Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
mige je napisao(la):
Danas mi je stigao racun za telefon. ADSL sam koristio od 30.03.2007. Dakle zakacio sam 2 dana marta.
heh, koliko znam stanje brojača telefonskih impulsa očitavaju negde oko 28-29. u mesecu tako da je verovatno da ta dva dana nisu ušla u račun za mart.
verovatno ćeš sledeći mesec platiti pun iznos - npr 29.3-29.4.

ps iako telefonski impulsi nemaju veze sa adsl-om, telekomu je verovatno lakše da obračunski interval bude isti i za telefon i za adsl.

a jel su lepo definisali stavku za adsl u telefonskom racunu ?

Eto da se i ja prikljucim ovoj ekipi koja ceka.

Samo sto ja ne cekam modeme ni opremu u centrali. Sve je tu ali nema dovoljno portova i nema dovoljno parica. TJ. ja sam odnedavno zapatio PCM :( A prijavio se za ADSL jos kad je pocela akcija majku im ....... prevarantsku
Zivce mi jos uvek cuva ovaj preskupi Wireless inace bi bilo ....

Sad sam podneo zahtev za zamenu linije za ISDN jer sam saznao da ima slobodnih portova za ISDN a tada moraju da me skinu sa fckn PCM-a.
Pa videcemo, rok za resavanje zahteva je mesec dana. Valjda ce ostati neki slobodan port do tad.
Evo juce stigao ISDN. Proslo je jedva 15 dana od podnosenja zahteva.
Bas sam se iznenadio kad me juce ujutro monter zvao sa mobilnog da pita hoce li biti nekog kod kuce.
Ako budu ovako ekspeditivni i sa ADSL-om, ja se skidam sa "liste cekanja ADSL-a" posle praznika.

Bas me zanima koji jadnik je zapatio moj PCM.

Odakle si ti Sokole? :)
Ja sam podneo zahtev za ISDN dva puta (bas zbog PCM-a) i "nije bilo teh. mogucnosti". I na mojoj centrali takodje postoje slobodni ISDN ADSL portovi.

Ja cekam od 21.feb na dorcolu, a kad sam prijavljivao rekli mi bice za par dana 15 max. Prije 10 dana sam zvao i kazu jos sam na teh.provjeri, kakva bre provjera kad sam u februaru uzeo novi tel.br, direktna linija nova centrala, kap ce me ubit

Centrala Sremcica.
Sve je proslo regularno, bez ikakve intervencije. Zahtev podnet telefonom korisnickom servisu na 9813.
Samo da ne ureknem, da i pustanje ADSL-a prodje isto tako.

Jel zna neko da li traje jos ona akcija za besplatno prikljucivanje(i instalaciju) kad se prijavimo za ADSL kod telekoma???

Jel zna neko da li traje jos ona akcija za besplatno prikljucivanje(i instalaciju) kad se prijavimo za ADSL kod telekoma???

nisam ni znao da daju besplatan setup,ja se prijavio kod euneta pre 10 tak dana,pa cekam.Smorio sam se vise.
ako telekom daje taj setap besplatno,raskidam ugovor sa Eunetom

Davao je do Nove Godine,pa neki kazu da su akciju produzili do 1 aprila(ali nisam siguran).
sad neznam da li je ovo tacno i da li akcija slucajno opet produzena,tj da li jos vazi??

Akcija kod Telekoma vise ne vazi,a vazila je do 1.Aprila!Moj prijatelj je bio 3.Aprila da se prijavi za ADSL i trazili su mu nesto vise od 5000 din.To je informacija od tada,a ne znam da li su posle toga nesto produzili

Poslednja izmena:
Mislim da je akcija trajala do 1. aprila, barem je meni tako rekla ona zhena u telekom centru kada sam uvodio devojci ADSL.

Jeste, akcija je trajala do 1. aprila. Sada svako ko hoće da Telekom ADSL mora da plati 5900 dinara.

Ja sam upravo potpisao ugovor,doneo opremu kuci,sve povezao i sve lepo sljaka.

Jedino mi je problem sto mi malo krci telefon (kad podignem slusalicu,cuje se malo jace sustanje,iako je linija slobodna i moze da se zove).Kako da odstranim to sustanje?

Takodje,zanima me kako mogu da proverim brzinu mog interneta (zajedno i brzinu downloada),probao sam na speedtest ali se bas nisam snasao,tj. dobijam neke cudne brojke.

Veliki pozdrav i hvala unapred!

Pa skini nesto sa neta nekim download manager-om, pa vidi sta ce da ti ispise koja je brzina download-a.
Ili, ako imas Operu, mozes i direktno iz nje.

Da li neko zna da li se sada potpisuje na godinu dana, posto se placa setup?

nisam ni znao da daju besplatan setup,ja se prijavio kod euneta pre 10 tak dana,pa cekam.Smorio sam se vise.
ako telekom daje taj setap besplatno,raskidam ugovor sa Eunetom

Smorio si se posle 10 dana?!!! qq pa nedao ti bog da cekas kao neki ti bi se obesio izgleda :d

Evo ja sam otisao na taj sajt,kliknuo na Budimpestu i dobijao sledeci rezultat:

Malo mi je cudno,ja sam uzeo ADSL od Telekoma brzine 256k,a ovo mi je ipak malo puno.Koliko znam,download treba da ide nekih 25kb/s a meni ide negde oko 72kb/s.

Ne znam da li sam pravilno izmerio brzinu ili sam dobio pogresnu brzinu od Telekoma,sto mislim da je nemoguce,jer sam sve uredno i lepo uradio i potpisao.

Takodje,zanima me kako da otklonim to sustanje na telefonu?

Cuo sam da je potreban neki filter koji otklanja te smetnje,ali ne znam gde moze da se kupi i koliko kosta... Ne znam ima li toga kod nas u Kikindi,jer mi treba samo za jedan telefon.

to 72k ti je upload, lepo ti pise. a DL ti je tih ~25KB/s

Ne,meni kada skidam nesto u Firefox-u stoji da je brzina downloada 75kb/s.Upravo sam skinuo 100 mb za nekih 20 minuta...

Ljudi neki dan su me zvali da potpisem ugovor, ali sam zaboravio gde se ide da se to obavi? Nalazim se u BG u Mirijevu? Gde se nalaze korisnicki centri?

E ljudi,koliko ste dugo čekali (kod telekoma) kad ste tražili da vas prebace sa 256 KB/s na 512KB/s ???
Ili je bolje da ja sačekam ono povećanje svih paketa za iste pare,koje "navodno" planiraju za sledeći mesec ?
Mnogo mi je sporo 256 KB/s,pogotovo kad skidam nešto veliko (6-8 gigabajta).

otkuda ti to da dupliranje paketa planiraju za sledeci mesec ?

E ljudi,koliko ste dugo čekali (kod telekoma) kad ste tražili da vas prebace sa 256 KB/s na 512KB/s ???
Ja sam cekao nekih 2 sata...

Jedino mi je problem sto mi malo krci telefon (kad podignem slusalicu,cuje se malo jace sustanje,iako je linija slobodna i moze da se zove).Kako da odstranim to sustanje
Da li si koristio onaj spliter koji ti je stigao uz modem?Modem kacis na posebnu uticnicu na spliteru koja je namenjena za modem ,a telefon na drugu koja je namenjena za Tel...Kod mene je tako nakaceno i vise nemam problema!

Poslednja izmena:
Resio sam problem.Na kabl koji ide iz splitera sam nastavio novi kabl i na njega povezao telefon.Tako da sada nema sustanja i sve radi lepo...

i ja sam cuo za to povecanje paketa,
iz pouzdanih izvora "sabackog" telekoma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno