Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
TELE.......kom

Lepo ja rekoh drze korisnika za muda narednih godinu dana, jos ako se za recimo 2-3 meseca pojavi neka bolja ili jeftinija internet usluga, tipa jeftiniji kablovski i slicno kod neke druge firme, onda ce tek da bude "placi, mala, placi, ost'o sam na Raci". do kraja ugovora, koji retko ko cita :D

Poslednja izmena:
Nikakvog filtriranja nema a ljudi vec oceli da se zale i bune...dok radi radi a kad ne bude radilo onda ce se buniti...a u medjuvremenu kome treba upustvo za forward porta ima sajt portforward.com,meni je pomogao.

Da li forward-ovanje port(ov)a treba raditi samo u slucaju da se koristi ruter (nepotrebno ukoliko se poseduje obican modem)?

Konacno poceo ADSL i u Uzicu
Negleda se kad je se ko prijavio,ali je bitno da ce ADSL prvo dobiti firme pa onda svi ostali

Bitno je da je krenulo,Ziveli!!!

Kad smo vec kod forward-ovanja portova, ja jos nisam stigao da podesim.Hteo bih pre toga da se konsultujem pre toga. Hocu da podesim za uTorrent. Znaci port koji je podesen u uTorrent je 32500, i iskljucena je opcija "enable UPnP port maping".

E sada mi nije jasno sta treba da unesem u ruter:

Local address: verovatno je adresa mrezne karte. U mom slucaju 192.168.1.3
Global address from/to: koliko sam razumeo treba da bude 0.0.0.0
E sada mi nije jasno koji port se gde upisuje u :
Destination port from :
Destination port to:
Local port:

Molim za pomoc. Unapred hvala

Da li forward-ovanje port(ov)a treba raditi samo u slucaju da se koristi ruter (nepotrebno ukoliko se poseduje obican modem)?

Pa kao sto sam ranije naveo ja sam ga odradio za ovaj telekom pinky modem jer su torrenti isli jako lose do nikako a nakon toga je sve proradilo najnormalnije. Ako se nevaram v2 modema je u pitanju.

Kad smo vec kod forward-ovanja portova, ja jos nisam stigao da podesim.Hteo bih pre toga da se konsultujem pre toga. Hocu da podesim za uTorrent. Znaci port koji je podesen u uTorrent je 32500, i iskljucena je opcija "enable UPnP port maping".

E sada mi nije jasno sta treba da unesem u ruter:

Local address: verovatno je adresa mrezne karte. U mom slucaju 192.168.1.3
Global address from/to: koliko sam razumeo treba da bude 0.0.0.0
E sada mi nije jasno koji port se gde upisuje u :
Destination port from :
Destination port to:
Local port:

Molim za pomoc. Unapred hvala

32500 kod tebe a i u local network treba da ukucas IP-ove.Idi na www.portforward.com .Sve je opisano step by step bas za huawei 882 v2 i utorrent ii bitcommet i sl.

Poslednja izmena:
Iz kojeg opsega se dobijaju IP adrese? Video sam ostali dobijaju 91.150.***.*** pa mi čudno što je moja 77.46.230.***

Poslednja izmena:
I posle ja treba ovakvim ljudima da placam uslugu. Nek lepo okache na sajtu shta se stvarno dobija od adsl-a, a ne da ljude smatraju *****ima.

Ne znam zasto ljudi odmah dolaze do ovakvih zakljucaka. Znaci, ne znam NIKOGA, niti sam procitao na BILO KOM forumu da se neko zali na Telekom ADSL. Obicno se to svodi na nepoznavanje osnova umrezavanja, a i onda su ljudi lepo objasnjavali ovde kako da i laik odradi forwardovanje portova, stavljanje IP adrese u DMZ zonu, pravljenje PPPoE konekcije ili nesto trece. Ne znam zasto mnogi ovde ocekuju da ce "iz nekih misterioznih razloga" Telekom ADSL odjednom prestati da radi ili da ce poceti sa filtriranjem portova i ko zna sta sve nece biti. Verovatno se vecina vas seca momenta kada je SBB uveo javne dinamicke IP adrese za sve korisnike koji su na flat paketima. Svi su kukali dok nisu imali javni IP, a onda su se posle javljali likovi koji su kukali kako im je privatni IP nudio vise sigurnosti jer su bila iza NAT-a i bla bla bla... Ma ne moze se ljudima izgleda nikad udovoljiti.

Sto se tice tehnicke podrske... Ne znam zasto ljudi ocekuju odgovore na neka "napredna pitanja" od ljudi iz bilo koje tehnicke podrske. Pa to su vecinom ljudi koji su zavrsili kurs od nekoliko dana gde im je objasnjeno kako da se ophode prema korisnicima, koja su najcesca pitanja, kao i odgovori koje mogu da daju. Ako izadjete iz tog usko definisanog opsega, tesko da ce bilo ko od njih znati da vam odgovori. Naravno, nadje se neko ko zna vise pored onoga sto su mu rekli, ali to je mali procenat i veoma je tesko da vas bas prebace na njega kada zovete podrsku.

Zelim da se zahvalim korisniku koji je preporucio da se maximum konekcija sa 70 smanji na 50 u podesavanjima modema/rutera, sve radi odlicno i uredjaj od tada nije zaglavljivao.

Cestitam svim Pancevcima pocetak Telekom ADSL-a u Pancevu. Inace, 512 paket radi sjajno...

Imam telekomov adsl, sa danasnjim danom, tacno mesec dana.
Cetiri puta sam zvao tehnicku podrsku i to:
Prvi put: zbog nemogucnosti slanja e-maila
Drugi put: zbog nemogucnosti otvaranja webmaila
Traci i cetvrti put zbog greske koja je, najverovatnije, u ruteru, a manifestuje se time da se ruter ublokira kod koriscenja ICQ protokola, bez obzira na aplikaciju ili OS koji se koriste za ICQ. Problem postoji i pod win i pod, raznim verzijama, GNU Linuxa, i pod FreeBSD i pod Solaris OS i sve sam to isprobao.
Prva dva problema su resena treci jos uvek nije, tako da ne koristim ICQ protokol :-(

U toku sva cetiri razgovora nisam doziveo da mi osoblje tehnicke podrske ne persira i svaki put su bili max. ljubazni.

To pljuvanje ostavite i ponasajte se civilizovano. Sledeci put kome se neko iz teh. podrske obrati sa ti, neka snimi tok razgovora pa neka ga okaci ovde na forum.

P.S. Jos par ljudi koje znam imaju isto iskustvo kao moje, vezano za teh. podrsku telekoma.

Poslednja izmena:
Iz kojeg opsega se dobijaju IP adrese? Video sam ostali dobijaju 91.150.***.*** pa mi čudno što je moja 77.46.230.***

I to je telekomov opseg IP adresa i zakupljen je relativno skoro. Neki sajtovi odbijaju da ti proslede staranicu kada si na 77.46.230.xxx/24 opsegu sa obrazlozenjem da je to reserved IANA opseg.

Pozdrav.

:D :d :D :d pa onda :mad: :wall:

Pa navedi gde se to neko do sada zalio na Telekom Adsl, a da su razlozi osnovani (tj. da razlog nije nepoznavanje osnovnih stvari kod umrezavanja, lenjost da procesljaju malo po forumu i nadju odgovor i slicno). Ako imas njihov Adsl onda navedi kako ti radi i chime si nezadovoljan. A ako nemas onda stvarno ne vidim razlog za takvu reakciju sa tvoje strane jer verovatno nemas predstavu koliko dobro radi, bar za sada. Pozdrav.

Mene zanima da li ste, (vi koji ste dobili Telekom ADSL u skorije vreme), platitli setup od 5000? Potpisao sam danas ugovor i u ugovoru pise da ću platiti 5000 dinara za setup. Kada sam zvao call centar rekli su mi da se tih 5000 ne plaća do 01. aprila. Pa me zanima šta da očekujem sa sledećim tel. računom. :)

edit: A povodom toga da su zarobili korisnike na godinu dana, pa će sada da blokiraju sve osim porta 80.... U ugovoru piše da je sklopljen na minimum godinu dana, ali isto tako piše i da je Telekom dužan da obezbedi *neograničen* pristup internetu. Tako da ako blokiraju samo jedan port postoji osnova za raskid ugovora.

Poslednja izmena:
@Atheista

Kao prvo procheshljao sam brdo foruma i site-ova i nisam nashao ama bash nikakvo uputstvo za foward porta za sagem 1201 ruter. Ajd nema veze, ja lepo nalazim dokumentaciju za modem i detaljno ko som trazim gde sam pogreshio. Lepo sam ushao preko 192.168.1.1 odem u opciju NAT - Port Fowarding - Add stavim odredjeni custom server za lupam soulseek , server ip je naravno 192.168.1.1 namestim port save/reboot, odem podesim u slsk zeljeni port, i dobijem fala bogu nishta. Sve je podesheno, a program odbija da radi. Fw je iskljuchen iza nata sam i opet ne radi. Sutra cu da probam preko ortakovog rutera koji je dobio preko drugog adsl provajdera. Ako proradi, extra lepo ce da mi odrade zamenu modema poshto ce u tom sluchaju isti biti pokvaren.

@Atheista
Kao prvo procheshljao sam brdo foruma i site-ova i nisam nashao ama bash nikakvo uputstvo za foward porta za sagem 1201 ruter.

Ma nije se moj post direktno i u celosti odnosio na tebe. Nema potrebe da se osecas prozvanim jer ne volim da popujem ljudima tako direktno. :) Sve ok. :)
Pored toga, Telekom garantuje da ce ADSL raditi sa opremom koja ti je isporucena. Po tome se ne razlikuju od bilo kog drugog provajdera. Sasvim je logicno da se ne nalaze odgovornim ako neko ne zna da podesi svoju opremu. To bi bilo slicno, kao kada bi neko tuzio Telekom zato sto mu je virus stigao preko Interneta na koji je povezan Telekom ADSL-om. Ja ne kazem da je Telekom idealna firma, provajder i slicno, ali da im ADSL radi u 99,99% slucajeva PERFEKTNO, iza toga stojim. Mucio sam se sa wirelessom preko godinu dana i od kada sam presao na ADSL, tek sada vidim sta je stabilan ping i konstantan protok. Ne mogu se pozaliti za sada, a vidim da i ostali nemaju nekih krucijalnih problema. Ma siguran sam da nam sada daju 1Mbit/s za ove iste pare, da bi se odmah ljudi javljali i pricali kako je to malo i kako u <izaberite zemlju po svom izboru> imaju 100Mbit/s za 1$, a uz to i kucnu pomocnicu, svalerku, kao i besplatne medjunarodne pozive.

@sT4Lj|n

Nisam najbolje skontao iz posta al ajde cisto da kazem...
Kao adresu servera namestas IP LAN KARTICE sto ce reci 192.168.1.2 (ako ti je ruter 1.1) , za port prakticno mozes staviti neki broj npr od 30000-50000, (na nekom forumu sam procitao kao da je preporucljivo da se stavi tako neki "nespecifican" port zbog moguceg filtriranja ISP-a, e sad da li to zaista tako funkcionise...) i naravno isti broj porta stavis i u p2p programu.
Ja sam tako podesio dc++ i radi sve ok

Poz

Zanima me kako Telekom prilikom prikljucenja korisnika vrsi selekciju istih tj odabir. Znachi kako se rukovode po kom redosledu prikljucuju usere . Dali su u prednosti korisnici koji su se prvi prijavili,, dali selektuju korisnike po modelu digitalne centrale, lokacije korisnika, azbucni red.....

Kad će fuckin' Šabac?????????
brickwall.gif
brickwall.gif
brickwall.gif
brickwall.gif
brickwall.gif

Mene zanima da li ste, (vi koji ste dobili Telekom ADSL u skorije vreme), platitli setup od 5000? Potpisao sam danas ugovor i u ugovoru pise da ću platiti 5000 dinara za setup. Kada sam zvao call centar rekli su mi da se tih 5000 ne plaća do 01. aprila. Pa me zanima šta da očekujem sa sledećim tel. računom. :)

edit: A povodom toga da su zarobili korisnike na godinu dana, pa će sada da blokiraju sve osim porta 80.... U ugovoru piše da je sklopljen na minimum godinu dana, ali isto tako piše i da je Telekom dužan da obezbedi *neograničen* pristup internetu. Tako da ako blokiraju samo jedan port postoji osnova za raskid ugovora.

Ja jos nisam dobio prvi racun, ali u ugovoru koji sam potpisao u clanu 6. prva dva stava glase:

"Naknada za zasnivanje pretplatnickog odnosa iznosi 5.000,00 dinara bez PDV-a i ukljucuje cenu modema.
Naknadu iz prethodnog stava korisnik ne placa, a u skladu sa promotivnom kampanjom Telekoma."

Mislim da je jasno da ne placam naknadu za zasnivanje pretplatnickog odnosa.

A sto se prica o filtriranju portova tice i tome kako smo ze nevidjeno zeznuli sto smo potpisali ugovor na godinu dana mogu samo da kazem da cu da kukam zbog filtriranja portova ako se to dogodi i kada se to dogodi kao i to da stvarno ne kapiram gde sam se to zeznuo kada sam potpisao ugovor na godinu dana? Da sam potpisao ugovor sa drugim provajderom dobio bih isto sto i od Telekoma, bolje ne bi bilo jer bolje od ovoga ne moze posto mi adsl radi besprekorno za sada. Kablovski internet mi IKOM ne obezbedjuje, a ako bi mi ga i obezbedili morao bih da platim 2.000,00 dinara setup + 2.000,00 dinara za 256 paket u koji je ukljucena pretplata za kablovsku televiziju od 450,00 dinara. Za bezicni internet bi mi trebalo bar 200 evra za opremu + cena paketa koja je ista kao kod Telekoma. Dakle, sve u svemu, bolje od Telekomovog adsl-a trenutno nisam mogao da dobijem. To je za mene najpovoljnija opcija zato sam ga i uzeo. Jos ako po ceni od 1200 dinara predjemo na 512 paket ... :smoke:

Jel neko nesto zna za ZR?, citam na [es] da nece skoro, spominju kraj aprila pa ako neko ima informacije neka javi.

Zanima me kako Telekom prilikom prikljucenja korisnika vrsi selekciju istih tj odabir. Znachi kako se rukovode po kom redosledu prikljucuju usere . Dali su u prednosti korisnici koji su se prvi prijavili,, dali selektuju korisnike po modelu digitalne centrale, lokacije korisnika, azbucni red.....

Iz mog iskustva korisnici se priključuju po redu kako su se prijavili(ukoliko postoje tehničke mogućnosti), dakle hronološki.

Jel ima nekog ko je bio na PCM-u a da je dobio Telekomov ADSL?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno