Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malopre sam dobio e-pismo od voljenog monopoliste, pogadjate već verovatno, nagradili su svoje verne korisnike uslugom "Muzikom"?! O ubrzanju/pojeftinjenju ni reči, odgovorio sam im kako dolikuje:

Hehe, obicno ne reagujem na takve spam mailove al sad nisam mogao da izdrzim, pa sam im se fino nacestitao mile nove godine:d
Al, bio sam fin :-devil-:

Hehe, obicno ne reagujem na takve spam mailove al sad nisam mogao da izdrzim, pa sam im se fino nacestitao mile nove godine:d
Al, bio sam fin :-devil-:

A od sledeceg meseca sledi novo iznenadjenje od vaseg provajdera NOVI WALLPAPER SERVIS - potpuno besplatno mozete preuzeti odabrani wallpaper i gledati ga citav mesec besplatno:-devil-:

Da nije tuzno bilo bi smesno :S:

Šta se dešava u poslednje vreme da li se to naš provajder popravlja (Novi Sad)

Prilozi

• 8461847.png
    8461847.png
    18.9 KB · Pregleda: 144
Meni se u zadnjih mesec dana poboljsao sam link, kvalitet neta. (Sabac)

... mozda se sete pa pocnu i ovde da naplacuju ruter ko bosancima :d

Neka oni povecaju protok, a ne verujem da ce nekom biti toliki problem da da 17 Evra ( preracunato 35 KM ) za recimo Pireli Wifi ruter. Bar ti ostaje u trajno vlasnistvo ruter koji realno vredi vise, i to pod uslovom da uzmes neki od najnizih paketa ....
A mislim i da je krajem 2008, koliko se secam na sajtu telekoma Srbije stajalo da se za wifi ruter ( tada HG 520S ) doplacivalo 2000 din.

Poslednja izmena:
Neka oni povecaju protok, a ne verujem da ce nekom biti toliki problem da da 17 Evra ( preracunato 35 KM ) za recimo Pireli Wifi ruter. Bar ti ostaje u trajno vlasnistvo ruter koji realno vredi vise, i to pod uslovom da uzmes neki od najnizih paketa ....
A mislim i da je krajem 2008, koliko se secam na sajtu telekoma Srbije stajalo da se za wifi ruter ( tada HG 520S ) doplacivalo 2000 din.

Zar ruter postaje nase vlasnistvo kad istekne ugovor?Jel to sigurno? Prijatno sam iznenadjen

mislim da se ti ruteri ipak vracaju kada istekne ugovor!

a skotnajte net u r. srpskoj? pa ladno imaju bolji net nego mi, a sada za 8 dana ce imati jos bolji net.

R. Srpska ima najgori net u Evropi sigurno...

za ove iste pare za koje mi dobijamo 1024/128 oni dobijaju 768/64 o_O

iskreno da vam kazem, kakvo je stanje u drzavi, ja sam zadovoljan dok uopste i radi...

izgleda da je telekom nesto radio, ne steka you tube vec dobrih nedelju dana...

nije fer da neko novi ko nece placati 3 meseca net dobije wireless ruter a mi koji 2god. placamo moramo jos da doplatimo za njega...

Poslednja izmena:
izgleda da je telekom nesto radio, ne steka you tube vec dobrih nedelju dana...

kako koji klip
upravo sam pustio jedan za drugim dva klipa koji su slicnog trajanja i slicne megabajtaze (~18MB i traju nesto malo preko 4min), jedan ucitava oko 200-300Kb/s i naravno, neprekidno secka dok drugi radi kako treba
moze li neko sad to da objasni?

ne mogu da povezem JetSpeed ruter sa kompom..
dakle svi kablovi su povezani kako treba,i kada treba da ukucam u Internet Exploreru http://192.168.1.1/ trebalo bih da mi izbaci podesavanje ali nikako nece..
P.S. Nikakav program za spliter i ruter nisam dobio.
Moze li neko da mi pomogne?

dakle svi kablovi su povezani kako treba,i kada treba da ukucam u Internet Exploreru http://192.168.1.1/ trebalo bih da mi izbaci podesavanje ali nikako nece..

Za spliter i ne postoje programi :d .

Pretpostavljam da si ruter sa compom povezao putem UTP kabla. Ukoliko si sve lepo povezao mreznoj kartici na racunaru stavi da IP adresu dobija preko DHCPa (obtain address automatically) ili podesi rucno (ukoliko si siguran da je adresa rutera 192.168.1.1) IP adresu kao 192.168.1.10 , subnetmask 255.255.255.0 i to bi trebao da ti omoguci da pristupis podesavanjima rutera. Da bi surfovao u primary DNS server (podesavanje u okviru opcija za IP adresu) ukucaj 192.168.1.1

Poslednja izmena:

Ugasi Proxy u IE-u.

Malopre sam dobio e-pismo od voljenog monopoliste, pogadjate već verovatno, nagradili su svoje verne korisnike uslugom "Muzikom"?! O ubrzanju/pojeftinjenju ni reči, odgovorio sam im kako dolikuje:

Da mi je znati ko smislja ovakve stvari

Jos malo pa ce biti godinu dana od SBB-ovog prethodnog povecanja, a oni nista

O tome je vec bilo reci, sbb je ogranicen, mnogi nemaju uslova za sbb; mnogima ne znaci nista 4mb jer koriste samo fb i mail, i takvih znam nekoliko. Tako da nisu uopste ugrozeni. Evo recimo ja bih prvi presao na sbb kad bih mogao

e ljudi jel i vama sporo ucitava youtube, covece imam 4mb i ucitava mi obican snimak(7min) po 20 min

Nego, da se javim i ja kao što sam obećao pre nekih mesec dana.

Uglavnom, aktivirao sam speed-up na paketu od 2 megabita, pre nekih mesec i po, a imam ipak primetno brži net:

Elem, čitav decembar sam imao ovu ubrzanu varijantu, a račun je stigao na 2 megabita. :)
Ko se premišlja da li da aktivira, neka aktivira slobodno, možda bude imao sreće da se primetno ubrza bar download.

Koliko će trajati, videćemo.

obicno dok ne restartujes modem, ali eto meni i posle restarta je ostala slichna brzina :)

inace kod kuce adsl 2 mbit yt prakticno ne radi... svakako cu preci na sbb

Nego, da se javim i ja kao što sam obećao pre nekih mesec dana.

Uglavnom, aktivirao sam speed-up na paketu od 2 megabita, pre nekih mesec i po, a imam ipak primetno brži net:

Elem, čitav decembar sam imao ovu ubrzanu varijantu, a račun je stigao na 2 megabita. :)
Ko se premišlja da li da aktivira, neka aktivira slobodno, možda bude imao sreće da se primetno ubrza bar download.

Koliko će trajati, videćemo.

lepo, lepo :D

jel se moze negde videti "sifra korisnika" sem na racunu?

E da, restartovao sam modem jedno hiljadu puta od tad, i nije se menjala brzina. :D
Ja čak gasim noću sve iz struje što ima veze s kompom, to jest isključujem produžni kabl, jer me smaraju lampice koje svetle na stolu. Tako da se ruter restartovao dovoljno puta. :)

Pitanje. Ako mi se kojim slucajem pokvari router koji sam dobio od Telekoma, (mrtvi huawei mt882), koja je procedura? Mogu li da odem odmah do njihove poslovnice u NS, pa da trazim nov router, ili cu morati par dana da budem bez neta?
Metode kako NE postupati sa routerom ukoliko ne zelim da se pokvari molio bih da mi posaljete na PM. :)

Pitanje. Ako mi se kojim slucajem pokvari router koji sam dobio od Telekoma, (mrtvi huawei mt882), koja je procedura? Mogu li da odem odmah do njihove poslovnice u NS, pa da trazim nov router, ili cu morati par dana da budem bez neta?
Metode kako NE postupati sa routerom ukoliko ne zelim da se pokvari molio bih da mi posaljete na PM. :)

ZAmenice ti kada prijavis u roku od najvise 48 sati, barem meni. A kada trazis savet za rukovanje u konkretnom slucaju sa modemom , to ne treba da ide na PM nego javno da svi vide mozda jos nekom pomogne!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno