Sto se mene tice ja sam na ivici da otkazem Telekom ADSL i predjem na IKOM kablovski. Zadovoljan sam Telekomovim ADSL-om, ali je IKOM-ova ponuda zaista sjajna. Jedini nacin da me Telekom zadrzi jeste da duplira brzine i to vrlo brzo.
Ali, dok medjutim (sto bi rekao onaj lik sto je dolazio kod Vanje Bulica u "Bisere"), cini mi se da je Telekom postao pomalo nezainteresovan za ADSL i IPTV pa me ne bi zacudilo ni da im odlazak veceg broja korisnika ne predstavlja nikakav problem. Sa dupliranjem pretplate i cene impulsa u fiksnoj telefoniji i izdavanjem u zakup infrastrukture novom provajderu fiksne telefonije mogu da zarade vise novca sa manje posla, nego da se smaraju sa povecavanjem korisnika ADSL-a i IPTV.
Subject: ADSL, IPTV, Fiksna telefonija, Pitanja i predlozi
Gledam vašu glavnu konkurenciju (SBB) i pitam se hoće li biti nekog ubrzanja i promena u Click paketima i za nas, sirote Vaše korisnike?
Naime, kod SBB-a paket 4Mb/s(4096/256) je čak i za nijansu jeftiniji (1.390.00 din.) od Vašeg Click 1 paketa, a 4 (četiri) puta je brži!
Isto tako, korisnici koji kod SBB-a koriste više njihovih usluga (internet, kablovsku TV, D3 uskoro i HDTV pakete) imaju posebne pogodnosti i popuste.
Trenutno koristim vašu fiksnu telefoniju i ADSL Click 1 paket, a da ima nekih pogodnosti , tj. popusta vrlo rado bih koristio i IPTV i verovatno neki jači
Click paket. Siguran sam da slično razmišljaju i drugi korisnici, kojih nije malo i verovatno bi u slučaju da se nešto promeni u Vašoj ponudi u tom pravcu koristi imali i Vi, a i mi, Vaši korisnici.
Mail Vam šaljem iz najboljih namera i molim Vas da ove predloge razmotrite.
Pozdrav iz Subotice, Vaš ne baš zadovoljan korisnik Zoran
Nažalost SBB je vrlo ograničeno dostupan, da postoji mogućnost prelaska ja bi sutra zapucao kod SBB-a i za TV i za Net. Kod nas u Subotici SBB verovatno nikad neće ni doći jer tu je budjavi KDS koji se raspada, pola Subotice ima katastrofalnu sliku, izbor kanala bi mogao biti mnogo bolji, a HD od KDS-a ko zna kad možemo očekivati...
Tako da smo mi u Subotici (a sigurno nismo jedini sa ovakvom situacijom) osudjeni na ADSL Telekoma Srbije ili nekog drugog provajdera, manje više svi su slični sa ponudom i uslugama.
Telekom malo samo kad bi se potrudio i promenio neke stvari mogao bi biti fenomenalan provajder, valjda će se uskoro opametiti, jer kad jednom budu imali pravu konkurenciju, a taj dan je sve bliže, ne piše im se ništa lepo.
Koliko je do mene ja sam učinio, elem, pročitavši kakvu ponudu SBB trenutno ima nisam mogao da izdržim a da ne pošaljem mail Telekomu:
Pa vidis da su odgovorili, potpises ugovor na 12 meseci i 3 meseca imas za po 1 dinar. Samo se nadam da nece imati nikakav odziv.
I ja bih otkazao, ali da nije u pitanju SBB sa kojim imam katastrofalno iskustvo i na kojeg se ne bih vracao pa taman i da ne gledam tv nikada vise!
Lepo je napisano i postujem to ali ne smatram da mailovi mogu nesto promeniti dokle god je neko osudjen da koristi njihovu uslugu jer je to onda samo, kako bi neko rekao:"Pucanj u prazno". Cisto sumnjam da ce mail pogoditi nekog operatera koji je recimo nezadovoljan svojom platom ili slicno (pod uslovom da ga uopste procita). Licno mislim da ce se nesto promeniti tek onda kada pocnu zaista da gube korisnike a takvih ce biti. Kada bude vise onih koji su u situaciji kao ja sada da biram a jos uvek sam na njihovom ADSL-u i nisam vise vezan ugovorom, e tada ce malo razmisliti.
Do duse i ova kampanja koja je krenula na televiziji ADSL za 1din. mirise na to da su poceli da razmisljaju....
Ja Telekom Srbija i dalje dozivljam ne kao kompaniju koja treba da predstavlja nekog lidera na trzistu u smislu kvaliteta usluga vec kao drzavnu ruku koja je tu da visak zarade koji ostvari iskoristi za popunjavanje rupa u budzetu i za finansiranje raznoraznih desavanja na zahtev kojekakvih politicara. Glavni problem SBB-a je sto nema tu pokrivenost kao ADSL tako da verovatno vise moze da igra sporednu ulogu nego da direkno vrsi pritisak na Telekom.
Prijavio sam se jutros,nisam znao za tu foru (mislim na overhead)
Pozdrav
ne verujem da je stvar u modemima, pre će biti da je u portovima... idi u poslovnicu na spensu i proveri kakva je situacija sa portovima u tvom kraju...Ljudi da li ta "kriza" sa modemima vazi za sve gradove. Ja sam iz Ns-a i podneo sam zahtev pre par dana. Ima li nade da me nazovu u nekom normalnom roku npr. nedelju dana ili su bas svi novi korisnici na cekanju ...
Meni kao neupucenom licu nije bilo ni na kraj pameti da postoji ovaj problem jer zasto reklamiraju adsl i zovu ljude kod njih ako nisu u stanju da u razumnom roku omoguce adsl korisnicima?!
Jel neko zna kako da dodjem do shifre korisnika poshto sam bacio stari rachun i nek nemoram da chekam novi ?? Telefon se vodi na moje ime isto kao i ADSL. Jel mogu da ih pozovem na 0800..... ili moram da idem do poshte da trazim duplikat rachuna ??
Kako vam rade torrenti na Telekom ADSL-u ?? Imam 4mbps a nema shanse da mi torrent ide brze od 330kB/s iako bi teorecka brzina trebala da bude 512kB/s ali tom brzinom nema shanse ni sa neta da skidam. Na Speedtestu dobijem nekih 3.5mbps shto bi trebalo da bude ~450kB/s.
330kB/s je neka prosechna brzina ali nikako nije konstatna poshto veoma varira. Ide 280kB pa skoci na 380 kB/s...
Naravno koristim privatne trackere a na kablovskom brzina je bila konstatna ali tad sam imao samo 1mbps. Torrent koji sam skidao imao je 52 seedera i ja sam bio jedini leecher... Shta moze da bude problem ??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari