Da ne bih otvarao novu temu, i ja bih trebao da kupim telefon u ovom cenovnom rangu, verovatno na kp.
Trenutno koristim Lumiu 925, ali na WP8.1 više ne radi podrška za FB messenger, dok na WP10 imam neke druge probleme sa funkcionalnostima i shvatio sam da bih morao/želeo da pređem na novu platformu.
Novi telefon koji želim bi morao da ima značajno bolju bateriju od trenutne Lumie (ne mogu da sastavim više od pola dana bez punjenja), opciju brzog punjenja, i što bolju kameru. Ne verujem da za ove pare mogu dobiti nov telefon koji bi davao kvalitet snimaka kao Nokia ali makar približno bi bilo dovoljno. Glance screen kod Lumie mi se veoma dopada i neki telefon koji ima sličnu funkcionalnost bi bio sjajan.
Trenutno razmatram Honor 8 koji ima dobru bateriju (kažu može da izgura skoro puna dva dana bez punjača), i odličnu kameru (iako bez OIS).
Drugi je Samsung Galaxy A5 2017 koji ima još bolju bateriju, ali verovatno nešto lošiju kameru u odnosu na Honor 8. Velika prednost Samsunga je što ima Always on Display koji je sličan Glance funkciji kod Lumie i to mi je veoma značajno, da ne moram da palim telefon da bih video imam li propuštene pozive, poruke, itd.
Da li neko ima preporuku za neki treći model koji bi pružio više za slične novce, ili neki savet oko izbora jednog od ova dva gore navedena? Samo da naglasim da ne igram igrice na telefonu, već ga koristim za telefoniranje, chat, surfovanje i društvene mreže.