Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam prvi put u zivotu imao prilike da kod ortaka vidim ADSL na delu i odusevljen sam!!! Ping sjajan i ne varira ni malo, download maksimalan, stranice se otvaraju prakticno momentalno (512kbit) a dobio ga je bukvalno za par dana od prijave... jedino sto ne znamo kako da namestimo da mu utorrent propusti port...

Ja sam juce na sajtu telekoma podneo zahtev za adsl ! Telefon mi pocinje sa 3 sto znaci da sam na digitalnoj centrali,ali imam pcm uredjaj na banderi posto mi je brzina dial up-a 16,8 Kb/s ! E sad cuo sam da ako recimo pcm uredjaj deli jednu vezu na nekoliko,jedna od tih nekoliko veza ima pun protok ! Tako da je moooozda resenje da me prebace na tu liniju ako vec nece da skidaju pcm uredjaj !!?? Da li neko zna nesto vise o tome i kakve su uopste sanse da dobijem adsl ?

E sad cuo sam da ako recimo pcm uredjaj deli jednu vezu na nekoliko,jedna od tih nekoliko veza ima pun protok!

Ako je veza podeljena, a kod PCM-a se koristi vremenski multipleks sa konstantnom dodelom kanala, kako moze jedna podveza da se ponasa kao da je sama?

jel neko zna zasto su izbacili username i pass iz ugovora, i ostavili samo podatke za mail? Ortak je uzeo telekom adsl pre 2-3 dana, kao i Linksys WAG200G, ali user/pass detalja nema vise u ugovoru.. Skroz mi nije jasno..

jel neko zna zasto su izbacili username i pass iz ugovora, i ostavili samo podatke za mail? Ortak je uzeo telekom adsl pre 2-3 dana, kao i Linksys WAG200G, ali user/pass detalja nema vise u ugovoru.. Skroz mi nije jasno..

Da ljudi ne bi pravili PPPoE konekcije? :)
Mozda postoji neka fora da se username/pass procitaju iz modema (posto su tamo upisani)?

Ne moze, pristupili smo ruteru, nema tih polja. Dalje, ja isto imam Telekom ADSL, dobio sam user/pass u ugovoru, tako da ne vidim zasto bi pre davali, a sad nece.

Isti problem, zvao sam teh. podrsku lik kaze da mora da se ode u Telekom da tu info treba da mi daju. Ljudi iz Telekoma kazu nisu dobili nemogu da nadju, cak i pretnjom da pitam nekog strucnijeg od radnice na salteru (sto mi je lik sa teh. podrske preporucio) ona je proverila i rekla da ipak nema odakle tu info.

Takodje sam je dobio pre par meseci poslednja 2 zahteva gde sam namestao ADSL su iz Septembra i bez user i passa

Sto je najgore covek kaze da je on koji radi u Telekom morao da ide i trazi pass za sebe :)

@gadafi
Pa i ja sam se isto zapitao... :( ... I NEED ADSL !!!

Mozda moze da se neki analizator protokola nakaci na ADSL liniju, pa da se usnifuje sta je potrebno?

Verovatno moze ali ko je dorastao tome i zasto bi krali nesto sto je posteno placeno

Poslednja izmena:
vi koji ste ranije potpisali ugovor (pre 1-og septembra), jel moze podatak kolika vam je duzina passworda, user je u formatu [email protected]. Treba mi taj info za drugara, jer su mu dali pogresnu sifru, ruter prijavljuje PAP authentication error

vi koji ste ranije potpisali ugovor (pre 1-og septembra), jel moze podatak kolika vam je duzina passworda, user je u formatu [email protected]. Treba mi taj info za drugara, jer su mu dali pogresnu sifru, ruter prijavljuje PAP authentication error

Password mi je duzine 7. Sastoji se od malih, velikih slova i brojeva.
Username pre @ je duzine 8.

Nisam mogao da poverujem kada sam pre neki dan kod ortaka koji samo sto je dobio ADSL video da mu je email adresa @nadlanu.com. Mislim da je to u najmanju ruku kriminalno.

@Mladen Hvala, prosledicu mu ovo resenje.

@ZAP On kaze da je presao citavo resenje sa tog sajta i nista nije uspeo da uradi.

Poslednja izmena:
......
@ZAP On kaze da je presao citavo resenje sa tog sajta i nista nije uspeo da uradi.

neobicno ali mozda je do provajdera :trust:

a ne znam da li razumete, ali to namestanje vazi sve dok ne iskljucite ruter, tj onda morate sve iz pocetka

...but after restarting your computer it may get a different ip address. When this happens the ports will no longer be forwarded to your computer's ip address. So the port forwarding configuration will not work.

a ne znam da li razumete, ali to namestanje vazi sve dok ne iskljucite ruter, tj onda morate sve iz pocetka

Stavis na LAN kartici staticku IP adresu ili u DHCP podesavanjima kod rutera stavis da su pocetna i krajnja IP adresa iste.

Drugu IP adresu moze da dobije ruter, ali prema internetu, a to nema veze sa forwardovanjem portova. Uostalom, portovi i ne mora de forwarduju. Samo se kod NAT podesavanja stavi DMZ i upise IP adresa racunara (192.168.1.3 kod Telekoma).

Pa zar zaista zelis da imas adresu @nadlanu. com?? :D Trebalo bi da je telecom.nesto ili tako nesto a ne @nadlanu... :mad:

Ne razumem te. Ne razumem tvoju reakciju. Ko da su ti pobili pola familije. Zasto bi korisniku bilo bitno da li je [email protected] ili [email protected]? Isto kao kad bi neko bacio bombu na Telekom zato sto su modemi roze boje, a ne zeleni :)
Imas i milion drugih besplatnih mail servisa, pa biraj.

PAP se da snifovati dok CHAP ne moze. PAP je clear text a CHAP je hesh!

Nego i mene malo nervira ovo @nadlanu.com ali shta je tu je.

Poslednja izmena:
@alexa74
Ocito nista... I ja cekam 3 godine od toga godinu dana kod telekom-a :d

Evo ja sam na Labudovom brdu(komsija :D) i danas sam dobio poziv da potpisem ugovor, a podneo zahtev pre nedelju dana :)

EDIT: Cega bi sve trebao da budem svestan kada odem tamo? Na sta da obratim paznju, koji uredjaj da im trazim posto bi hteo da povezem i laptop sa racunarom?

E da, posto se javila keva na telefon devojcica s' druge strane joj je rekla da samo cale moze da ode da potpise ugovor i da ukoliko bi to hteo da uradi neko drugi da bi mu trebala njegovo ovlascenje za to. Posto sam ja bio inicijator za adsl i imam mail na svoje ime i poslato je sa mog maila kako to da ja nemam pravo da potpisem bilo sta ili je to samo fora? Mislim ime je na caleta, on je vlasnik linije ...

Poslednja izmena:
Ortak ima problem. Poslao sam mu resenje za namestanje portova koje sam dobio od Mladena u ovoj temi. Torenti su mu proradili ali od tada:

1. Internet ne radi odnosno ne moze da ucita ni jednu stranicu.

2. Kada pokusa da ucita Firefox pojavi se pescani sat i nista se ne desava. Bukvalno mu se ucita posle 10 minuta. Ostalo mu se ucitava normalno. Kao da ima neke veze sa onim podesavanjima koje je menjao.

Od samog pocetka:

1. Ne moze da se konektuje na MSN.

2. Ne moze da se konektuje na Skype.

O cemu se radi, sta je sa ovim telekomovim internetom? Ovo i mene zanima jer cu verovatno za par meseci postati ADSL korisnik. Kabl instaliras i ne mislis, ovaj ADSL je bre zivo s. ako je ovako uvek...

Ortak ima problem. Poslao sam mu resenje za namestanje portova koje sam dobio od Mladena u ovoj temi. Torenti su mu proradili ali od tada:
.
.
.

Izgleda da mu DNS ne radi.
Neka proba bez forwardovanja, na nacin koji sam opisao iznad:
U DHCP podesavanjima kod rutera stavis da su pocetna i krajnja IP adresa iste i jednake 192.168.1.3.
U podesavanjima LAN kartice stavis da su IP adresa i DNS automatski.
Kod NAT podesavanja stavis DMZ i upises IP adresu racunara 192.168.1.3.
Posle ovoga rebootovati ruter.

Jel postoji negde spisak poslovnica ili cega vec u Beogradu gde moguce potpisati ugovor? Na telekovom recunu za telefon imaju samo one tri adrese, jel ima negde na Banovom brdu ili okolini gde moze?

Ljudi treba mi pomoc, el mozete da vidite da li je kod vas Data Path u Interleave modu? Meni je tako bilo od pocetka a od pre dva dana se samo prebacilo na Fast pa je linija nestabilna. Evo kako je sad kod mene:
Data Path Fast
Standard G.dmt
Bandwidth Down/Up(kbps) 1024/128
SNR Margin Down/Up(dB) 20.0/31.0
Attenuation Down/Up(dB) 30.0/7.5

Na sajtu Telekoma kaze da SNR treba da bude izmedju 25-40 a Attenuation od 0-20. Pogledajte moje podatke i sve vam je jasno ;)
Inace Interleave sluzi za losije parice i poboljsava stabilnost linka na ustrb brzine.
Poz

Ljudi treba mi pomoc, el mozete da vidite da li je kod vas Data Path u Interleave modu? Meni je tako bilo od pocetka a od pre dva dana se samo prebacilo na Fast pa je linija nestabilna. Evo kako je sad kod mene:
Data Path Fast
Standard G.dmt
Bandwidth Down/Up(kbps) 1024/128
SNR Margin Down/Up(dB) 20.0/31.0
Attenuation Down/Up(dB) 30.0/7.5

Na sajtu Telekoma kaze da SNR treba da bude izmedju 25-40 a Attenuation od 0-20. Pogledajte moje podatke i sve vam je jasno ;)
Inace Interleave sluzi za losije parice i poboljsava stabilnost linka na ustrb brzine.
Poz

Pogledaj ovde moja iskustva.

Tebi jeste slabljenje ogromno u downlinku, ali ti je margina i dalje pristojna. Probaj da promenis standard. Kako ti se manifestuje ta nestabilnost? Kakvi su ti rezultati za broj gresaka (ono sto je ispod podataka o SNR-u i slabljenju).

Interleave ne poboljsava stabilnost linka na ustrb brzine, nego na ustrb pinga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno