Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi sad. Nazovem ja 0800100100 i prijavim da mi ne radi ADSL, javi se neka kra*a i savetuje da resetujem modem u maloj rupici, ja odradim to i kada se nista nije desilo ona me otkaci i kaze da je napisala nalog i da ce neko doci. Kasnije tog dana nazovem opet i javi se lik koji se ocigledno razume u te stvari i 30 tak minuta smo ukucavali adrese tipa 198.162.1.1 u crnom prozoru, pa u browseru itd. Lik zakljucio da mi je crko modem i kaze da nalog postoji i da ce doci neko da mi zameni.
E sada vrh zovu me iz telekoma u mom gradu i pitaju da li sam ja prijavio da mi tel. ne radi,kazem ne telefon nego mi neradi ADSL, UH. Onda opet nazovem 0800.... i tip mi kaze da ne moze da menja nalog i da prvo mora taj nalog da se odradi pa tek onda da prijavim za ADSL da mi je neispravan, pitam ga a sta pise u tom nalogu, a on mi kaze da je to SLUZBENA TAJNA. Kazem da su likovi iz mog grada ustanovili da mi ne valja modem (ne smeju bez naloga da mi daju drugi), ali ovaj ni da cuje, prvo kaze da se resi prvi nalog koji u mom gradu ljudi iz TELEKOMA nisu ni dobili. I tako u krug. A ja i dalje nemam modem.

Poslednja izmena:
pa kako si ondak postavio ovu poruku :) šalim se
u tom telekomu sve sami ******, u NS-u npr. svi nažderani i pod gasom. a u onom centru na SPENS-u svi neki fenseri ko da je Apple prodavnica u pitanju. treba ući u njihovu zgradu pored glavne pošte tu se vidi pravo stanje, da ne kažem s*anje

Poslednja izmena:
@proki
mog kuma su tako vrteli 7 dana. da bi na kraju dosao lik i zamenio modem. radi se o Bgd-u. A te fore sluzbena tajna, trosenje vremena i svojih resursa angazovanjem ljudi prvo po jednom nalogu, a onda po drugom mi je totalno suludo.
Da keva nije old school ja bih fixni odjavio cim uspem da raskinem adsl ugovor (tragedija :) ) jer ga ni ne koristim, a Telekom bi obilazio u sirokom luku cak i ovde na benchu ;)

Kod mene je sasvim drugacija situacija, kad smo imali mogucnost u Kacu za ADSL uzeo sam ga odmah kod Telekoma, nisam cekao duze od nedelju dana.
Posle 1 godine grom osine modem ja zovem tehnicku podrsku i prijavim kvar u roku od nedelju dana su dosli i doneli mi drugi, namestili su sve nisam ja morao da se zezam sa povezivanjem, prosto su me iznenadili, nisam mogao da poverujem.:D

Poslednja izmena:
Kod mene je sasvim drugacija situacija, kad smo imali mogucnost u Kacu za ADSL uzeo sam ga odmah kod Telekoma, nisam cekao duze od nedelju dana.
Posle 1 godine grom osine modem ja zovem tehnicku podrsku i prijavim kvar u roku od nedelju dana su dosli i doneli mi drugi, namestili su sve nisam ja morao da se zezam sa povezivanjem, prosto su me iznenadili, nisam mogao da poverujem.:D

Dosli su posle nedelju dana i ti si zadovoljan:S: Treba da dodju u toku dana, najkasnije sutra, jedino za nedelju da im covek oprosti!

Neverovatno...redom, svi kablovski operateri povecavaju protok neta, samo se telekom pravi blesav. Pa dodje mi da im odem tamo sa bejzbolkom i sve porazbijam kad cujem da ce ovi sa SBB-a dobiti 4M/256k po istoj ceni po kojoj mi placamo 1M/128k, a da pri tome to nije dovoljno da se telekom uopste oglasi. Toliko su sigurni u svoj "povlascen" polozaj na trzistu.

U poslednje vreme gomila youtube-like strimova nudi po difoltu visoki kvalitet za koji je cesto nedovoljan 1Mpbs da bi se gledao bez baferovanja.
Npr. ovaj poslednji Star Craft 2 battle report sam morao da baferujem da bih u kontinuitetu odgledao iako mi je protok isao skoro 120KB/s (speedup).
Skoro sam gledao South Park sa sajta. Ide boze-pomozi, ali ume da secka - morao sam da oborim kvalitet na srednji nivo u setovanju na sajtu.
Na fb-u otvorim poker - ono se beskonacno dugo ucitava, kapiram da svaki put skida flash u kolicini od 5MB.
O HD snimcima na youtube-u necu ni da pricam. To zaobilazim.
Mozda skinem mesecno 5-20GB, najcesce manje oko 10, ali hocu brzi net prosto radi udobnosti. Internet sajtovi prate trend ubrzanja internet konekcija, dodaju sve kompleksnije multimedijalne sadrzaje i odavno nisu optimizovani za dial-up, a bogami nisu ni za spori adsl. Necu da dzezvu za kafu punim vodom koja curka, hocu mlaz vode!
Telekome, najgori si! Na zalost, ne mogu da predjem na kablovsku jer mi je u kraju bedni ptt kds koji sudeci po "aktuelnosti" svoje ponude pruza internet usluge verovatno Amishima.
Poz.

Jel neko zna kako da dodjem do shifre korisnika poshto sam bacio stari rachun i nek nemoram da chekam novi ?? Telefon se vodi na moje ime isto kao i ADSL. Jel mogu da ih pozovem na 0800..... ili moram da idem do poshte da trazim duplikat rachuna ??

Dosli su posle nedelju dana i ti si zadovoljan:S: Treba da dodju u toku dana, najkasnije sutra, jedino za nedelju da im covek oprosti!

Naravno da sam zadovoljan, jel ume to da se otegne i na par nedelja, mom kolegi su recimo dali adsl modem i prikljucak, covek sve lepo prikljucio i zove mene, kaze nece da radi, sabani mu nisu ukljucili port u centrali, pa je cekao jos par dana da mu to ukljuce, tako da sam ja prezadovoljan:D

Ej pazi ti to znaci mi cemo placati 1400din za 1mb dok ce neko imati 2mb ili 4mb za iste pare.
STRASNO!

Zar se vise ne umorite od tih komentara tipa "E Srbija je to".

Naravno da sam zadovoljan, jel ume to da se otegne i na par nedelja, mom kolegi su recimo dali adsl modem i prikljucak, covek sve lepo prikljucio i zove mene, kaze nece da radi, sabani mu nisu ukljucili port u centrali, pa je cekao jos par dana da mu to ukljuce, tako da sam ja prezadovoljan:D

E po toj logici treba da budemo zadovoljani sto imamo dial-up, oni u Avganistanu nemaju ni to:p

click 1 paket + speed up,sta je bre ovo
ruter.jpg

edit:
evo nakon restarta sinhronizovao se kako treba 2047/185.

Sta mu je bilo pa je zaglupio?
SNR je sad 36.5

Poslednja izmena:
Kakav samar ce da SBB opali Lelekomu sa ubrzanjem pa to ce biti strasno! Jedva cekam da cujem reakcije Lelekoma, ako se uopste jave!Dinosaurusi tj. Monopolsaurus Rex! Verovatno ce da kasne 6 meseci sa izjavom jer duuugo putuje informacija kroz obamrle ganglije!

More ćutite, da nam ne zavedu i filtriranje internet sadržaja prema inostranstvu, a dozvole samo prema ruskim i "dobronamernim" srpskim stranicama, kao što rade sa televizijom. Srbija je to! :p

Jel zeza jos nekog net danas? Sinoc mi bio brzi nego ikad a sad je usporen a ping mi u nebesa skace...1024/128 nista od Countera danas :(

Poslednja izmena:
evo zalosnog odgovora telekoma na ubrzanje sbb

http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=33679
click1dinar-v.jpg

Nova ADSL promocija! Click za 1 dinar!
Opredelite se do 31. decembra za jedan od Open ADSL Click paketa (od Click 1 do Click 16) i moći ćete da uživate u Internetu po najpovoljnijim uslovima.
Zaključite ugovor na 12 meseci za Click paket sa brzinom koja Vama najviše odgovara i plaćaćete prve tri pretplate u iznosu od samo po 1 dinar!
Zahtev za Open ADSL možete podneti ako pozovete Kontakt centar 9818, u poslovnicama Telekoma Srbija ili on-line.
https://www.telekom.nadlanu.com/secure/INTERNET/prijavaadsl.aspx?ac=solo&br=1

More ćutite, da nam ne zavedu i filtriranje internet sadržaja prema inostranstvu, a dozvole samo prema ruskim i "dobronamernim" srpskim stranicama, kao što rade sa televizijom. Srbija je to! :p

eto "culi" i ukinuli besplatne impulse u fixnoj telefoniji = svaki poziv se placa :p

evo zalosnog odgovora telekoma na ubrzanje sbb

http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=33679
click1dinar-v.jpg

Nova ADSL promocija! Click za 1 dinar!
Opredelite se do 31. decembra za jedan od Open ADSL Click paketa (od Click 1 do Click 16) i moći ćete da uživate u Internetu po najpovoljnijim uslovima.
Zaključite ugovor na 12 meseci za Click paket sa brzinom koja Vama najviše odgovara i plaćaćete prve tri pretplate u iznosu od samo po 1 dinar!
Zahtev za Open ADSL možete podneti ako pozovete Kontakt centar 9818, u poslovnicama Telekoma Srbija ili on-line.
https://www.telekom.nadlanu.com/secure/INTERNET/prijavaadsl.aspx?ac=solo&br=1

U najbolju ruku pateticno...

Cim reklamiraju tu akciju do 31.12 onda verovatno nista do tada sa povecavanjem brzine za adsl,a mozda ni posle toga...:wc:

Ne mora da znaci, bilo je takve akcije i ranije pa su opet bila dva ubrzanja ;)

bilo bi krajnje cudno i neocekivano da TS na SBB odgovori brzo. cak bilo bi cudno da odgovori ikako.

nazalost TS je jedan usporeni dinosaur sa mozgom morskog *******ca kad su u pitanju ovakve stvari.

milsim da je max moguce ocekivati nekakvu korekciju cena postojecih paketa koji ce i dalje biti nepovoljniji od SBB ponude.

Poslednja izmena:
A ja se lozio nesto oko IPTV kako mi sve nekako tunjavo i sporo napreduje, kad ono baaaam od SBB-a, em su upetoduplali net :) em vidim i HDTV kanale im ubacuju em ja nemam reci vise!Hoce li jos i da dele TV-e uz svoje pakete?:p
A dok dodje drugi operater za fixnu ima da se otelimo!! :wall: Doduse ovi iz Telekoma i nece primetiti da imaju konkurenciju!Mozda se oglase tek koju godinu kasnije!

Odgovor od Telekoma

evo odgovora sa Telekomovog mejla. Znaci jos uvek nista, i ko zna kada ce biti.

Поштовани,

тренутно не постоје прецизне информације о повећању брзине Пакета услуге ADSL. Телеком Србија а.д. благовремено ће обавестити своје кориснике о свим променама везано за дуплирање брзина услуге ADSL путем средстава јавног информисања и сајта:

http://www.telekom.nadlanu.com/

Детаљније информације о ADSL Пакетима Телеком Србије а.д. можете погледати на нашем сајту на адреси:

http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Cenovnik.aspx?ac=solo&br=1

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

Ovim povecanjem SBB ce ih ubit na mesto!Jos samo da povecanja uvedu u svim gradovima(za sad mozda vise od 50%i gradova i dalje na istim brziinama) i onda po mom misljenju ce bit velika seoba (ja prvi).Nije da nisam zadovoljan telekomom,ali ovo je za iste pare mnogo brzi internet od telekomovog.Tako da ukoliko brzo,ali bas brzo ne odgovore ...

Pa vidis da su odgovorili, potpises ugovor na 12 meseci i 3 meseca imas za po 1 dinar. Samo se nadam da nece imati nikakav odziv. SBB je stvarno napravio jako dobru ponudu, i cena je naravno povoljna. Morace Telekom nekako da odreaguje, jer ce ih ovo pokopati.

Tesko ce ovo da ih pokopa jer recimo kod mene nema SBB-a vec samo budjavi Kopernikus koji nema nameru da radi internet. Unutrasnjost nije kao veci gradovi i tu se mnogo vise koristi ADSL (kod mene konkretno na 4500 prikljucaka nesto preko 900 ADSL-a plus oko 150 na cekanju sto je lep procenat).
Bilo bi lepo da se SBB jos malo prosiri da bi ugrozio Telekom.

Sto se mene tice ja sam na ivici da otkazem Telekom ADSL i predjem na IKOM kablovski. Zadovoljan sam Telekomovim ADSL-om, ali je IKOM-ova ponuda zaista sjajna. Jedini nacin da me Telekom zadrzi jeste da duplira brzine i to vrlo brzo.

Ali, dok medjutim (sto bi rekao onaj lik sto je dolazio kod Vanje Bulica u "Bisere"), cini mi se da je Telekom postao pomalo nezainteresovan za ADSL i IPTV pa me ne bi zacudilo ni da im odlazak veceg broja korisnika ne predstavlja nikakav problem. Sa dupliranjem pretplate i cene impulsa u fiksnoj telefoniji i izdavanjem u zakup infrastrukture novom provajderu fiksne telefonije mogu da zarade vise novca sa manje posla, nego da se smaraju sa povecavanjem korisnika ADSL-a i IPTV.

Nazalost ni ja nemam SBB, a kako stvari stoje necu ga imati ni narednih godinu dana, tako da jedino mi ostaje TS.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno