Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Setite se samo dialup-a i bice vam odmah lakse :D

Sto se mene tice ja sam na ivici da otkazem Telekom ADSL i predjem na IKOM kablovski. Zadovoljan sam Telekomovim ADSL-om, ali je IKOM-ova ponuda zaista sjajna. Jedini nacin da me Telekom zadrzi jeste da duplira brzine i to vrlo brzo.

Ali, dok medjutim (sto bi rekao onaj lik sto je dolazio kod Vanje Bulica u "Bisere"), cini mi se da je Telekom postao pomalo nezainteresovan za ADSL i IPTV pa me ne bi zacudilo ni da im odlazak veceg broja korisnika ne predstavlja nikakav problem. Sa dupliranjem pretplate i cene impulsa u fiksnoj telefoniji i izdavanjem u zakup infrastrukture novom provajderu fiksne telefonije mogu da zarade vise novca sa manje posla, nego da se smaraju sa povecavanjem korisnika ADSL-a i IPTV.

I ja bih otkazao, ali da nije u pitanju SBB sa kojim imam katastrofalno iskustvo i na kojeg se ne bih vracao pa taman i da ne gledam tv nikada vise!Meni je Telekom bio prinudno resenje, a sa pojavom IPTV mi se poceo i svidjati.
Medjutim vidimo i sami da uopste nisu spremni za bilo sta, a kamoli za trzisnu igru! Osim ako ih ne privatizuju ili im drzava ne produzi vestacki monopol, mislim da ce ih konkurencija razoriti! SBB ih je sada ozbiljno zaljuljao na polju neta (usudio bih se da kazem i ponizio) i digitalne TV, a da li ce imati snage i da ih prevrne, ili cemo na to cekati nekog drugog, videcemo!
Povecanje cene u telefoniji bi im u ovom momentu zaista bila omca oko vrata! Mislim da bi onda migracija korisnika bila nagla i veoma primetna, jer mi smo ipak narod koji ne voli da placa nesto skuplje od prvog komsije, a i vesti se brzo sire,zar ne?

Nažalost SBB je vrlo ograničeno dostupan, da postoji mogućnost prelaska ja bi sutra zapucao kod SBB-a i za TV i za Net. Kod nas u Subotici SBB verovatno nikad neće ni doći jer tu je budjavi KDS koji se raspada, pola Subotice ima katastrofalnu sliku, izbor kanala bi mogao biti mnogo bolji, a HD od KDS-a ko zna kad možemo očekivati...

Tako da smo mi u Subotici (a sigurno nismo jedini sa ovakvom situacijom) osudjeni na ADSL Telekoma Srbije ili nekog drugog provajdera, manje više svi su slični sa ponudom i uslugama.

Telekom malo samo kad bi se potrudio i promenio neke stvari mogao bi biti fenomenalan provajder, valjda će se uskoro opametiti, jer kad jednom budu imali pravu konkurenciju, a taj dan je sve bliže, ne piše im se ništa lepo.

Koliko je do mene ja sam učinio, elem, pročitavši kakvu ponudu SBB trenutno ima nisam mogao da izdržim a da ne pošaljem mail Telekomu:

Subject: ADSL, IPTV, Fiksna telefonija, Pitanja i predlozi

Gledam vašu glavnu konkurenciju (SBB) i pitam se hoće li biti nekog ubrzanja i promena u Click paketima i za nas, sirote Vaše korisnike?

Naime, kod SBB-a paket 4Mb/s(4096/256) je čak i za nijansu jeftiniji (1.390.00 din.) od Vašeg Click 1 paketa, a 4 (četiri) puta je brži!

Isto tako, korisnici koji kod SBB-a koriste više njihovih usluga (internet, kablovsku TV, D3 uskoro i HDTV pakete) imaju posebne pogodnosti i popuste.

Trenutno koristim vašu fiksnu telefoniju i ADSL Click 1 paket, a da ima nekih pogodnosti , tj. popusta vrlo rado bih koristio i IPTV i verovatno neki jači
Click paket. Siguran sam da slično razmišljaju i drugi korisnici, kojih nije malo i verovatno bi u slučaju da se nešto promeni u Vašoj ponudi u tom pravcu koristi imali i Vi, a i mi, Vaši korisnici.

Mail Vam šaljem iz najboljih namera i molim Vas da ove predloge razmotrite.

Pozdrav iz Subotice, Vaš ne baš zadovoljan korisnik Zoran

Nažalost SBB je vrlo ograničeno dostupan, da postoji mogućnost prelaska ja bi sutra zapucao kod SBB-a i za TV i za Net. Kod nas u Subotici SBB verovatno nikad neće ni doći jer tu je budjavi KDS koji se raspada, pola Subotice ima katastrofalnu sliku, izbor kanala bi mogao biti mnogo bolji, a HD od KDS-a ko zna kad možemo očekivati...

Tako da smo mi u Subotici (a sigurno nismo jedini sa ovakvom situacijom) osudjeni na ADSL Telekoma Srbije ili nekog drugog provajdera, manje više svi su slični sa ponudom i uslugama.

Telekom malo samo kad bi se potrudio i promenio neke stvari mogao bi biti fenomenalan provajder, valjda će se uskoro opametiti, jer kad jednom budu imali pravu konkurenciju, a taj dan je sve bliže, ne piše im se ništa lepo.

Koliko je do mene ja sam učinio, elem, pročitavši kakvu ponudu SBB trenutno ima nisam mogao da izdržim a da ne pošaljem mail Telekomu:

Lepo napisano, trebali bi svi mi korisnici isto ovo da posaljemo sto si citirao!!!

pozz

Poslednja izmena:
Ovaj Telekom sto krade pa to je strasno.

U pocetku sam na paketu click 1 imao download ~107 KB/s(od maja meseca kada sam uzeo adsl).

Medjutim zadnjih dve nedelje download na rapid-u ne prelazi 99KB/s(koristim premijum).

Probao sam znaci sa svih servera da skidam ali nece preko 99KB/s,ocito da je problem do dslam-a.

2ytpg1u.jpg

sove2r.jpg

Na Hg520s parametri isti tj. ne promenjeni od kada sam uzeo adsl...

Zvao sam tri puta podrsku i rekao im da proslede problem tehnicarima da resetuju port ali iskulirali me.

Svaki savet je dobrodosao.

Pa vidis da su odgovorili, potpises ugovor na 12 meseci i 3 meseca imas za po 1 dinar. Samo se nadam da nece imati nikakav odziv.

Teško da je to ikakav odgovor, već... Učestala " akcija ". Naime, praktikuju ih još od kraja 2007, kada sam prešao na Telekom-ov ADSL. ( Mučio sam se sa SBB-om prethodno, eto povoda. ) Čak, na moje čuđenje, interesovanje je bilo zaista veliko... Doduše, u to vreme. :)

I ja bih otkazao, ali da nije u pitanju SBB sa kojim imam katastrofalno iskustvo i na kojeg se ne bih vracao pa taman i da ne gledam tv nikada vise!

Takođe, iz istih razloga se neću vraćati na SBB, ali vremenom... Pitam se, grešim li? :)

Lepo je napisano i postujem to ali ne smatram da mailovi mogu nesto promeniti dokle god je neko osudjen da koristi njihovu uslugu jer je to onda samo, kako bi neko rekao:"Pucanj u prazno". Cisto sumnjam da ce mail pogoditi nekog operatera koji je recimo nezadovoljan svojom platom ili slicno (pod uslovom da ga uopste procita). Licno mislim da ce se nesto promeniti tek onda kada pocnu zaista da gube korisnike a takvih ce biti. Kada bude vise onih koji su u situaciji kao ja sada da biram a jos uvek sam na njihovom ADSL-u i nisam vise vezan ugovorom:D, e tada ce malo razmisliti.
Do duse i ova kampanja koja je krenula na televiziji ADSL za 1din. mirise na to da su poceli da razmisljaju....

Ja Telekom Srbija i dalje dozivljam ne kao kompaniju koja treba da predstavlja nekog lidera na trzistu u smislu kvaliteta usluga vec kao drzavnu ruku koja je tu da visak zarade koji ostvari iskoristi za popunjavanje rupa u budzetu i za finansiranje raznoraznih desavanja na zahtev kojekakvih politicara. Glavni problem SBB-a je sto nema tu pokrivenost kao ADSL tako da verovatno vise moze da igra sporednu ulogu nego da direkno vrsi pritisak na Telekom.

ma narod cim cuje da je dzaba 3 meseca,odmah u telekom,odjavljuju se sa trenutnih provajdera i nose MIK odmah u telekom,i ja sam avgusta presao sa euneta kod njih,i nije mi lose,za sad sve radi ok,nego nikako da puste portove,evo u Vranju od februara port ni za lek,al kako za koga,odes pitas,upisu te,kazu cekaj pozvacemo i tako u nedogled,i onda slucajno nabasam na jednog tipa, dodje covek ujutru,prijavi se i sutradan evo ga po ruter i dobi covek adsl,al mu stric neki faktor na lokalu,*** nekom majka,nekom maceha....

Kako vam rade torrenti na Telekom ADSL-u ?? Imam 4mbps a nema shanse da mi torrent ide brze od 330kB/s iako bi teorecka brzina trebala da bude 512kB/s ali tom brzinom nema shanse ni sa neta da skidam. Na Speedtestu dobijem nekih 3.5mbps shto bi trebalo da bude ~450kB/s.
330kB/s je neka prosechna brzina ali nikako nije konstatna poshto veoma varira. Ide 280kB pa skoci na 380 kB/s...
Naravno koristim privatne trackere a na kablovskom brzina je bila konstatna ali tad sam imao samo 1mbps. Torrent koji sam skidao imao je 52 seedera i ja sam bio jedini leecher... Shta moze da bude problem ??

Lepo je napisano i postujem to ali ne smatram da mailovi mogu nesto promeniti dokle god je neko osudjen da koristi njihovu uslugu jer je to onda samo, kako bi neko rekao:"Pucanj u prazno". Cisto sumnjam da ce mail pogoditi nekog operatera koji je recimo nezadovoljan svojom platom ili slicno (pod uslovom da ga uopste procita). Licno mislim da ce se nesto promeniti tek onda kada pocnu zaista da gube korisnike a takvih ce biti. Kada bude vise onih koji su u situaciji kao ja sada da biram a jos uvek sam na njihovom ADSL-u i nisam vise vezan ugovorom:D, e tada ce malo razmisliti.
Do duse i ova kampanja koja je krenula na televiziji ADSL za 1din. mirise na to da su poceli da razmisljaju....

Ja Telekom Srbija i dalje dozivljam ne kao kompaniju koja treba da predstavlja nekog lidera na trzistu u smislu kvaliteta usluga vec kao drzavnu ruku koja je tu da visak zarade koji ostvari iskoristi za popunjavanje rupa u budzetu i za finansiranje raznoraznih desavanja na zahtev kojekakvih politicara. Glavni problem SBB-a je sto nema tu pokrivenost kao ADSL tako da verovatno vise moze da igra sporednu ulogu nego da direkno vrsi pritisak na Telekom.

Ovo je tačno, nažalost. Može im se da rade šta hoće kad nemaju pravu konkurenciju, pitanje je da li oni u vrhu TS uopšte i imaju pojma o svim ovim stvarima. Zato im i treba ukazivati na to, pisati mailove i biti dosadan, ko zna, možda nešto od toga i dopre na pravu adresu.

Nije da sam baš naivan i da verujem da će se ovim nešto promeniti, svestan sam da je sve ovo samo :wall: 99,9%, ali ajd' bar da ubijemo vreme...

Prijavio sam se jutros,nisam znao za tu foru (mislim na overhead :))

Pozdrav

Ja se prijavio pre par dana i evo vec nekih 70 sati mi radi na 2 megabita :) (inacemi je paket 1Mb)
znam da ce se odslogirati kad se diskonektujem prvi put ali to ce se desiti tek kad nestane struja ili tako nesto. Hvala ti telekome :)

Poslednja izmena:
Tako je bilo i meni nekih 5 dana.
Ne znam ima li veze sa disconnectovanjem.

Koji sam ja baksuz. Pre pola sata je nestala struja.
Dobra vest je da se vratila, losa je da nemam vise 2 megabita. :D

Imam 1 click i skida mi oko ~110-115k sa premium rapida iz jdownloader-a
Ja sam samo namestio rapid setovanja na direct download u setovanjima naloga.

Nekako mi deluje da će od 1.1.2010 biti 1Mbit bar 2Mbit-a.

A dolazi mi i SBB. U Novim Banovcima sam već imao prilike da vidim njihov SBB MIX paket na delu za sumu od 1350 din. se dobijao 1,5Mb/s i D3 Start paket. E sad su to valjda podigli na 4Mb/s

Ljudi da li ta "kriza" sa modemima vazi za sve gradove. Ja sam iz Ns-a i podneo sam zahtev pre par dana. Ima li nade da me nazovu u nekom normalnom roku npr. nedelju dana ili su bas svi novi korisnici na cekanju ...
Meni kao neupucenom licu nije bilo ni na kraj pameti da postoji ovaj problem jer zasto reklamiraju adsl i zovu ljude kod njih ako nisu u stanju da u razumnom roku omoguce adsl korisnicima?!

Ljudi da li ta "kriza" sa modemima vazi za sve gradove. Ja sam iz Ns-a i podneo sam zahtev pre par dana. Ima li nade da me nazovu u nekom normalnom roku npr. nedelju dana ili su bas svi novi korisnici na cekanju ...
Meni kao neupucenom licu nije bilo ni na kraj pameti da postoji ovaj problem jer zasto reklamiraju adsl i zovu ljude kod njih ako nisu u stanju da u razumnom roku omoguce adsl korisnicima?!
ne verujem da je stvar u modemima, pre će biti da je u portovima... idi u poslovnicu na spensu i proveri kakva je situacija sa portovima u tvom kraju...

Trenutno stanje je da je problem i sa modemima i sa portovima bar u Cacku drugarica ceka skoro 6 meseci kod Telekoma.

Provericu sutra, ako budu odugovlacili oko tih portova odustacu i uzecu sbb.
Ovaj adsl sam hteo da uzem jer prva tri meseca je dz a brzina mi je ok jer ne skidam puno sa neta.
Neki forumasi su napisali da ne ocekuju povecanje brzina vec mozda smanjenje cena, pa me zanima da li bi to smanjenje, ako uopste dodje do njega, kacilo i mene kao korisnika pod ugovorom ili se smanjenje cena ne odnosi na korisnike pod ugovorom.
12 meseci, od toga 3 dz. znaci 9 pod ugovorom

Upravo izmereno, paket Click 6 6144/384 Kb/s

hteo sam da pišem SBB u
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=330
, ali mi prijavljuje da mi ne postoji mejl :)

nisam znao :D

Znate koliko mi Jagodinci čekamo da se spovai SBB i da se spasimo Kopernikusa. Čujem neku priču da kao neće da se mešaju jedni drugima u reon?

i SBB i Telekom su *******. Nama trebaju ozbiljni igrači, koji bi naučili navedene za mesec dana kako se igra.

Mrsko mi je da kažem, ali mi smo taoci raznih idi*ta.

i ja Paracinac cekam da SBB uleti umesto kopernikusa raspalog,ali nista od toga...

Jel neko zna kako da dodjem do shifre korisnika poshto sam bacio stari rachun i nek nemoram da chekam novi ?? Telefon se vodi na moje ime isto kao i ADSL. Jel mogu da ih pozovem na 0800..... ili moram da idem do poshte da trazim duplikat rachuna ??

Kako vam rade torrenti na Telekom ADSL-u ?? Imam 4mbps a nema shanse da mi torrent ide brze od 330kB/s iako bi teorecka brzina trebala da bude 512kB/s ali tom brzinom nema shanse ni sa neta da skidam. Na Speedtestu dobijem nekih 3.5mbps shto bi trebalo da bude ~450kB/s.
330kB/s je neka prosechna brzina ali nikako nije konstatna poshto veoma varira. Ide 280kB pa skoci na 380 kB/s...
Naravno koristim privatne trackere a na kablovskom brzina je bila konstatna ali tad sam imao samo 1mbps. Torrent koji sam skidao imao je 52 seedera i ja sam bio jedini leecher... Shta moze da bude problem ??

Daj ljudi niko da mi odgovori ?? Ko da su pitanja tako teshka...

Ja ljudi neznam zasto se vi tako palite sbb je sitna riba (iskreno voleo bih da sam sada na sbb-u umesto na sezamu).

Telekom je monopolista kojem ova sbb akcija ne smeta za dalje poslovanje. On lepo ima ugovore sa korisnicima i narednih 6 meseci - sigurno, ne brine. Posle toga ce da skine cene 10-20% i to je to.

Ljudi jednostavno nemaju uslova da se prebace na sbb i broj ljudi koji ce preci je zanemarljivo mali.

Tako da lelekom ostaje tu gde jeste, internet slika u srbiji ce biti takva kakva jeste do daljnjeg - citaj zauvek, jer smo premalo tržište da bi neko ulagao u njega. Da li mislite da ce neko uložiti milijarde da bude novi phone operater i da razvlači kilometre instalacija da bi prodavao usluge jeftinije od telekoma?

Da nije bilo Milosevica instalacije za telefoniju bi bile državno vlasništvo i nebi bilo nikakvog monopola. Jedino resenje je da Srbija kupi telkom, uloži jedno milijardu $$$ u modernizaciju, podeli 10 -100 licenci za PSTN, VOIP, IPTV ... Pa neka se oni kolju i neka placaju porez. (Pod uslovom da su svi stranci a ne domaći krimosi) i svima lepo ...

Pitanje. Imam onaj stari huawei modem/ruter za ADSL, koji nema wireless u sebi. Cale je uzeo za firmu isto preko telekoma ADSL, i stigao mu je valjda modem, pa ako je u pitanju ovaj sa wirelessom, da li bih ja mogao da mu dam svoj modem/ruter bez wirelessa, a on da mi da taj koji ima wireless, zato sto to njemu ne treba? Da li treba da se menja user name i password? Kako se to radi?
Hvala.

^^ Slobodno zameni modeme, ništa ne treba da menjaš ili podešavaš...

Ako je tako, onda super. ^^ Sutra cu videti kakav modem ce dobiti. Jaoj jedva cekam. ^.^

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno