Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni ovih dana malo zeza net, nista preterano loshe. Mozda nesto rade, a mozda je i zbog ove kishe. :D

@945: . . . ..hehe, i meni net vec vishe od 15 dana radi na brzini 2Mbit-paketa.. isto sam samo podneo zahtev za speed-up... cheka se rachun, pa, ako treba, da se zhalim :D

Taj fazon znaci. :)
Ajd napisi ovde kako stoji stvar kad dobijes racun...

No, moze li se ovaj ruter kupiti/nabaviti nekeko od telekoma?
Nisu mi se danas javljalji u call centru. I ja sam korisnik telekomovog ADSL-a, ali imam stari modem ruter sa samo jednim utp portom.

Da ne zoveš bez veze evo pismenog odgovora koji sam ja dobio:

Поштовани,

замена ADSL модема, за сада, код већ постојећих корисника, је могућа искључиво уколико исти прави сметњу на услузи ADSL, а која се након евидентирања позивањем Кол центра на број 0800/100-100, испитује од стране техничке службе. Уколико техничка служба прогласи оправданост замене модема, након горе поменуте процедуре пријаве сметње, кориснику се даје модем који је у том тренутку у понуди, што не мора бити искључиво wireless модем.

Тренутно се разматра могућност понуде wireless модема, од стране Телеком Србија а.д, са наплатом уз рачун за телекомуникационе услуге, о чему ће корисници у најскорије време бити обавештени на нашем сајту на адреси: http://www.telekom.nadlanu.com .

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

http://www.telekom.rs/

U prevedenom značenju: daš serviseru 1000 din, 500 da ti proglasi router pokvarenim i 500 din da u zameni sigurno dobiješ WiFi. :crash:

ili jednostavno ugasis modem nazoves tehnicku, kazes ne radi, oni provere, stvarno nije aktivan, odneses u korisnicki servis, dobijes odmah novi i resen problem :)

cisto sumljam da ima neko cekanje ili da se proverava na licu mesta ispravnost.

konacno stigli portovi u Vranje,4000 portova je pusteno,nekoliko mojih drugova je dobilo poziv juce i danas da odu po opremu,a ovi od juce dobili su novi ruter pireli,cim zavrse sa telekomovim korisnicima,verovatno ce i ostali provajderi doci na red za par dana,samo jos da povecaju od NG na 2mb/s najmanji paket,i gde ces bolje i vise...ako povecaju...

jedna mala nedoumica, danas sam uzeo adsl, tj prebacio se sa bratovog broja, ne bi li dobio pireli-a i wifi, i sve je ok, ali...kada odem na speedtest.net dobijam ovakav rezultat:

Uzeo sam Click2 paket (2Mb/192kb) a ovde prijavljuje 4Mb DL i svega 128kb UL :(. U čemu je fora?

Poslednja izmena:
jedna mala nedoumica, danas sam uzeo adsl, tj prebacio se sa bratovog broja, ne bi li dobio pireli-a i wifi, i sve je ok, ali...kada odem na speedtest.net dobijam ovakav rezultat:

Uzeo sam Click2 paket (2Mb/192kb) a ovde prijavljuje 4Mb DL i svega 128kb UL :(. U čemu je fora?

ti si prvi korisnik koji prebacen na najnoviju najmanju Telekom brzinu 4mb/128 :d

vidi sta ti pise u ruteru za brzinu linka

http://www.speedtest.net/result/643097558.png aj mi neko objasni ovo u poslednja 3,4 dana mi baguje net samo tako igrao sam kantere bukvalno i oni mi seckaju sto nikad nisu a taman namestio fps 71 znaci sve letelo i odjednom baguje
e sad jutros ubacim da mi skida americku pitu i on skida brzinom od 60 kb/s i ne ide jache a stalno je isao 100 bez problema i uradim speedtest i on mi krene onako jedva penje do 0.53 54 i prebacio na ovaj ovde forum tab i vratim a tamo 3,95 nisu mi valjda nabili na 4mb sto ne verujem ?
i oce li uopste povecavati adsl malo ?

edit: a ovo je sad wtf http://www.speedtest.net/result/643107895.png
a da bar radi da mi skida tom brzinom pa i da se ne zalim al jedva vuce :(
sacu da ukljucim dl pa mozda poveca posle nekog vremena

Poslednja izmena:
ne dao bog :D al ja im to ne bi platio boli me uvo to pise i tako i onako bzvz evo ne prelazi 60 kb nikad gore nije radio :mad: aj mi neko samo kaze na koliko je onaj njihov ugovor posto sam tamo procitao da ako hocu da ugasim njihov net da predjem na drugi moram da platim 5000 tako nesh ako nije njihovom krivicom...:S: jel zna neko jel to jos tako ?
smorili su me ne znam dal je ovo privremeno al im je net sad uzasan i + oni nista ne povecavaju a sbb povecava...!

a jel može neko da mi pomogne oko ovoga? Znači kako da namestim automatko dodeljvanje DNS parametara?

На моју опаску да за исти уговор код СББ-а добију 4x брже...
Ima i onih koji "за исти уговор код СББ-а" 4x brže osede, ukoliko nemaju tu sreću da im SBB-ova mreža razapeta po krošnjama i krovovima funkcioniše bez česte potrebe za zvanjem tzv. "tehničke podrške". ;)

2wdpp1w.jpg

Ovo sam malopre zatekao u sandučiću. Ja već imam Telekom ADSL ali moje komšije nemaju, pa ne bih da ih neko navuče na tanak led. U pitanju je Bečej...

Čudno mi je što se traži podnošenje zahteva na taj broj (koji je u Banoštoru, btw) ili na mobilni a nigde ne piše ime tog ovlašćenog distributera.Takođe, na official Telekom letku koji ide zajedno sa papirčetom flomasterom je precrtan broj korisničkog centra 9813, na obe strane...

Šta mislite?

Proveri brojeve u belim/zutim stranama :)

Navlakuša, nema šta drugo. Otkad to telekom šalje crno-bele flajere, precrtava zvanični 9813, a kao kontakt stavlja neki mobilni telefon. :)

Ja koristim Telekom evo sada ce vec dve godine(Loznica)i mogu reci da sam prezadovoljan
Protok uvek konstantan,a net se gubio svega pra puta i po par sati za svo ovo vreme(uglavnom kada su bili radovi na mrezi i oko IPTV-a)
Plus svidja mi se kod Telekoma sto im u ugovoru ne postoji nikakvo "dozvoljeno i nedozvoljeno ponasanje korisnika" kao kod npr Euneta pa ti onda na mail stizu opomene da si skidao pirateriju :d,vec pise lepo da Telekom ne snosi nikakvu odgovornost za takve aktivnosti korisnika
Jos jedna pogodnost je sto Telekom sada daje ili Havajac modem koji ima ethernet prikljucak ili wless ruter-svakako bolje resenje nego USB modem koji uglavnom daju drugi provajderi i gde obicno mora da se doplati za ruter
E sada ono sto ne valja je sto je ugovor na godinu dana,dakle minimalno trajanje dok kod ostalih moze da se raskine kada god hoces-mislim moze i kod Telekoma al te onda oderu zbog raskidanja ugovora :d

Plus svidja mi se kod Telekoma sto im u ugovoru ne postoji nikakvo "dozvoljeno i nedozvoljeno ponasanje korisnika" kao kod npr Euneta pa ti onda na mail stizu opomene da si skidao pirateriju :d,vec pise lepo da Telekom ne snosi nikakvu odgovornost za takve aktivnosti korisnika

Pa naravno da ne snosi odgovornost (za tvoje ponasanje), ali probaj da se bavis nedozvoljenim radnjama pa ces videti da mogu da reaguju pa cak i da ti ukinu net ili da odgovaras zbog takvih radnji po necijoj prijavi. Po necijoj prijavi oni moraju da reaguju.

Ja bih preporucio ljudima da uzmu ove pakete za 1 din.prva tri meseca nigde te ne obavazuju koju brzinu da korisitis ....ja isfurao 3 meseca na 16 Mb pretplata 1 din. dva dana pre kraja promocije spustio vezu na 2 Mb i srecni svi....u medjuvremenu downloadovao par terabajta :)......u svakom slucaju hvala im jer ko zna kad bih video taj protok.. .. :)

Pa strava, navuku ljude da imaju 3 meseca 16 mb, i posle za 1400 dinara placaju paket 1mb ceo zivot(a kod nekih ima 4 mb za te pare).

ovce i jesu za sisanje, bez uvrede :)

@filipfg

Kod onih kod kojih nema tih (4mb za te pare)...i ovo zavrsava stvari....:) pozzz

Pa naravno da ne snosi odgovornost (za tvoje ponasanje), ali probaj da se bavis nedozvoljenim radnjama pa ces videti da mogu da reaguju pa cak i da ti ukinu net ili da odgovaras zbog takvih radnji po necijoj prijavi. Po necijoj prijavi oni moraju da reaguju.

Pa dobro ako je u pitanju spamovanje i hakerisanje onda ok
Ali sumnjam da ce da potezu bilo sta zbog skidanja sa npr rapida-onda bi ostali verovatno bez vecina uzivalaca usluga :d

Pa dobro ako je u pitanju spamovanje i hakerisanje onda ok
Ali sumnjam da ce da potezu bilo sta zbog skidanja sa npr rapida-onda bi ostali verovatno bez vecina uzivalaca usluga :d

Ma za skidanje sa rapida ne poteze niko pitanje. Mozes, cini mi se, i da skidas nedozvoljen sadrzaj sa neta, vazno je da ga ne distribuiras dalje.

a meni je DL ~500kb, što odgovara brzini od 4Mbps, dok mi je UL ~20kb što mu dođe ~256kbps, iako speedtest.net kaže da je 0.12Mbps

a meni je DL ~500kb, što odgovara brzini od 4Mbps, dok mi je UL ~20kb što mu dođe ~256kbps, iako speedtest.net kaže da je 0.12Mbps
speedtest.net brljavi
placas 2mbit a dobio si 4mbit
nisi ni prvi ni poslednji kome su u centrali pogresno podesili brzinu
uzivaj :d

Pa strava, navuku ljude da imaju 3 meseca 16 mb, i posle za 1400 dinara placaju paket 1mb ceo zivot(a kod nekih ima 4 mb za te pare).

ovce i jesu za sisanje, bez uvrede :)

nema potrebe da korisnike ADSL nazivas ovcama samo zato sto kod njih nije stigao super-truper-extra SBB preko krovova kuca i kroz drvece vazdusnim vodovima

kao sto je vise puta spomenuto ADSL Telekoma je najpovoljniji u 1 godini koriscenja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno