Šta je novo?

Telefon do 350e

metalpirat

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poena
320
Sta preporucujete da uzmem, a da nije Iphone. HTC, Sony ili LG?

N8 vs galaxy ili bilo koji android u toj cenovnoj klasi?!! Uvek android. Pa ne kupuje se telefon zbog kamere. Kupi galaxy za 300e i za 50e neki fotoaparat ako ces da slikas i neces nikad pomosliti na nokiu.

Ja ne poznajem nikoga ko nosi fotoaparat non stop sa sobom, plus ti aparati od 50e ne mogu ni da mu prismrde

A ja jos nisam cuo da je slikanje najbitnija funkcija telefona. Kupovanje prosecnog telefona samo zato sto ima najbolju kameru medju telefonima je...

A ja jos nisam cuo da neko bezi od neceg dobrog i da "ne valja" ili "nije dobro" sto ima kemeru od 12mpx koja parira svim digitalcima srednje klase. To je onako bas bljak, ne valja.
Ne nego cu da nosim telefon od 100, aparat od 120 i mp4 plejer od 50e, kada mogu da imam all in one uredjaj koji sve to obavlja i vise nego dobro.

Procitaj moj prethodni post,napisao sam da telefon ima najbolju kameru medju telefonima...da li si zadovoljan?
Takodje sam rekao u vise navrata,ne samo ja,nego i vecina, da taj telefon koga toliko branis (mozda zato sto ga imas) nije best buy za te pare.

Ma ne branim ja telefon veruj mi. Ne daje meni nokia hleb da jedem nemam ja nista od toga. Samo me nervira kada neko procita nesto na internetu i onda stvori neku pogresnu sliku o necemu pa pljuje kako je Symbian nikakav i kako ne valja ni za sta.

Kazem koristim Symbian vec ko zna koliko godina, negde od samog pocetka. Imao sam 10-ak Symbian telefona. Pa evo ukazala mi se prilika da probam i Symbian^3 mislim ne probam nego koristim jer sam vec imao priliku da probam u par navrata pa evo najiskrenije ne nadjoh nijednu jedinu manu ja kao prosecan da ne kazem zahtevan korisnik. E sad sto se pojedini proseravaju i sto traze dlaku u jajetu... ja tu izgleda ne mogu nista.

Nisam izmenjao 10 symbian telefona,ali sam koristio vise verzija istog. Kao i sve verzije androida od 1.6 do 2.3. Tako da tu opasku o internetu sacuvaj za nekog noob-a. Poz

Nokia N8 moze da bude best buy u bilo kojoj cenovnoj kategoriji ako kupac zna sta trazi, tj sta su prioriteti. Ja sam sa wave-a presao na N8 zbog par meni jako bitnih stvari:
- jacina prijema wifi signala u najdaljoj sobi od rutera kod mene u stanu,
- video out (isti tv isti kabl, razlika neverovatna nokia-wave),
- gps radi kao zmaj (sa assisted momentalno, bez assited oko 2min UVEK)
- slike po mraku, sumraku upotrebljive u 99% slucaja nema titranja jajca kao na wave-u

Nabrojane stvari su diskutabilno najbolje odradjene od strane Nokie u apsolutnoj kategoriji. Naravno, ocekujem da se pojavi neki univerzalni poklopac da nam saopsti da je bas ono sto je njemu bitno i globalno najbitnije.

Uporedio ih, onako u foliji, Galaxy je primetno lakši i tanji, a samo malo veći. Probao sam kratko Galaxy "za drndanje" koji imaju u radnji.
rekoh ti ja da nije mnogo veci u odnosu na Desire 🙂

a posto u pitanju nema ni Nokije ni Samsunga.... 😀

@manve Koliko traje punjenje baterije na tvojoj N8? Kada se baterija skroz isprazni pa da se napuni do kraja koliko joj treba?

Jos ne mogu da kazem jer je stalno na usb-u, mora da prodje neko vreme.

Inace, ovaj find za tacku posle iphone je odlican retko ko je to video (nisam ni ja 🙂 )

DA IMA TACKA. Ovako Meni su neki ljudi naveli da uzmem HTC D.S tu je problem da sve sto pronadjem na netu i pogledam koliko kosta ok ali kada pozovem uglavnom kazu da nemaju. One cene na mobilnisvet nisu normalne. Gledam cene na zapadu uglavnom su telefoni za 100 do 200e jeftiniji. Sonyericsson ARC 5xxe mislim da je preterano. http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2445/HTC/Desire Da li su ovo realne cene telefona. Nisam primetio da se krece u rangu do 350e. O ovome ja prica, a ljudi govore drugacije. Gde ima da se kupi za 300e? Gledao sam samsung galaxsy s cena je bila oko 40.000 dinara.

DA IMA TACKA. Ovako Meni su neki ljudi naveli da uzmem HTC D.S tu je problem da sve sto pronadjem na netu i pogledam koliko kosta ok ali kada pozovem uglavnom kazu da nemaju. One cene na mobilnisvet nisu normalne. Gledam cene na zapadu uglavnom su telefoni za 100 do 200e jeftiniji. Sonyericsson ARC 5xxe mislim da je preterano. http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2445/HTC/Desire Da li su ovo realne cene telefona. Nisam primetio da se krece u rangu do 350e. O ovome ja prica, a ljudi govore drugacije. Gde ima da se kupi za 300e? Gledao sam samsung galaxsy s cena je bila oko 40.000 dinara.

Pa to su razlike u ceni za legalno uvezen telefon koji dobijes s fiskalnim racunom i garancijom i ove koji su ispali iz kamiona ili polovni.

Jao aj ne pricajte svasta...500e ti je npr ako hoces da kupis u comtradeu ili nekoj slicnoj prodavnici. Na npr mobilnom svetu isti taj fon mozes da nadjes za 300e npr. I nije u kesi od bureka nego ga je neko uzeo preko paketa na telenoru/vipu/mtsu i hoce da dobije neki profit aka brzu kintu.
Koja je razlika? - dobijes telefon po manjoj ceni sa papirima i garancijom, jedino sto ako ti nesto rikne ne mozes da dobijes zamenski fon dok ti je ovaj na popravci.

Ti pricas svasta. Ja nisam rekao da dolazi u kesi od bureka. Razlika je legalno/nelegalno. Do sada sam imao vise nelegalnih nego legalnih, pa... Ovo za ispadanje iz kamiona je sinonim za sve sto nije legalan uvoz necega nego je na neki drugi nacin doslo do trgovca.

Fell Off The Back Of A Truck

Rodney: Come on, Sandra, you don't care about the little things that fall off the backs of trucks, do ya?
Sandra: No, Rodney. What I'm interested in is who pushed them and who picked them up.

— Only Fools And Horses, "The Long Legs of the Law

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FellOffTheBackOfATruck

Prekinite da se raspravljate. Upravu ste obojca da kod sanera ili kod nekog ko zeli da se otarasi telefon moze da se nadje za male pare. Tako je neki lik dobio ili kupio na zapadu telefon i nov u kutiji prodao posto mu ne treba. Ja to pazario, upitanju je htc touch HD. Sta ja sa tim telefonom sada da radim crko je touch, zvao sam i svi traze oko 70e?
Sta mozete da mi kazete u vezi X10 imam varijantu da nabavim taj telefon. Da li se isplati ili ne?

250e samo me zanima da li se isplati uzeti to cudo.

pa ne znam bas za SE, nisam bas dugo cuo da ga je neko kupio, vidi nekog ko je imao taj telefon da ti kaze par realnih reci za njega... Inace jedan clan sa foruma je bio prodavao galaxy sa jos 16 meseci garancijom, znaci 8 meseci star za 250 jura, a super ocuvan... Ako ti nije hitno sacekaj jos malo, galaxy do kraja meseca ce doci do nekih 300 eura nov 🙂 dosta njih sam video po mesec, dva starih koji prodaju po ceni od 220 do 260 jura ima svega samo malo procunjati 🙂

Vezano za cene novih, legalnih, otključanih, nebrendiranih telefona u radnji, bez ugovora:

1) MobilniSvet prikazuje cene koje se drže visokim jer to odgovara delu prodavaca
2) Neki prodavci zaista zvanično prodaju Galaxy S za 550-600 evra
3) Ti isti prodavci, preko drugih kanala, iste telefone prodaju za mnogo manje para.
4) Isti Galaxy S, legalni telefon s 2 god garancije i servisom u Srbiji, iz kutije, u foliji, neotvoren -- košta 330 evra u centru BG, a Desire 320 evra, lično sam video i probao oba. Isti taj telefon u drugoj radnji, 550m dalje, košta 550 evra, rekli mi: "evo, pogledajte sajt MobilniSvet, vidite, to je regularna cena u Srbiji" i pokazuje mi sajt.

Za detalje, kontakt na PP.

galaxy do kraja meseca ce doci do nekih 300 eura nov dosta njih sam video po mesec, dva starih koji prodaju po ceni od 220 do 260 jura ima svega samo malo procunjati
S ovim se slažem, posebno jer je izašao Galaxy S II koji se intenzivno reklamira u Srbiji, što je pritisak na cenu prethodnog modela. Mislim da je najisplativije kupiti polovan koji je još pod regularnom garancijom (zna se onda i koliko je star), i sa radnom garancijom od par dana.

Ja sam skoro na američkom eBay-u osvojio aukciju za korišćeni Galaxy S (evropska verzija, kupljen u Britaniji, vlasnik prešao na GS II) s malim oštećenjem plastike u uglu koje sam jedva video na slikama -- za $212 (sa svim troškovima), tj. 144 evra.

Na američkom eBay-u ima malo telefona koji su otključani i podržavaju evropsku GSM 2G i UMTS mrežu. Većina je CDMA, oni koji su GSM većinom ne podržavaju UMTS 2100 MHz koji mi koristimo, pa tek ponekad uleti telefon koji je i otključan i radi u Evropi na svim frekvencijama, ali je osetno skuplji. Do pre nedelju dana ništa nisam znao o SAD tržištu mobova, sad mogu da držim časove 😉. Burazer mi je trenutno u NYC pa nemam dodatne troškove (carina, transport).

Evo zašto se isplati kupovati u SAD: cene su slične evropskim u iznosu, samo što umesto evra stoji dolar, pa je jeftinije. Dodatno, evro je sada skoro na najvišem nivou u odnosu na dolar u poslednjih god. dana, pa je potrebno izdvojiti manje evra za kupovinu dolara nego prošlog juna, čak 21% je dolar depresirao.

Iskoristio sam priliku da naručim i nov Samsungov netbook koji je $330, a na posebnoj Newegg.com promociji svega $227 (s poštarinom), tj. 155 evra. Kod nas nema netbuka ispod 240 evra. Samsunga netbukova i nema u SRB pa ne mogu da poredim.

Malo sam skrenuo sa time, ali se nadam da sam predstavio korisne podatke. 😉

Poslednja izmena:
kad cujem to ''kao vidi na mobilnom svetu'' mi smo jos i jeftiniji 50 eura, znaci kao 500 muka mi je... Pa sta oni misle da smo mi budale i ovce da mislimo da su oni jedini u Srbiji gde se moze kupiti telefon... Za te pare uzmem Galaxy S2 eeeeejjj i da sam i zadovoljan i miran... Samo primer je za Galaxy, Iphone isto moze da se nadje za manje para nego sto tamo pisu po 600-700 eura od 320 do 400 sa gevey, a sim free do 450, samo treba malo cunjati i ne srljati odmah nego malo se strpeti, padaju jako lako cene...

dnas sam bio do Telenora. Pa nisam se nesto obradovao. HTC DS kosta 60.000 din. Ima varijante da kupim telefon za 1 dinar, ali onda svakog meseca placam 4.500din bez pdv. Tako da solucija sa telenorom, vip i mts-om ispada.

А варијанта да га платиш 150-200e па да месечно плаћаш 1500-2000рсд??

Извини,зашто се не исплати? Ја сваког месеца обрни окрени плаћам 1500-2000 рачун. Зашто не бих телефон који је 550е платио 350е или мање?
Плус имам двогодишњу гаранцију...

Nazad
Vrh Dno