Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
citaj malo i prethodne stranice
studentski popust je vec startovao
to sto ga ne reklamiraju na sajtu ili tv nije nista cudno za telekom
ionako je promocija prilcno zatvorenog tipa pa je se mozda i stide :DDDD
aha, mislio sam da se prijavim on line, ali ne. Da li moze preko 9808 ili u posti?

ne znam jos
kao sto si mogao videti u nisu je prijavljivanje u korisnickim servisima
ali ne znam kakvo je stanje za bg
da li one curke u korisnickim servisima uopste obavestene o svemu ovome
da ne bude da se pojavim a one me gledaju ko telad

ne znam jos
kao sto si mogao videti u nisu je prijavljivanje u korisnickim servisima
ali ne znam kakvo je stanje za bg
da li one curke u korisnickim servisima uopste obavestene o svemu ovome
da ne bude da se pojavim a one me gledaju ko telad

Ljudi ja dobio MIK kod od lelekoma bez problema i prelazim
na Eunet promociju 3 meseca free za 12 meseci ugovora...

Sta mi bog da bice...

Kakav je postupak za dobijanje MIK-a?
Da li moze preko mejla da se poruchi, ili mora bash u koristnichki servis da se ide, vrati oprema i raskine ugovor pa ti tek onda daju MIK?

Preshao bih na Verat 1 mesec gratis (ugovorna obaveza 4 meseca)

Mozda je tvoja sagovornica i bila prijatna, ali da li je i obavestena kako treba ?!
Naime, koliko sam shvatio , ovde se POTPISUJE UGOVOR NA 4MB a po ceni od 1MB... a koliko znam politiku telekoma, NE MOZE se prelaziti na manji paket od onog potpisanog u ugovoru, vec samo na veci, tako da ako nisu nesto u medjuvremenu izmenili, posle godinu dana ce se placati pun paket od 4MB, ili ponovo raskid ugovora, pa vracaj opremu, pa posle par dana potpisuj na neki nizi paket ....LUDA KUCA, NEMA STA !:S:

http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=58541&d=1268228389

Ja sam potpisao ugovor pre skoro 2 godine na 1MB beše za oko 2000 i nešto dinara. Kad su ga u dve tranše povećali, prvo na 1.5MB, a posle i na 2MB ja sam online podneo zahtev za promenu brzine i vratio se na 1MB koji plaćam 1400 din.

Elem, sa jedne strane si ti u pravu, ja nisam otišao ispod brzine koju sam ugovorio ali sam zato otišao na niži paket po nižoj ceni i niko me nije sprečio u tome. I sve to za vreme trajanja ugovora. Mislim da mi ugovor ističe negde u junu ove godine.

Poslednja izmena:
Restartuj ruter. Tako je i kod mene bilo na 109...
Posle sam dobio 79 i radi odlično.

placacete i proviziju ptt srbije koja je stupila na snagu dana 3.11.2010 :)

kako god ,telekom ce ili spustiti cene ili ce morati bar da dupliraju paket kako ne bi pogubili sve korisnike

Gde piše za tu proviziju, pa još za PTT, jel' to nešto za korišćenje telefonskih parica, ali opet zar nije Telekom vlasnik telefonske mreže. Ili da nije nešto po nekom Zakonu kao za RTS :whip:

pise na salterima poste :) samo vi sklapajte ugovor sa telekomom,ja odoh na kab :)

@lelekom

Je li to provizija za placanje racuna na salterima poste ??

^
Na to je mislio, uvedeno je da se placa provizija pri placanju Telekommovih racuna na salterima poste, ja danas platio racun za fixni i sluzbenica mi rekla... Ne znaju odakle vise da uzmu

mislim da telekom ne mora nista,ako ste korisnik,npr beotela,ili verata,ili koga god isp,oni moraju da zakupe portove od telekoma,tako da je telekomu svejedno da li ste kod njih ili kod nekog drugog,pare i ovako i onako idu u njihov dzep,jel tako ili gresim,jedino je na korisnicima da se bune,ali nas je malo tako da i dalje zavisimo od dobre volje telekoma.

Znaci ovi u telekomu su ****** nije mi bilo dosadno svratio danas u poslovnicu na obilicevom vencu.

Pitao za promociju sutdentsku ona odusevljena da jeste jos kao sve hvale dobicete 4mb bla bla
a onda sam joj rekao da sam ja vec dve i po godine njihov korisnik i da bih zeleo i ja da predjem na tu akciju(odmah promena raspolozenja) ona kao pa vi nemozete reko kako nemogu opet tu neka prica na kraju ona mozete da raskinete ugovor ali mi vam ne garantujemo da cete dobiti net tako brzo kao mozete da cekate i do mesec,dva,tri.Nasta sam joj ja rekao ali ja cu odmah podneti zahtev za net kako nemozete da garantujete pa nemozemo,opet ja ako vi nemozete onda nemoze niko ona pa tako je to da rekao sam joj i za ubrzanje i rekao sam joj da imam mogucnos da bi odmah presao na SBB gde dobijam vise nasta je samo progutala knedlu(znaci ko da joj je tata vlasnik telekoma tako se ponasala)
U Prevodu njima je muka da mi kao stari korisnici prelazimo na novu ovu akciju jer mi im nismo zanimljivi i na sve nacine gledaju(bar ova)da nas skartiraju zato su i napravili da to bude komplikovano.
Ali ja sam resio da cu vratiti ruter i raskinuti ugovor i podneti za novi pa kud puklo da puklo sto preporucujem svim studentima sa vec isteklim ugovorom adsl-a.

postoji veoma bitna razlika a to je da telekom od svog adsl korisnika za paket od npr. 1Mbps dobija 1425din sa pdv a od bilo kog drugog dobija samo 700-800din ako je kod nekog drugog provajdera

Znaci ovi u telekomu su ****** nije mi bilo dosadno svratio danas u poslovnicu na obilicevom vencu.

Pitao za promociju sutdentsku ona odusevljena da jeste jos kao sve hvale dobicete 4mb bla bla
a onda sam joj rekao da sam ja vec dve i po godine njihov korisnik i da bih zeleo i ja da predjem na tu akciju(odmah promena raspolozenja) ona kao pa vi nemozete reko kako nemogu opet tu neka prica na kraju ona mozete da raskinete ugovor ali mi vam ne garantujemo da cete dobiti net tako brzo kao mozete da cekate i do mesec,dva,tri.Nasta sam joj ja rekao ali ja cu odmah podneti zahtev za net kako nemozete da garantujete pa nemozemo,opet ja ako vi nemozete onda nemoze niko ona pa tako je to da rekao sam joj i za ubrzanje i rekao sam joj da imam mogucnos da bi odmah presao na SBB gde dobijam vise nasta je samo progutala knedlu(znaci ko da joj je tata vlasnik telekoma tako se ponasala)
U Prevodu njima je muka da mi kao stari korisnici prelazimo na novu ovu akciju jer mi im nismo zanimljivi i na sve nacine gledaju(bar ova)da nas skartiraju zato su i napravili da to bude komplikovano.
Ali ja sam resio da cu vratiti ruter i raskinuti ugovor i podneti za novi pa kud puklo da puklo sto preporucujem svim studentima sa vec isteklim ugovorom adsl-a.

ne igraj se zivotom tj adsl portom :)
bolje prvo uzmi mik
pa onda pokusaj raskid i odmah zahtev za novi sa tim mikom
ili ako to ne moze onda idi kod nekog drugo na kratko, mesec dva ili tri
pa se onda ponovo sa mikom vrati na telekom i moci ces sigurno da uzmes studentski paket

Poslednja izmena:
Ja cu sutra (ako stignem) svratiti do Telekoma da vidim sta i kako u vezi ove "akcije". U svakom slucaju, ako stari korisnici ne dolaze u obzir ("istekao" mi ugovor pre 2 godine) - pomenem im familiju i prelazim na SBB odma', a opremu ne vracam

Pa sta si ceko dosad, crni sine! Ako imas uslove prelazi oma!

^ ***, bio zadovoljan, mrzelo me da se cimam i cekam SBB 2-3-4 nedelje da dodju da "instaliraju" a i radilo extra (svejedno bio na Click1 ili Click2), ali sad hocu vise :d

Jel zna neko, da li mora student licno da potpise ugovor, ili moze samo index i potvrda sa faxa na uvid? I gde sve imaju poslovnice po centru BG-a, osim ove na Obilicevom vencu?

Sad sam se cuo sa drugom koji radi u telekomu i ladno mi je rekao istu pricu da stvarno mogu da ostanem bez porta i da se lepo nacekam za isti dok se ne oslobodi STRASNO.Extreme stari korisnici ne dolaze u obziru tako da te odma ustedim nervoze.Ima neka nova na terazijama tako mi rece ova na korisnickom servisu.
I da jos nesto jesam li ja lud ili su mi rekli kad sam sklapao ugovor da je opreme tj. ruter moj posle godinu ili dve dana koriscenja??? Kakvo je to sad vracanje kakve su vase price??

Poslednja izmena:
Ja sam njihov korisnik od skoro 4 godine i rekli su mi a i u ugovoru koji sam podpisao sa njima da nakon godinu dana koriscenja adsl-a,ruter-modem ostaje kod mene. Tako da mi je sada ta prica jako cudna!????

Ako u ugovoru jasno stoji da je modem vas posle odredjenog perioda koriscenja ADSL-a, i ukoliko je taj period prosao, nema nikakvog pravnog osnova da Telekom zahteva povracaj modema ili rutera, ko sta ima.

Poslednja izmena:
^ Meni u ugovoru (koji je daaavno "istekao") pise da su ADSL modem i spliter moje vlasnistvo, tako da mogu da traze do prekosutra... Mozda ih jedino budem gadjao istim :d , posto ne znam sta ce mi ako predjem na SBB

Jel zna neko, da li mora student licno da potpise ugovor, ili moze samo index i potvrda sa faxa na uvid? I gde sve imaju poslovnice po centru BG-a, osim ove na Obilicevom vencu?

100% mora licno

Poslednja izmena:
a kakva potvrda ? koji tip ? za zdravsteno osiguranje,za povlasticu.. :)

Ako u ugovoru jasno stoji da je modem vas posle odredjenog perioda koriscenja ADSL-a, i ukoliko je taj period prosao, nema nikakvog pravnog osnova da Telekom zahteva povracaj modema ili rutera, ko sta ima.

AMG postavi ovde taj ugovor gde pise da je oprema nasa po isteku ugovora.
u mom ugovoru od juna 2008 to nejasno pise jeli oprema moja ili ne !

Meni je receno danas da moram da im vratim kompletnu opremu ako
zelim MIK kod i da treba da ispunim zahtev za MIKOM koji se "brzo dobija"
Znaci prekid usluga ADSL-a sa Lelokomom ! ! !
Tek kada dobijem MIK broj mogu da se nadam prelasku kod drugog ISP.
Za divno cudo covek se odobrodusio i rekao ako zelim mogu da podnesem zahtev
kao student makar i po ceni cekanja sprovodjenja ADSL usluge stupanja na snagu novog ugovora.
Verujem da je tako izvodljivo onda da i stari korisnici da se docepaju nove kampanje ali uz pomoc nekog studenta.
Dupe bi dali samo da ostanes kod Lelekoma...
Znaci svi stari korisnici u setnju do Lelekom centra i potrazite MIK broj po ceni nemanja i Prekida usluge i odmah resite ako se moze potpisati novi ugovor sa Lelekomom ili odlazite kod drugog ISP, opet malo cekanja i dobijanja druge opreme.

Poslednja izmena:
Jer moguce da niste shvatili???

Gde to studiraju studenti,u Zitoradji,Indjiji,Babusnici?

Ne, u BG...a ko vlada u BG i kod koga ce da da uzmu 4mb...SBB...ne smislja to budala ne sekiraj se,trebalo je biti pametan za to...i ne samo to,cak da neko i studira u Nisu i NS nije problem jer tamo SBB nema previse rasirenu mrezu a i to sto ima ne moze tehnicki da pusti 4mb pa su ti studenti "koletaralna" steta a opet priprema da ne odu na SBB kada se sredi SBB mreza u ostatku Srbije...

Dali su akciju,kontrirali SBB-u gde je najjaci,zaobisli korisnike koji nemaju alternativu...mislim, tip koji je smislio akciju je moj idol...

Mogu da se kladim da je sledeca akcija ista, samo mogu i oni koji u zive u zgradama sa vise od 16 stanova...;)

da si ti meni ziv i zdrav, postoje citavi timovi "budala" od ko zna koliko ljudi koji to smisljaju kao i za mobilnu telefoniju, kako ce ljudima da zamazu oci i sto vise da ukradu

nije nam niko kriv kad smo dozvolili da telekom drzi monopol i nema naznaka da ce se nesto promeniti. . .

da sbb u ovom delu ns-a (oko z. stanice) radi kako treba davno bih presao na njega, medjutim ovde su otisle instalacije i cim dune vetric ili padne kisica odma stuca i nestaje :( (dok u ostalim delovima grada radi extra, radi i ovde kad je extra vreme :( ), mada i to je muljaza, kao jeftiniji internet a kablovska preko 800 dinara, mada mi se cini da je to samo u ns toliko, koliko sam cuo u nisu je ispod 500din., tuzno o_O

AMG postavi ovde taj ugovor gde pise da je oprema nasa po isteku ugovora.
u mom ugovoru od juna 2008 to nejasno pise jeli oprema moja ili ne !

Meni je receno danas da moram da im vratim kompletnu opremu ako
zelim MIK kod i da treba da ispunim zahtev za MIKOM koji se "brzo dobija"
Znaci prekid usluga ADSL-a sa Lelokomom ! ! !
Tek kada dobijem MIK broj mogu da se nadam prelasku kod drugog ISP.
Za divno cudo covek se odobrodusio i rekao ako zelim mogu da podnesem zahtev
kao student makar i po ceni cekanja sprovodjenja ADSL usluge stupanja na snagu novog ugovora.
Verujem da je tako izvodljivo onda da i stari korisnici da se docepaju nove kampanje ali uz pomoc nekog studenta.
Dupe bi dali samo da ostanes kod Lelekoma...
Znaci svi stari korisnici u setnju do Lelekom centra i potrazite MIK broj po ceni nemanja i Prekida usluge i odmah resite ako se moze potpisati novi ugovor sa Lelekomom ili odlazite kod drugog ISP, opet malo cekanja i dobijanja druge opreme.

Ne tvrdim da pise, rekao sam ako.
Protaraskacu malo dokumenta da pronadjem svoj ugovor pa cu da postavim ovde tacan tekst.
Postoji mogucnost da u nekim ugovorima stoji da je korisnik vlasnik opreme, a u nekima ne, jer su to mozda kasnije izmenili.

ama,kakva potrvda sa faxa treba ???

Potvrda da si student. Ista potvrda koja ide za vojni odsek :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno