Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugar je potpisao ugovor na 2 godine kada je selio ADSL, pa vi vidite koji su mufloni, kada se seliš uvale ti ugovor na 2 godine.

jos prosle nedelje sam se prijavio za adsl speedup i od onda mi download ide 155kb (ranije 1mb paket dakle 105kb), jel to kod njih problem ili sta se desava? da ne dobijem po dzepu posle.

Isplati li se preći na Telekom sa Sezama? Ne sviđa mi se ugovorna obaveza nikako, ali možda bih progutao ako zaista valja (i ako speedup može da napravi razliku na 1.5 i 2mbps paketima)
Beograd, centrala Banjica, paket 1.5mbps, ping na gateway ~20ms, dl~1300kbps, ul~105kpbs.

Blica 30.11.20 Hleb i internet..... Prema najavi ministra Jasne Matić, pristup internetu za građane od januara 2009. biće jeftiniji za 25 do 30 odsto. Izuzimajući naftne derivate i jestivo ulje ovim se spisak pojeftinjenja završava. Uz dodatak iz Unije privatnih pekara, odakle je stiglo obećanje da hleb, bar za sada, neće poskupeti. cheers

Poslednja izmena:
Blica 30.11.20 Hleb i internet..... Prema najavi ministra Jasne Matić, pristup internetu za građane od januara 2009. biće jeftiniji za 25 do 30 odsto. Izuzimajući naftne derivate i jestivo ulje ovim se spisak pojeftinjenja završava. Uz dodatak iz Unije privatnih pekara, odakle je stiglo obećanje da hleb, bar za sada, neće poskupeti. cheers

Bilo bi dobro da povecaju. Ali ako je povecanje za 25 do 30% opet ce najgore proci ljudi sa najbrzim paketom.

768=1024 (33.33%)
1536=2048 (33.33%)
2048=2560 (tacno 25%)

Najlogicnije bi bilo da povecaju 2048 na 3072 zato sto su ih prosli put zakinuli. Ali to je onda povecanje za 50%.

Vise bih voleo da pojeftini, em bi manje placao, em bi mi veci paket bio na dohvat ruke.
Onda nakon toga mogu povecati brzine slobodno :)

Poslednja izmena:
Hehehe, jel' su ovo novogodisnje zelje??? Sta god da daju dobrodoslo je, s obzirom s kim imamo posla :)

Ja verujem da je istina. Telekom više nije monopolista a to znači da mora da oznoji dupe da bi ostao u igri. Prvi ozbiljniji udar će imati od SBB-a...a svi imamo migracionu dozvolu...

Hmm...videh da sad pri potpisivanju ugovora za ADSL postoji mogućnost da za 2000din dobijemo WiFi ruter? Pretpostavljam da je to Huawei HG520 rezervisan za ISDN korisnike dosad...ili grešim možda?

Jel možemo mi postojeći da obavimo zamenu za 2000din ? :)

Dajte ljudi pomagajte. Citam ja evo par dana sve ovo i slabo ja tu kapiram, nazalost! Imam i ja HG510 telekomov na 768/64, ali dl nece preko 55kb/s da ga j.... Sve sam probao. Utorrent, get flash, crypload i sve je isto. Kao nesto ja cacko otvaro rutera al dzaba, bice da jednostavno ne znam ili ti ne umijem. Zato vas molim, ako ima neke dobre duse da mi objasni sta moze to da bude i ako moze da mi posaljete kako izgleda info kod vas na HG 510 pa da uporedim. Ja bi stavio slicicu ali nemam pojma kako. Hvala vam ljudi.........

Dajte ljudi pomagajte. Citam ja evo par dana sve ovo i slabo ja tu kapiram, nazalost! Imam i ja HG510 telekomov na 768/64, ali dl nece preko 55kb/s da ga j.... Sve sam probao. Utorrent, get flash, crypload i sve je isto. Kao nesto ja cacko otvaro rutera al dzaba, bice da jednostavno ne znam ili ti ne umijem. Zato vas molim, ako ima neke dobre duse da mi objasni sta moze to da bude i ako moze da mi posaljete kako izgleda info kod vas na HG 510 pa da uporedim. Ja bi stavio slicicu ali nemam pojma kako. Hvala vam ljudi.........

Pa sta pitas ovde odmah zovu tehnicku podrsku 0800 100 100, oni to moraju da ti rese.

Vidim da se i drugi ove pate sa zaglupljivanjem Telekomove veze. Fascinantna stvar je da je meni 4 meseca nakon pokretanja ADSL-a sve radilo kao bombona. Torrenti/eMula uvek pri maksimalnoj brzini i bez ikakvih problem. A zatim, pre jedno mesec dana krece konstantno zaglupljivanje pri koriscenju istih, gde samo gasenje/paljenje modema pomaze. Pritom, cak i kad radi, brzine (downloada naravno) su u najboljem slucaju trecina maksimalne.

Citao sam dosta ovaj thread i izvinite ako je vec negde dat odgovor na moje pitanje, ali mene interesuje da li neko preporucuje neki ADSL modem, posto planiram da uzmem nesto kvalitetnije i trajnije od onih Huaw-trt mrt krsheva. Da li imate dobrih iskustava sa telekomovim ADSL-om i kupljenim modemom?

Fala.

Sumnjam da je problem u modemima. Ograničavaš li upload dok koristiš P2P programe? Ako ne, normalno je da download ne ide maksimalnom brzinom!

Sumnjam da je problem u modemima. Ograničavaš li upload dok koristiš P2P programe? Ako ne, normalno je da download ne ide maksimalnom brzinom!

Da, ogranicavam. Obicno na nekih 70-80% posto od maksimalne brzine uploada. Ali nije problem samo u brzini. Tj. to je u ovom slucaju manji problem. Bitnije je to sto izgleda da kada postoji veliki broj konekcija, veza se potpuno 'zaglupi'. Pokusavao sam da ogranicim broj konekcija u P2P programima, ali koliko vidim ne pomaze. Mozda ce pomoci ako spustim na 5 ili 10, ali onda nema poente???

Broj konekcija na ADSL-u je ogranicen na 30 konekcija.

Danas sam dobio ADSL,1536/128,uleteo mi ovaj HAWAI modem,HG520s,prikopcao i moram priznati prijatno osvezenje u odnosu na wireless koji sam pre koristio:d
E sad,pitanje za vas iskusnije-trebam li odraditi neka dodatna podesavanja ili da ostavim sve na default,obzirom da sljaka dobro i ovako?

Danas sam dobio ADSL,1536/128,uleteo mi ovaj HAWAI modem,HG520s,prikopcao i moram priznati prijatno osvezenje u odnosu na wireless koji sam pre koristio:d
E sad,pitanje za vas iskusnije-trebam li odraditi neka dodatna podesavanja ili da ostavim sve na default,obzirom da sljaka dobro i ovako?

Ne diraj dok radi! :)

Jel' se taj wireless ruter dobija na poseban zahtev ili kako se kome zalomi nekom 510 a nekom 520?

Poslednja izmena:
Jel vama radi mail na telekomu?Ja nikako da dodjem do njega stalno mi izbacuje neki adressbook.Nalog je na firmu,pre par meseci je radilo ok al sad nikako da udjem u mail da posaljem ili primim nesto :S

Jel vama radi mail na telekomu?Ja nikako da dodjem do njega stalno mi izbacuje neki adressbook.Nalog je na firmu,pre par meseci je radilo ok al sad nikako da udjem u mail da posaljem ili primim nesto :S

Iskreno nisam ni pokusao da koristim taj nalog koji se dobija uz ADSL paket.

Taj wireless router se ne zna kako se dobija.Ovo pricam za Nisku ispostavu telekoma.
Elem,vidim ja kod druga taj router(adsl+wireless) i kazem drugom drugu za postojanje toga kod telekoma,da trazi da ne mora da kupuje,jer je vec planirao da kupi,da bi mogao da koristi i lap top po kuci i dvoristu.Odemo nas dvojica da pitamo,odemo prvo ujutru,oni nas gledaju bledo,kao tele u sarena vrata,nemaju poojma o cemu pricamo.Dodjemo posle podne,mislimo mozda u drugoj smeni radi neko normalan sa vise informacija,naidjemo na nekog "baju" koji "MNOGO" dobro poznaje ceo IT svet,baca se nekom terminologijom nesto prica tamo,mi ga pitamo za taj wireless router a on mi kaze "pa mi,tj Telekom ne radimo Wireless mrezu":wall::wall: pa znam covece,ali da li delite,kako se dolazi do toga?!Ne,on je ostao uporan da oni to uopste nemaju..Mrzelo me je da im nosim taj isti router koji ima drug,da im pokazem...Cudilo ludilo..

Flight nisam ni ja nego sam hteo da posaljem tehnickoj sluzbi mail za neki problem sa netom mada vidim da je samo do mene da ne radi pa cu ih sutra zvati.

Hvala u svakom slucaju.

Taj wireless router se ne zna kako se dobija.Ovo pricam za Nisku ispostavu telekoma.
Elem,vidim ja kod druga taj router(adsl+wireless) i kazem drugom drugu za postojanje toga kod telekoma,da trazi da ne mora da kupuje,jer je vec planirao da kupi,da bi mogao da koristi i lap top po kuci i dvoristu.Odemo nas dvojica da pitamo,odemo prvo ujutru,oni nas gledaju bledo,kao tele u sarena vrata,nemaju poojma o cemu pricamo.Dodjemo posle podne,mislimo mozda u drugoj smeni radi neko normalan sa vise informacija,naidjemo na nekog "baju" koji "MNOGO" dobro poznaje ceo IT svet,baca se nekom terminologijom nesto prica tamo,mi ga pitamo za taj wireless router a on mi kaze "pa mi,tj Telekom ne radimo Wireless mrezu":wall::wall: pa znam covece,ali da li delite,kako se dolazi do toga?!Ne,on je ostao uporan da oni to uopste nemaju..Mrzelo me je da im nosim taj isti router koji ima drug,da im pokazem...Cudilo ludilo..

Routeri se dobijaju na random... Kad sam ja uzimao ADSL, ja sam dobio HG520s, lik pre mene MT882, a lik pre njega HG510... Debilizam...

Ne diraj dok radi! :)

Jel' se taj wireless ruter dobija na poseban zahtev ili kako se kome zalomi nekom 510 a nekom 520?
Nemam pojma,samo sam predao zahtev za ADSL,a oni mi dali modem.Malo me bunilo podesavanje pod x64 Vistom,samo je trebalo da spojim modem,ubacio ga preko LAN-a i on sam inicirao vezu,nista ja tu nisam podesavao!E,danas cu da propisno istestiram down-upload,mada sam u startu zadovoljan,naspram bivseg Wirelesa leti...al' da ih ne falim previse,ne treba izazivati surovu sudbinu:)

Mi smo u firmi dobili HG520i. Koliko sam shvatio to je zbog toga što je na tom broju ISDN.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno