i vise mogucnosti sa IPTV set top box gde je i taj SW pravljen prema tom hardweru a onako bi morao da koristis browser koji svakako ima manje mogucnosti od zasebnog uredjaja za IPTV,pa kako sliku na TV i jos gomila ogranicenja...

Hocu da kazem da ja stvarno ne vidim nikakve mogucnosti da ti u novom ADSL modemu koji recimo dobijes od beotela,beotel kontrolise i bude odgovoran za port 1 i 4 a telekom za 2 i 3???Ne znam ni kako bi telekom to dozvolio ako je uopste izvodljivo a ne verujem ni da bi beotel nosio modem telekomu na konfigurisanje...
Ne vidim ni kako bi mogao da imas 2 modema gde je jedan beotelov sa internetom a drugi telekom sa iskljucenim internetom a ukljucenima IPTV...?

Vecina ljudi IPTV vidi kao neku vrstu antenskog kabla ili kablovske televizije ne shvatajuci da je to u stvari jedna vrsta mreznog kabla i da si ti sa portom 2 i 3 pomocu IPTV uredjaja direktno vezan da opet uprostim na telekomov server a i hard disk jer kada,ako si probao, pustis film na tvoj zahtev ti u stvari pristupas njihovom HDD preko playera koji se nalazi u softweru od IPTV uredjaja i bla bla...
To je isto kao kad ja pustim film preko umrezenog kompa...
Dakle ja ne vidim da je to uopste moguce pa ces ti lepo pitati 0800100100 i ja mislim da ce te poslati u...

Ono sto si mogao je da uzmes i adsl i iptv kod drugog provajdera jer vidim da jos neki nude iptv ali ti to pada u vodu dok ne zavrsis ugovor za telekomov iptv...

Sto se tice odjave starog korisnika pa ponovne prijave uz akciju,mislim da je smesno...nismo novi korisnici ako se ponovo prijavljujemo nego "povratnici" koji recimo 1 mesec nisu imali para za adsl pa smo iznenadno popravili finansijsku situaciju...na drugo ime mozda ali na prezime a mislim i na drugi broj.
Pre 1,5 godinu sam se selio i trazio preseljenje ADSL-a sto sam dobio bez ponovnog potpisivanja ugovora koji je istekao...onda sam procitao da je u toku neka akcija za decu skolarce da ako imaju sve petice tri meseca dobiju za dz i naravno nisam dobio...isao sam kod sefa i pitao da li treba da se sad odjavim pa prijavim a on mi rece da je moje ime u bazi i da ne mogu biti novi korisnik i +bih cekao port a ovako mi preseljenje odmah za 7 dana dali...MIK obecava ali ko ce prvi...

Sto se tice iptv bez neta nije moglo nikako kada sam ja pitao jer sam hteo SBB koji mi je dostupan ali samo za net a IPTV za tv...

Da je bruka sto se odnosa prema starim korisnicima tice-bruka...imam adsl od prvog dana kada su poceli i uz neke sitne ustupke bih potpisao ugovor na 5 godina odmah a oni bas nista...i ja se nadam mik-u jer zove se MIGRACIONI kod da bi se selio zar ne?...pozdrav

Poslednja izmena:
Kad uzmes MIK od Telekoma, koliko jos dugo ostane aktivan email @nadlanu.com?

Interesuje me, da li ja mogu kojim slucajem da odnesem TP-Link WR543G u telekom na konfigurisanje, tako da bih koristio samo njega, a ne i njega i MT882, zato sto mi treba i wireless, a nece da mi zamene za neki drugi koji ima wireless

Interesuje me, da li ja mogu kojim slucajem da odnesem TP-Link WR543G u telekom na konfigurisanje, tako da bih koristio samo njega, a ne i njega i MT882, zato sto mi treba i wireless, a nece da mi zamene za neki drugi koji ima wireless

Pa konfigurisi ga sam, trebao si da dobijes user/pass, a i mozes da im trazis ako nisi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno