Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nebitno je kako (poslovna tajna) ali koristim dva adsl-a. Neobee i Telekom ("koristim" telekom, ne radi sad). Na neobee se kachim dzaba (isto ne pitajte kako, tajna) i do sad mi je radio ptt ok ali eto pocheo je da me **** zbog necheg (inache neobee se ne kachi automatski kao ptt nego se mora uspostaviti konekcija). Probo sam sve zivo, briso neobee, briso hdd, probao usb, mreznu ,... Nista ne radi.

Nebitno je kako (poslovna tajna) ali koristim dva adsl-a. Neobee i Telekom ("koristim" telekom, ne radi sad). Na neobee se kachim dzaba (isto ne pitajte kako, tajna) i do sad mi je radio ptt ok ali eto pocheo je da me **** zbog necheg (inache neobee se ne kachi automatski kao ptt nego se mora uspostaviti konekcija). Probo sam sve zivo, briso neobee, briso hdd, probao usb, mreznu ,... Nista ne radi.

Cekaj, Telekom ili PTT?!?!?!?!?!?!

:d

Nije bitno. Tako je bilo i sa pokojnim Arkanom - kada je jedno jutro shvatio da mu ne radi net, znao je da je došao kraj njegovim kriminalnim aktivnostima i "poslovnim tajnama" :D

adsl

Da li je neko promenio paket kod telekom-a?
sa 512 na 256,neko pominje neke "penale" pri prelasku na manji paket????

Kako stoje ljudi u cijim gradovima je ADSL krenuo ali cekaju modeme za ISDN, ja cekam na 2 broja jedan je ISDN jedan analogni, a saznao sam da je oprema montirana i da se uskoro moze krenuti sa realizacijom.

Ja sam u Mataruskoj Banji pre 20tak dana uzeo ADSL kod Telekoma-zasad radi super.

Kako stoje ljudi u cijim gradovima je ADSL krenuo ali cekaju modeme za ISDN, ja cekam na 2 broja jedan je ISDN jedan analogni, a saznao sam da je oprema montirana i da se uskoro moze krenuti sa realizacijom.
I posle dva meseca od uvodjenja ADSL-a u KI ,ISDN-ovci pasu (kao sto sam i predvideo na sestdesetim stranama ovog foruma). Isti slucaj je u mnogim gradovima koji su u poslednja dva meseca dobili adsl (na obicnim linijama). Razlog - ponisteni tender za adsl opremu na isdn-u. Kada se ocekuje - odmori, tender, placanja, carine, p.materine.. pa na jesen eto nama ADSL-a...

@waikiki taman sam te pitao na es u vezi toga, kad ti ovde odgovaras. E bas ******, ali recimo Majdanpek ne tako daleko od mene user se neki javio da su krenuli prvo ISDN korisnici, a dobili su pre manje od 2 meseca, kako je za njih bilo modema ?

@waikiki taman sam te pitao na es u vezi toga, kad ti ovde odgovaras. E bas ******, ali recimo Majdanpek ne tako daleko od mene user se neki javio da su krenuli prvo ISDN korisnici, a dobili su pre manje od 2 meseca, kako je za njih bilo modema ?
Na ES sam ti odgovorio ono sto znam. A to je pas.. do daljnjeg... daj boze da nastave kao u Majdanpeku, ali eto mi u KI nismo te srece, a sudeci po nekim postovima, ni ostali u drugim gradovima... Ovde mislim pre svega na Krusevac koji je dobio adsl pre dva meseca kao i KI. Ali samo na obicnim linijama...
Evo ti linka na ES za KS .. http://www.elitesecurity.org/t131939-3-ADSL-Krusevcu-mozda-ili-nikad

Poslednja izmena:

Na jednoj liniji tj. broju nemoguce je koristiti dva ili cak i tri adsl provajdera kako sam shvatio iz tvoje price.Jedino ako nemas u stanu,kuci dva ili tri broja pa na svakom drugog provajdera sto je glupo.Mozda koristis dial-up al neznas?:type: :smash: :D ;)

Poslednja izmena:
Kako nije moguće? Dokle god imaš user i pass, možeš se povezati na bilo kog provajdera. Ko je zakupio port nije bitno. Bar je tako bilo pre par meseci, i sada je ako ništa nisu "popravljali".

Evo da javim da je proširen kapacitet na centrali Čukarička padina.

Potpisao sam sa Telekomom, *ebiga. Otišao sam u Telekom da me skinu sa liste čekanja, pošto mi se više od 6 meseci niko nije javljao sa bilo kakvim informacijama, kad ono: "Vama je insalirana oprema, samo treba da preuzmete modem". I stvarno, dok sam stigao kući, signal je već bio pušten.
Uzeo sam za sad 256/64 paket, pošto nemam nešto vremena da se akam po netu, pa mi ovo za sada završava posao.

Brzinom nisam oduševljen. Isti paket preko Beotela je na zemunskoj centrali radio mnogo bolje, ali šta je tu je...

Brzina varira tokom dana, jutros sam imao 276/68 kbps.

HTTP download je oko 24 KB/s. Na staroj centrali, kao što rekoh, preko Beotela, sam imao 27-28 KB/s. Nisam još utvrdio da li je do provajdera ili do modema. Ranije sam koristio Efficent Networks SpeedStream 5861, a sada sam nakačio ovaj Huawei što ide u paketu. Nije razlika neka preterana, ali svakako ću proveriti i kako se ponaša sa ovim drugim ruterom.

Vrlo verovatno je stvar do rutera,jer se i meni deshava slichna stvar.Prilikom restartovanja rutera(ukljuchi/iskljchuchi) uvek imam punu brzinu paketa,znachi oko 28 kb/s,da bi se posle nekoliko sati smanjila na oko 24-25 kb/s i tako ostala fixna sve do sledeceg restarta rutera kad bi ponovo bila na max.Prikachen na mreznu kartu,odradjen port forward,jedino ako postoji josh neka fora za podeshavanje.

Na Telekomovom sajtu, u okviru onog dela gde moze da se popuni zahtev za promenu paketa, pise da je promeun paketa moguce izvrsiti jednom mesecno. Da li neko zna, da li to znaci jednom u kalendarskom mesecu, ili jednom u trideset dana?

stvarno neznam, ali rekao bih da je kalendarski zbog obracunskog perioda

Prosirenje:
"Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je
izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(021) mrezna grupa Novi Sad - Vrbas 1, Vrbas Vinogradi, Stari Vrbas
(023) mrezna grupa Zrenjanin - Bagljas, Muznja, Secerana
(018) mrezna grupa Nis - Nis Centar, Krive livade, Nis Sindjelic,
Ledena Stena
(011) mrezna grupa Beograd - Mijacka

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama
predvidjen je od 28.05.2007. godine."

Prosirenje:
"Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je
izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(021) mrezna grupa Novi Sad - Vrbas 1, Vrbas Vinogradi, Stari Vrbas
(023) mrezna grupa Zrenjanin - Bagljas, Muznja, Secerana
(018) mrezna grupa Nis - Nis Centar, Krive livade, Nis Sindjelic,
Ledena Stena
(011) mrezna grupa Beograd - Mijacka

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama
predvidjen je od 28.05.2007. godine."

Da li je moguce da je dosao i taj dan da ja iz Zr-a sa Bagljasa dobijem ADSL i to vec od sledece nedelje?Mora da tripujem!
:smoke:

Evo ja danas, posle 6 meseci cekanja, konacno dobio ADSL na isdn liniji.

@waikiki obradovao sam se ko da sam i sam dobio, mada kod mene jos nije krenuo, ali mogu da se nadam da je problem sa isdn modemima resen, tako da mogu i ja da ocekujem adsl pre jeseni :)

Poceo je ADSL u Zrenjanin-u definitivno...presao sam sa SBB-a koji nije radio posteno 2 meseca ali jos uvek ne mogu da dam relevantne ustiske zato sto nisam povezao telefonsku i modemsku liniju preko spliter-a nego ovako na divljaka :p

Protok je za sad konstantan 57kB/s sa rapid-a

Definitivno je počeo ADSL u Vrbasu, iz Sezama zovu ljude da ih pitaju da li su još uvek zainteresovani. Naravno, mene koji sam se prijavio pre pola godina na Telekom ADSL i SezamPro ADSL ne *ebu dva posto.

No ajde, valjda je samo pitanje dana kada će me kontaktirati.

Pa ne moraš ti njih da čekaš da te pozovu. Bolje zovi ti njih i proveri šta se dešava. Ovo ti pričam iz sopstvenog iskustva. Telekom je registrovao tek moju treću prijavu, a da nisam otišao do njih da tražim da me skinu sa liste čekanja, ne bih ni znao da mi je port već instaliran... Naravno, prilikom prijavljivanja ostavio sam i broj mobilnog i e-mail adresu, ali me niko nije zvao. Kada sam tetu na šalteru pitao šta bi bilo da se nisam lično pojavio samo mi je rekla: "Pa verovatno bi mislili da ste odustali"... No comment...
Nisam smeo da rizikujem i otkazujem kod Telekoma ne bi li potpisao sa nekim drugim, jer sam i ovako čekao više od šest meseci da prošire kapacitet centrale.

Cimao sam ih preko maila, sutra su mi se javili, pretpostavljam da to nije slučajno. Ono što je neverovatno je da su zvali ljude koji se uopšte nisu ni prijavili za ADSL kod njih nego kod Telekoma (makar tako mi tvrdi jedan momak). U svakom slučaju, od ponedeljka kreće aktiviranje naloga. Prosto ne mogu da verujem da sam to dočekao.

Ljudi najzad ADSL na ISDN liniji u Krusevcu!!! I vec problemi. Povezao sam prvo sa mreznim kablom, pa posle otkazio mrezni i prikljucio na usb i nesto opasno *****ava. Spliter dobro povezan po uputstvu LINE liniije, DSL modem, PHONE telefon.
problem koji se javlja da dobijem vezu na par sekundi, povuce jedan sajt i zablokira, cak mu ni restart dugme ne radi vec moram on/off varijantu. i cini mi se da u tom trenutnku ne mogu da pristupim modemu, nece na 192.168.1.1, jednostavno ga ne vidi.
ovoliko cekanja, a sad idu problemi oko povezivanja. zna li neko u cemu je problem?

ne mogu da pristupim modemu, nece na 192.168.1.1, jednostavno ga ne vidi.
ovoliko cekanja, a sad idu problemi oko povezivanja. zna li neko u cemu je problem?

Kada si na usb varijanti pristupas mu na 192.168.1.2

To se i nama desavalo u pocetku, zaglavi se prilikom uspostavljanja linka, ali kad jednom upadne, radi danima. Moraces da cekas da to Telekom tamo sredi kod njih, nije do tebe definitvno. Nazalost, trebalo im je 15-20 dana kod nas...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno