Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmmm...modem cesto zaglupljuje a desi se povremeno i da se ADSL konekcija izgubi pa da se opet vrati. Videcemo sta ce biti za jedno mesec dva.

A jel mogu da te (ozbiljno) pitam kako si ti kreirao konekciju. Korak po korak, imas jedan ili dva racunara, doneo si Huawei kuci, tel. kabl iz uticnice si utaknuo u spliter ...

Pitam te ozbiljno jer sam ja sa dva racunara non-stop na internetu vec 4-5 dana i za to vreme nisam izgubio konekciju ni jedan jedini put.

Stavite modem na postolje koje ste dobili. Tako se mnogo manje greje. Izgleda cudno nakrivljeno ali je prakticno.

A jel mogu da te (ozbiljno) pitam kako si ti kreirao konekciju. Korak po korak, imas jedan ili dva racunara, doneo si Huawei kuci, tel. kabl iz uticnice si utaknuo u spliter ...

Pitam te ozbiljno jer sam ja sa dva racunara non-stop na internetu vec 4-5 dana i za to vreme nisam izgubio konekciju ni jedan jedini put.

E sefe mene nista ne cudi posto je mene od svega u zivotu samo uvek uredno naslo prvoklasno ***** pa se i ne cimam bas previse oko ovoga sto mi se desava sa tim modemom, bolje i tako nego premium ***** zvano 2 kb dialup. Modem sam povezao tako sto sam kabl iz uticnice povezao u splitter i posle iz splittera razdelio telefon i modem onako kako i pise na splitteru, instalirao sam softver preko usb kabla i onda nakacio mrezni kabel.
Modem uglavnom redovno zaglupi kada ode na ICQ (portovi?), ali sad vec i ne bira stranice...moze to biti i search na google-u.

stormwatch153 treba da promenis port za icq ima tema na es gde je to objasnjeno, nemam adsl pa ni tih problema :)

E sefe mene nista ne cudi posto je mene od svega u zivotu samo uvek uredno naslo prvoklasno ***** pa se i ne cimam bas previse oko ovoga sto mi se desava sa tim modemom, bolje i tako nego premium ***** zvano 2 kb dialup. Modem sam povezao tako sto sam kabl iz uticnice povezao u splitter i posle iz splittera razdelio telefon i modem onako kako i pise na splitteru, instalirao sam softver preko usb kabla i onda nakacio mrezni kabel.
Modem uglavnom redovno zaglupi kada ode na ICQ (portovi?), ali sad vec i ne bira stranice...moze to biti i search na google-u.

Dobro, a kako si dalje podesio Network Connections i jesi li nesto dirao u opcijama modema?

Knjazevac je sest dana imao 2Mb internet.
Danas su nam "napokon" pustili pakete koje smo trazili.
Prelazak sa 2 Mb/sec na 256 kb/sec je veoma bolan.
Nadam se da ce nam udvostruciti brzine.

Da se setup ne placa do prvog januara,ne znam sta pise na sajtu posto nisam ni jednom bio na njemu ali su meni operateri na licu mesta rekli da je produzeno do prvog aprila kad sam se ja prijavljivao a to je bilo negde tik pred novu godinu ako se dobro secam.
Aha... OK onda, mada je na sajtu zimus vidno bilo istaknuto kako je setup free u tom promotivnom periodu (do 31.12).
Sada pak to ne pise.

Da li je neko uspeo da namesti portove na sagemovom ruteru? Meni ne radi soulseek i e-mule [isti zahtevaju mapiranje porta]. Podesio sam sve u ruteru ali odbija da odradi port forwarding

...pa ovde svi zivi dobili ADSL sem mene :S:

Stavite modem na postolje koje ste dobili. Tako se mnogo manje greje. Izgleda cudno nakrivljeno ali je prakticno.

Offtopic (mozda): Malo glupo pitanje, ali kako se postavlja ruter na to postolje? :d :p

Ontopic: Imam ovaj ADSL vec dve nedelje, i do sada nikad nije pukla veza ili da se zaglupljivao, a non-stop je ukljucen. :)

Za sada sam zadovoljan, i nadam se da ce da nam dupliraju brzine. :p

Danas sam u 14:00h pozvao 9813 i zatrazio povecanje paketa sa 256kb na 512kb i kada sam oko 16:00h sa posla dosao kuci vec su mi podigli paket tako da sam odusevljen brzinom kojom je sve realizovano, nisam ovo ocekivao od Telekoma...
Inace, konstantni download mi je sada oko 58kb ali moj je moto da je sve ispod 2Mb/s sadomazohizam za heavydownload tako da se nadam da ce se najave oko povecanja brzine obistiniti...

I ja cekam jos uvek, i nek mi puste samo 512 paket koji sam i trazio nemora da me caste sa 2mb/s prelazak sa 64 na 512 ce mi biti kao da sam dobio 2mbit barem prvih par dana :)

Gore neko navede da je izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme u centrali u Mirijevu, davno sam se prijavio za ADSL kod Telekoma ali do dana danasnjeg nista. Ma sta da kazem?

Dobro je ljudi ipak se mice napred.Valjda ce za mesec dana ,najkasnije , svi forumasi koji su podneli zahtev za ADSL da ga i dobiju.

Evo tamo Knjazevac stoji kao uskoro, a ovde se javljali ljudi sa njega :)

Tako da mislim da ova lista nije bas najazurnija, i rade, ali ne verujem da ce sve pokriti za mesec dana

Evo tamo Knjazevac stoji kao uskoro, a ovde se javljali ljudi sa njega :)

Tako da mislim da ova lista nije bas najazurnija, i rade, ali ne verujem da ce sve pokriti za mesec dana
Pa da. Beotel osvezava samo ono iznad "USKORO". Jer Subotica i Sombor su na primer vec dobili a nalaze se i medju onima koji su dobili a i medju onima "uskoro".
Ali sigurni novi od danas su.. Sombor, Apatin i Vrsac...

Poslednja izmena:
Offtopic (mozda): Malo glupo pitanje, ali kako se postavlja ruter na to postolje? :d :p

Ontopic: Imam ovaj ADSL vec dve nedelje, i do sada nikad nije pukla veza ili da se zaglupljivao, a non-stop je ukljucen. :)

Za sada sam zadovoljan, i nadam se da ce da nam dupliraju brzine. :p
Ovako;)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    15.1 KB · Pregleda: 137
  • 2.jpg
    2.jpg
    18.5 KB · Pregleda: 157
  • 3.jpg
    3.jpg
    32.5 KB · Pregleda: 123
Zamisli kada sam pre neki dan devojci uvodio telekom adsl kada mi je rekla pa ovo je zhenski gej modem, necem takav :) Ona bi vise volela da je crn kao moj sbb-ovski koji je gadan kao djavo ali radi super :p

Hvala Perodeformero.... Uspeo sam da ga namestim... bas je lagano usao... u stalak... hahahha... i cini mi se da je sada malo hladniji nego dosad. :D

ako cu i ja dobiti takav modem ja cu moj da sakrijem iza troseda :)

Ovaj....da ne bude zabune,modem je samo zbog slikanja stavljen na rachunar,inache stoji na pristojnom rastojanju,dovoljnom da mogu da vidim lampice i da zamislim atmosferu novogodishnjih praznika:bottle:

Uzmes autolak sprej i napravi ga da bude crn :)

Uzas

Poshto sam postavio dotichno pitanje za mapiranje porta, pozvao sam tehnichku podrshku da bi mi ukratko objasnili zashto ne mogu da mapiram port. Razgovor se odvijao ovako:

ja: Dobar dan, da li je to tehnichka podrshka

tp: Da izvolite

ja: Hteo bi da mapiram odnosno fowardujem port za odredjeni program

tp: Koji program?

ja: MSN mesendzer [ovo sam lupio poshto ima u podeshavanjima za ruter mapiranje za msn]

tp: Ja znam shta ti ocesh da uradish

ja: Ok, super, kako da podesim mapiranje porta, a da to zaista radi

tp: ja to ne smem da ti kazem

ja: ...

ja: Da li telekom filtrira portove ?

tp: Ne, telekom obezbedjuje punu uslugu, ja lichno imam telekom adsl 256 i znam da moze da
radi

ja: Ok, znachi ja podesim sve lepo u ruteru i on navodno bi trebalo da radi

tp: Mi smo pre objashnjavali korisnicima kako da podese portove ali sad skoro smo primili od nadleznih lica obaveshtenje da ne smemo to da radimo

ja: Znachi telekom filtrira portove ? [onako bezobrazno]

tp: Naravno da ne filtrira, sve radi, ali ja ne smem da ti kazem

ja: Dovidjenja

Sad ce da bude veselo kad budu krenuli da nam filtriraju shta stignu

I posle ja treba ovakvim ljudima da placam uslugu. Nek lepo okache na sajtu shta se stvarno dobija od adsl-a, a ne da ljude smatraju *****ima.

Poslednja izmena:
Poshto sam postavio dotichno pitanje za mapiranje porta, pozvao sam tehnichku podrshku da bi mi ukratko objasnili zashto ne mogu da mapiram port. Razgovor se odvijao ovako:

ja: Dobar dan, da li je to tehnichka podrshka

tp: Da izvolite

ja: Hteo bi da mapiram odnosno fowardujem port za odredjeni program

tp: Koji program?

ja: MSN mesendzer [ovo sam lupio poshto ima u podeshavanjima za ruter mapiranje za msn]

tp: Ja znam shta ti ocesh da uradish

ja: Ok, super, kako da podesim mapiranje porta, a da to zaista radi

tp: ja to ne smem da ti kazem

ja: ...

ja: Da li telekom filtrira portove ?

tp: Ne, telekom obezbedjuje punu uslugu, ja lichno imam telekom adsl 256 i znam da moze da
radi

ja: Ok, znachi ja podesim sve lepo u ruteru i on navodno bi trebalo da radi

tp: Mi smo pre objashnjavali korisnicima kako da podese portove ali sad skoro smo primili od nadleznih lica obaveshtenje da ne smemo to da radimo

ja: Znachi telekom filtrira portove ? [onako bezobrazno]

tp: Naravno da ne filtrira, sve radi, ali ja ne smem da ti kazem

ja: Dovidjenja

Sad ce da bude veselo kad budu krenuli da nam filtriraju shta stignu

I posle ja treba ovakvim ljudima da placam uslugu. Nek lepo okache na sajtu shta se stvarno dobija od adsl-a, a ne da ljude smatraju *****ima.

Ovo je samo pocetak bezobrazluka koji sam licno i ocekivao od Lelekoma,na zalost

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno