Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon za ženicu

Koji mobilni telefon kupiti

Lazaboj

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2006
Poena
345
Drugari tatatatirci, molim vas za pomoć. Ja polako odustajem ali moram da izguram do kraja. Treba mi telefon za ženicu, posle 6 godina njen voljeni LG G7 otkazuje poslušnost (neki bi rekli ma nije valjda, nemoguće - među njima sam i ja) i sad želi drugi. Jedna važna stavka je da će biti rođedanski poklon i da imam 2 nedelje do tad i mora biti nov. Nisam gadljiv na KP i sl. ali bih radije u prodavnici da platim karticom. E sad, odgovorio sam je od 3.5mm i FM radia (ne pitaj te kako) ali ostale su 3-5 stavki poželjne. Dobra kamera, dobra baterija i dosta memorije (min 256Gb) a ja bih dodao na to da bude u rangu 6.1-6.2 inčića i da ima što dužu podršku. Iphone ne želi pa tako ostaje mali broj telefona. Ako je telefon sve nabrojano može i većih dimenzija (nema iskustva sa velikim...), navićiće se. Vrlo je ne zahtevan korisnik i telefon služi prvenstveno za Viber, slikanje, 30 min Instagram, 30 min Youtube, igrice ne igra pa čak ni sudoku (o_O) i sl.. Cenu bih držao do 600e i gledao sam Xiaomi 14T (ali 14T pro ima vidno bolju kameru ali je 20k din skuplji), Honor 200 pro (kamera nije baš nešto preterana), s23 256Gb, S24 256Gb (prelazi željenu cenu), Google Pixel 8a/8, Xiaomi 14 (preskup a i nema ga nešto) ... Daj te ljudi predloge, za sad mi najviše leži 8/8a.

Hvala. I dalje je njen stav da ne bi preklop ali mislim da kad bi videla taj spoljni ekran da bi promenila misljenje. I mnogo bi mi bilo lakse da ne moram na KP da uzimam vec u prodavnici/ provajder. Ali cena za 50 Ultra je 130000din preko ugovoraa 40 Ultra 100000 sto mi je stvarno previse. A gde si uzeo tu 40 Ultra?

Amazon.de.
100k je previse, ako nije sigurna sta zeli licno ne bih davao toliko para.
Stvarno, sto ne prosetate po radnjama cisto da "osetis" na sta reaguje pozitivno.
Posto je zensko = nije bez ukusa = nesto ce joj se sigurno svideti od izlozenog = tebi mnogo lakse.

Nastavio sam sebi da kopam rupu sve dublje. Odlucio sam 90% da cu Pixel 9 svetlo plavi. Ali ne lezi vraze to ne mogu da nabave. Ima ga kao Pixel 8, pa sad sam u dilemi. 9ka je malo okrugla, cudna kamera pa jos plavi bio bi zanimljiv poklon ali...

Pojavio se sad "problem"! Pojavio se Motorola razr 40 ultra za 460e na oglasima sa kvazi godinu dana garancije. Jos uvek nemaju na stanju, ali...Sta sad?

Poslednja izmena:
Fokusiraj se na nabavku Pixela, koji si i planirao. Motorole su dobra kupovina u nižem i srednjem cenovnom rangu, sve skuplje su za izbegavanje (jer ne opravdavaju visoku cenu) a te razr očigledno imaju istoriju hardverskih problema.

Sad se smejem kao idijot (ako napisem bez j obrise se) a draga me gleda popreko. Razlog smeha je reklama na tv-u za SBB na rate za... Bubanj molim... Motorola razr 50 na popustu za 80k rsd. :ROFLMAO: Ne znam da li mi univerzum nesto govori!?

meni je telefon mnogo privatna stvar, neka sama ode i sebi kupi telefon kakav zeli

ne znam, meni to nije zdrav brak onda :)

Imao sam Motorolu edge 30 fusion, prilicno zanimljiv telefon u trenutku kada je izasao. Ali, posle iskustva sa njim (odnosno Motorolom kao brendom) u dogledno vreme necu biti njihov korisnik, iako sam veliki fan brenda (doduse onog starog pre prodaje Guglu i Lenovu). Ako si resio da uzmes Pixel 9 ne razmisljaj dalje.

Problem je sto smo nas dvoje isti u tome da je vazna paznja. Ako je poklon onda neka poklon predstvalja tu osobu koja prima/daje. Nije poklon ako ja nju odvedem i kazem biraj ja cu platit ili da joj dam pare i kazem kupi sebi nesto. E to je sad problem, ja ne znam sta da kupim i sad me je spasila kad je rekla treba mi telefon. Ali kako za sebe tako i za nju zelim najbolje ali znam da nju tehnika ama bas nikako ne interesuje i tu nastupam ja. I ako joj kazem da sam platio telefon 1000e posvadjacemo se jer sam tolike pare potrosio na nju na telefon koji je po njoj nuzno zlo, tako da moram da nadjem balans (ako kazete slazi je samo da znate da zna da koristi internet i Google i to nece proci). Pre dva meseca sam sebi uzeo S24U i dao sam joj i rekao otvori (nov zapakovan) i ako ti se svidja tvoj je. Vratila mi je i rekla da je to ne interesuje, kad sam otpakovao dao sam joj u ruke i rekao ponovo ako zeli moze da ga uzme, samo se nasmejala i rekla da je lep i da uzivam. Nasi pokloni jedno drugom za rodjendane i nove godine su gace, carap i majice ali sto ludje. Tako da za jednu takvu osobu moram da nadjem telefon. 😁 Obozavam je ali moram da napravim kompromis da se ne bi posvadjali jer je rekla da je tel od 400e preskup po njoj, a ja trazim za 600-700e. Zato mi je i toliko tesko da se odlucim i da nadjem, RAZR bi bio savrsen poklon zbog tog prednjeg i velikog ekrana jer je fora da ne otvaras telefon i sve radis na njemu ali 1000e za nesto sto sutra moze da se pokvari. Zamislite sazna cenu telefona dok ga posle 5 meseci nosim u servis i kazem joj da ce narednih mesec - dva biti bez telefona. Iznenadjenje....
Ono sto po meni moze biti je Pixel 9 u blavoj bas zbog te boje i neobicnosti. Zato sam i mislio 200 Pro zbog "mermernih" ledja i sl.

A da li moze mozda da prodje nesto sto je malo gabaritnije?

Za prosecne korisnike A54/A55 je super opcija. One UI je odlican, nisu plastikaneri a opet nisu ni preskupi - jedino sto su malo gabaritniji.

Edit: malo sam prelistao KP i deluje da moze da se uzme za oko 350e u 256 varijanti, plus mi je ovaj zuti nekako lepuskast za zensko :D

Ps razumem situaciju, ja sam zeni zameniop IP 13 Pro za 15 Pro i prvo sto je rekla je "ja ovde ne vidim nikakvu razliku". A ista reakcija je svojevremeno bila i sa 11 pro na 13 pro :D

Hvala na idejama ali A seriju ja licno ne volim. Kao poslovni sad imam A34, pre njega A32 a pre njega A40 gde kolega na visoj pozici ima A54 i obojica smo nezadovoljn i telefonima. NJemu baterija traje pola dana, a meni s obzirom da ga ne korisrim ako ukljucim AOD dva dana jedva a bez AOD 4 dana max (2-3 poziva, 2-3 maila, po koja Viber poruka i to je to. Stalan sinhronizacija sa serverima zbog sertifikata is l ga ubija u pojam.
S24 FE nije los ali ima 6.7 sto bih izbegao ali video sam da ima dobru kameru i 256Gb u prodavnici kosta 72000rsd ssto nije lose.

Problem je sto smo nas dvoje isti u tome da je vazna paznja. Ako je poklon onda neka poklon predstvalja tu osobu koja prima/daje. Nije poklon ako ja nju odvedem i kazem biraj ja cu platit ili da joj dam pare i kazem kupi sebi nesto. E to je sad problem, ja ne znam sta da kupim i sad me je spasila kad je rekla treba mi telefon. Ali kako za sebe tako i za nju zelim najbolje ali znam da nju tehnika ama bas nikako ne interesuje i tu nastupam ja. I ako joj kazem da sam platio telefon 1000e posvadjacemo se jer sam tolike pare potrosio na nju na telefon koji je po njoj nuzno zlo, tako da moram da nadjem balans (ako kazete slazi je samo da znate da zna da koristi internet i Google i to nece proci). Pre dva meseca sam sebi uzeo S24U i dao sam joj i rekao otvori (nov zapakovan) i ako ti se svidja tvoj je. Vratila mi je i rekla da je to ne interesuje, kad sam otpakovao dao sam joj u ruke i rekao ponovo ako zeli moze da ga uzme, samo se nasmejala i rekla da je lep i da uzivam. Nasi pokloni jedno drugom za rodjendane i nove godine su gace, carap i majice ali sto ludje. Tako da za jednu takvu osobu moram da nadjem telefon. 😁 Obozavam je ali moram da napravim kompromis da se ne bi posvadjali jer je rekla da je tel od 400e preskup po njoj, a ja trazim za 600-700e. Zato mi je i toliko tesko da se odlucim i da nadjem, RAZR bi bio savrsen poklon zbog tog prednjeg i velikog ekrana jer je fora da ne otvaras telefon i sve radis na njemu ali 1000e za nesto sto sutra moze da se pokvari. Zamislite sazna cenu telefona dok ga posle 5 meseci nosim u servis i kazem joj da ce narednih mesec - dva biti bez telefona. Iznenadjenje....
Ono sto po meni moze biti je Pixel 9 u blavoj bas zbog te boje i neobicnosti. Zato sam i mislio 200 Pro zbog "mermernih" ledja i sl.
Opisao si prosecnu normalnu suprugu :)
Ne brini, nisi jedini.
Moja je imala A50 kojem nista nije falilo i nije mislila da ga menja. Posto me uvek prati iako je ne interesuje tehnika po Mediamarkt i sl, tu sam video da "reaguje" na Flip ali ju je cena odbijala.
Tu sam vec znao sta treba da joj uzmem, samo cena da bude ok, sto sam nasao na akciji na Amazonu.
Zato sam rekao povedes je i spremis pare (za svaki slucaj) i vidis reakcije i znaces u kom pravcu da ides.

Možda bi se gospođi svidela ljubičasta Motorola Edge 50 Pro (50k din. najniža cena u BCG, što je otprilike najviši iznos koji bih dao za neku Motorolu), inače košta 60-70k. Ok telefon za te pare, mada ništa specijalno, Pixel 9 pro je svakako bolji u svakom smislu.

Mala digresija, vezano za garanciju operatera. Skoro sam uzeo S24U i na oglasima nadjem jedan sa Yettel garancijom, samo izvadjen iz kutije 100000rsd. Reko super, zovem Yettel i pitam za uredjaje koji nisu na moje ime i naravno negativan odgovor da ja mogu da ostvarim garanciju. Zovem coveka i on se ponudi da zajedno odemo do Yettela da vidimo i tamo predlozimo da covek nekako prenese telefon na mene ili neki vid punomocija da se zavede u sistem, naravno ne moze. Predlog da se punomoc overimo kod notara i tako dodjem ako se nesto desi i naravno odgovor je ne. E sad zasto smo to radili, covek se vraca za Ameriku za cca godinu dana i nece biti tu. Za ostale ne znam ali pre par godina sam hteo da uzmem neki MTS zakljucan telefon kome je istekla ugovorna obaveza pa da ga otkljucam i nisam mogao bez vlasnika, nosioca ugovora.

Pricano je o tome nasiroko vec, ovlasceni servis nije briga da li je tvoje ime na ugovoru ili ne tako da telefon nosis direktno njima. Jedini problem koji moze da nastane je ukoliko ne mogu da poprave telefon vec ti daju nalog za zamenu za nov - to onda mora da se resi preko operatera i to jedino moze vlasnik ugovora..

A sto se tice zakljucavanja, mislim da ove premium telefone ne smeju da zakljucavaju vise, konkretno S serija nije zakljucavana godinama vec ni kod jednog operatera.

Knjiga spala na dva slova. Sasmsung S25 ili Pixel 9? Vučem ka S25 samo zbog težine, jer treba ženica da ga nosi. Ali... Pitanje je koji će bolje "ostariti" jer znajući moju dragu nećemo ga menjati bar 5god.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno